Skip to main content

Neushoorn Ranger Project

1595,-
Windhoek, Namibie
2 weken

Bescherm bedreigde dieren
en wordt een Rhino Ranger

Het Neushoorn Ranger Project in Namibië is er speciaal om de bedreigde diersoorten te beschermen. Hier is jouw hulp als vrijwilliger hard nodig! Laat je onderdompelen in de taken van een ‘Rhino Ranger’ en leer alles over de strijd en de uitdagingen tegen stroperij. Werk samen met de dappere anti-stroperij-eenheid (APU) die hun leven wijden aan het bewaken van het 7600 hectare grote Zannier Reservaat. Het Zannier Reservaat, waar het vrijwilligersproject gelegen is, herbergt enkele van de meest bedreigde diersoorten van Namibië en is een magneet voor potentiële stropers.

Volg het Neushoorn Ranger programma en maak kennis met de uitdagingen van het leven en overleven in de Afrikaanse bush. Sluit je aan bij de APU op hun patrouilles en leer alles over vuurwapenvaardigheden, navigatie, volgtechnieken en de wetenschap van stroperij zelf. Maar geniet ook van de met sterren bezaaide nachten van Namibië en laat het gebrul van leeuwen de sensatie van Afrika versterken. Dit is een vrijwilligersproject om onbevreesd te zijn en versla de stropers in Namibië.

Omdat de aard van het werk varieert, worden vrijwilligers onder toezicht van verschillende medewerkers geplaatst. De coördinatoren faciliteren de vlotte werking van het vrijwilligerswerk, verblijf en begeleiding waar nodig. Groepen van maximaal 4 vrijwilligers per kamp worden 24 uur per dag geleid door 2 professionele APU-bewakers.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld transfers
 • Accommodatie tijdens je verblijf
 • Transport van en naar het project
 • 24 uur per dag ondersteuning en supervisie
 • Donatie aan het project
 • Certificaat van waardering
 • 2 x groene uniformsets (broek en shirts)
 • Militaire uitrusting
 • Kampeer uitrusting
 • Borden, kopjes en bestek
 • Voedselrantsoenen

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven

Werkzaamheden

 • Maak deel uit van de anti-stroperij-eenheid
 • Monitoring van neushoorns en dieren in het wild
 • Overnacht in het reservaat
 • Wapentraining
 • Leren van navigatievaardigheden en kaartlezen
 • Anti-stroperij technieken en de wereldwijde effecten van stroperij
 • Ochtend- en avondpatrouille van de neushoorns in de bush
 • Fysieke arbeid zoals het bouwen van nieuwe observatieplaatsen
 • In het control centre presentaties geven over anti-stroperij, navigatie en bush-vaardigheden gedaan
 • Hele dagen patrouilleren in verschillende sectoren
 • Optioneel: verleng je verblijf door bij het Wildlife Rescue Project aan te sluiten

Extra informatie

Vliegveld Transfers

Op zondag wordt je opgehaald van het vliegveld in Windhoek, door een medewerker van het project. Geef aan ons je vluchtgegevens door, zodat wij je aankomsttijd kunnen doorgeven. Kom even rustig bij van de reis en maak je klaar voor het Ranger Project wat op maandag van start gaat.

Locatie

Het Ranger Project is gevestigd in het Zannier Reservaat van Namibië draagt bij aan het behoud van de flora en fauna. Dit door de biodiversiteit te beschermen en het uitsterven van bedreigde soorten te bestrijden. Het Zannier Reservaat ligt op het Khomas Hochland-plateau, met een prachtige bergketen als achtergrond. Het wordt gekenmerkt door zijn enorme diversiteit aan dieren zoals giraffen, wrattenzwijnen, antilopen, struisvogels, jakhalzen, luipaarden, bavianen en vogels. Het landschap bestaat uit heuvels en valleien, uitgestrekte vlaktes en een enorm meer omringd door Afrikaanse bush. Het doel is de natuurlijke levenscyclus van het reservaat te waarborgen en de kwetsbare omgeving te beschermen tegen de groeiende hoofdstad Windhoek.

Accommodatie

Het project heeft 2 tentenkampen in het reservaat en per kamp kunnen 4 vrijwilligers worden ondergebracht. Elk team van 4 vrijwilligers wordt geleid door 2 APU-medewerkers. De vrijwilligers brengen afwisselend een nacht in het kamp en een in de bush door en wisselen daarna van kamp voor de tweede week. Het tentenkamp bestaat uit 2 tenten en zijn eenvoudig ingericht met veldbedden. Er is een gemeenschappelijke eetruimte voor het bereiden van voedselrantsoenen en een toilet en douche. Het warme water wordt geleverd door een ‘ezel’, een houtgestookte kachel.

WiFi

Er is geen elektriciteit in de kampen en mobiele telefoons hebben vrijwel geen bereik. De APU heeft radio’s voor communicatie, dus in geval van nood is er altijd iemand die kan komen helpen.

Visum

Bij een verblijf in Namibië korter dan 90 dagen, heb je met een Nederlands paspoort geen visum nodig. Hoewel je als toerist geen visum nodig hebt voor Namibië, moet je wel in het bezit zijn van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming en een geldig paspoort.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Neushoorn Ranger vrijwilligerswerk project in Namibië.

Toelatingseisen

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan dit project in Namibië. Daarnaast is het belangrijk dat basic outdoor kamperen geen probleem is en goed kunnen omgaan met de elementen van de natuur.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om projecten te combineren. Kijk bij onze andere vrijwilligersprojecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Zelf meenemen

– Zonnebrandcrème, zonnebril en insectenwerend middel
– Handdoek
– Slaapzak en kussen
– Zaklamp en hoofdlamp met batterijen
– 2 rugzakken (60 liter en 30 liter)
– Camera, batterijen, film of geheugenkaart
– Stekkeradapter
– Kleine EHBO kit
– Waterfles minimaal 75cl
– Comfortabele wandelschoenen (bij voorkeur laarzen)
– Toiletartikelen, indien mogelijk biologisch afbreekbare producten
– Struik hoed in neutrale kleur
– Kleding in neutrale kleuren (groen, olijf, bruin) – mengen van de kleuren is belangrijk
– Overlevingsuitrusting, zoals een kompas, gps-tracker en nachtzicht lens
– Paspoort, verzekeringspapieren en persoonlijke documentatie
– Neem Namibische dollar of SA Rand mee
– Bewijs van inentingen
– Veilige, waterdichte tas voor documenten en geld

Klimaat in Namibie

Het is in Namibië doorgaans droog, omdat het een overwegend woestijnklimaat heeft. Er valt dan ook zeer weinig regen, op sommige plekken regent het bijna nooit. Overdag is het weer vaak aangenaam, alleen in de zomer kan het erg warm zijn. In december, wat de warmste maand is, zijn er uitschieters naar 45 graden op het heetst van de dag. Maar de nachten kunnen koud zijn, dit zijn de extreme verschillen die bij een woestijn horen. De winters in Namibië (juni en juli) zijn koeler en komt de temperatuur overdag vaak niet hoger dan 15 graden Celsius.

Maaltijden

Het Neushoorn Ranger Project staat geheel in het teken van de ervaring. Daarom is het soms lastig aan verschillende dieetwensen te voldoen. De gemakkelijke maaltijden worden door de APU-rangers en vrijwilligers op een camping fornuis gekookt. Het gaat dan meestal om ingeblikt voedsel en basisproducten. Wel wordt er vaak gezorgd voor vegetarisch, glutenvrij of lactosevrij, maar houd er rekening mee dat het een uitdaging is om aan serieuze dieetwensen te voldoen, zoals veganistisch.

Verblijf verlengen

Zou je eventueel langer dan 2 weken in Namibië willen blijven, laat het ons dan weten. In overleg met de organisatie kun je eventueel verlengen of een project combineren.

Vaccinaties

Bekijk de website van Thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Namibië.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vraag? WhatsApp dan met ons via +31(0)6 4556 9564

Plan een belafspraak in met onze professionele reisexpert Joey

Stuur je vraag over deze reis naar info@oaktravel.nl

Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!