Namibie Ultimate Expeditie

vanaf 1465,-
Karas Regio, Namibie
2 tot 8 weken

Ga mee met de ultieme
expeditie in Namibie

Deze 2- tot 8-weekse expeditie in Namibië verandert op een positieve manier je leven! En dit programma is speciaal gecreëerd voor mensen die de wereld willen veranderen door middel van natuurbehoud, avontuur en gemeenschap. Jij hebt de kracht om een ​​verschil te maken. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde solo-reiziger bent, dat je voor de eerste keer een verre reis maakt of ergens daar tussenin, ze verwelkomen je in Namibië graag met open armen. Of je nu op zoek bent naar een intense reis in de buitenlucht of een ontspannende natuurlijke ontsnapping, er is voor elk wat wils tijdens deze Namibië Ultimate Expeditie. Verblijf in een prachtig natuurreservaat, en maak je uitstapjes naar nabijgelegen andere lokale natuurreservaten.

Het basiskamp is je thuisbasis voor het grootste deel van je verblijf, wanneer je niet op pad gaat voor nachtelijke wandelingen of het volgen van wilde dieren bij één van de nabijgelegen reservaten. Naast het veldwerk en de gemeenschap helpen, heb je natuurlijk ook nog vrije tijd. Ga bijvoorbeeld slapen onder onder de sterren (Ja, hier zie je de melkweg), of ga met je mede-reisgenoten gezellig volleyballen, voetballen, schorpioenen jagen en films kijken.

Wil je de focus leggen op het verzorgen en het rehabiliteren van wilde dieren in Namibië? Neem dan deel aan het Wildlife Rescue Project in de omgeving van Windhoek.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Transfer van en naar het basiskamp
 • Alle overnachtingen in het basiskamp
 • Water, thee, koffie en snacks
 • 3 maaltijden per dag
 • Beddengoed
 • Professionele training en begeleiding
 • Projectkosten en -benodigdheden
 • 24/7 ondersteuning door ervaren medewerkers

Exclusief

 • Vliegticket
 • Vliegveld ophaalservice
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Slaapzak

Hoogtepunten

 • Het monitoren van luipaarden
 • Wildtelling
 • Onderzoek naar wilde dieren
 • Sporen volgen van grote zoogdieren
 • Camera vallen plaatsen
 • 3-daagse Orange River wandeling
 • Mountainbiken
 • Raften op de rivier
 • Slapen onder de sterren
 • Verken de woestijn
 • Assisteren in de gaarkeuken
 • Gamaseb community conservation
 • Neem deel aan outreach-programma’s in Warmbad
 • Ontdek en leer meer over de Nama cultuur

Werkgebieden

Helpen bij onderzoek naar wilde dieren

Behoud is een belangrijk onderdeel van onze partner in Namibië. Alle expedities hebben activiteiten die de lokale flora en fauna behouden en beschermen. Als deelnemer assisteer je met veldwerk in dit prachtige reservaat. Je vindt hier ongelooflijke ervaringen met mensen, natuur en dieren in het wild die je alleen hier kan meemaken

Of het nu gaat om het vangen en vastleggen van kleine dieren, het opzetten van netten voor vogels, het monitoren van wilde dieren of het bestuderen van ecosystemen, er is een hele reeks projecten voor deelnemers, ongeacht het ervaringsniveau of de bekendheid met dieren in het wild.

Betrokkenheid bij de gemeenschap in Warmbad

Met de nadruk op “passie”. Ze houden van het werk dat ze doen, de gemeenschappen die ze steunen en de natuur die ze beschermen – en ze willen dit allemaal graag met de wereld delen. Als deelnemer aan deze expeditie word je nauw betrokken bij outreach-programma’s in de nabijgelegen gemeenschap Warmbad.

Of het nu gaat om tijd doorbrengen met kinderen, praten met de lokale bevolking of helpen bij het serveren van eten in de plaatselijke gaarkeuken. Als bezoeker zul je altijd unieke interacties met geweldige mensen ervaren.

Creëer uniek kralenwerk

Het basiskamp ligt in de Karas Regio, van oudsher bewoond door de Nama-bevolking. Eeuwenlang is kralenwerk een belangrijk handwerk in heel Afrika, maar de Nama’s hebben er een geheel eigen kunst van gemaakt.

Ervaar het hart van de Namibische cultuur door samen met de lokale bevolking buiten het reservaat te werken aan projecten die voldoen aan de behoeften van lokale gemeenschappen. Je gaat van lokale ambachtslieden leren om armbanden, kettingen en andere vormen van prachtige kralen kunst te maken.

Extra informatie

Expeditie kosten

– 2 weken €1465,-
– 3 weken €2165,-
– 4 weken €2795,-
– 5 weken €3495,-
– 6 weken €4195,-
– 7 weken €4895,-
– 8 weken €5595,-

Vliegveld Transfers

Het is verplicht om minimaal één dag voor aanvang aan te komen in Windhoek, Namibië. Wij kunnen eventueel een overnachting en vliegveld ophaalservice boeken bij onze partner hostel Chameleon Backpackers. Je vertrekt namelijk de volgende dag al om 06.00 uur in de ochtend, want de rit naar Karas duurt ongeveer 8 uur. De kosten voor een vliegveld ophaalservice en overnachting in een gedeelde kamer zijn €45,-.

Typische dag

07.30 uur – ontbijt
08.30 uur – veldwerk
10:00 uur – ochtendpauze
13.00 uur – lunch en middagpauze
15.00 uur – vervolg veldwerk
18.00 uur – zonsondergang
19.00 uur – diner en briefing voor morgen
20.00 uur – avondactiviteit, kletsen rond het vreugdevuur of een film

Accommodatie

Tijdens de expeditie verblijf je met het team in ‘glamping’ tenten met een huiselijke rustieke sfeer, omgeven door spectaculaire vulkanische bergen. In het basiskamp staat ook een grote ‘hang out’-tent, die is ingericht met veel kussens, ligbedden, een bibliotheek en prachtige eettafels waar je met de groep en stafleden van het eten geniet.

In het basiskamp staan drie verschillende tenten. Je kunt slapen in pods voor twee of drie personen of in safari tenten voor vijf personen, afhankelijk van de groepsgrootte en de samenstelling van het geslacht. De meeste deelnemers zullen een slaapgedeelte delen met een of twee anderen reizigers van hetzelfde geslacht. Kussens en beddengoed zijn aanwezig, maar we raden wel aan om een eigen slaapzak mee te nemen.

Badkamer

De badkamer faciliteiten zijn onder meer warme douches en spoelbakken. Warm water wordt geleverd door een gasboiler. Een kampbewaarder zal de sanitaire voorzieningen opruimen en schoonmaken.

Water

Er wordt vers en veilig drinkwater rechtstreeks uit de grond gehaald, en er is niet-drinkbaar water beschikbaar voor het douchen en wassen.

Visum

Als Nederlander of Belg mag je maximaal drie maanden in Namibië verblijven zonder een visum aan te vragen. Neem contact op met de Ambassade van Namibië in Brussel wanneer je langer dan 3 maanden vrijwilligerswerk wilt gaan doen.

Klimaat

In de maanden september, oktober, maart en april zijn de temperaturen overdag gemiddeld 30°C en 10°C ’s nachts. In de maanden juni, juli en augustus zijn de temperaturen overdag gemiddeld 28°C en ’s nachts onder het vriespunt.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Maaltijden

Een lokale chefkok zal het ontbijt, de lunch en het diner bereiden. Lunch en diner zijn een mix van internationale en lokale gerechten, inclusief traditionele Namibische maaltijden zoals potjiekos (wildstoofpotten) en braais (barbecues), met gebruik van scharrelwild uit het naburige wildreservaat. Er is een bewust menu waardoor je seizoensgebonden eet. Je hoeft niet te helpen bij het bereiden van voedsel, tenzij je dat graag wilt, maar je helpt wel mee met schoonmaken na iedere maaltijden.

De meeste maaltijden worden ter plaatse gezamenlijk gegeten in de ‘hang-out tent’. Thee, koffie, water, pompoen en snacks zijn de hele dag beschikbaar. Alcoholgebruik is niet toegestaan door minderjarigen, ongeacht de lokale wetgeving.

Dieetwensen

Stel ons zo snel mogelijk op de hoogte van eventuele speciale dieetwensen (bijv. diabetes, lactose-intolerantie, noten- of andere voedselallergieën, vegetarische of veganistische diëten), zodat wij het direct kunnen bespreken met  onze partner in Namibië.

Vegetarische en veganistische maaltijden zijn geen probleem, maar zeer gespecialiseerde dieetaanpassingen zijn niet gegarandeerd en kunnen erg moeilijk zijn vanwege de beschikbaarheid van voedsel, de locatie van veldlocaties en andere lokale omstandigheden. Als je speciale dieetwensen hebt, dan raden wij aan om aanvullende snacks mee te nemen van thuis.

Valuta

Namibië accepteert Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) en Namibische dollar (NAD). Contant geld kan bij aankomst op de luchthaven worden ingewisseld of opgenomen. Geldautomaten zijn niet toegankelijk in de buurt van het basiskamp, de dichtstbijzijnde is in Karasburg, op twee uur rijden. Je hebt alleen geld nodig voor eventuele extra drankjes, souvenirs of fooien.

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om de Ultimate Expeditie in Namibië met andere projecten te combineren. Sluit je bijvoorbeeld na de expeditie aan bij het Neushoorn Ranger Project, waarbij je als Ranger de bedreigde dieren van Namibië beschermt. Of neem een kijkje bij onze andere vrijwilligersprojecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Communicatie

Er is geen mobiele telefoonontvangst op locatie. WiFi is alleen beschikbaar voor personeel, want de internetverbinding is erg traag. Er is wel een vaste satellietverbinding aanwezig voor noodgevallen. In geval van nood hebben expeditieleiders altijd een mobiele satelliettelefoon bij zich. Als je een kopie wilt van foto’s die tijdens de expeditie zijn gemaakt, dan raden we aan om een USB-stick mee te nemen.

Toelatingseisen

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan deze expeditie in Namibië. Verder moet je sterk in je schoenen staan en een teamplayer zijn. Ben je 17 jaar en wil je graag deelnemen? Neem dan eerst contact met ons op voor meer informatie.

Vaccinaties

Bekijk de website van thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Namibië.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van de Namibië Ultimate Expeditie.

Stel je vraag aan ons!

Heb je een vraag? WhatsApp dan met ons via +31(0)6 4300 7911

Plan een belafspraak in met onze professionele reisexpert Joey

Stuur je vraag over deze reis naar info@oaktravel.nl