Vrijwilliger Medisch Assistent

vanaf ,-
Windhoek, Namibie
2 tot 12 weken

Help mee als medisch vrijwilligers
assistent in Namibie

Als medisch vrijwilliger krijg je bij dit project in Namibië de zeldzame en opwindende kans om samen met het team van de kliniek de lokale San-gemeenschap te behandelen en te helpen. Je leert over de veel voorkomende ziekten die de lokale bevolking treffen en hebt nauw contact met patiënten.

Je leert meer over hun manier van leven en geeft zorg aan mensen die in extreme armoede leven op de afgelegen locatie van de kliniek.Als medisch vrijwilliger werk je samen met de artsen en verpleegkundigen van de kliniek om meer te weten te komen over de veel voorkomende ziekten die de lokale bevolking treffen en hoe deze te behandelen. Je hebt nauw contact met patiënten uit de lokale San-gemeenschap, leert meer over hun manier van leven en geeft zorg aan patiënten die in extreme armoede leven op de afgelegen locatie van de kliniek. Het onderwijs wordt afgestemd op jouw vaardigheidsniveau, achtergrond en kennis.

De kliniek behandelt jaarlijks zo’n 3.500 patiënten. Ongeveer 80% van de patiënten zijn San, en de rest zijn voornamelijk Herero en Damara sprekende Namibiërs. Je wordt volledig ondergedompeld in de cultuur van Epukiro, de thuisbasis van de San Bushman. Ervaar het dagelijkse leven en de gemeenschappelijke strijd waarmee de gemeenschap wordt geconfronteerd.

De begeleiding wordt afgestemd op jouw vaardigheidsniveau, achtergrond en kennis. Je hebt geen medische vaardigheden nodig, maar mocht je die wel hebben, dan is er genoeg ruimte om daarin te groeien. Toekomstige medische studenten kunnen onderwijs verwachten over klinische basisvaardigheden, anamnese en onderzoeken van patiënten.

Opgeleide professionals zullen worden gevraagd om patiënten te helpen en te assisteren tijdens het outreach-werk. Dit biedt een geweldige kans voor getrainde professionals om een ​​grotere impact te hebben op de mensen die het meest hulp nodig hebben. Maar dus ook als je geen ervaring hebt, ben je als medisch vrijwilliger van groot belang voor deze mensen.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld transfers
 • Alle overnachtingen op het project
 • 3 maaltijden per dag
 • Projectkosten en -benodigdheden
 • 24/7 ondersteuning door ervaren internationale en lokale medewerkers
 • Volledige oriëntatie

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Werkzaamheden

Mogelijke activiteiten kunnen zijn:

 • Helpen in de kliniek om problemen zoals tuberculose te behandelen
 • Het verstrekken van voedsel en zorg aan de gemeenschap
 • Op outreach gaan om hoogwaardige gezondheidszorg te bieden aan degenen die dit het meest nodig hebben
 • Patiëntobservaties registreren: bloeddruk, hartslag, zuurstofsaturaties, temperatuur
 • Uitvoeren van urinezwangerschaps- en peilstoktests voor patiënten en het vastleggen van bevindingen
 • Baby’s wegen en groeigrafieken opnemen
 • Glucose testen en opnemen
 • Basis wondreiniging en dressing
 • Helpen in de apotheek: voorraadbeheer, medicijnen inpakken en nieuwe bestellingen
 • Gezinsplanning
 • Invoer projectgegevens
 • Gedoneerde kleding en andere items sorteren
 • Algemeen onderhoud en schoonmaak van de kliniek
 • Spelen met de lokale kinderen die naar de kliniek gaan
 • Voedselpakketten klaarmaken voor patiënten
 • Patiëntinformatie en enquêtereacties opnemen tijdens een outreach-reis

Rooster

Opvangcentrum

TB en HIV komen veel voor in de gemeenschap, net als alcoholisme. We zien ook veel patiënten met pijntjes en alledaagse problemen. Veel voorkomende ziekten bij onze kindpatiënten zijn onder meer schimmelinfecties, darmwormen, diarree, uitdroging, ondervoeding en mondinfecties (bijvoorbeeld spruw). Op zichzelf zijn deze infecties en ziekten mogelijk niet bijzonder ernstig. Als ze echter onbehandeld blijven, zullen ze veel erger worden, wat leidt tot complicaties en in ernstige gevallen zelfs tot de dood.

(Het vrijwilligerswerk rooster werkt volgens een roterend groepssysteem, dat ervoor zorgt dat elke vrijwilliger zoveel mogelijk activiteiten en werkzaamheden kan ervaren. De groepen werken tussen 08.00 en 17.00 uur twee tot drie activiteiten per dag af. Vrijwilligers krijgen ’s ochtends een korte pauze, gevolgd door een lunch van 13.00 – 14.30 uur.

Weekenden maken geen deel uit van het rooster. Op zaterdag nemen vrijwilligers ’s ochtends deel aan bepaalde activiteiten en ’s middags is er een gave niet-werkgerelateerde activiteit gevolgd door een braai (barbecue). Op zondag neemt een klein team ’s ochtends deel aan de voedselbereiding en ’s middags een ander klein team, dus je hebt ongeveer een halve dag vrij. Tijdens je vrije tijd kun je eventueel het reservaat verkennen. Het is hier zo groot, dat je niet alles te voet kunt verkennen.

Houd er rekening mee dat er van tijd tot tijd onvermijdelijke wijzigingen in projecten kunnen zijn. Deze kunnen worden veroorzaakt door het weer, instandhoudingsprioriteiten, materiaalaanvoer of omdat lopende projecten sneller of langzamer verlopen dan oorspronkelijk gepland.)

Lokale Basisschool

Door de verschillende projecten biedt het natuurreservaat werkgelegenheid, huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg aan veel lokale gezinnen. Het doel is om de volgende generatie van deze gemeenschap een boost te geven die ze nodig hebben om een betere en gezondere toekomst op te bouwen. De basisschool is gelegen op het project zelf, en werd opgericht in 2009, met als doel gratis onderwijs en ondersteuning te bieden aan alle kinderen van de lokale gezinnen.

Vrijwilligers die deelnemen aan het vrijwilligerswerkprogramma voor natuurbehoud kunnen ervoor kiezen om de energieke en enthousiaste basisschoolkinderen te ontmoeten. Dit zal één keer in de week plaatsvinden op een bepaald tijdstip. Na een briefing door de schooldirecteur wordt aan geïnteresseerde vrijwilligers gevraagd om een specifieke activiteit van een uur in te plannen. Je doel is om iets te verzinnen wat onderwijs combineert met plezier.

Extra informatie

Aankomst

Je aankomst- en vertrekbasis is het Wildlife Sanctuary dicht bij Windhoek Airport. Dit geeft je de unieke kans om hier ook een paar dagen met de dieren te werken, mocht je dat willen. De Lifeline Clinic ligt op ongeveer 4 uur rijden van het opvangcentrum. Transfers naar de kliniek vertrekken elke zondag vanuit de opvang en komen terug op de opvang op vrijdagmiddag.

Vrije tijd

In je vrije tijd kun je eventueel met een transfer naar het stadscentrum om souvenirs en eten te kopen. Boek een transfer via de vrijwilligerscoördinator voor €12,- enkele reis. Er is een geldautomaat op het project aanwezig, maar niet altijd functioneel vanwege signaalproblemen.

Visum

Als Nederlander of Belg mag je maximaal drie maanden in Namibië verblijven zonder een visum aan te vragen. Neem contact op met de Ambassade van Namibië in Brussel wanneer je langer dan 3 maanden vrijwilligerswerk wilt gaan doen.

Klimaat

Windhoek heeft een halfwoestijnklimaat, met zeer hete zomers en milde winters en temperaturen die ’s nachts sterk dalen. Gemiddeld schijnt de zon in Namibië ongeveer 300 dagen per jaar. De zomer is van oktober tot april, waar de temperaturen 40 graden Celsius kunnen bereiken en ’s nachts dalen tot onder de 0 graden Celsius, dus neem naast zomerkleding ook een dikke trui mee. De gemiddelde dagelijkse temperatuur varieert van 20 tot 30 graden Celsius.

De neerslag valt meestal tussen november en maart, wanneer zware onweersbuien kunnen worden verwacht. De winter is van mei tot september met heerlijke warme dagen die in contrast staan met zeer koude nachten, wanneer de temperatuur vaak tot onder het vriespunt daalt. De meest populaire tijd om aan dit project deel te nemen is tussen maart en oktober, wanneer de regenval het laagst is en de temperaturen mild.

Wasmachine

Er is een wasmachine waar vrijwilligers gebruik van kunnen maken.

WiFi

Beperkte gsm-ontvangst, wifi is beschikbaar

Maaltijden

Bij dit project ontvang je drie maaltijden per dag en koffie en thee. Vrijwilligers worden geacht een essentiële rol te spelen in de schoonmaak- en kooktaken.

Accommodatie

Gedurende deze tijd breng je je tijd door als medisch vrijwilliger in de afgelegen kliniek, gelegen in Omawewozonyanda, een landelijk dorp in het Epukiro-district van de regio Omaheke, waar ongeveer 500 San- en Herero-mensen wonen.

 

(Je overnacht tijdens je gehele verblijf op het reservaat in 2- of 3-persoons safari tent voor hetzelfde geslacht of koppels. De inrichting is basic met comfortabele eenpersoonsbedden met beddengoed (dekbedden en kussens). Daarnaast zijn de douches en toiletten gemeenschappelijk en wordt warm water geleverd door zonne-energie. Stopcontacten voor elektrische artikelen zijn beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes.)

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om de Wildlife Rescue dierenopvang met andere projecten te combineren. Sluit je bijvoorbeeld na dit project aan bij het Neushoorn Ranger Project, waarbij je als Ranger de bedreigde dieren van Namibië beschermt. Of neem een kijkje bij onze andere vrijwilligersprojecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Verblijf verlengen

Zou je eventueel langer dan 8 weken in Namibië vrijwilligers willen doen, laat het ons dan weten. In overleg met het natuurreservaat kun je eventueel verlengen of een project combineren.

Toelatingseisen

Je moet 17 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan dit project in Namibië. Daarnaast moet je een teamplayer zijn en een passie hebben voor wilde dieren en natuur.

Vaccinaties

Bekijk de website van thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Namibië.

Maaltijden

Er worden dagelijks 3 maaltijden geserveerd. Het ontbijt bestaat uit ontbijtgranen, fruit, yoghurt, toast en beleg. De lunch varieert van koude tot warme maaltijden, zoals wraps, salades, pastagerechten en sandwiches. Het diner bestaat uit een warme maaltijd zoals een traditionele BBQ (braai), stoofschotels, kipgerechten en nog veel meer. Heb je bepaalde dieetwensen? Laat het ons dan na de boeking direct weten.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Wildlife Rescue vrijwilligerswerk project in Namibië.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je een vraag? WhatsApp dan met ons via +31(0)6 4556 9564

Plan een belafspraak in met onze professionele reisexpert Joey

Stuur je vraag over deze reis naar info@oaktravel.nl