Big 5 Marine Project

vanaf 1095,-
Gansbaai
2 tot 8 weken

Bescherm in Zuid-Afrika de
dieren in de oceaan

Dit spannende Big 5 Marine Project bevindt zich aan de kust van Gansbaai in Zuid-Afrika. Hier heb je de mogelijkheid om je als vrijwilliger aan te sluiten, maar let op er zijn een beperkt aan plekken beschikbaar. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de vrijwilligers het beste uit deze periode kunnen halen. De naam Big 5 Marine zegt het natuurlijk al, je gaat je inzetten voor de walvissen, haaien, dolfijnen, zeehonden en pinguïns. Je werkt tijdens het marine project onder andere samen met biologen op een boot met haaienkooien. Durf jij het kooiduiken met haaien aan? Ook vertel je toeristen op de boot tijdens een eco-tour meer over het zeeleven en de geweldige dieren in de oceaan. Ook raak je betrokken bij community en ervaar je het kleurrijke Afrikaanse leven.

Het hele jaar door worden hier in Gansbaai haaien waargenomen, met als hoogtepunt tussen de maanden mei en september. De Australische walvissen en hun kalveren keren elk jaar terug in juli en blijven in de omgeving van Gansbaai tot ze in december weer terugkeren naar de Antarctische wateren. Andere soorten, waaronder zeehonden, dolfijnen en pinguïns, leven hier het hele jaar door en soms spot je ook wel eens tuimelaars en bultruggen.

Wil je meer de focus leggen op vrijwilligerswerk met dolfijnen? Ga dan als vrijwilliger op het eiland Zanzibar aan de slag om daar de dolfijnen en het koraal te beschermen.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Kaapstad – Gansbaai hotel transfers
 • Accommodatie gedurende je verblijf op het project
 • Iedere dag ontbijt en lunch
 • Projectkosten
 • Beddengoed
 • WiFi
 • 2 T-shirts en een petje
 • Gratis toegang tot de Two Oceans Aquarium in Kaapstad
 • Alle reizen op de verschillende boten
 • Training
 • Maak gebruik van een fiets

Exclusief

 • Vliegticket
 • Diner
 • Reisverzekering
 • Extra overnachting Kaapstad
 • Visum (indien nodig)
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven

Werkzaamheden

 • Spot de Big 5 (walvissen, haaien, dolfijnen, zeehonden en pinguïns) tijdens je werkzaamheden op de boot
 • Zelf meerdere keren kooiduiken met haaien (als je durft!)
 • Het assisteren van de bemanning bij duikoperaties
 • Helpen van klanten met hun reddingsvesten en wetsuits
 • Vastleggen van observatiegegevens
 • Assisteren bij de voorbereidingen voor vertrek
 • Schoonmaken van de boot
 • Het verzamelen van gegevens over haaien
 • Foto’s maken
 • Het verzamelen van zeevogel data
 • Helpen bij temperatuur gegevens

Werkgebieden

Werken op verschillende boten

Het vrijwilligerswerk project in Gansbaai beschikt over een aantal verschillende boten, waarvan er vele zich toeleggen op eco-toerisme. Je besteedt het grootste deel van je tijd op deze boten, om de gasten meer te leren over het Afrikaanse zeeleven.

Kooiduiken met witte haaien

Gansbaai is de grote witte haaienhoofdstad van de wereld en ook een van de beste plekken ter wereld om te kooiduiken met deze ongelooflijke roofdieren. Durf jij deze challenge aan?

Leer meer over de Marine Big 5

Gansbaai is de thuisbasis van de Marine Big 5, wat betekent dat je de kans hebt om meer te leren over de grote witte haaien, walvissen, dolfijnen, Kaapse pelsrobben en de met uitsterven bedreigde Afrikaanse pinguïns.

Betrokken raken bij de gemeenschap

Behoud en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap vormen de kern van wat ze doen in Gansbaai. Het is belangrijk voor het project dat ze iets terugdoen, en daarom worden alle vrijwilligers uitgenodigd om mee te gaan naar verschillende community projecten in de omgeving.

Ervaar de Afrikaanse levensstijl

Onze Marine Volunteers wonen niet alleen in Zuid-Afrika, ze ervaren de levendige kleuren, prachtige zonsopgangen, ongelooflijke beelden en geluiden elke dag vanaf het moment dat ze wakker worden.

Extra informatie

Big 5 Marine Projectkosten

– 2 weken €1095,-
– 3 weken €1495,-
– 4 weken €1795,-
– 5 weken €2095,-
– 6 weken €2395,-
– 7 weken €2695,-
– 8 weken €2995,-

Aankomst

Het Big 5 Marine Project start op maandagochtend vroeg, dus wij raden aan om op zondag in Kaapstad aan te komen. Het team van Oak Travel kan een aankomstpakket voor je boeken. De kosten voor dit pakket zijn €65,-.

– Vliegveld ophaalservice
– 1 overnachting in Kaapstad bij 91 Loop Boutique Hostel

Vertrek

Zorg ervoor dat je vlucht naar huis na 19.00 uur is geboekt op de laatste dag van het project. Dit komt omdat je met de shuttle bus terugreist na een boottocht waarvan de timing op voorhand niet bekend is vanwege eventuele weersomstandigheden. We raden je daarom aan om na dit project minimaal 1 extra nacht in Kaapstad te boeken.

Accommodatie

Er zijn 4 huisjes die plaats bieden aan maximaal 6 personen per huisje. Elk huisje heeft een badkamer, een kitchenette en woonkamer. Het hoofdgebouw heeft een prachtige keuken, uitgerust met inductieplaten, een magnetron en oven om te koken en een volledig functioneel recyclingsysteem. Er is ook een zeer ruime woonkamer met satelliet-tv, dvd-speler, bordspellen, pooltafel en tafelvoetbal. Er is een activiteitenhal met enkele gewichten en een tafeltennistafel. De accommodatie heeft ook een grote tuin met zwembad.

Maaltijden

Alle producten en ingrediënten zijn aanwezig voor het ontbijt (thee, koffie, eieren, vegetarische worst, brood, ontbijtgranen en melk). Daarnaast wordt er aan boord een lichte lunch verzorgd (sandwich, fruit en chips). Avondmaaltijden en ander amusement zijn voor eigen rekening. De accommodatie beschikt over een volledig uitgeruste keuken en barbecue.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Big 5 Marine vrijwilligersproject in Gansbaai, Zuid-Afrika.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Klimaat

De gemiddelde temperatuur overdag in de zomer varieert van minimaal 15 tot 28 graden Celsius. In de winter liggen de gemiddelde dagtemperaturen tussen de 11 en 15 graden Celsius. In de winter is er in Kaapstad wel wat meer regen, maar er zijn nog genoeg zonnige dagen met een strakblauwe lucht.

Vrije tijd

Er zijn genoeg optionele activiteiten in de omgeving, denk bijvoorbeeld aan:
– Kaap Agulhas, het meest zuidelijke punt van Afrika
– Breng een bezoek aan Klipgat Cave
– De Pinguïn kolonie Stony Point in Betty’s Bay
– Kelpduiken bij Stanford Cove
– Paardrijden
– Quad rijden
– Rivierboot cruises langs de Stanford River

Er kunnen af en toe geen zeedagen zijn vanwege slecht weer, in dat geval ga je met de groep een natuurbehoud of recreatieve activiteit ondernemen.

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om projecten te combineren. Kijk bij onze andere vrijwilligersprojecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Verblijf verlengen

Zou je eventueel langer in Gansbaai Zuid-Afrika willen werken, laat het ons dan weten. In overleg met de organisatie kunnen we je verblijf verlengen.

Toelatingseisen

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deel te kunnen nemen aan het Big 5 Marine Project. Daarnaast is een passie voor zeeleven en koraal ook een vereiste.

Visum

Je hebt geen toeristenvisum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 12 weken vrijwilligerswerk wilt gaan doen.

WiFi

In de accommodatie is gratis WiFi beschikbaar. Je kan eventueel ook op het vliegveld een lokale simkaart met data kopen, zodat je overal internet hebt.

Vaccinaties

Bekijk de website van Thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Zuid-Afrika.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je een vraag? WhatsApp dan met ons via +31(0)6 4300 7911

Plan een belafspraak in met onze professionele reisexpert Joey

Stuur je vraag over deze reis naar info@oaktravel.nl