Skip to main content

Bush School & Wildlife Opvang

vanaf 1085,-
Hoedspruit
2 tot 12 weken

Onderwijs de lokale kinderen en
help dieren in de opvang

De Bush School & Wildlife Opvang werd in 2006 geopend met de missie om lokale kinderen op te leiden en te inspireren om hun omgeving te waarderen en de community ontwikkeling te stimuleren. Via de verschillende programma’s zijn meer dan 4.000 kinderen bereikt, zijn honderden dieren verzorgd en hebben tientallen jongeren hulp gekregen bij het vinden van werk. Elke maandag komen 8 nieuwe studenten naar het kamp om de week door te brengen met het verbreden van hun kennis op het gebied van milieu en natuur. Ze volgen lessen, activiteiten en verzorgen de dieren in de opvang.

Tijdens het Bush School & Wildlife Opvang project krijgen internationale vrijwilligers de kans om lokale kinderen les te geven, voor gewonde of verlaten wilde dieren te zorgen en zich volledig onder te dompelen in de Zuid-Afrikaanse bush. Je zult als vrijwilliger je tijd besteden aan het onderwijzen van kinderen en help het personeel bij het verzorgen van de dieren. Dit kan van alles zijn, van het voeden van een dier met de fles tot het schoonmaken en renoveren van hun verblijven.

Weet je niet zeker of je de juiste persoon bent om de kinderen les te geven? Dan kun je ook voor 4 tot 8 weken als dierenvrijwilliger mee werken of kies voor het Wildlife Rescue Project in Greater Kruger! Ze hebben altijd vrijwilligers nodig die willen helpen met het verzorgen van de verschillende soorten dieren. Je krijgt wat meer verantwoordelijkheid op het gebied van dierenverzorging en werkt nauw samen met de coördinator. Je activiteiten omvatten onder meer de ‘grote schoonmaak’ van de verblijven, het voeren van dieren, het verbeteren van de verblijven of onderhoudswerkzaamheden. Geen twee dagen zijn hetzelfde, en het kan zelfs zijn dat je uiteindelijk veterinaire basiszorg verleend of weesdieren met de hand grootbrengt!

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Alle overnachtingen op het project
 • Vliegveld transfers
 • 3 maaltijden per dag
 • Gratis thee, koffie, juice en water
 • Dagelijkse wasserette
 • 1 gratis trip naar het dorp per week
 • Gratis WiFi
 • Projectkosten en benodigdheden
 • 24/7 ondersteuning
 • Volledige oriëntatie

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Visum (indien nodig)
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven

Werkzaamheden

 • Geef les aan 8 kinderen tussen de 13 en 15 jaar over het milieu en de bescherming van dieren
 • Groepsgesprekken over sociale kwesties
 • Educatieve activiteiten met de kinderen ondernemen
 • Zwemmen, spelen en dansen met de kinderen
 • Leer meer over de verschillende soorten dieren in Zuid-Afrika
 • Het voeren van de dieren
 • Schoonmaken en renoveren van de verblijven
 • Assisteer bij de Eco Club van de lokale bevolking
 • Lesgeven over het belang van de dieren voor Zuid-Afrika

Werkgebieden

Bush School

Van maandag tot en met vrijdag geef je een groep van 8 kinderen van 13-15 jaar les over het beschermen van het milieu en zijn dieren in het wild. De lesonderwerpen gaan over het ecosysteem, anti-stroperij, kennis van dierensporen en een betere plek maken van Zuid-Afrika. De lessen zijn van 09.00 uur tot 16.30 uur en daarna heb je groepsgesprekken met de kinderen over sociale kwesties zoals veilige seks of misbruik. Sommige lessen worden in de klas gegeven en andere worden in de bush, maar ze zijn allemaal erg interactief met veel educatieve activiteiten. Er is ook tijd voor gezelligheid! Je speelt spelletjes met de kinderen, gaat met z’n alle naar het zwembad en danst rond het kampvuur op hun favoriete liedjes!

Wildlife Opvang

Het doel van de wilde dieren opvang is om een ​​thuis te bieden aan dieren die wees of verwaarloosd zijn. De opvang herbergt meer dan dertig diersoorten, van cheetah’s en krokodillen tot aan stokstaartjes. Deze wilde dieren kunnen op dit moment niet overleven in hun natuurlijke habitat, dus wonen ze op de bush school en helpen ze de kinderen op te voeden. De studenten zijn actief betrokken bij dierenverzorging tijdens hun projectperiode, waar ze voor het eerst deze dieren zien en ermee omgaan. Deze unieke ervaring inspireert hen om hun lokale fauna en omgeving te beschermen.

Werken in een Community

De impact van het lesprogramma wordt vergroot door de Eco Club en community projecten. Het outreach-programma bestaat uit drie delen: Eco Clubs op middelbare scholen, projecten voor community ontwikkeling en verschillende campagnes. Tweemaal per week wordt er een Eco Club op een plaatselijke school georganiseerd. De Eco Club is een vrijwillige naschoolse club waar de kinderen naar toe gaan om meer over het milieu te leren. Vrijwilligers zijn van harte welkom om te assisteren bij de activiteiten van de Eco Club.

Extra informatie

Projectkosten

– 2 weken €1085,-
– 3 weken €1585,-
– 4 weken €1785,-
– 5 weken €2085,-
– 6 weken €2385,-
– 7 weken €2685,-
– 8 weken €2985,-
– 9 weken €3285,-
– 10 weken €3585,-
– 11 weken €3885,-
– 12 weken €4185,-

Vliegveld Transfers

Je wordt op zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur van Hoedspruit Airport in Zuid-Afrika opgehaald. Kom je eerder aan, zorg er dan voor dat je op zaterdag weer op het vliegveld van Hoedspruit bent, want daar word je namelijk opgehaald door een medewerker van de school.

Accommodatie

Je verblijft bij het project in een traditionele chalet met zonne-energie, warme douches en stromend water. Je deelt een chalet met maximaal 3 andere vrijwilligers, maar iedereen heeft zijn eigen bed en ruimte om kleding en persoonlijke spullen op te bergen. De kamers worden elke dag schoongemaakt. De chalets zijn verder voorzien van handdoeken, beddengoed en een klamboe. De accommodatie is veilig, want de chalets hebben sloten aan de binnenkant en alle ramen zijn voorzien van muggengaas.

Maaltijden

Iedere dag zijn er 3 maaltijden inbegrepen. Er wordt ook rekening gehouden met de dieetwensen van vrijwilligers. Helaas is glutenvrij eten te duur om het zonder extra kosten te kunnen verstrekken. Tijdens de wekelijkse trip naar het dorp zou je eventueel zelf wat glutenvrije spullen kunnen kopen. Daarnaast is er gratis koffie, thee, juice en water beschikbaar.

WiFi

Op het project is er WiFi aanwezig, zodat je het thuisfront op de hoogte kunt houden over al je ervaringen op het project.

Klimaat

In de zomer kan het oplopen tot 40 graden Celsius. In de winter is het overdag warm (26 graden), maar de nachten kunnen lekker fris zijn (rond het vriespunt). De zomer is van oktober tot april en de winter is van mei tot september.

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om de Bush School & Wildlife Opvangen te combineren. Kijk bij onze andere vrijwilligersprojecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Locatie

Het project ligt ongeveer op 425 km van Johannesburg (ongeveer 5 uur rijden) en een kleine 70 km van Hoedspruit Eastgate Airport (ongeveer 1 uur rijden). Gelegen in het midden van de bush, zijn vrijwilligers bij aankomst vaak aangenaam verrast door de fijne en schone omstandigheden. Wonen en werken op het project is erg veilig, het is omheind en ligt in een beschermd gebied. Tijdens je verblijf hoef jij je geen zorgen te maken over criminaliteit, aangezien ze voorzorgsmaatregelen wat iedereen beschermd tegen roofzuchtige dieren en eventueel gevaar.

Verblijf verlengen

Zou je eventueel langer dan 8 weken in de Bush School & Wildlife Opvang willen werken, laat het ons dan weten. In overleg met de organisatie kunnen we eventueel een uitzondering voor je maken.

Toelatingseisen

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan dit project in Hoedspruit Zuid-Afrika. Het is ook mogelijk om als 17-jarige deel te nemen, maar dan wel met een toestemmingsbrief van je ouders. Daarnaast is een ‘verklaring omtrent gedrag’ ook een vereiste.

Visum & Vaccinaties

Je hebt geen visum nodig wanneer je korter dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft. Bij de Immigratiedienst op het vliegveld ontvang je een sticker in je paspoort. Daarnaast moet je paspoort bij terugkomst nog 30 dagen geldig zijn. Wil je langer dan 90 dagen verblijven, vraag dan een visum aan bij de Zuid-Afrikaanse Ambassade in Nederland. Bekijk de website van Thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Zuid-Afrika.

Startdatum

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van de Bush School & Wildlife opvang vrijwilligerswerk project in Hoedspruit, Zuid-Afrika.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.