Skip to main content

Wildlife & Natuur Fotografie

vanaf 2795,-
Kruger Park
4 tot 12 weken

Bescherm en fotografeer de
wilde dieren in Zuid-Afrika

Ben je een fotograaf die zich graag wilt ontwikkelen in het adembenemende Zuid-Afrika? Neem dan deel aan het Wildlife Fotografie & Natuurbehoud programma in de Greater Kruger regio. Je doet praktische ervaring op in natuurfotografie en draagt tegelijkertijd bij aan het behoud van de natuur in Zuid-Afrika. Gebruikmakend van je nieuwe vaardigheden, ondersteun je NGO’s en help je het bewustzijn van milieu- en instandhoudingskwesties in het Greater Kruger-gebied te vergroten.

Het fotografie programma is een stage van 4 weken (met optionele verlenging) die begint met een intensieve introductie van een professionele fotograaf ter plaatse. Onder begeleiding van professionele gidsen ga je op pad door de indrukwekkende omgeving van de Greater Kruger-regio in Zuid-Afrika. Samen met een groep van fotografen krijgen jullie niet alleen de mogelijkheid om fotografische vaardigheden te verbeteren. Maar ook om enkele van de meest iconische wilde dieren van Afrika te ontmoeten, en bij te dragen aan doorlopend onderzoek, gemeenschaps- en milieu-initiatieven.

Wil je niet intensief fotograferen, maar wel deel uit maken van het behoud van de natuur en de wilde dieren in het Greater Kruger? Bekijk dan het Wildlife Rescue Project, waarbij je geredde wilde dieren verzorgd en uiteindelijk weer vrijlaat in hun natuurlijke leefomgeving.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Alle overnachtingen in een gedeelde Lodge, omgeven door wildernis
 • 3 maaltijden per dag
 • Vliegveld transfers
 • Transport van en naar project
 • Intensieve Wildlife Fotografie cursus
 • 24/7 ondersteuning door ervaren internationale en lokale medewerkers
 • Begeleiding en ondersteuning door een professionele fotograaf

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • VOG
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Elektronica (zoals camera en laptop)
 • $25,- USD donatie aan het Sustainability Fund

Hoogtepunten

 • Ontwikkel je bestaande vaardigheden voor de volgende stap in je carrière met begeleiding van een professionele natuurfotograaf
 • Verbeter en verfijn je cameravaardigheden en kennis van fotografie met een focus op natuur- en nachtfotografie
 • Leer verantwoord omgaan met de natuur en krijg een dieper begrip van ethische natuurfotografie en haar rol bij natuurbehoud
 • Draag bij aan onderzoek door foto’s te maken die kunnen worden gebruikt voor I.D. kits en monitoring van de gezondheid van de dieren
 • Beleef avonturen door verschillende wildreservaten als onderdeel van je fotografische ervaring
 • Ontdek hoe je nieuwe vaardigheden en foto’s kunnen worden gebruikt om een ​​verschil te maken door middel van natuurbehoud, marketing en fondsenwerving
 • Dompel jezelf onder in de Afrikaanse bush en beroemde ervaringen, zoals nachtritten en overnachten in een Afrikaans Big 5 reservaat

Werkgebieden

Fotografie Workshop

In de eerste week van dit programma neem je samen met een professionele fotograaf deel aan een uitgebreide workshop. Je leert de basisprincipes, geheimen en hoogtepunten van fotografie, hoe je de camera instellingen gebruikt en waarop je moet concentreren bij het maken van foto’s. Je krijgt opdrachten om kaders, kleuren, beweging, portretten en nog veel meer vast te leggen. Hierdoor leer je nieuwe technieken en word je een betere fotograaf. Ten slotte leer je hoe je eigen foto’s in Adobe Lightroom kunt bewerken, zodat ze zich onderscheiden van de rest.

Praktijk Vrijwilligerswerk

Tijdens het Wildlife Fotografie & Natuurbehoud project zul je bijdragen aan verschillende en belangrijke doelen in het Greater Kruger. Waarbij je natuurlijk je fotografische vaardigheden de hele tijd blijft ontwikkelen. De begeleiders streven ernaar je een realistisch beeld van een natuurfotograaf te geven, inclusief bewerken van foto’s en hoe je je foto’s het beste kunt gebruiken. Door middel van verschillende activiteiten leer je echte National Geographic-niveau foto’s maken en hoe je mogelijkheden van natuurlijke belichting kunt benutten. Je krijgt verschillende opdrachten en aan het einde van de vier weken zul je versteld staan van het eindresultaat.

Fotografen in actie

In samenwerking met de onderzoeksafdeling zullen fotografen het onderzoeksteam assisteren bij het verzamelen van informatie over dier-identificatie. Door duidelijke en beknopte foto’s te maken van de dieren die je tegenkomt tijdens safari’s, kan het onderzoeksteam de individuen identificeren en verslag uitbrengen over hun gezondheid, bewegingen en gedrag. Deze foto’s zijn essentieel, omdat ze worden gebruikt in identificatiedatabases die worden geraadpleegd bij het nemen van instandhouding gerichte beslissingen.

Als vrijwilliger voor wildlife fotografie ontwikkel je je begrip en waardering voor de kleinere aspecten van de natuur en leer je hoe je hun immense schoonheid het beste kunt portretteren. Je zult versteld staan ​​van de verbazingwekkende wezens die we zo vaak over het hoofd zien, zoals de mestkever, de libellen en nog veel meer.

Het is erg belangrijk als natuurfotograaf om ethisch te werk te gaan bij het fotograferen van dieren in hun natuurlijke omgeving. Daarom leren de begeleiders je meer over het gedrag van dieren en helpen ze je om meer gericht te zijn op natuurbehoud in je benadering van fotografie. Als je begrijpt hoe je in deze context een fotograaf kunt zijn, krijg je de best mogelijke impact op het behoud van dieren in het wild en krijg je verbluffende beelden. ’s Nachts kampeer je ook in de bush om je fotografie bij weinig licht te oefenen.

Extra informatie

Prijzen

– 4 weken €2695,-
– 5 weken €3095,-
– 6 weken €3495,-
– 7 weken €3895,-
– 8 weken €4295,-

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Wildlife Fotografie & Natuurbehoud project in Zuid-Afrika.

Vliegveld Transfers

Je wordt op zondag van het vliegveld Hoedspruit in Zuid-Afrika opgehaald. Kom je eerder aan, zorg er dan voor dat je op zondag weer op het vliegveld van Hoedspruit bent, want daar word je namelijk opgehaald.

Locatie

Het Greater Kruger gebied bestaat uit 20 privé-wildreservaten ten westen van het Kruger National Park in Zuid-Afrika. De afgelopen jaren zijn tussen de reservaten in het Greater Kruger Area en het Kruger National Park hekken weggehaald om dieren in het wild vrijer te laten rondlopen. Het hele gebied strekt zich nu uit over meer dan 5,5 miljoen hectare ongetemde Afrikaanse wildernis.

Weg van de stadslichten, voor de deur van het wereldberoemde Kruger National Park, ben je in de beste positie om gigantische Afrikaanse olifanten, ongrijpbare roofdieren, prachtige vogels, vreemde insecten en de geweldige sterrenhemel te fotograferen. Het Greater Kruger gebied is een droomlandschap voor natuurfotografen die het immense wonder en schoonheid van de natuurlijke wereld willen vastleggen.

Accommodatie

Tijdens het Wildlife Fotografie & Natuurbehoud project verblijf je in een gedeelde privé lodge. Dit is een volledig uitgerust vrijwilligershuis op slechts 90 minuten van het Kruger National Park. Je zult een lodge in safaristijl ervaren met alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf, inclusief zwembad, uitkijkplatform, wifi, warme douches en een buitenruimte om naar de sterren te kijken en te relaxen.

Maaltijden

Iedere dag zijn er 3 maaltijden inbegrepen. Lunch en diner worden geserveerd en het ontbijt kun je zelf klaarmaken. Alle benodigdheden voor het ontbijt zijn aanwezig in de keuken. Er wordt ook rekening gehouden met de dieetwensen van vrijwilligers.

WiFi

Bij de lodge is er gratis wifi, zodat je contact kunt maken met familie en vrienden. Ook is het eenvoudig om in de omgeving een een lokale simkaart aan te schaffen, zodat je met je eigen telefoon contact kunt houden met het thuisfront.

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om het Wildlife Fotografie & Natuurbehoud met andere projecten te combineren. Kijk bij onze andere vrijwilligersprojecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Vrije tijd

Terug in de lodge kun je na een dag vol spanning en hard werken ontspannen bij het zwembad, een film kijken of genieten van een spelletjesavond met andere vrijwilligers. Vaak zijn er ook presentaties van gidsen en andere medewerkers die je een extra kans geven om meer te weten te komen over de Afrikaanse omgeving en haar bewoners. Het diner wordt geserveerd op het uitkijkplatform, met een mooi groot vuur, vaak gevolgd door marshmallows! Je kunt ook plezier beleven door deel te nemen aan een aantal fondsenwervende evenementen, zoals spelletjes en quizavonden.

In de weekenden kun je spannende excursies maken naar prachtige locaties. Je verblijft op een steenworp afstand van de Blyde River Canyon en je kunt het Kruger National Park bezoeken. Wat denk je van een vlucht boven het nationale park, raften, in waterpoelen springen tijdens extreme wandelingen, of breng een bezoek aan Swaziland.

Klimaat

Het project ligt in een halfwoestijnklimaat. Het hele jaar zijn ze gezegend met goed weer. Het zomerseizoen (oktober tot maart) kan nat en heet zijn. De warmste maanden zijn meestal december, januari en februari. Het winterseizoen (april tot september) is droog en zonnig. De koelste maanden zijn juni en juli, wanneer het ’s nachts en ’s ochtends vroeg koud wordt.

Toelatingseisen

Je moet 17 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan dit Wildlife Fotografie & Natuurbehoud project in Zuid-Afrika. Daarnaast is een passie voor wilde dieren, natuur en fotografie een vereiste. Ook is het verplicht om je eigen camera en laptop mee te nemen en hebben we een recente VOG nodig. Deze kun je aanvragen bij Justis, met een formulier die je van ons ontvangt na de boeking.

Visum

Je hebt geen visum nodig wanneer je korter dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft. Bij de Immigratiedienst ontvang je een sticker in je paspoort. Daarnaast moet je paspoort bij terugkomst nog 30 dagen geldig zijn.

Vaccinaties

Bekijk de website van Thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Zuid-Afrika.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.