Crocodile Rock Groepsreis

€1495,-
Broome
Darwin
10 dagen
Met een 4wd door de

Outback van Australië

Deze 10-daagse Crocodile Rock jongerenreis gaat van Broom naar Darwin of andersom. Maak je klaar voor een kleine twee weken kamperen in een leuke internationale groep van mei tot en met oktober. Ga met een groep internationale jongeren buiten de gebaande paden, terwijl je de ruige woestijnlandschappen van West-Australië, Northern Territory en de Kimberley regio ontdekt. Verken de belangrijkste hoogtepunten tussen Broome en Darwin, zodat je de wilde Outback echt leert kennen.

Breng de groepsreis echt door in het afgelegen deel van Australië. Dagelijks ga je wandelen en zwemmen in steeds verschillende adembenemende kloven, en neem een duik in één van de watervallen na een stevige wandeling. Denk aan Purnululu National Park voor de Bungle Bungles, Windjana Gorge, Emma Gorge, Manning Gorge en nog veel meer unieke hoogtepunten.

Ben je meer op zoek naar een groepsreis langs de Australische oostkust? Check dan onze jongerenreis Oostkust Budget van Sydney naar Cairns.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • 9 overnachtingen
 • 9x ontbijt
 • 10x lunch
 • 9x diner
 • Luxe 4WD bus met airco
 • Entree voor alle Nationale Parken
 • Professionele reisleider
 • Kleine internationale groep
 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten

Exclusief

 • Vliegveld ophaalservice
 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven

Hoogtepunten

 • Boab Prison Tree & Windjana Gorge
 • Tunnel Creek, Gibb River Road & Bell Gorge
 • Manning, Galvan’s & Adcock Gorge
 • Pentecost River & Emma Gorge
 • Purnululu National Park (Bungle Bungles)
 • Cathedral Gorge & Picaninny Creek
 • Echidna Chasm & Bijenkorf formatie
 • Kununurra
 • Lake Argyle privé eiland camping
 • Victoria River regio
 • Aboriginal culturele tour
 • Edith Falls

Reisschema

Dag 1 - Broome naar Windjana Gorge

Vandaag stappen we in de 4WD bus en beginnen we aan de reis naar Darwin via de Kimberley regio. Onze eerste stop is de beroemde Boab Prison Tree in de buurt van Derby. Dit is een uitgeholde Boab boom die in de vroege pioniersdagen als gevangenis werd gebruikt. Het is niet alleen een prachtig natuurlijk wonder, maar het geeft ons ook inzicht in de uitdagende relatie tussen de vroege kolonisten en de Aboriginals.

Vervolgens gaan we naar Windjana Gorge. Dit is een enorme kloof die in het millennium is uitgesneden in dit prachtige landschap. De kloof heeft hoge kliffen, mooie zandstranden en meanderende kliffen. We gaan een 4km wandeling maken in Windjana en gaan op zoek naar de zoetwater krokodillen en zwemmen in het kristalheldere water.

Dag 2 - Windjana Gorge naar Manning Gorge

De komende dagen kunnen we helaas vanwege het bereik geen telefoons meer gebruiken. We vertrekken vroeg en rijden richting Tunnel Creek. Tunnel Creek is een verbluffend natuurverschijnsel en heeft een grote betekenis voor de Aboriginals. Het is een 750 meter lange rivier die ondergronds door een van de oudste grotten van West-Australië loopt. Er zijn rotschilderingen te zien en het was een schuilplaats voor Jandamarra, een Aboriginal krijger. Vanuit Tunnel Creek komen we op de beroemde Gibb River Road, een 700km lange onverharde outback weg die loopt tussen Derby en Kununurra. Het is echt niet de gemakkelijkste route en een 4WD is hier echt een must. Het is echter een geweldige reisroute, want langs de Gibb River Road zijn uitgestrekte wildernis gebieden, rivieren, kloven en watervallen.

De eerste waterval die we bezoeken is Bell Gorge. Na een korte wandeling van 15 minuten komen we aan bij een prachtige kreek die dwars door deze indrukwekkende kloof stroomt. We lunchen aan de voet van een prachtige waterval, die omgeven is door schaduwrijke richels en hoge kliffen. Vanuit Bell Gorge gaan we langs de Gibb River Road, voordat we bij onze bush camp aankomen.  Hier gaan we brandhout verzamelen voor een kampvuur en ons kamp voor de nacht opzetten.

Dag 3 - Manning Gorge

Opnieuw een dag met prachtige activiteiten. Vanuit het kamp gaan we via Gibb River Road naar Manning Gorge. Hier brengen we een groot deel van de dag door. We maken een wandeling langs de Manning River en komen naar een aantal minuten bij een prachtige waterput uit. We zwemmen de river over en lopen daarna via een pad naar de top van de kloof. De kloof heeft een waterval en een diep breed zwemgat omringd door rotsen. Het is een spectaculaire omgeving met prachtige rotskunstwerken, de zogenaamde Bradshaw Aboriginal Rock art.

We gaan op een spectaculaire manier zwemmend en rots hoppend weer terug naar ons startpunt. Als er nog tijd over is dan brengen we ook een bezoek aan Galvan’s en Adcock Gorge. Ons kamp voor vanavond is bij Manning Gorge waar we gebruik kunnen maken van een douche en toilet.

Dag 4 - Manning Gorge naar el Questro Station

We beginnen de dag met een heerlijke duik in de Manning River. Het is een geweldige manier om wakker te worden. Vanaf de Manning River gaan we weer terug naar Gibb River Road en rijden we richting het oosten. Onderweg stoppen we bij geweldige plekken, zoals afgelegen waterputten en de Ellenbrae Cattle Station. We rijden door naar Pentacost River en krijgen hier een ongelooflijk landschap te zien, van een brede rivier omringd door de ruige Cockburn Range. Een fantastisch gebied en een hoogtepunt van de Kimberley regio. We rijden met de 4WD over de zeker 60 meter brede outback rivier, met het gevaar dat we zoutwater krokodillen tegenkomen. Na een inspirerende dag vol met activiteiten komen we ’s avonds in ons kamp aan.

Dag 5 - el Questro Station

Vandaag ga je met de groep El Questro Station verkennen. We bezoeken eerst Zebedee Springs, een prachtig warmwaterbron aan de voet van een helling omringd door Livistona palmbomen. Van Zebedee gaan we naar El Questro Gorge, een smalle kloof met stromend zoet kreekwater.

Dag 6 - el Questro naar Purnululu (Bungle Bungles)

We maken eerst een mooie wandeling door een spectaculaire kloof met hoge en prachtige watervallen waar je heerlijk kunt zwemmen. Van El Questro gaan we naar één van de hoogtepunten van onze Kimberley reis, namelijk Purnululu National Park. Dit park is beter bekend als Bungle Bungles. Purnululu (of Bungle Bungles) ligt in het noordoosten van Australië en is beroemd vanwege de 300 meter hoge kwarts zandsteenformaties.

We maken een prachtige wandeltocht om de kloven en het landschap te verkennen. We banen ons een weg door valleien, over bergketens en door kreken voordat we we aankomen bij de prachtige rotsformaties. We eindigen de dag met een spectaculaire zonsondergang vanaf een uitkijkpunt op de camping.

Dag 7 - Purnululu (Bungle Bungles)

We beginnen de dag met een spectaculaire Bungle Bungles zonsopgang. Vanuit ons uitkijkpunt genieten we van dit schouwspel onder het genot van thee of koffie en een heerlijk ontbijt. We maken een korte rit en beginnen dan aan de Cathedral Gorge wandeling. Een wandeling door een uniek landschap van zandsteenformaties richting Cathedral Gorge.

De kloof zelf is één van de meest indrukwekkende geologische formaties die je in Australië kunt aantreffen. Vanaf dit punt is het ook mogelijk om een (optioneel) helikoptervlucht over de Bungle Bungles te maken. Vanuit de lucht krijg je weer een ander beeld van dit unieke landschap. Vervolgens gaan we naar Echidna Chasm. Dit gebied staat bekend om zijn 200 meter hoge rotsformaties en je hebt het idee dat je door koepels loopt die gevormd worden door de enorme rotspartijen. Na de lunch nemen we afscheid van Purnululu National Park, en gaan we richting het kamp vlakbij een rivier.

Dag 8 - Purnululu naar Lake Argyle

Vandaag rijden we door naar het plaatsje Kununurra. Wanneer we de stad naderen gaan de mobiele telefoons weer aan, en hebben we sinds een week weer contact met de moderne beschaving. We gaan even wat vrije tijd inhalen in deze klassieke outback stad voordat we verder rijden naar Lake Argyle. Lake Argyle is een zoetwatermeer waar je een variëteit van dieren tegenkomt. Ondere andere zoetwaterkrokodillen en kangoeroes. We gaan samen met een lokale gids aan boord van een boot om een tour te maken over het meer.

Later op de dag is het tijd om te zwemmen, te genieten van een zonsondergang en we kamperen op één van de afgelegen eilandjes op het meer. Dit is echt een unieke ervaring! Je bent samen met je medereizigers moederziel alleen op een eiland in het midden van het meest afgelegen meer ter wereld. Toch is het een romantische plek met een kampvuur, sterrenhemel en het koele water nodigt je uit voor een zwempartij in het donker.

Dag 9 - Lake Argyle naar Katherine

De zonsopgang op het eiland is opnieuw prachtig. We gaan inpakken en stappen op de boot die ons terug brengt naar het vaste land. Vanaf Lake Argyle rijden we oostwaarts naar de grens van The Northern Territory. We kamperen bij een Aboriginal gemeenschap in de buurt van Billabong, en we maken kennis met inheemse kunst, cultuur en de geschiedenis van de inheemse bevolking. De verhalen en de liederen die gezongen worden zijn indrukwekkend!

Dag 10 - Katherine naar Darwin

Op de laatste dag in de wildernis en outback van Australië komen we aan in Katherine. We verkennen Edith Falls in het Nitmiluk National park. Ook op deze laatste is dit weer een prachtig avontuur. Wandelen, zwemmen en een spectaculair landschap. Als alles goed gaat arriveren we rond 18.00 uur in Darwin. Hier nemen we helaas afscheid van de gids en van elkaar, en brengen we je naar de door jouw gekozen accommodatie in Darwin.

Extra informatie

ondersteuning voor vertrek

Voordat je naar Australië vertrekt, is een medewerker van Oak Travel je aanspreekpunt. In Australië kun je natuurlijk met al je vragen of problemen terecht bij de reisleider, maar ook Oak Travel staat natuurlijk 24/7 voor je klaar.

route

De 10-daagse Crocodile Rock jongerenreis start in Broome of Darwin. Zowel in Broome als in Darwin word je vroeg in de ochtend opgehaald bij je accommodatie. Het Oak Travel team kan je helpen bij het boeken van een overnachting voor en na de jongerenreis.

Accommodatie

Tijdens de Crocodile Rock jongerenreis zijn er 9 overnachtingen inbegrepen. Het merendeel van de nachten verblijf je op campings en de overige in luxe hostels.

Transport

Een reis langs de westkust van Australie is natuurlijk niet compleet zonder een 4WD bus. Deze 4WD bus beschikt over airco en comfortabele stoelen. Daarnaast ga je buiten de gebaande paden, zodat je ook de bezienswaardigheden kan ontdekken die de doorsnee toerist niet verkent.

Startdatums

In het formulier hieronder vind je de startdatums voor deze Crocodile Rock jongerenreis. Heb je nog vragen? Vul dan het formulier in en stel je vraag aan ons!

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen tijdens deze jongerenreis. Voor tussendoortjes kun je terecht in de verschillende supermarkten waar je onderweg langskomt.

Lokale gids

De lokale gids is tijdens de Crocodile Rock jongerenreis 24/7 aanwezig. De gids zorgt voor een goede sfeer en je kan hem alles vragen over Australië.

reisvoorbereiding

Wil je een premie berekenen voor een Globetrotter reisverzekering van Allianz? En eventueel een Working Holiday of e-visitor visum voor Australië aanvragen? Neem dan eens een kijkje op onze informatieve pagina Reisvoorbereiding Australië.

Groepsreizen combineren

Ja, het is zeker mogelijk om de jongerenreizen te combineren. Kijk bij onze andere groepsreizen en stuur een e-mail met je wensen naar info@oaktravel.nl.

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan de Crocodile Rock Groepsreis als je 18 jaar of ouder bent. Ben je 17 jaar en wil je toch graag deelnemen, laat het ons dan weten! Wij kunnen altijd met de lokale partner overleggen of ze een uitzondering willen maken.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

vraag maar raak