Skip to main content

Great Barrier Reef Project

2195,-
Cairns
12 dagen

Helpen bij het behoud
van het Great Barrier Reef

Leer duiken, wordt een gecertificeerde duiker op het Great Barrier Reef en help ook meteen mee aan het behoud van het rif, klinkt goed toch? Het Great Barrier Reef is ’s werelds grootste koraalrif-ecosysteem, omvat meer dan 3000 afzonderlijke koraalriffen en ondersteunt een enorme verscheidenheid aan leven. Jij kan meehelpen aan het behoud van dit rif en een echt verschil maken voor komende generaties.

Dit rif-behoud project is geschikt voor mensen die weinig tot geen rif ervaring hebben, want je leert namelijk duiken voor je het rif op gaat! Je assisteert daar met een vastgesteld monitorings-programma. Door jouw inspanningen worden professionals geholpen in het monitoren van de koraalgezondheid van het Great Barrier Reef op de lange termijn. Maak deel uit van een toegewijd team en lever een echte bijdrage aan het behoud van de oceaan en de zorg voor het rif.

Wil je nog meer betekenen voor het behoud van het rif en de schildpadden? Bekijk dan het Schildpadden Project in Cairns, waarbij je gewonde en zieke zeeschildpadden uit de Great Barrier Reef helpt.

Inclusief

 • Duikcursus
 • 9 overnachtingen in een gedeelde kamer
 • 2 overnachtingen op een boot tijdens duiktrip
 • 3 keer ontbijt, 4 keer lunch en 2 diners
 • 2 dagtochten met speciale gids
 • Project AWARE Specialist Card
 • 13 duiken in het Great Barrier Reef
 • Fitzroy Island dagtrip
 • Bezoek aan het schildpadden ziekenhuis
 • Certificaat en t-shirt
 • Transport
 • Professionele begeleiding

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Rifbelastingen AUD $125,-

Reisschema

Dag 1 - Aankomst in Cairns (Zondag)

Vandaag is de aankomst in het tropische Cairns en de transfer naar je hostel (een transfer vanaf de airport is mogelijk tussen 8 ’s ochtends en 8 ’s avonds, maar moet vooraf worden geboekt). Geniet van je dag om Cairns te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling langs de Esplanade maken, naar de Botanische Tuinen, een duik in de Lagune nemen of naar de haven en het centrum. Kom uiterlijk om 16:00 uur naar het hostel, want dan hebben we een groepsbriefing.

Dag 2 en 3 - Open Water Cursus in Trainingscentrum

De komende 2 dagen doe je het eerste deel van je duikavontuur. Je wordt beide dagen vroeg opgehaald door de duikschool en naar het trainingscentrum gebracht. Daar begin je je theorie over duiken met je gediplomeerde instructeur. Breng alle theorie in de praktijk in het zwembad tijdens je praktijksessies waar al je onderwater vaardigheden worden aangescherpt onder het toeziend oog van je instructeurs. Na de lunch op dag 3 is het tijd voor je theorie-examen en een briefing van de komende dagen op het Great Barrier Reef. Beide dagen wordt je laat in de middag teruggebracht naar het hostel.

Dag 4 tot 6 - Great Barrier Reef

Vandaag vertrekken we op ons Great Barrier Reef-duikavontuur. Alle deelnemers voltooien de cursussen in de komende drie dagen. Zodra je aankomt op het Great Barrier Reef, begin je met het verkennen van de onderwaterwereld van dit prachtige natuurwonder. We gaan terug naar ons hostel laat in de middag op dag 6 en hebben dan vrije tijd.

Dag 7 en 8 - Cairns, Fitzroy eiland en schildpadden

Je natuurbeschermingsavontuur gaat verder met een dagtocht naar het schildpaddenziekenhuis op Fitzroy Island (op dag 7 of 8). We pakken in de ochtend de veerboot naar Fitzroy eiland, het is ongeveer 45 minuten van Cairns. In het ziekenhuis ontmoet je andere vrijwilligers die werken in het Cairns Schildpadden Rehabilitatiecentrum. Je leert over het werk, ontmoet een aantal ‘patiënten’ en gaat eventueel achter de schermen om een ​​helpende hand te bieden. Help bijvoorbeeld bij het schildpadden voeren, het schoonmaken van tanks en het opruimen van het strand. ’s Middags gaan we terug naar Cairns of je kunt op het eiland blijven voor de middag; ga voor een wandeling, ontspan op het strand of ga zwemmen en snorkelen. De middag veerboot keert terug naar Cairns rond 17:45. De andere dag is een vrije dag in Cairns.

Dag 9 en 10 - Dagtrip naar het Great Barrier Reef

In de komende 4 dagen ben je aan boord van Passions of Paradise, een lokale operator die duurzame dagtochten naar het Great Barrier Reef promoot. Onder begeleiding van je aangewezen Eco-gids onderneem je elke dag een selectie van activiteiten tijdens het duiken (2 duiken per dag), zijnde Rapid Monitoring-onderzoeken en een soorten telling die moet worden ingevoerd in het Great Barrier Reef Marine Park’s Eye on the Reef Sighting’s Network (aantal activiteiten kan variëren afhankelijk van de omstandigheden).

Optioneel kun je ook Coral Watch-onderzoeken uitvoeren tijdens het snorkelen. Als PADI-duikcentrum heeft Passions of Paradise de mogelijkheid om duikers en snorkelaars speciale erkenning te geven voor hun inspanningen op het gebied van natuurbehoud. Je ontvangt een certificaat van erkenning voor je bijdrage aan de bescherming van de het milieu van de wereld met een AWARE Coral Reef Conservation-erkenning en/of een Project AWARE-specialist erkenning. Elke dag dien je voor 7:30 in te checken bij de Reef Fleet Terminal en we keren in de namiddag terug naar Cairns. ’s Middags heb je dan vrije tijd. Zorg ervoor dat je je tijdelijke open water kaart of logboek meeneemt, want die kun je mooi in laten vullen voor toekomstige duiken.

Dag 11 - Cairns en Plastic sorteren met lokale organisatie voor natuurbehoud

Deze ochtend sluiten we ons aan bij het team van een lokale natuurbeschermingsorganisatie, waar we onder andere helpen met het sorteren en scheiden van afval dat wordt verzameld bij georganiseerde strandopruimingen. Het is één ding om de stranden schoon te maken, maar de volgende taak is om de bal aan het rollen te krijgen met het upcycling-proces en dit is waar we vandaag bij helpen. Soms doen we ook mee met een plaatselijke strandopruiming.
Vandaag is een dag van plezier, educatie en feelgood-actie. Leer meer over de impact van afval in de zee op onze oceanen, vraag de experts waar het afval vandaan komt en kijk welke stappen we kunnen nemen tegen plastic.

Dag 12 - Uitchecken

Vandaag is het einde van ons duikavontuur, we gaan uitchecken. Je kunt nu je nieuwe duikcertificering in de praktijk gebruiken tijdens de rest van je eventuele reis. De begeleiders staan voor je klaar, dus je kunt ze alles vragen mocht je verder reizen. Je kunt ook eventueel Oak Travel telefonisch of per e-mail contacten voor al je vragen.

Extra informatie

Ondersteuning voor vertrek

Tot aan vertrek is een medewerker van Oak Travel je directe contactpersoon. Als je in Australie bent kun je natuurlijk terecht bij de groepsleider, maar ook het team van Oak Travel staat voor je klaar via WhatsApp, e-mail of telefonisch.

Vliegveld ophaalservice

Er is geen ophaalservice inbegrepen. We raden aan om op het vliegveld van Cairns met een lokale taxi of een Uber naar het hostel te reizen. Je verblijft bij het Gilligans Hostel, wat ongeveer maar 10 minuten rijden is.

Accommodatie

Tijdens dit project in Australië wordt er gebruik gemaakt van een 5-sterren hostel in Cairns voor 9 nachten en een boot op de Great Barrier Reef voor 2 nachten.

Lokale begeleiders

De lokale begeleiders beschikken allemaal over een Advanced duikbrevet, en ze bieden je daarnaast een waardevol inzicht in de geschiedenis en veranderingen van het rif.

Taken

Deelnemers moeten bij elke duik de volgende vaste taken uitvoeren:

• Getimed zwemmen (minimaal 10 minuten per duik) – onderwater monitoring en tellingen (d.w.z. koralen en zeedieren).
• 360 graden onderzoek van de zeebodem op de desbetreffende duikplek – doel is om de dieren en planten duidelijk te identificeren, waargenomen in elke sectie – (d.w.z. macro-algen, levend koraal, koraalpuin en zand).
• Registratie van eventuele effecten op koraal dat wordt waargenomen (d.w.z. koraalverbleking of geconstateerde schade).

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Great Barrier Reef project in Australië.

Maaltijden

Tijdens deze 12-daagse programma op de Great Barrier Reef zijn er verschillende maaltijden inbegrepen, zoals 3 keer ontbijt, 4 keer lunch en 2 diners. In de accommodatie is er ook een keuken aanwezig, waar je zelf maaltijden kunt bereiden. Een supermarkt is op loopafstand van het hostel.

Mede-reisgenoten

Tijdens het Great Barrier Reef project gaan er maximaal 8 andere avontuurlijke internationale reizigers mee. Een kleine groep heeft een behoorlijk voordeel, want je kunt dan tijdens dit programma veel meer duiken, leren en ontdekken.

Reisvoorbereiding

Het is belangrijk om je reis goed voor te bereiden, check bijvoorbeeld of je al een goede reisverzekering hebt en vraag op tijd een visum aan. Bekijk voor uitgebreide info en het direct aanvragen van een visum en een reisverzekering, onze pagina Reisvoorbereiding in Australië.

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan het Great Barrier Reef programma als je 18 jaar of ouder bent. Natuurlijk is een portie avontuur en gezelligheid ook heel belangrijk! Je hoeft geen duikbrevet te hebben, want de duikcursus is tijdens dit programma inbegrepen.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!