Engels Lesgeven Monniken School

vanaf €695,-
Bangkok of Chiang Mai
2 tot 12 weken
Engels lesgeven aan

Monniken in Thailand

Het is in deze tijd nog moeilijk te geloven dat zo’n traditioneel leven nog steeds aanwezig is, maar de tempelscholen in Thailand zijn een wereld verwijderd van het alledaagse leven. Als vrijwilliger docent Engels ervaar je het grote verschil uit eerste hand.

Wanneer je begint staan de monniken in de ochtend al in de rij. Het gebed en meditatie volgen, en om half 9 is het tijd voor school. Een volgende ronde van gebed en meditatie volgt pas weer tijdens de lunch. Het onderwijs in deze tempelscholen is verder holistisch, een huwelijk tussen lichaam en geest dat in Europa zelden wordt gezien. Op vier van de vijf tempelscholen is 100 procent van de studenten beginnende boeddhistische monniken. Hetzelfde geldt voor de leraren, die bijna allemaal het saffraan gewaad dragen als een manier van leven. Veel van de studenten komen uit arme gezinnen en kunnen geen onderwijs betalen. Dankzij de boeddhistische gemeenschap is het alsnog mogelijk voor deze monniken om onderwijs te volgen.

Deze ervaring is waarschijnlijk ook verrijkend voor jou. Jij hebt nu de mogelijkheid om naast het les geven ook deel te nemen aan groepsmeditatie, mantra’s voor te dragen met studenten en festivals te vieren als gast van de kloostergemeenschap. Dit alles is zeker niet verplicht, dus je bepaalt zelf of je hier aan deelneemt of niet. Projecten combineren? Dat kan zeker! Kijk ook eens naar het Wildife Project of de Dierenkliniek. Beiden projecten zijn in Thailand en deze dieren hebben hard de hulp van vrijwilligers nodig.

Inclusief

 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • Documenten voor het aanvragen van een visum (bij deelname langer dan 8 weken)
 • Vrijwilligersverzekering
 • Vliegveld ophaalservice
 • Accommodatie in een vrijwilligershuis
 • Elke ochtend ontbijt
 • Elke werkdag lunch
 • Oriëntatie van 2 dagen (inclusief tour door Bangkok of Chiang Mai, en een culturele show met diner)
 • Coördinator ter plaatse
 • 24/7 noodhulp
 • referentiebrief

exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Vaccinaties
 • Transfer van en naar project
 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
 • Lunch in de weekenden
 • Diner

Wat zijn je dagelijkse taken op de monniken school

Je rol in de klas hangt af van de monniken school en je eigen niveau. Je wordt gekoppeld aan een Thaise leraar en je krijgt de mogelijkheid om te assisteren bij de dagelijkse lessen. Wanneer je het vertrouwen en de drive hebt om zelf een lesplanning te maken, dan is dat zeker mogelijk. Hoe gaaf is het om je eigen klas te leiden. De monniken vinden dit geweldig en het geeft Thaise docenten de kans om andere zaken te doen voor school.

De tijd die je in de klas doorbrengt, is afhankelijk van de behoeften van de monniken en de tijd van het jaar. Over het algemeen sta je van maandag tot en met vrijdag tussen de 15 en 20 uur per week voor de klas. Daarnaast ben je wel altijd op de monniken school aanwezig van 08.30 tot 15.30 uur. Vrijwilligers met veel ambitie kunnen meer tijd plannen en eventueel meehelpen met andere projecten op school. Monniken van de vijf tempelscholen variëren in leeftijd van 12 tot 15 jaar, en hebben weinig betekenisvolle interactie gehad met buitenlanders. Als vrijwilliger wordt je daarom ook aangemoedigd om te lunchen met de studenten en leraren, zodat iedereen de Engelse taal in de praktijk kan brengen.

Projectkosten

– 2 weken €695,-
– 3 weken €845,-
– 4 weken €995,-
– 5 weken €1145,-
– 6 weken €1295,-
– 7 weken €1445,-
– 8 weken €1595,-
– 9 weken €1745,-
– 10 weken €1895,-
– 11 weken €1995,-
– 12 weken €2095,-

Visum & reisverzekering

Vrijwilligerswerk in Thailand is een unieke ervaring, maar daarbij is het wel belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Denk bijvoorbeeld aan een reisverzekering aanvragen, vaccinaties en eventueel een visum. Meer info hierover kun je vinden op Reisvoorbereiding Azië.

Maaltijden

Het vrijwilligershuis beschikt over een grote gezamenlijke keuken, waar je in de ochtend zelf een ontbijtje kunt klaarmaken. Elke ochtend is het ontbijt inbegrepen en je lunch tijdens werkdagen. Lunch tijdens de weekenden en je diner zijn dus niet inbegrepen. In de omgeving van het vrijwilligershuis zijn er genoeg goedkope restaurantjes te vinden, waar je al voor een paar euro een gezonde maaltijd kunt kopen.

Startdatums

In het formulier onder het tabblad ‘Vraag meer info aan’ vindt je onder andere de startdatums voor het project op de monniken school. We raden aan om op vrijdag aan te komen in Chiang Mai of Bangkok. In het weekend is er namelijk een oriëntatie gepland. Heb je nog vragen? Vul dan het formulier in en stel je vraag aan ons!

Vaccinaties

Voor een reis naar Thailand zijn een aantal vaccinaties raadzaam. Je kunt via reisprik.nl gemakkelijk een afspraak maken bij jou in de buurt!

Accommodatie

Het vrijwilligershuis in Chiang Mai is de perfecte plek om te ontspannen na een dag vrijwilligerswerk. De twee vrijwilligershuizen, gelegen in een gunstige omgeving in het midden van de stad Chiang Mai, zijn slechts enkele minuten van elkaar verwijderd en bieden plaats aan maximaal 35 personen in slaapkamers met airconditioning. Daarnaast is er een comfortabele woonkamer, waar je films kunt kijken en kan Skypen met familie en vrienden.

Het vrijwilligershuis in Bangkok ligt buiten de drukte van stad. Het is een ideale plek om tot rust te komen en andere vrijwilligers en reizigers te vergezellen na een dag werken op de monniken school. De ruimte is van het type hostel. Vrijwilligers kunnen de maaltijden in hun eigen keuken gebruiken. Iedere ochtend wordt er voor ontbijt gezorgd. Daarnaast is er Wifi aanwezig en een tuin, waar je kunt relaxen in het gras.

Vliegveld ophaalservice

We raden aan om op vrijdag aan te komen, want in het weekend is er een oriëntatie gepland. Op vrijdag kan je dus op het vliegveld van Chiang Mai of Bangkok worden opgehaald door de coördinator.

Toelatingseisen

Je moet minimaal 18 jaar zijn om te kunnen deelnemen aan het project Engelse les geven aan monniken. Het is verder belangrijk dat je de Engelse taal goed kan spreken en schrijven. Het hoeft zeker niet vloeiend te zijn, maar wel belangrijk dat je in het Engels uitleg kunt geven aan de monniken. Daarnaast is het verplicht om een ”verklaring omtrent het gedrag (VOG)” aan te vragen bij de gemeente.

Transport van en naar de school

De kosten voor het transport van en naar de monniken school is voor eigen rekening. Vaak ben je €1,- tot €2,- per werkdag kwijt. Dit kun je doen met de Tuk Tuk of Skytrain.

Projecten combineren

Bij Oak Travel is het altijd mogelijk om vrijwilligerswerk projecten in Thailand te combineren. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van lesgeven en een olifanten project.

 • Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.