Thailand Engels Lesgeven

vanaf 695,-
Bangkok of Chiang Mai
2 tot 12 weken

Engels lesgeven aan
kinderen in Thailand

Tijdens dit project ga je als vrijwilliger Engelse les geven in de meest authentieke buurten van Thailand. Alle openbare scholen in dit project bevinden zich in het stadscentrum. Sommige scholen maken ook deel uit van grotere tempelcomplexen, compleet met kloostergemeenschappen en boeddhistische heiligdommen. Elke school heeft zijn eigen dynamiek en gemiddeld 500 jonge studenten.

Een typische schooldag in Thailand begint met het hijsen van de vlag en het zingen van het volkslied. Studenten stellen zich op in uniform op basis van hun klas niveau, en daarna is het tijd voor les. Jij hebt als internationale vrijwilliger de mogelijkheid om op elk niveau Engelse les te geven. In de middag kun je samen lunchen met de studenten of andere Thaise leraren, of je kunt naar buiten gaan voor wat street food.

Onze partner ter plaatse zoekt actief naar scholen die geen buitenlandse leraren hebben. Dit zijn vaak openbare scholen, die het moeilijk hebben om lokale leraren aan te nemen met een goede kennis van de Engelse taal. Daarom zijn de internationale vrijwilligers erg belangrijk tijdens de dagelijkse lessen. De Thaise leraren kunnen hun Engels verbeteren tijdens de gesprekken met internationale vrijwilligers. Maar ook voor de Thaise studenten is het erg fijn om hun Engelse theoretische kennis in de praktijk toe te passen.

Projecten combineren? Dit kan! Kijk ook eens naar het Olifanten Project of het Wildlife Project. Beiden projecten zijn in Thailand en deze dieren hebben hard de hulp van vrijwilligers nodig.

Inclusief

 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • Documenten voor het aanvragen van een visum (bij deelname langer dan 8 weken)
 • Vrijwilligersverzekering
 • Vliegveld ophaalservice
 • Accommodatie in een vrijwilligershuis
 • Elke ochtend ontbijt
 • Elke werkdag lunch
 • Oriëntatie van 2 dagen (inclusief tour door Bangkok of Chiang Mai, en een culturele show met diner)
 • Coördinator ter plaatse
 • 24/7 noodhulp
 • referentiebrief

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Vaccinaties
 • Transfer van en naar project
 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
 • Lunch in de weekenden
 • Diner

Rooster

Dagelijkse taken op school

Je rol in de klas hangt af van de openbare school en je eigen niveau. Je wordt gekoppeld aan een Thaise leraar en je krijgt de mogelijkheid om te assisteren bij de dagelijkse lessen. Wanneer je het vertrouwen en de drive hebt om zelf een lesplanning te maken, dan is dat zeker mogelijk. Hoe gaaf is het om je eigen klas te leiden. De studenten vinden dit geweldig en het geeft Thaise docenten de kans om andere zaken te doen voor school.

De tijd die je in de klas doorbrengt, is afhankelijk van de behoeften van de openbare school en de tijd van het jaar. Over het algemeen sta je tussen de 10 en 20 uur per week voor de klas. Vrijwilligers met veel ambitie kunnen meer tijd plannen en eventueel meehelpen met andere projecten op school. Je aanwezigheid op deze openbare school geeft studenten en docenten de kans om hun Engelse vaardigheden in praktijk te brengen. Voor veel van deze studenten is dit de enige kans die ze hebben om zinvol om te gaan met de Engelse taal.

Extra informatie

Projectkosten

– 2 weken €695,-
– 3 weken €845,-
– 4 weken €995,-
– 5 weken €1145,-
– 6 weken €1295,-
– 7 weken €1445,-
– 8 weken €1595,-
– 9 weken €1745,-
– 10 weken €1895,-
– 11 weken €1995,-
– 12 weken €2095,-

Visum & reisverzekering

Wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen in Thailand, is het erg belangrijk om goede reisvoorbereiding te treffen. Denk bijvoorbeeld aan een reisverzekering, vaccinaties en eventueel het aanvragen van een visum. Meer info hierover kun je vinden op Reisvoorbereiding Azië.

Maaltijden

Het vrijwilligershuis beschikt over een grote gezamenlijke keuken, waar je in de ochtend zelf een ontbijtje kunt klaarmaken. Elke ochtend is het ontbijt inbegrepen en lunch tijdens de werkdagen. Lunch tijdens de weekenden en je diner zijn dus niet inbegrepen. In de omgeving van het vrijwilligershuis zijn er genoeg goedkope restaurantjes te vinden, waar je al voor een paar euro een gezonde maaltijd kunt kopen.

Toelatingseisen

Je moet minimaal 18 jaar zijn om te kunnen deelnemen aan het project Engels Les aan kinderen op een openbare school. Het is verder belangrijk dat je de Engelse goed kan spreken en schrijven. Het hoeft zeker niet vloeiend te zijn, maar wel belangrijk dat je in het Engels uitleg kunt geven aan kinderen. Daarnaast is het verplicht om een ”verklaring omtrent het gedrag (VOG)” aan te vragen bij de gemeente.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Engels lesgeven vrijwilligerswerk project in Thailand.

Accommodatie

Het vrijwilligershuis in Chiang Mai is de perfecte plek om te ontspannen na een dag vrijwilligerswerk. De twee vrijwilligershuizen, gelegen in een gunstige omgeving in het midden van de stad Chiang Mai, zijn slechts enkele minuten van elkaar verwijderd en bieden plaats aan maximaal 35 personen in slaapkamers met airconditioning. Daarnaast is er een comfortabele woonkamer, waar je films kunt kijken en kan Skypen met familie en vrienden.

Het vrijwilligershuis in Bangkok ligt buiten de drukte van stad. Het is een ideale plek om tot rust te komen en andere vrijwilligers en reizigers te vergezellen na een dag werken op de openbare school. De ruimte is van het type hostel. Vrijwilligers kunnen de maaltijden in hun eigen keuken gebruiken. Iedere ochtend wordt er voor ontbijt gezorgd. Daarnaast is er Wifi aanwezig en een tuin, waar je kunt relaxen in het gras.

Vliegveld ophaalservice

We raden aan om op vrijdag aan te komen, want in het weekend is er een oriëntatie gepland. Op vrijdag kan je dus op het vliegveld van Chiang Mai of Bangkok worden opgehaald door de coördinator.

Transport van en naar de school

De kosten voor het transport van en naar de openbare school is voor eigen rekening. Vaak ben je €1,- tot €2,- per werkdag kwijt. Dit kun je doen met de Tuk Tuk of Skytrain.

Projecten combineren

Bij Oak Travel is het altijd mogelijk om vrijwilligerswerk projecten in Thailand te combineren. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van lesgeven op een openbare school en aan monniken.

Vaccinaties

Voor een reis naar Thailand zijn een aantal vaccinaties raadzaam. Je kunt via reisprik.nl gemakkelijk een afspraak maken bij jou in de buurt!

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je een vraag? WhatsApp dan met ons via +31(0)6 4300 7911

Plan een belafspraak in met onze professionele reisexpert Joey

Stuur je vraag over deze reis naar info@oaktravel.nl