Thailand Olifanten Project

vanaf €685,-
Chiang Mai
1 tot 12 weken
Help de olifanten

in Thailand

Vroeg opstaan om een babyolifant van 100 kilo in bad te doen, gras oogsten met een machete en olifantenpoep recyclen tot papier. Het is niet altijd glamour, maar werken op een olifanten kamp in Chiang Mia is een once-in-a-life ervaring. Zeker een ervaring waar veel mensen van dromen!

Je wilt een keer gewoon iets anders. Even weg van de hectiek en de drukte! Dan is het olifanten project in Chiang Mai de uitdaging die jij nodig hebt. Er stroomt hier een rivier langs het kamp dat omringd is door het tropisch regenwoud, en zonnepanelen leveren net genoeg stroom om de lichten aan te houden als de zon onder is.

Elke ochtend sta je op door het prachtige geluid van de moeder en baby olifanten. Een heerlijk begin van een dag in het leven van een vrijwilliger. Doordat de olifanten in Thailand tientallen jaren slopende werkzaamheden hebben uitgevoerd voor toeristen, is het centrum hier een heiligdom voor de olifanten. Ze hoeven niet meer te presteren en ze worden erg goed behandeld. De babyolifanten hebben een veilige plek nodig om de eerste twee jaar van hun leven goed door te komen, en jouw bijdrage aan het olifanten project maakt dit allemaal tot een succes. Je brengt veel tijd door met de babyolifanten en natuurlijk is de schattigheidsfactor een heerlijke motivatie om elke dag voor deze dieren te zorgen.

Wil je op een ethische manier met olifanten omgaan, vrijwilliger zijn bij een uniek project om olifanten weer terug te brengen naar de jungle, kennismaken met gastvrije bevolking en kinderen helpen met school en engels dan is dit the-place-to-be! Ga je liever met honden en katten werken? Check dan het project Thailand Dierenkliniek in Hua Hin.

Het is ten strengste verboden om een ritje te maken op een olifant!

Inclusief

 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • Documenten voor het aanvragen van een visum (bij deelname langer dan 8 weken)
 • Vrijwilligersverzekering
 • Vliegveld ophaalservice
 • Accommodatie op het project en in het vrijwilligershuis
 • Alle maaltijden vanaf maandag ochtend tot en met vrijdag middag
 • Transport tussen het project en Chiang Mai
 • Oriëntatie van 2 dagen (inclusief tour door Chiang Mai, en een culturele show met diner)
 • Coördinator ter plaatse
 • 24/7 noodhulp
 • Referentiebrief

Werkzaamheden

 • Maaltijden bereiden
 • Voeden
 • Wassen
 • Behuizingen schoonmaken
 • Bladeren verzamelen
 • Terrein schoon en netjes houden
 • Accommodatie schoon en netjes houden

Exclusief

 • Maaltijden in het weekend
 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Rooster

Dagelijkse taken op het project

De dag begint erg vroeg. Om half zeven ga je samen met de andere vrijwilligers naar de rivier om de moeder olifanten en de baby’s te wassen, en om ze daarna eten te geven. Na het ontbijt begin je aan de dagelijks taken, waaronder het oogsten van het gras dat als voeding voor de olifanten dient. Je maakt het terrein schoon en je wordt ook ingezet om dagbezoekers in het kamp te ontvangen en rond te leiden. Deze bezoekers geef je informatie over het belangrijke werk van het project en het natuur beschermingswerk. Je laat zien dat er op een ethische en respect volle manier met de olifanten wordt omgegaan, met als doel om ze weer de jungle in te sturen waar ze thuis horen.

Geloof het of niet, maar één van de grootste uitdagingen op het olifanten project is het oogsten van voldoende voedsel om deze dieren gelukkig en gezond te houden. Olifanten wegen gemakkelijk drie of vier ton en eten meer dan 135 kilo per dag. Als ze een kalf hebben dan neemt hun dagelijkse voedingsbehoeften natuurlijk aanzienlijk toe. Dagelijks zijn de vrijwilligers op pad om gras, maïs, bananen en andere planten te oogsten. Genoeg voedsel maakt een enorm verschil in het leven van deze olifanten. 

Je krijgt ook de kans om samen te werken met de lokale bevolking. De meeste vaste personeelsleden en hun families komen uit de omringende dorpen en willen graag samen de Engelse taal leren. Veel vrijwilligers kiezen er ook voor om af en toe op de plaatselijke school te helpen.

Extra informatie

Projectkosten

– 1 week €685,-
– 2 weken €1035,-
– 3 weken €1335,-
– 4 weken €1635,-
– 5 weken €1935,-
– 6 weken €2235,-
– 7 weken €2535,-
– 8 weken €2835,-
– 9 weken €3135,-
– 10 weken €3435,-
– 11 weken €3735,-
– 12 weken €4035,-

Visum & reisverzekering

Bij het voorbereiden van je reis naar Thailand, is het belangrijk dat je checkt of je een goede reisverzekering hebt en of een visum noodzakelijk is. Meer informatie hierover kun je vinden op onze pagina Reisvoorbereiding Azië.

Maaltijden

Alle maaltijden van maandagochtend tot en met vrijdagmiddag zijn inbegrepen. Dit betekent dus ontbijt, lunch en diner op het olifanten project. Tijdens de weekenden verblijf je in het vrijwilligershuis en moet je zelf voor eten en drinken zorgen. Je kan bij de supermarkt wat kopen, maar persoonlijk is het goedkoper om gewoon bij een restaurantje wat lokaal eten te halen.

Startdatums

In het formulier hieronder vind je de startdatums voor het Thailand Olifanten Project in Chiang Mai. Heb je nog vragen? Vul dan het formulier in en stel je vraag aan ons!

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Vliegveld ophaalservice

We raden aan om op vrijdag aan te komen, want in het weekend is er een oriëntatie gepland. Op vrijdag kan je dus op het vliegveld van Chiang Mai worden opgehaald door de coördinator.

Accommodatie

Je verblijft van maandag tot en met vrijdag op het olifanten project, en in het weekend verblijf je in het Chiang Mai vrijwilligershuis. Op het project is genoeg stroom aanwezig, en er zijn ook warmwaterdouches. Het is een heerlijk verblijf in een prachtige jungle omgeving.

Het vrijwilligershuis in Chiang Mai is de perfecte plek om te ontspannen na een dag vrijwilligerswerk. De twee vrijwilligershuizen, gelegen in een gunstige omgeving in het midden van de stad Chiang Mai, zijn slechts enkele minuten van elkaar verwijderd en bieden plaats aan maximaal 35 personen in slaapkamers met airconditioning. Daarnaast is er een comfortabele woonkamer, waar je films kunt kijken en kan Skypen met familie en vrienden.

Toelatingseisen

Je moet 18 jaar of ouder en gezond zijn, en graag buiten willen werken met dieren. Daarnaast moet je ook open staan voor verschillende culturen, tradities en gebruiken.

Projecten combineren

Het is zeker mogelijk om verschillende vrijwilligerswerk projecten in Thailand te combineren. Ook kunnen we een korting aanbieden, wanneer je verschillende projecten met elkaar combineert.

Vaccinaties

Omdat je in aanraking komt met dieren, is het verplicht om een tetanus vaccinatie te halen voor vertrek. Je kunt via reisprik.nl gemakkelijk een afspraak maken!

vraag maar raak