Bewust & Duurzaam

op reis

Bewust reizen is een aandacht voor de wereld en de mensen die we tegenkomen tijdens onze reizen. Het gaat erom anders te denken over de manier waarop we reizen: onze waarden en perceptie van de wereld veranderen en een bestemming zien door de ogen van een local.

8000000

Jaarlijks komt er 8 miljoen ton aan plastic in de oceanen terecht en doodt meer dan 100.000 dieren

1

Elk jaar gaat ongeveer een derde van al het voedsel in de wereld verloren of wordt verspild

80

van het afvalwater wordt geloosd in rivieren of de oceanen zonder het te filteren van vervuiling

"Alles voor Thuis & Travels, maar dan Eco & Sociaal. Voor in je backpack, lekker outdoor, je toilettas, op de camping, strand, sport of als je een dag de avonturier wil uithangen. En het mooie is dat je veel producten ook gewoon thuis kan gebruiken!"”

Femke & Susanne Johnny Jungle - Eco Social Shop

De manier van reizen veranderd, omdat de reizigers zoals jij en ik zich meer bewust zijn van de impact hiervan. Het massatoerisme neemt af, we zijn meer opzoek naar zinvolle ervaringen, waarbij we ons laten onderdompelen in de lokale culturen. Op deze manier krijgen we meer begrip voor de wereld en de mensen die er leven.

Het is dan ook ontzettend belangrijk een duurzame reiseconomie te creëren. Eentje die iets teruggeeft aan gemeenschappen via lokale gidsen en de reiziger een authentieke ervaring geeft. Om wat voor soort reis het ook gaat, bewust reizen zal een positieve impact hebben op de wereld en het leven verrijken van iedereen die we onderweg ontmoeten. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk, dat bewust reizen?

Bewust en duurzaam op reis.. Hoe doen we dat?

Reizen is iets wat wij en vele andere te gek vinden om te doen. Maar dit kan ook een keerzijde hebben voor het eco-systeem. Om ervoor te zorgen dat we een beetje bewust zijn tijdens het reizen, hebben we een aantal producten samengesteld die je hierbij helpen. Met als motto: “Join the Eco Social Movement!” Met deze sociaal & milieuvriendelijke producten van  Johnny Jungle – Eco Social Shop kun je een duurzame boodschap verspreiden en maak je een duidelijk statement om niet alleen plastic afval te voorkomen, maar ook om stil te staan bij de “sociale” achtergrond van een product. Waar en hoe wordt het gemaakt? En krijgen de makers wel een eerlijk loon? Johnny Jungle kijkt naar dier, mens & milieu.

Duurzaam reizen begint bij het bewust worden hiervan, zowel voor als tijdens je reis. Natuurlijk is het zo dat alle beetjes helpen en met simpele handelingen kun je de impact van jouw reis zoveel mogelijk beperken. Begin bijvoorbeeld met het drinken uit een herbruikbare fles en maak gebruik van ecologische verzorgingsproducten. Bekijk hieronder de door Johnny Jungle samengestelde eco backpackkit en andere verantwoorde reisproducten.

De eco en sociaal verantwoorde producten van
Johnny Jungle Eco Social Shop

Een bewuste partner met een duurzaam & sociaal hart