Op vakantie zijn we waarschijnlijk allemaal regelmatig geweest. Het reisvirus is natuurlijk niet uit het niets bij je naar binnengekropen. Of je bent juist nog niet zo vaak op reis geweest, maar hebt wel interesse in alles wat de wereld je te bieden heeft. Het is voor veel – aanstaande – reizigers lastig om keuzes te maken en eerste stappen te zetten. Laat staan dat je zelf de hele planning moet maken of zelfs helemaal alleen op reis gaat. Hoe pak je dat bijvoorbeeld allemaal aan? En welke landen zijn dan veilig om als backpacker naar toe te gaan? Natuurlijk moet je overal ter wereld je gezond verstand gebruiken, maar bij sommige landen natuurlijk meer dan in andere. Wij helpen je graag een handje, door de vijf beste bestemmingen voor jouw allereerste backpackreis op een rijtje te zetten.

Thailand

Waarschijnlijk denk je zelf ook aan Zuidoost-Azië als werelddeel om een van je eerste reizen te maken. Het land is goed bereisbaar en ook de lokale bevolking is goed gewend aan westerse toeristen. Thailand is een van de eerste landen in dit gebied van de wereld die backpackers met open armen heeft ontvangen. Het brengt natuurlijk geld in het laatje, maar ook zijn ze vaak bereid reizigers dingen te leren over hun cultuur. In Thailand vind je een grote variatie aan bezienswaardigheden. Zo zijn er ontzettend veel tempels die je kunt bezoeken, heerlijke stranden waar je languit kunt relaxen en schitterende natuur als je van activiteit houdt. Ook biedt het land ontzettend veel mogelijkheden om rond te reizen. Zo stap je gemakkelijk in het vliegtuig (voor binnenlandse vluchten), rijden er overal treinen en ook de bus brengt je overal naar toe. Tussen de vele tropische eilanden heb je talloze organisaties die je met de boot van de ene naar de andere plek brengen! En het is voordelig dat vrijwel alle bevolking goed Engels spreekt.

Vietnam

In de afgelopen jaren is Vietnam ontzettend in populariteit toegenomen onder backpackers. Het land is rijk aan interessante cultuur en geschiedenis, en heeft daarnaast indrukwekkende natuur en schitterende stranden. Wel heb je meerdere weken nodig om het land rond te reizen, het is namelijk ontzettend uitgestrekt. Maar ook hier vind je talloze mogelijkheden om rond te reizen. Kies bijvoorbeeld een binnenlandse vlucht als je minder tijd hebt, en reis met de bus als je wat avontuurlijker bent. Het enige waar je voor Vietnam rekening mee moet houden is dat je voor binnenkomst een visum op zak moet hebben.

Nieuw-Zeeland

Wellicht komt Nieuw-Zeeland niet als eerste land in je op als je denkt aan backpacken. Het eerste waar je rekening mee moet houden is dat je voor Nieuw-Zeeland wel een groter budget moet hebben dan voor de meeste landen in Azië. Je kunt hier een auto of camper huren en zelf rondreizen, of met organisatie zoals bijvoorbeeld Stray door het land reizen. Het voordeel van Nieuw-Zeeland is dat je je vaak ontzettend vrij voelt, vooral met kamperen. Je kunt namelijk op heel veel plekken gratis kamperen en dan ben je natuurlijk een met de natuur. In Nieuw-Zeeland spreekt iedereen ontzettend goed Engels en ook is het een heel veilig land. Met een busreis van Stray leer je gemakkelijk nieuwe reizigers kennen en als je zelf kampeert maak je vaak vrienden op diverse overnachtingsplekken.

Reisgenoten tijdens de Bali Groepsreis
Bali en Gili Eilanden Groepsreis
Ontdek de neonlichten van Tokyo tijdens de Japan Explorer Groepsreis

Indonesië

Ook Indonesië is een mooi en populair land in Azië dat vaak wordt bezocht door beginnende backpackers. Je vindt hier een groot aantal eilanden die allemaal iets unieks hebben en waar je absoluut naar toe wil. Het voordeel van Indonesië is dat het land zo goed te bereizen is, en je gemakkelijk een aantal eilanden kunt combineren in een rondreis van een paar weken. Ook is het goedkoop, spreekt de lokale bevolking goed Engels en leer je onderweg veel mensen kennen. Voor je allereerste backpackreis kun je bijvoorbeeld mooi beginnen op Java, doorreizen naar Bali en eindigen in het tropische paradijs Gili Trawangan.

Japan

Ook voor Japan als eerste backpackbestemming moet je je portemonnee opentrekken, maar het is absoluut de moeite waard. Het grootste voordeel van Japan is dat het een ontzettend beschaafd land is, en je je hier absoluut welkom en op je gemak voelt. In de meeste grote steden spreekt de bevolking goed Engels en ze zijn altijd bereid je met alles te helpen. Ook voor de eventuele cultuurshock is Japan een geschikte bestemming. Het is uiteraard nog steeds een compleet andere wereld, maar alle faciliteiten in dit land zijn absoluut te vergelijken met de westerse standaarden, en vaak nog beter.

Author Sanne

Verrassing! Mijn naam is Sanne. Dat had je wellicht al geraden. Volledig heet ik Sanne Mulder. Ik werk als freelance tekstschrijver vanuit huis in Venray, of als ik op reis ben volledig online. Op dit moment ben ik samen met mijn vriend in Nieuw-Zeeland een rondreis aan het maken. Als je onze avonturen wil volgen, lees dan gerust mijn blog! Sanne Schrijft gaat online gewoon door. Ik help organisaties en ondernemers met het schrijven van rake teksten voor diverse doelen en doelgroepen. Bekijk meer op www.sanne-schrijft.nl

More posts by Sanne

Leave a Reply

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

SafetyWing VerzekeringZorg & Reisverzekering inclusief Corona dekking

Gemakkelijk de SafetyWing Nomad Insurance (inclusief Corona dekking) reisverzekering afsluiten, zelfs als je reis al is begonnen. De dekking voor Covid-19 werkt hetzelfde als elke andere ziekte.

× WhatsApp Joey!