ecologisch & Duurzaam

Producten voor op reis

Reizen is iets wat wij en vele andere te gek vinden om te doen. Maar dit kan ook een keerzijde hebben voor het eco-systeem. Om ervoor te zorgen dat we een beetje bewust zijn tijdens het reizen, hebben we een aantal producten samengesteld die je hierbij helpen. Met als motto: “voorkomen is beter dan recyclen!” Met deze milieuvriendelijke producten kun je een duurzame boodschap verspreiden en maak je een duidelijk statement om plastic afval te voorkomen.

Duurzaam reizen begint bij het bewust worden hiervan, zowel voor als tijdens je reis. Natuurlijk is het zo dat alle beetjes helpen en met simpele handelingen kun je de impact van jouw reis zoveel mogelijk beperken. Begin bijvoorbeeld met het drinken uit een herbruikbare fles en maak gebruik van ecologische verzorgingsproducten. Bekijk hieronder onze samengestelde eco backpackkit en andere verantwoorde producten.

8000000

Jaarlijks komt er 8 miljoen ton aan plastic in de oceanen terecht en doodt meer dan 100.000 dieren

1

Elk jaar gaat ongeveer een derde van al het voedsel in de wereld verloren of wordt verspild

80

Meer dan 80% van het afvalwater wordt geloosd in rivieren of de oceanen zonder het te filteren van vervuiling

Alle producten

Shop eco & duurzaam

eco backpack kit

Shop Now

drinkflessen

Shop Now

lunchboxen

Shop Now

haarverzorging

Shop Now

huidverzorging

Shop Now

mondverzorging

Shop Now

thermosbekers

Shop Now
7 tips

bewust & duurzaam op reis

Bewust reizen is een aandacht voor de wereld en haar mensen die we tegenkomen tijdens onze reizen. Het gaat erom anders te denken over de manier waarop we reizen: onze waarden en perceptie van de wereld veranderen en een bestemming zien door de ogen van een local.

De manier van reizen veranderd, omdat de reizigers zoals jij en ik zich meer bewust zijn van de impact hiervan. Het massatoerisme neemt af, we zijn meer opzoek naar zinvolle ervaringen, waarbij we ons laten onderdompelen in de lokale culturen. Op deze manier krijgen we meer begrip voor de wereld en de mensen die er leven.

Het is dan ook ontzettend belangrijk een duurzame reiseconomie te creëren. Eentje die iets teruggeeft aan gemeenschappen via lokale gidsen en de reiziger een authentieke ervaring geeft. Om wat voor soort reis het ook gaat, bewust reizen zal een positieve impact hebben op de wereld en het leven verrijken van iedereen die we onderweg ontmoeten. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk, dat bewust reizen? Als antwoord op deze vraag hebben we 7 tips op een rijtje gezet, zodat ook jij een verschil kunt maken:

1. Herbruikbare drinkfles

Maak altijd gebruik van een gerecyclede herbruikbare drinkfles. Het kopen van plastic waterflessen is ontzettend slecht voor het milieu en daarom echt een no-go. Om veilig uit de kraan te kunnen drinken, is de Owell waterfilter een geweldige uitvinding. Past op vrijwel iedere drinkfles en gemakkelijk mee te nemen. Of download de App Tap – Find Water Anywhere. Deze app laat jouw zien waar je schoon drinkwater kunt tappen. Mocht je toch ergens een drankje gaan doen, weiger dan het gebruik van een plastic rietje. Deze zijn ontzettend vervuilend!

2. Shop ambachtelijke producten

Ambachtelijke producten kopen bij lokale verkopers, vooral bij de kleine lokale winkeltjes in plaats van in winkelcentra. Dit helpt ook om hun cultureel erfgoed te behouden. Let er wel op dat je niets koopt wat is gemaakt van bedreigde diersoorten of hardhout.

3. Straatverkopers & boerenmarkten

Eet in lokale restaurants en koop plaatselijke lekkernijen bij straatverkopers in plaats van bij internationale restaurantketens. Zo ondersteun je de lokale bedrijven. Of wanneer je zelf kookt, haal dan je boodschappen bij kleinere lokale winkels of op boerenmarkten als ze die hebben. Maak tijdens het shoppen gebruik van jouw eigen duurzame boodschappentas. Deze kleine moeite maakt zoveel verschil!

4. Lokale gidsen

Maak gebruik van lokale gidsen en geef ze achteraf een fooi. Of maak ter plaatse een donatie aan projecten zoals een lokale school. Bezoek programma’s die zowel de economische als de sociale groei binnen de gemeenschap ondersteunen. Op deze manier neem je deel aan een authentieke culturele ervaring, wetende dat jouw bijdrage degene helpt die dit het meest nodig heeft.

5. Eco zonnebrandcrème

Veel zonnebrandcrèmes zijn ontzettend slecht voor het koraal en alles wat in de oceanen leeft. Als je deze op je huid smeert is het beter om niet het water in het gaan. Wil je wel lekker even zwemmen en afkoelen in de zee? Zorg dan dat je smeert met een eco zonnebrandcrème, deze zijn namelijk veilig en niet schadelijk voor zowel jouw huid als het koraal.

6. Eco verblijf

Verblijf als het kan in een eco-lodge of eco-hostel. Deze zijn zoveel mogelijk duurzaam en hebben vaak een geweldige ligging middenin de natuur. Of overnacht in een homestay waar je de cultuur leert kennen en zij die van jou. Houdt tijdens je verblijf het waterverbruik zo laag mogelijk en doe de verlichting uit als je deze niet gebruikt.

7. Openbaar vervoer

Minimaliseer je voetafdruk door rekening te houden met de lokale omgeving en jouw manier van reizen. Maak daarom gebruik van het openbaar vervoer zoals de trein en de bus, maar wandelen of fietsen is ook een geweldige manier om je te verplaatsen. Probeer tijdens je reis als het kan jouw afval te recyclen in de daarvoor bestemde vuilnisbakken.

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop je tijdens jouw reis bewuste keuzes kunt maken. Er zijn maar een paar bewuste keuzes voor nodig om echt een verschil te maken en het leven van anderen die je ontmoet te verrijken.