Prijs vanaf €795,-
Havana
15 of 29 dagen

Geniet met het Cuba Dans & Cultuur programma van een 2 of 4 weekse culturele onderdompeling in Oud Havana. Tijdens deze weken leer je de Spaanse taal, krijg je culturele rondleidingen en leer je dansen zoals je nog nooit gedanst hebt. Daarnaast onderneem je met de groep leuke trips naar de stranden van Havana en ontdek je het UNESCO Viñales Valley.

Accommodatie
Samen met andere Dans & Cultuur genoten overnacht je in onze accommodatie gevestigd in Oud Havana. Dit is dus jouw thuis de komende weken! De accommodatie is een zogenaamde Casa Particulare. Je kunt dit vergelijken met een homestay en is inclusief ontbijt en lunch.
De Casa Particulare is het middelpunt van alle activiteiten, zoals de Spaanse lessen, groepsgeprekken, planningsbijeenkomst en het gezellig samenzijn. Tijdens je verblijf heb je een druk programma. Je wordt echt helemaal meegezogen in het heden en verleden van het Cubaanse leven. En daardoor ga je begrijpen waarom dit geweldige land zo speciaal is.

Spaans & Dans
De Spaanse lessen volg je in de ochtend van maandag t/m vrijdag. In de middag ondernemen we andere leuke activiteiten. Denk hierbij aan culturele wandelingen en natuurlijk op dinsdag en donderdag de danslessen. Ook i
n de weekenden hebben we een leuke planning. Zoals een uitstapje naar de stranden van Havana en in week 2 maken we een weekendtrip van drie dagen naar Viñales Valley.

Inclusief
 • 14 of 28 overnachtingen

 • Elke ochtend ontbijt

 • Elke middag lunch

 • Begeleiding

 • Leuke mede-reisgenoten

 • Spaanse les 5x per week

 • Danslessen 2x per week

 • Dagtrip naar de stranden van Havana (1e & 3e weekend)

 • 3 Dagen naar UNESCO’s Viñales Valley (2e weekend)

Exclusief
 • Reisverzekering

 • Visum

 • Vaccinaties

 • Overige maaltijden

 • Persoonlijke uitgaven

 • Vliegveld ophaalservice

 • Plaatselijk vervoer

Uitstekende reviews op Trustpilot!
Gegarandeerd de laagste prijs!
Boek nu met een 25% aanbetaling
24/7 ondersteuning onderweg
Cuba Dans & Cultuur Week 1 Programma
Cuba Dans & Cultuur Week 2 Programma
Cuba Dans & Cultuur Week 3 Programma
Cuba Dans & Cultuur Week 4 Programma

Welkom Camino

Op je eerste dag in Havana nemen we je mee op een korte wandeling of ook wel Camino genoemd. We maken je vertrouwd met de omgeving en geven je alvast een voorproefje van de mogelijkheden, en hoe te genieten van je vrije tijd op deze gezellige locatie.

Vliegveld ophaalservice

Optioneel ($35,- USD) word je bij aankomst op Havana International Airport opgehaald voor een transfer naar je Casa Particulare. Als je een privé-kamer in een hostel wilt boeken, dan word je door de chauffeur bij het hostel afgezet. 

Case Particulare

Casa Particulare is het middelpunt van je verblijf op Cuba. Het is eind 2015 geopend en beschikt over slaapkamers met airconditioning, douches en toiletfaciliteiten. Ruimte voor het ontbijt, lunch en ontspanning, en er zijn heerlijke comfortabele binnen- en buitenruimtes, inclusief een prachtig dakterras. Lekker chillen, genieten van de sfeer, en het geweldige uitzicht. Een unieke plek om te vertoeven.

Startdatums

In het formulier onder het tabblad ‘Vraag meer info aan’ vindt je onder andere de startdatums voor het Dans & Cultuur programma. Heb je nog vragen? Vul dan het formulier in en stel je vraag aan ons!

Minimum leeftijd

Je kunt deelnemen aan het Cuba Dans & Cultuur programma als je 18 jaar of ouder bent. En natuurlijk is een portie avontuur en gezelligheid ook heel belangrijk! Ben je 17 jaar en je wilt graag deelnemen? Neem dan contact met ons op!

Spaanse Lessen

Elke ochtend van maandag t/m vrijdag krijg je Spaanse les van een bevoegde leraar. Op de eerste dag krijg je een korte test om je niveau en doelstellingen vast te stellen. Het is een intensieve vorm van lesgegeven, waarbij je elke ochtend 3 x 45 minuten les krijgt met een pauze van 15 minuten. Maar ook tijdens de excursies krijg je nog enkele extra mondelinge Spaanse lessen. Op deze manier kun je jezelf goed ontwikkelen tot een goede gesprekspartner voor de Spaans sprekende bevolking.

Danslessen

Er zijn 2 danslessen per week. Meestal op de dinsdag en donderdag van 14.00 – 15.00 uur. Je krijgt in ieder geval les in Salsa dansen, maar afhankelijk van je voortgang kun je ook kennismaken met verschillende andere dansen zoals, de Mambo, Cha Cha Cha, de Rumba, en nog veel meer. De lessen worden op korte loopafstand van Casa Particulare gegeven door een bevoegde dansinstructeur. ’s Avonds kun je alles in praktijk brengen in de vele bars en restaurants met livemuziek.

Ontdek Cuba

Het lokale transport op Cuba is de Wah-Wah bus of de Collectivo (klassieke auto als gemeenschappelijke taxi). Wat je ook kiest, ga de straat op om het echte Havana te ontdekken en leer hoe de Habaneros leven. Drie keer per week (meestal op maandag, woensdag en vrijdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur) nemen we je mee op avontuur om je kennis te laten maken met de geschiedenis van Cuba en Havana.

De rijkdom, de culturele mix, de prachtige neoklassieke architectuur, het gerommel van de klassieke Amerikaanse auto’s, de hoogbouw uit het sovjettijdperk, livemuziek in elke straat, het dansen, de exotische religies, de lijst is eindeloos. Cuba is het toppunt van genieten. Je zult je snel thuis en vertrouwd voelen zodat je ook op eigen gelegenheid de stad kunt ontdekken. Geniet ervan! De culturele ervaringen die je opdoet is altijd samen met een lokale gids. De gids laat je zien hoe je lokale peso’s kunt kopen en uitgeven. Hoe je het lokale vervoer moet nemen, en hij laat je thuis voelen in deze omgeving.

Weekend Excursies

Als je vier weken bij ons blijft dan gaan we 3 weekenden op stap. Twee weekenden nemen we je mee op een dagtocht naar de stranden ten oosten van Havana. De reistijd is 30 minuten met de bus en je kunt genieten van het prachtige zandstrand.

Daarnaast maken we een weekendtrip die bestaat uit een reis van drie dagen en twee nachten naar Viñales. Viñales ligt 3 uur rijden richting de centraal westelijke regio van Cuba. Viñales staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het prachtige landschap, de traditionele architectuur en de specifieke landbouwtechnieken die er nog steeds worden gebruikt. We gaan paardrijden door de vallei, en brengen een bezoek aan de tabaksindustrie. We gaan naar de tabaks drooghuizen en je leert de kunst van het rollen van een sigaar. Natuurlijk gaan we ook wandelen om o.a. de prachtige zonsopgang te bekijken.

 • € 0,00
 • Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.