Colombia outdoor & Spaans leren

Prijs €895,-
San Gil
15 dagen

Outdoor & Spaans leren

Het 15-daagse Colombia Outdoor & Spaans is voor iedereen weggelegd, of je nu een ervaren of een onervaren reiziger bent! Maak je klaar voor twee unieke weken vol met activiteiten, educatie, ontmoetingen met de lokale bevolking en de geschiedenis en cultuur van Colombia.

Ben je klaar voor wildwatervaren, paragliding, trektochten en Spaanse lessen? Kom dan naar het plaatsje San Gil in Colombia. Vanuit de Homestay Basecamp in San Gil leer je Spaans van een bevoegde leraar, ontmoet je de lokale gemeenschap, trek je door de omliggende gebieden, beleef je buitenavonturen en maak je kennis met de authentieke Colombiaanse culturen uit het heden en verleden.

San Gil is een rustige en traditionele stad en wordt algemeen erkend als een van de place-to-be steden in Zuid-Amerika voor buitenactiviteiten. Het ligt halverwege tussen Bogota en de kust, en het gebied staat bekend om zijn Canyon valleien en vele watervallen. De locatie is uitermate geschikt voor buitensporten en wandelen, maar heeft ook het mooist denkbare landschap. 

Als je San Gil hebt ontdekt dan heb je meteen een gevoel van thuis. Deze veilige en vriendelijke koloniale stad biedt de perfecte gelegenheid voor jou als actieve reiziger om het traditionele Colombia te leren kennen en ervaren. Juist het ontdekken van het authentieke Colombia is een ongekende ervaring!

Inclusief

 • 14 overnachtingen

 • Elke ochtend ontbijt

 • Elke middag lunch

 • Leuke reisgenoten

 • Wifi

 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten

Exclusief

 • Vliegticket

 • Reisverzekering

 • Visum

 • Vaccinaties

 • Overige maaltijden

 • Persoonlijke uitgaven

 • Vliegveld ophaalservice

Hoogtepunten

 • Trektocht naar de 100 miljoen jaar oude Chicamocha Canyon (inclusief overnachting)

 • Hike door het traditionele Colombia

 • 20 uur Spaanse les

 • Trektocht naar een waterval

 • Paragliding

 • White Water Raften

 • Colombiaanse pub spelletjes

 • Hike van 8 km naar Pescaderito

 • Bewandel het 300 jaar oude El Camino Real

 • Vrijwilligerswerk met de lokale gemeenschap

 • 2x dansles

Weekend - Aankomst & Vertrek

De aankomst- en vertrekdagen zijn in de weekenden. We raden je dus aan om je vlucht te boeken voor een aankomst op zaterdag of zondag, zodat je genoeg tijd hebt om te acclimatiseren voordat je op maandagochtend fris en fruitig aan het programma begint. Mocht het nodig zijn om extra overnachtingen te boeken, dan helpen wij daar graag bij. Ook is het mogelijk tegen extra kosten een optionele meet en greet service te regelen vanaf de luchthaven Bucaramanga. De reis vanaf het vliegveld naar het kamp duurt ongeveer 3 uur.

Maandag, dinsdag en vrijdag - Omgeving verkennen

Op maandag, dinsdag en vrijdag gaan we de natuur in en verkennen we de omgeving. We maken kennis met de ruige omgeving en de lokale authentieke cultuur en tradities. De woensdag is gereserveerd voor outdoor activiteiten zoals wildwaterraften en paragliden. En de donderdag brengen we samen door met de lokale gemeenschap en werken we als vrijwilligers samen met de lokale organisaties. Het is een unieke ervaring om samen te werken met de bevolking, maar ook ideaal om de taal te leren.

De lessen Spaans zijn van maandag tot en met vrijdag. Je krijgt twee uur lang intensief les en gedurende de andere activiteiten wordt je steeds weer gestimuleerd om de taal te spreken. Op zaterdag en zondag ben je vrij om zelf je activiteiten te kiezen, uit te rusten, de taal te leren of meer te leren van de bevolking en zijn cultuur.

Woensdag - Outdoor activiteiten

Raften
Op woensdag gaan we deelnemen aan prachtige buitensporten. De activiteiten zijn geschikt voor elk niveau. In de eerste week gaan we raften op de Rio Fonce. Het ligt aan het waterpeil, maar in principe gaan we 9 km lang over deze rivier raften. Het ervaringsniveau varieert, maar het raften is geschikt voor iedereen. Raften op deze prachtige rivier in een schitterende omgeving is de ultieme ervaring voor alle deelnemers.

Paragliding
Op de woensdag in de tweede week gaan we paragliden bij Las Vueltas de Curutti. Je gaat samen met een ervaren piloot een tandemvlucht maken. Ook deze activiteit is voor ieder niveau, want we zorgen ervoor dat je goed voorbereidt aan de vlucht begint. Het is dus een paragliding ervaring voor iedereen. De lokatie is speciaal uitgezocht zodat beginners, maar ook de gevorderden een adembenemende vlucht kunnen maken.

Donderdag - Vrijwilligerswerk

Elke donderdag gaan we iets terug doen voor de lokale gemeenschap. En het Basecamp waar je verblijft, is een actieve partner van het Rode Kruis in Colombia en de vrijwilligersorganisatie “Fundactión A Bracos Abiertos”. Het Rode Kruis en de vrijwilligersorganisatie zijn speciaal gericht op lokale sociale zorg en in het bijzonder op de zorg voor kansarme kinderen. We helpen hen door het ondersteunen en begeleiden van activiteiten speciaal voor deze kinderen. Daarnaast helpen wij het Rode Kruis in Colombia om de bevolking meer inzicht te geven in gezondheid en veiligheid. In de regio rondom San Gil worden Venezolaanse migranten opgevangen en ook daar proberen wij zoveel mogelijk te helpen.

MEER INFORMATIE

Spaanse les

Ons basiskamp beschikt over de meest spectaculaire en natuurlijke klaslokalen. De open lucht is een perfecte omgeving om te studeren. Het is er rustig en ongelofelijk inspirerend. Van maandag t/m vrijdag krijg je les van bevoegde docenten. Voordat we beginnen aan de lessen krijg je eerst een korte test om je niveau, maar ook om je doelstellingen vast te leggen. De lessen zijn op maat gemaakt voor alle niveaus, van beginner tot gevorderd. En ook zo ontworpen om direct te kunnen communiceren met de lokale gemeenschap.

Dansles

In een leuke sociale omgeving nemen we iedereen mee om kennis te maken met de Latijns-Amerikaanse danscultuur. Je maakt kennis met de salsa, maar je leert ook hoe je een merengue, Bachata, Cumbia en Vallenato moet dansen. Gevorderden, maar ook de beginnende dansers hebben de tijd van hun leven tijdens dit dansspektakel.

Wandelingen en trektochten

Hike door San Gil
We gaan op verschillende dagen al wandelend kennismaken met de prachtige omgeving van San Gil. De eerste wandeling die op het programma staat is in en rondom San Gil. We maken niet alleen kennis met de prachtige omgeving, maar je krijgt ook inzicht in het heden en verleden van de Colombianen.  

Guane naar Barichara
De tweede tocht die wij organiseren gaat van Guane naar Barichara. Tijdens deze wandeltocht combineren wij de mooie omgeving met lokale culturele ervaringen. De tour begint met een busrit van 45 minuten van San Gil naar Guane. We bezoeken het kleine koloniale stadje en het museum. Dan trekken we verder via de kloof voor een 6 km lange klim naar Barichara. Het pad dat we volgen op deze trektocht is de “El Camino Real” en is volgens de geschiedenisschrijvers al meer dan 300 jaar oud.  Voor de gevorderden is er ook een lange route beschikbaar van ongeveer 12 km. In Barichara, het meest pittoreske stadje in Colombia, toeren we door de stad en maken we kennis met de geschiedenis en de cultuur van deze stad.

Basecamp naar Pescaderito
De derde tocht die we gaan maken is een 8 km lange trektocht. Beginnend vanuit het kamp bezoeken we koffieboerderijen en citrusplantages. Als we in Paloblance zijn aangekomen pakken we de lokale bus voor een trip van 15 minuten naar de koloniale stad Curutti. In Curutti verkennen we de stad en ontdekken we de oude “Fique” cultuur. Curutti is bekend om de prachtige geweven producten gemaakt van fique. Daarna gaan we te voet verder via de open savanne en bezoeken we de rivier Pescaderito. Hier kun je heerlijk afkoelen en zwemmen.

Juan Curi Waterfall
De wandeltocht die hierna volgt gaat naar de Juan Curi-waterval. Deze trektocht combineert het wandelen met sportieve activiteiten. We beginnen de tour met een bus rit van 45 minuten. Daarna trekken we het tropische bos in en wandelen 5 kilometer naar de spectaculaire waterval Juan-Curi. Aan de voet van de waterval kunnen we heerlijk zwemmen en relaxen.

Hike met overnachting in Chicamocha
De laatste hike begint met een rit in een jeep van bijna 1 uur van San Gil naar de top van een nabijgelegen canyon. Vanaf hier begint onze wandeltocht van ongeveer 3 uur door de kloof met prachtige uitzichten en verborgen watervallen. We lopen naar ons kamp voor de nacht dat pal aan de rivier de Chicamocha ligt. We slapen in hangmatten en relaxen heerlijk bij het vuur aan de oever van de rivier. De volgende dag begint de dag vroeg. De zon is heet dus we moeten vroeg op pad. We gaan nu omhoog door een andere kloof en de tocht duurt ongeveer 4 uur. Onderweg stoppen we op een aantal prachtige plekken. Als we op onze plek van bestemming aankomen gaan we met de jeep terug naar San Gil voor een heerlijke douche en….. een Spaanse les, en ongetwijfeld wat ontspanning.

Vliegveld ophaalservice

Voor $105,- USD komt de coördinator je ophalen, en wordt je naar het kamp gebracht. De trip naar San Gil duurt ongeveer 3 uur. Wil jij liever een goedkopere optie? Dan kun je voor ongeveer $45,- USD een taxi of de bus pakken. Ga er vanuit dat de rit dan zo’n 4 uur duurt.

ondersteuning

Wij onderhouden het contact met jou tot aan vertrek. Tijdens het Colombia Outdoor & Spaans programma is er genoeg professionele begeleiding aanwezig, maar ook dan staan wij 24/7 voor je klaar. Je kunt Oak Travel altijd bellen, mailen of whatsappen met al je vragen of eventuele problemen.

Maaltijden

Tijdens het verblijf kun je dagelijks genieten van een ontbijt en lunch. Op ongeveer 2 kilometer van het kamp vind je het centrum van de stad. Je kunt hier in de avond lekker wat eten, maar ook shoppen en uitgaan. 

Startdatums

Het programma in Colombia Outdoor & Spaans start iedere eerste en derde zondag van elke maand. Heb je nog vragen? Vul dan het formulier in onder het tabblad ‘Vraag meer info aan’ en stel je vraag aan ons!

Basecamp San Gil

Je verblijft in de meest perfecte setting die je maar kunt voorstellen in San Gil. Het terrein ligt tussen twee grote watervallen met daartussen twee paradijselijke zwembaden. Het is een rustige omgeving omdat het omringd wordt door het tropisch oerwoud.

Brendan en zijn familie zorgen als gastgezin voor alle deelnemers in het kamp. Zij zullen ervoor zorgen dat jij je thuis zult voelen in de omgeving, het leven in Colombia en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Ook worden hier de Spaanse lessen gegeven. En in de openlucht les krijgen is natuurlijk fantastisch! Je leert de Spaanse taal op verschillende locaties rond de watervallen. Kortom een paradijselijk klaslokaal!

Mede-reisgenoten

Tijdens het Colombia Outdoor & Spaans programma doen er verschillende reizigers van nationaliteiten mee. Je maakt snel nieuwe vrienden, dus wie weet kun je na dit programma met een nieuw reisgenootje eventueel verder reizen.

Minimum leeftijd

Je kunt deelnemen aan het Colombia Outdoor & Spaans programma als je 18 jaar of ouder bent. En natuurlijk is een portie avontuur en gezelligheid ook heel belangrijk! Het is eventueel ook mogelijk om als 17-jarige deel te nemen, maar neem dan eerst contact met ons op!

 • Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.