Peru Machu Picchu

745,-
Cusco
Cusco
4 dagen

Jongeren groepsreis
Peru Machu Picchu

Een spectaculaire ervaring in het Andesgebergte van Peru wacht op je! Dompel jezelf onder in de Inca cultuur terwijl je 43 kilometer door het hart van de prachtige Andes wandelt. Deze 4-daagse trektocht is de enige die je meeneemt langs de originele Inca Trail, waarbij je in de vroege ochtend aankomt in Machu Picchu. Geniet onderweg ook nog van het heerlijke Peruaans eten, want de koks die meereizen zullen je smaakvol verrassen!

Wil je graag iets langer reizen in een groep, neem dan deel aan de Peru Inca Groepsreis. Deze 9-daagse jongerenreis start in Lima en via Machu Picchu eindigt deze groepsreis in Cusco.

Inclusief

 • Hotel ophaalservice
 • 3 camping overnachtingen
 • Tent, thermische slaapzak, slaapmat van foam en een duffel bag
 • Gidsen die meereizen om ook een aantal spullen te dragen
 • Koks die meereizen om alle maaltijden te bereiden
 • 3 x ontbijt, lunch en diner
 • Snacks tijdens de Inca Trail
 • Treinreis Aguas Calientes – Ollantaytambo
 • Entree voor Inca Trail en Machu Picchu
 • Transport
 • Engels spekende gids
 • Maximaal 15 reizigers

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Accommodatie in Cusco
 • Ontbijt op dag 1
 • Lunch en diner op dag 4
 • Water
 • Gids for de bus- en treintransfers
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Reisschema

Dag 1 - Cusco naar Wayllabamba Kamp

Vandaag word je tussen 05.00 en 06.00 uur opgehaald bij je accommodatie in Cusco. Zorg ervoor dat je een dag voor de trektocht begint dus al in Cusco bent. Voordat je aan het geweldige avontuur begint, wordt je met de bus naar de stad Ollantaytambo gebracht, waar je een uur hebt om zelf te ontbijten en last-minute snacks, water en wandelstokken te kopen. Daarna spring je terug in de bus naar Piscacucho waar de beroemde Inca Trail reis begint. Vergeet niet je paspoort en studentenkaart (indien van toepassing) mee te nemen voor het eerste Inca Trail controlepunt.

Begin met wandelen langs glooiende heuvels in de Vilcanota River Valley, waar je onderweg verschillende kleine archeologische vindplaatsen zult zien. Halverwege geniet je van een smakelijke lunch en heb je tijd om te ontspannen voordat je het Wayllabamba kamp bereikt (2980 meter).

Trekking: 10 kilometer / 6 uur

Dag 2 - Wayllabamba Kamp naar Pacaymayo Kamp

Geniet van een vroeg ontbijt rond 06:00 uur voordat je begint aan de meest uitdagende dag langs het pad, met een verticale wandeling van 6 km (ongeveer 5 uur) om de Dead Woman’s Pass op 4215 meter te bereiken, gevolgd door een wandeling van 3 km om kamp Pacaymayo op 3600 meter te bereiken (ongeveer 2 uur).

Je kunt zoveel tijd en rust nemen als je nodig hebt, want in de loop van de ochtend zul je meer dan 1200 meter omhoog lopen. Net nadat je Dead Woman’s Pass hebt bereikt, wordt je beloond met een spectaculair uitzicht op de nabijgelegen met sneeuw bedekte bergtoppen en adembenemende watervallen. Loop langzaam naar beneden naar Pacaymayo Camp (3600 meter) om van het uitzicht te genieten. Je stopt voor de lunch en een welverdiend dutje. Daarna heb je de rest van de dag vrij. Na het diner vroeg naar bed, want morgen staat er weer een pittig avontuur op je te wachten.

Trekking: 10 kilometer / 7 uur

Dag 3 - Pacaymayo Kamp naar Winayhuayna Kamp

Wandel vandaag een uur bergopwaarts en ontdek de prachtige archeologische vindplaats Pacaymayo. Loop daarna een uur verder naar Runquracay Pass (3950 meter), waar je de berg kunt beklimmen voor een fantastisch uitzicht op de omliggende bergtoppen. Je krijgt de kans om nog twee archeologische vindplaatsen genaamd Sayacmarca en Phuyupatamarca te verkennen met je gids voordat je onderweg gaat lunchen. Tegen het einde van de middag bereik je Wiñayhuayna High Jungle kamp (2650 meter) boven een riviervallei in een hoog jungle klimaat.

Trekking: 15 kilometer / 9 uur

Dag 4 - Winayhuayna Kamp via Machu Picchu naar Cusco

Vandaag word je wakker tussen 03.30 en 04.30 uur en ontbijt je vroeg om een ​​ongelooflijke ervaring te beleven. Je gaat naar het Wiñaywayna controlepunt om te wachten tot de poort om 05.30 uur open gaat. Wandel ongeveer een uur om de Zonnepoort te bereiken. Hopelijk is het vandaag een heldere dag! Vang de eerste glimp van het licht op over de adembenemende ruïnes van Machu Picchu, een echt once-in-a-lifetime ervaring. Vervolg daarna het pad (40 minuten lopen) om het archeologische complex Machu Picchu te bereiken.

Verken deze magische site tijdens een rondleiding van 2 uur en leer meer over de geschiedenis van deze ongelooflijke Inca citadel. Daarna ben je vrij om op eigen gelegenheid rond te lopen en op je gemak foto’s te maken. Keer daarna terug naar Aguas Calientes vanwaar je een trein naar Ollantaytambo neemt. Vanuit Ollantaytambo neem je de bus terug naar Cusco, waar je rond 20.00 uur weer aankomt. Je wordt laat op de dag afgezet bij Plaza San Francisco, dus zorg dat je van te voren al een hotel hebt geboekt in Cusco.

Trekking: 7 kilometer / 2 uur

Extra informatie

ophaalservice

Er is een accommodatie ophaalservice in Cusco inbegrepen. We raden wel aan om zeker een dag eerder aan te komen in Cusco Peru, want op dag 1 van de reis wordt je al tussen 05.00 en 06.00 uur opgehaald.

maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen, behalve het ontbijt op dag 1 en de lunch en het diner op dag 4. Er wordt zeker rekening gehouden met de dieetwensen van reizigers. Voordat de Inca Trail begint kun je bij een lokale supermarkt water inslaan voor de 4-daagse trektocht.

toelatingseisen

Wanneer je 18 jaar of ouder bent, kun je deelnemen aan deze 4-daagse Peru Machu Picchu groepsreis. Het is belangrijk dat je verder in goede gezondheid bent, want de wandelingen kunnen best pittig zijn.

mede-reisgenoten

Tijdens de Peru Machu Picchu jongerenreis maak je een 4-daagse trektocht naar Machu Picchu met internationale reizigers. Je medereizigers komen uit alle hoeken van de wereld.

reisvoorbereiding

Wanneer je door Peru gaat reizen heb je geen visum nodig. Zolang je maar in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch paspoort en niet langer dan drie maanden verblijft. Check via de website reisprik.nl of je vaccinaties nodig hebt voor deze reis. Daarnaast is een reisverzekering met werelddekking ook erg belangrijk. Vraag een Globetrotter Reisverzekering van Allianz via Oak Travel met korting aan!

startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van de jongeren groepsreis in Peru.

optionele activiteiten

Omdat deze groepsreis maar 4 dagen duurt, is eigenlijk alles al inbegrepen. Na de rondleiding bij Machu Picchu zijn er nog wel twee korte optionele activiteiten mogelijk:

– Huayna Picchu trektocht
– Machu Picchu Mountain trektocht

accommodatie

Tijdens deze 4-daagse Inca Trail trektocht ga je kamperen, en verblijf je in een comfortabele tweepersoons tent (je deelt de tent met een reiziger van hetzelfde geslacht) met een thermische slaapzak, slaapmat van foam en een duffel bag.

fooi

Hoewel fooien zeer gebruikelijk zijn in Latijns-Amerika, is het zeker niet verplicht. Als je toch een fooi wilt geven, dan raden wij ongeveer €35,- aan voor het hele team van dragers (koks en gidsen).

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

Heb je een vraag? WhatsApp dan met ons via +31(0)6 4300 7911

Plan een belafspraak in met onze professionele reisexpert Joey

Stuur je vraag over deze reis naar info@oaktravel.nl