Guatemala Schildpadden Project

vanaf 895,-
Antigua
2 tot 10 weken

Help mee met het beschermen
van de schildpadden in Guatemala

Help als vrijwilliger mee in Guatemala om de zeeschildpadden te beschermen: deze majestueuze wezens spelen een sleutelrol in oceaan ecosystemen en hun uitsterven zou een tragedie zijn. Daarom is jouw hulp op dit vrijwilligersproject hard nodig. Hier help je de eieren van de zeeschildpadden en hun oceaan ecosystemen te beschermen. En je biedt ondersteuning aan biologen en de lokale bevolking die betrokken zijn bij het beheer van de broedgebieden van de schildpadden.

Het Guatemala Schildpadden Project helpt mee bij de bescherming van de zeeschildpad eieren. Onder toezicht van de Guatemalteekse regering, wordt er gezorgd de stroperij te voorkomen. Als vrijwilliger neem je deel aan nachtelijke strandpatrouilles en vereisen veel wandelingen, dus zorg dat je fysiek fit en goed voorbereid bent. Daarnaast help je bij het ’taggen’ van schildpadden, het verplaatsen van nesten naar broederijen, de eieren en schildpadden tellen. Ook draag je bij aan strandherbebossing, community programma’s en ondersteunen bij onderhoud aan het vrijwilligerswerk project.

De lokale Guatemalaanse gemeenschap

Tijdens dit vrijwilligerswerk project in Guatemala werk je samen met de lokale gemeenschappen. Dit is ontzettend belangrijk om zo de Guatemalanen bewust te maken van het belang van de zeeschildpadden. Natuurlijk is er ook vrije tijd om te zwemmen, surfen en de lokale cultuur zoals de Maya Community te ontdekken in de omgeving.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld ophaalservice
 • Accommodatie bij een gastgezin in Antigua en in een hostel bij het schildpadden project
 • Ontbijt en diner tijdens je verblijf in Antigua en bij het schildpadden project
 • Transfer van Antigua naar het project
 • Transfer van het project naar Antigua
 • 2-daagse oriëntatie in Antigua
 • Projectkosten
 • 24/7 noodhulp
 • Certificaat

Werkzaamheden

 • Voer strandpatrouilles uit (dag of nacht) om nestelende schildpadden te zoeken
 • Tag en/of tel schildpadden
 • Verplaats nesten naar beschermde broederijen
 • Eieren tellen en/of verzamelen
 • Help bij het opruimen van het strand
 • Creëer bewustzijn onder de lokale bevolking
 • Help mee met het onderhoud van het project

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Lunch
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Extra informatie

Guatemala Schildpadden Projectkosten

– 2 weken €895,-
– 3 weken €1120,-
– 4 weken €1345,-
– 5 weken €1570,-
– 6 weken €1795,-
– 7 weken €1945,-
– 8 weken €2095,-
– 9 weken €2195,-
– 10 weken €2295,-

Orientatie Antigua

Het Guatemala Schildpadden vrijwilligerswerk project begint met een verplichte oriëntatiesessie van 2 dagen in Antigua. Waar je als vrijwilliger essentiële informatie krijgt over het vrijwilligerswerk project en de transfer. Je werkt ongeveer 5 tot 7 uur per dag van maandag tot en met vrijdag (soms ook de zaterdag).

Aankomst in Guatemala

Je wordt opgehaald van de internationale luchthaven in Guatemala-Stad en naar het gastgezin in Antigua gebracht.

Werkschema

De werkuren variëren afhankelijk van de behoeften van het schildpadden project, maar als vrijwilliger kun je 5 tot 7 uur per dag aan werk verwachten. De werkuren zijn verdeeld in ploegen en vrijwilligers moeten bereid zijn om nachtdiensten of zeer vroege ochtenddiensten te draaien op het strand, evenals werkuren overdag.

Accommodatie

Tijdens de eerste paar dagen verblijf je als vrijwilliger in Antigua voor de oriëntatiesessie. In Antigua overnacht je bij een lokale familie en deel je een kamer met een andere vrijwilliger. Bij het schildpadden project verblijf je in een lokale hostel (gedeelde kamer). Het hostel kijkt uit over het strand en grenst aan het schildpadden project.

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan het schildpadden vrijwilligerswerk project in Guatemala als je 17 jaar of ouder bent.

Spaanse taalcursus

Je kunt eventueel een optionele Spaanse taalcursus koppelen aan dit project. Kom bijvoorbeeld 2 weken eerder aan om de basis van de Spaanse taal te leren. De taalcursus wordt gegeven door ervaren, gecertificeerde Spaanse instructeurs. Zij maken op de  talenschool gebruik van een communicatieve methode in het taalonderwijs, die gericht is op gesproken interactie als leermiddel. Houd er daarom rekening mee dat docenten tijdens de les 100% van de tijd alleen in het Spaans spreken.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het schilpadden vrijwilligerswerk project in Guatemala.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Maaltijden

Tijdens de 2-daagse oriëntatiesessie in Antigua en bij het schildpadden project is het ontbijt en diner inbegrepen. De lunch is voor eigen rekening, maar in Guatemala kun je al voor omgerekend €3,- een maaltijd kopen.

Maïs en maïsmeel is het hoofdvoedsel in Guatemala. Meestal neemt dit de vorm aan van tortilla’s, warm geserveerd en in een doek gewikkeld. Bijna elke maaltijd bevat zwarte bonen, rijst, eieren en kaas. Kip, varkensvlees en rundvlees zijn de populairste vleessoorten van het land en worden meestal met bonen en rijst geserveerd. Guatemalanen bereiden vlees vaak in stoofschotels (caldos) of in een pittige chilisaus. Pepián, een dikke stoofpot van vlees en groenten, is een veelvoorkomend gerecht in de provincie Sacatepéquez. Daarentegen komen de gerechten met zeevruchten meer voor aan de kust. Andere populaire gerechten zijn guacamole, mosh (pap) en chiles relleños (paprika’s gevuld met vlees en/of groenten). En vergeet ook zeker niet de Guatemalteekse koffie. Die op grote schaal wordt geëxporteerd en wordt beschouwd als een van de beste ter wereld.

Wat mee te nemen

We raden aan om werkhandschoenen, shirts met lange mouwen en broeken mee te nemen, die vies mogen worden. Ook moeten de deelnemers een set donkere kleding meenemen voor nachtelijke strandpatrouilles. Daarnaast zijn gesloten schoenen verplicht en waterschoenen of wandelschoenen maken strandpatrouilles veel comfortabeler.

Je hebt ook een zaklamp, extra batterijen, insectenwerend middel en een hoed of pet nodig. Een zaklamp met rood licht heeft de voorkeur, maar anders wordt er op het project rood cellofaanpapier gegeven aan iedereen met een normale zaklamp. Als laatst raden we aan om een backpack van ongeveer 60 liter mee te nemen, deze is gemakkelijker mee te nemen dan een grote koffer.

Vrije tijd

Er zijn kleine lokale reisbureaus die snorkel uitrusting, dolfijnen tours en andere uitstapjes in de omgeving aanbieden. Waaronder sportvissen, mangrove tochten, ambachtelijk vissen en walvissen en dolfijnen spotten. De medewerkers ter plaatse zijn experts op het gebied van Guatemala en kunnen al je vragen beantwoorden.

Reisverzekering & Visum

Voordat de reis naar Guatemala begint, is het belangrijk dat je beschikt over een goede reisverzekering. En dat je een eventuele visum hebt aangevraagd. Je vindt de extra informatie op onze pagina Reisvoorbereiding Latijns-Amerika, waar je ook direct een premie kunt berekenen voor de Globetrotter Reisverzekering van Allianz.

WiFi

In Antigua is er WiFi aanwezig, maar bij het schildpadden project is er beperkt toegang tot internet. Wij raden aan om op het vliegveld of in Antigua een lokale simkaart te kopen.

Projecten combineren

Het is zeker mogelijk om projecten te combineren. Kijk bij onze andere vrijwilligersprojecten en stuur een e-mail met je wensen naar info@oaktravel.nl.

Vaccinaties

Check de website van thuisvaccinatie.nl voor de benodigde vaccinaties voor een reis naar Guatemala.

Stel je vraag aan ons!

Heb je een vraag? WhatsApp dan met ons via +31(0)6 4300 7911

Plan een belafspraak in met onze professionele reisexpert Joey

Stuur je vraag over deze reis naar info@oaktravel.nl