Skip to main content

Paardenvakantie in Amerika

Vrijwilligerswerk of werken met paarden op een Amerikaanse ranch

Amerika is het land van de cowboys en cowgirls! En jij kunt in hun laarzen stappen en ervaren hoe het leven is op een ranch. Werken op een paarden ranch in Amerika is natuurlijk een onvergetelijke ervaring. Het maakt niet uit of je nu op de ranch in Wyoming gaat werken of vrijwilligerswerk gaat doen bij de mustangs in Florida. Je gaat hoe dan ook met een voldaan gevoel terug naar huis en ben je een geweldige ervaring rijker.

De verschillende onderstaande paarden ranches bieden je allemaal een andere manier van werken, maar het gevoel is hetzelfde. Bijvoorbeeld de ranch in Florida vangt verwaarloosde mustangs op en samen met internationale vrijwilligers wordt er voor gezorgd dat deze mooie paarden weer een liefdevolle toekomst krijgen. Zo kunnen de paarden later weer op een Amerikaanse boerderij aan het werk om bijvoorbeeld te helpen bij het drijven van vee.

Op de ranch in Wyoming vind je geen verwaarloosde paarden, maar krijg je wel het ultieme wilde westen gevoel. Al tientallen jaren is deze goedlopende paardenranch een begrip in de wijde omgeving van Wyoming. Je krijgt hier een optimale kijk in het leven van een cowboy. Of je nu beginnende of ervaren ruiter bent, je draait gewoon mee in de dagelijkse taken op de ranch. Natuurlijk is het ook mogelijk om programma’s met elkaar te combineren. Of plak één van de gave jongerenreizen aan je paardenvakantie.

FLORIDA RANCH
VRIJWILLIGERSWERK
1 tot 8 weken

 

Orlando
vanaf 795,-

WYOMING RANCH
PAARDENVAKANTIE
2 weken

 

Wyoming
2895,-

De geschiedenis van

Amerikaanse wilde paarden

Lang geleden waren alle paarden wilde dieren. Ze renden vrij rond in grote kuddes of groepen over de uitgestrekte graslanden over de hele wereld. Ze waren een prairiedier en leefde samen met de Amerikaanse kameel, sabeltandtijger en wollige mammoet. Het Amerikaanse paard is het enige dier uit die periode dat nog steeds in leven is. Toen het klimaat in Noord-Amerika veranderde, nam het aantal paarden af en migreerden velen naar de kustlijnen waar het warmer was. De paarden kwamen hier meer in contact met de mens en sinds 4000 jaar geleden worden ze ingezet voor transport en oorlogsvoering.

Vanuit Spanje en Portugal werden snelle, sterke en stevige werkpaarden meegebracht, die de ontdekkingsreizigers door de oerwouden en de woestijnen droegen op zoek naar goud in de Nieuwe Wereld van Amerika. In de jaren 1600 fokten Spaanse kolonisten hun stoere paarden op vee- en schapenboerderijen in New Mexico. Sommige van deze ranchpaarden ontsnapten om in het wild te leven. Deze paarden van Spaanse en Portugese bloedlijnen hebben zich gemengd met de Amerikaanse paarden, die in het wild leefden en met indianen. Deze vrijlopende paarden werden “mustangs” genoemd, waarschijnlijk van het Spaanse woord mesteno, wat loslopend of vrijlopend dier betekent.

De mustang paarden van nu

Enkele van de ontsnapte Spaanse paarden graasden vrij op de open vlaktes. Later zijn hier nog andere paardenrassen zoals Morgans, Percheron en Clydesdales bijgekomen. Deze paarden zijn door kolonisten meegebracht en zijn ontsnapt of werden losgelaten om zich bij de wilde kuddes aan te sluiten.

Hoewel de meeste kuddes wilde paarden lang niet allemaal pure Spaanse paarden waren, werden zelfs de gemengde rassen Mustangs genoemd. In het midden van de 19e eeuw waren er miljoenen wilde mustangs die vrij rondliepen in de Verenigde Staten. Vanwege de barre leefomgeving, ontwikkelden ze zich tot sterke kleine paarden die in staat waren om op zichzelf te leven.

In 1971 werd een federale wet aangenomen en kwam er een verbod op het vangen of doden van vrij rondlopende paarden. Tegenwoordig leven er ongeveer nog 50.000 wilde paarden op privéboerderijen, natuurreservaten, indianenreservaten en federaal land.

Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!