Skip to main content

Paarden Project Florida

vanaf 795,-
Orlando, Florida
1 tot 8 weken

Werk als vrijwilliger met
wilde paarden in Florida

Het opvangcentrum voor wilde paarden in Florida Amerika is opgericht in 2000, en is een organisatie zonder winstoogmerk. Het centrum zet zich in voor het welzijn, de redding en het behoud van de Amerikaanse wilde paarden – de mustangs.

Het opvangcentrum krijgt de paarden aangeboden die in een hele slechte situatie zijn beland. Dit kan komen door te kort aan voedsel en water, maar soms ook door structurele mishandeling doordat er op een vreselijke manier op ze gejaagd wordt. Het opvangcentrum in Florida gaat met deze wilde paarden aan de slag om ze weer te rehabiliteren, en probeert ze bij een goede stal of een betrouwbare eigenaar onderdak te geven.

Het programma is erg populair en bestaat uit maximaal 12 vrijwilligers, die 1 tot 8 weken verblijven. Er is altijd een coördinator op de locatie aanwezig om vrijwilligers te begeleiden. Als vrijwilliger verblijf je op het terrein en help je met de dagelijkse verzorging van de dieren. Ook krijg je een unieke inkijk in de werkwijze van het opvangcentrum, en je leert hoe je moet omgaan met de mustangs. Je leert de dieren te rehabiliteren en te temmen en daardoor heb je een belangrijke rol in het werk van het opvangcentrum.

Het doel is om de paarden weer gezond te maken, te temmen en te trainen zodat ze de kans krijgen om geadopteerd te worden in een liefdevol huis. Dit proces heeft ook een impact op jou als vrijwilliger, en hoe langer je in het opvangcentrum blijft hoe groter de leerervaring zal zijn. Ben je meer op zoek naar een paardenvakantie? Bekijk dan de Ranch werkvakantie in Wyoming.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Projectkosten
 • Alle overnachtingen op locatie
 • 3 maaltijden per dag
 • Transport in de omgeving
 • Begeleiding
 • Training
 • 24/7 noodhulp
 • Werkzaamheden op de ranch zoals beschreven

Exclusief

 • Vliegticket
 • Transfer van en naar vliegveld ($100,- USD)
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Persoonlijke uitgaven

Werkzaamheden

 • De paarden verzorgen
 • Het voederen van de dieren
 • Assisteren bij het rehabiliteren van de paarden
 • Assisteren bij het temmen van wilde paarden
 • Schoonmaken van de dierenverblijven
 • Onderhoudswerkzaamheden op de ranch
 • Paardrijden in de omgeving met begeleiding

Programma

rooster

We proberen zoveel mogelijk een dagelijks schema te volgen, maar er is genoeg flexibiliteit, en het heeft ook te maken met de seizoenen en eventuele calamiteiten. Onze dagelijks routine begint om 08.30 uur met de specifieke ochtend werkzaamheden. Schoonmaken, hooien en alle dieren voeren. Om 12.00 uur gaan we met de vrijwilligers lunchen, en afhankelijk van het seizoen beginnen we om 14.00 uur weer met werken. In de middag gaan we werken met de paarden, klusjes aan de stallen uitvoeren of we maken een leuk ritje. Natuurlijk wil je als vrijwilliger ook de omgeving verkennen. We maken dus ook uitstapjes naar het strand, doen mee met traditioneel lijndansen en we regelen natuurlijk een boottocht voor je.

Wekelijks vrijwilligersprogramma

Als vrijwilliger ga je direct aan de slag met de mustangs, zowel de wilde als tamme paarden! Je doet mee met het dagelijks onderhoud van de stal, paardenverzorging en de lichaamsbeweging van de paarden. Belangrijk aspect in het programma is om de wilde paarden te socialiseren. Je zult professionele paardentrainers in actie zien, en als vrijwilliger krijg je daarbij een belangrijke taak en inbreng. We maken veel ritten en je zult het fantastische landschap van Florida vanaf een paard kunnen bewonderen. We nemen je ook mee de natuur in, naar het strand, naar het plaatselijke natuur centrum en we gaan ook nog eens kajakken.

Geschiedenis

Mustangs werden in de 16e eeuw door de Spanjaarden in Amerika geïntroduceerd als tamme paarden. Deze paarden vormden later een grote wilde populatie en speelden een cruciale rol in de opbouw van Amerika. Ze dienden voornamelijk als transportmiddel en fungeerden als trekkracht. Nu, wanneer ze niet langer nodig zijn voor arbeid en transport, worden ze helaas mishandeld en uitgebuit door de mens. Tegenwoordig zijn er nog maar 40.000 over in het wild en ongeveer evenveel in gevangenschap. De zorg voor een wild paard is totaal anders dan de zorg voor een tamme mustang. Door onwetendheid leidt dit vaak tot mishandeling en verwaarlozing van de paarden.

Wat doen we aan het probleem?

Wanneer de paarden bij het opvangcentrum komen zijn ze er vaak slecht aan toe. Het primaire doel is om ze weer gezond te maken, en te temmen. Door een intensieve training krijgen ze weer de kans op een goed en gezond leven. De meerderheid van de paarden kan inderdaad worden getemd, getraind en geadopteerd. Het opvangcentrum zal nooit paarden dwingen om iets tegen hun wil in te doen.

Het opvangcentrum streeft naar een groter bewustzijn en begrip onder de bevolking voor de wilde mustang. In eerste instantie wordt er een mentorschap aangeboden, waardoor de potentiële eigenaar meer leert over het paard. Workshops over verzorging en het karakter van het paard zijn een voorbeeld van educatieve seminars. Om de bevolking meer te leren over de mustangs is het opvangcentrum ook aanwezig bij festivals en andere evenementen.

Extra informatie

Projectkosten

– 1 week €795,-
– 2 weken €1295,-
– 3 weken €1795,-
– 4 weken €2295,-
– 5 weken €2795,-
– 6 weken €3295,-
– 7 weken €3795,-
– 8 weken €4295,-

Visum & reisverzekering

Voor een reis naar Amerika moet je natuurlijk zorgen voor een goede reisvoorbereiding. Denk hierbij aan het aanvragen van je ESTA reistoestemming en reisverzekering. Voor het direct aanvragen van een Allianz Reisverzekering, kun je terecht op onze Reisvoorbereiding Noord-Amerika pagina.

Faciliteiten

In september 2019 verhuisde het opvangcentrum naar een landgoed van 42 hectare. De nieuwe locatie voor het opvangcentrum ligt in Florida en het beschikt over een grote schuur, stallen en veel groene weiden voor de paarden. Het opvangcentrum werkt continu aan verbetering, om de dieren zo goed mogelijk te huisvesten.

Er is een grote accommodatie waar de internationale vrijwilligers kunnen verblijven. Je verblijft in een gedeelde 4-persoonskamer met keuken, eetkamer en badkamer. Daarnaast zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen. Heb je bepaalde dieetwensen, laat het ons dan na de boeking weten.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Transfer van vliegveld naar project

Er is geen transfer inbegrepen, maar voor $100,- USD kan de project coördinator je van het vliegveld ophalen. Daarnaast brengen ze je voor deze prijs ook weer terug naar het vliegveld. Het is belangrijk dat je op het vliegveld van Orlando aankomt.

Toelatingseisen

Vanaf 18 jaar en ouder kun je werken met de wilde paarden in Florida. Daarnaast is het belangrijk dat je de Engelse taal spreekt, je fysiek en mentaal in goede conditie bent en dat je als teamplayer hard kunt werken. Natuurlijk is het leuk als je een passie voor paarden hebt en een beetje ervaring is een pré.

Wat moet je meenemen

– Waterfles
– Petje
– Zonnebrand met hoge factor
– Kleding
– Werkschoenen
– Muggenspray
– Camera

Voor het paardrijden raden we verder een lange broek, stevige schoenen en een sweater aan.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het vrijwilligerswerk project met paarden in Florida, Amerika.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!