Reis naar Thailand met
een goede reisvoorbereiding

Zodra je een reis naar Thailand hebt gepland, is het ook belangrijk om na te denken over de reisvoorbereiding. Je vertrekdatum komt namelijk steeds dichterbij, en dan is het wel fijn om alles op tijd te hebben geregeld. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een visum hebt aangevraagd, haal je reisvaccinaties op tijd en het uitzoeken van een goede reisverzekering is zeker de moeite waard om even de tijd voor te nemen. Naast deze praktische zaken is het ook leuk om meer over Thailand te lezen. Op deze manier ben je op de hoogte van bijvoorbeeld het klimaat, de cultuur en veiligheid.

Naast al het papierwerk, heb je waarschijnlijk ook al een route uitgestippeld. Zo zijn de groepsreizen of buspassen van Oak Travel erg gaaf om te doen in Thailand. En niet alleen Thailand, maar je kunt ook gemakkelijk landen met elkaar combineren tijdens je reis. En deze voorbereiding is ook nog eens ontzettend leuk om te doen! Hoewel je nog niet in Thailand aan het reizen bent, krijg je wel al het gevoel dat de reis nu heel dichtbij komt. Met een goede reisvoorbereiding voor Thailand ga je relaxt op reis, en kom je niet voor verrassingen te staan.

Belangrijke punten voor je reisvoorbereiding:
  • Toeristenvisum aanvragen (30+ dagen)

  • Reisverzekering en annuleringsverzekering afsluiten

  • Reisvaccinaties

  • Reis app Buitenlandse Zaken downloaden

  • Geldigheid paspoort checken

  • Elektronische bagagetag

  • Retourticket of ticket naar volgende bestemming

  • Voldoende financiële middelen

Visum aanvragen
bij E-visums.nl

Je hoeft geen visum voor Thailand aan te vragen bij een verblijf tot 30 dagen. Dus wil je langer dan 30 dagen in Thailand verblijven, dan is het noodzakelijk om een toeristenvisum voor vertrek aan te vragen. Je kunt een single entry of een multiple entry visum aanvragen, dus bekijk goed of je meerdere keren Thailand in- en uitreist. Als je bijvoorbeeld met een Stray Travel buspas reist en je combineert een aantal landen, dan reis je Thailand uit maar ook weer in. Let hier dus goed op bij het aanvragen van een toeristenvisum.

Via E-visums.nl kun je gemakkelijk in het Nederlands digitaal een toeristenvisum aanvragen. Wel zo gemakkelijk, want een visum voor Thailand aanvragen kan best ingewikkeld zijn. Je vult via E-visums.nl online het aanvraagformulier in. Daarna stuur je aangetekend het paspoort en de benodigde stukken op, of lever ze persoonlijk af in Zutphen. Het duurt minimaal 4 werkdagen voor het visum is goedgekeurd, hier ontvang je direct een bevestiging van. Lees op de website van E-visums.nl de uitgebreide info en vraag direct een visum Thailand aan!

Verzekeringen via
Reisverzekering Direct

Bij een goede reisvoorbereiding voor Thailand hoort natuurlijk ook een reis- en annuleringsverzekering. Tijdens je reis kan er altijd wat gebeuren, dus verzeker jezelf goed. Je wilt namelijk in het buitenland niet voor behoorlijke kosten komen te staan, wat je later niet meer terug kan krijgen. Bij Reisverzekering Direct ben je voor alle verzekeringen aan het juiste adres.

Reisverzekering Direct biedt i.s.m. Allianz Global Assistance verschillende verzekeringen met korting aan! Je kunt bij Reisverzekering Direct naast een kortlopende– en annuleringsverzekering, ook een Globetrotter Reisverzekering aanvragen. Deze reisverzekering dekt voor minimaal 1 maand tot maximaal 24 maanden alles tijdens je reis. Ook ben je bijvoorbeeld goed verzekerd bij vrijwilligerswerk met olifanten in Thailand. Klik hier voor de voorwaarden van de Globetrotter Reisverzekering van Allianz.