Reis door Vietnam met
een goede reisvoorbereiding

Het plannen van je reis naar Vietnam is ontzettend leuk om te doen. Vietnam heeft namelijk zoveel te bieden, en het is ook gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld Laos, Cambodja en Thailand. Bekijk onze groepsreizen en Stray Travel buspassen voor een duidelijk overzicht van gave reizen door Zuidoost-Azië. Zodra je een reis naar Vietnam hebt gepland, is het fijn om een goede reisvoorbereiding te treffen. Denk hierbij aan het aanvragen van je visum, haal je reisvaccinaties op tijd en steek wat tijd in het uitzoeken van een goede reisverzekering. Lees onderaan de pagina alles over het aanvragen van je visum en wat daarbij komt kijken.

Naast de praktische kant van een reisvoorbereiding, is het ook leuk om je wat meer te verdiepen in de cultuur, het klimaat en de veiligheid in Vietnam. Wist je de Vietnam 3 soorten klimaat kent? In het noorden kan het best koud worden en het zuiden kent juist een tropisch klimaat. Dus zorg ervoor bij het inpakken van je backpack, dat je weet welk weer je kunt verwachten. Op deze manier ben je goed op de hoogte en kom je tijdens de reis niet voor verrassingen te staan. En deze voorbereiding is ook nog eens ontzettend leuk om te doen! Hoewel je nog niet in Vietnam aan het reizen bent, krijg je wel al het gevoel dat je reis nu heel dichtbij komt.

Belangrijke punten voor je reisvoorbereiding:
  • Online e-visum aanvragen óf…

  • Fysiek aanvragen bij Vietnamese Ambassade

  • Reisverzekering en annuleringsverzekering afsluiten

  • Reisvaccinaties

  • Reis app Buitenlandse Zaken downloaden

  • Geldigheid paspoort checken

  • Elektronische bagagetag

  • Retourticket of ticket naar volgende bestemming

  • Voldoende financiële middelen

Visum aanvragen
bij E-visums.nl

Sinds 2018 is het niet meer mogelijk in Vietnam een ‘visa on arrival’ te krijgen. Je moet dus voor vertrek een e-visum voor Vietnam aanvragen. Om met je Nederlandse paspoort in aanmerking te komen voor een visum, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Bij E-visums.nl kun je goed en overzichtelijk nalezen wat deze voorwaarden inhouden. Indien je niet voldoet aan deze voorwaarden, is het noodzakelijk dat je fysiek een visum aanvraagt bij de Vietnamese Ambassade. Als je twijfelt of je wel of niet in aanmerking komt voor een visum, neem dan contact op met E-visums.nl, want zij kunnen je stap voor stap hierbij helpen.

Bij het online aanvragen van een e-visum voor Vietnam, is het alleen mogelijk een single entry visum voor 30 dagen te krijgen. Voor het direct online aanvragen van je visum Vietnam kun je bij E-visums.nl terecht, vul op de website het aanvraagformulier in en zij zetten de aanvraagprocedure in gang. Wil je langer dan 30 dagen naar Vietnam, zorg er dan voor dat je op tijd je visum fysiek bij de Vietnamese Ambassade regelt. Bekijk dus goed in je reisschema hoeveel dagen je in Vietnam verblijft, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Verzekeringen via
Reisverzekering Direct

Zorg voor een goede reisvoorbereiding als je gaat reizen door Vietnam, zoals het aanvragen van een reis- en annuleringsverzekering. Er kan tijdens je reis door dit prachtige land van alles gebeuren, dus laat je heel goed verzekeren. Je wilt namelijk in Vietnam niet voor behoorlijke kosten komen te staan, wat je later niet meer terug kan krijgen. Bij Reisverzekering Direct kun je alle verzekeringen met korting aanvragen!

Reisverzekering Direct biedt i.s.m. Allianz Global Assistance verschillende verzekeringen aan. De Globetrotter Reisverzekering is bijvoorbeeld erg populair onder de reizigers, maar bij Reisverzekering Direct kun je ook een kortlopende– en annuleringsverzekering aanvragen. De Globetrotter Reisverzekering dekt alles voor minimaal 1 maand tot maximaal 24 maanden. Ook ben je goed verzekerd bij een studie of vrijwilligerswerk in Vietnam. Klik hier voor de voorwaarden van de Globetrotter Reisverzekering van Allianz.