Skip to main content

Als je denkt aan een rondreis door verschillende landen in Azië, zal de bus niet direct het eerste vervoersmiddel zijn wat in je opkomt. Natuurlijk maak je wel gebruik van de bus, maar grotere afstanden leg je vaak toch af met de trein of per vliegtuig. Als je graag mensen wilt leren kennen op reis is veel met de bus reizen zeker wel geschikt. Je kunt namelijk urenlange gesprekken voeren met je buurman die je net leert kennen, en misschien wel een groep nieuwe vrienden maken met wie je vanavond wat gaat drinken. Het reizen per bus door – een deel van – Azië heeft heel veel voordelen. Natuurlijk zijn niet alle landen in Azië geschikt voor een busreis, maar inmiddels wordt dit lijstje wel al iets langer. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van een busreis door Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam met Stray Travel.

Cambodja Explorer Groepsreis Oak Travel
Foto's maken van wilde olifanten tijdens de Sri Lanka Adventure Groepsreis
Flexibel

Een busreis door Azië met Stray Travel is leuk, informatief, gezellig en bovenal flexibel. Elke pas die je koopt is namelijk 12 maanden geldig vanaf de eerste dag dat jij in de bus stapt. Welk budget je ook hebt, alles is mogelijk. Je kunt namelijk zelf een keuze maken waar je overnacht. Dit kan een hostel, een guesthouse of een luxe hotel zijn. Je kunt kiezen voor een Buspas Basic. Met deze pas kun je met de bus reizen, maar moet je zelf nog accommodatie, maaltijden en andere activiteiten verzorgen. Als je kiest voor de Buspas Plus dan zitten hier accommodatie, maaltijden en activiteiten bij inbegrepen. En geloof ons, die maaltijden wil je niet missen!

Combineren

De busreis door Azië wordt aangeboden in de landen: Vietnam, Thailand, Laos en Cambodja. Door de toegankelijke ligging van deze landen ten opzichte van elkaar kun je deze prima combineren! Je kunt twee weken doorbrengen in Thailand, vervolgens doorreizen naar Laos en Cambodja en eindigen in Vietnam. Natuurlijk kun je er zelf ook voor kiezen een deel van deze reis af te leggen. Dit is afhankelijk van je budget, de tijdsduur die je overal kunt besteden en je interesses.

Samen is gezelliger dan alleen

Als je het dappere besluit hebt genomen om alleen op reis te gaan naar Azië, betekent dat niet dat je je volledige reis ook echt alleen wilt zijn. Door te kiezen voor een busreis met Stray Travel kun jij altijd zelf kiezen wanneer je zin hebt in gezelschap en wanneer niet. Wie weet ontmoet je onderweg wel de man of vrouw van je dromen of maak je vriendschappen voor het leven. Misschien ook niet, maar zelf de keuze kunnen maken in wanneer jij gezelschap wilt is natuurlijk altijd handig.

Eigen tempo bepalen

Tijdens een groepsreis – door welk land dan ook – wordt vaak het tempo voor je bepaald. Dit tempo is erg gemiddeld, omdat natuurlijk wordt uitgegaan van de gemiddelde in een groep mensen. Als jij echter meer of minder tijd hebt, of liever op een bepaalde plek langer wil blijven, zijn daar tijdens een groepsreis vaak geen mogelijkheden voor. Als je kiest voor een busreis door Azië met Stray Travel kan dat dus wel. Je kunt namelijk zelf kiezen waar je uitstapt en voor hoe lang je op die plek blijft. Het enige wat je moet doen is een plekje reserveren in de bus op het moment dat jij weer verder wilt reizen.

Het echte land ontdekken

Vaak hebben reizigers niet heel erg lang de tijd om een land te ontdekken. Vooral Aziatische landen zijn vaak groot en wil je in alle delen van het land iets zien, zul je al snel per vliegtuig moeten reizen. Helaas zie je vanuit de lucht weinig van het land, en doe je al helemaal geen echte indrukken op van de cultuur. Een busreis biedt hierin veel voordelen. Onderweg kun je constant naar buiten kijken, en tijdens de stoppauzes maak je een praatje met de lokale bewoners. Je koopt een lekker stuk vers fruit en stapt daarna de bus weer in. Zeg nou zelf, dat is toch veel leuker dan uren wachten op een vliegveld?

Een busreis door Azië heeft ongetwijfeld veel voordelen. Of je nou op zoek bent naar reismaatjes, lekker je eigen tempo wilt bepalen of gewoon graag met de bus reist. Als je bijvoorbeeld voor het allereerst alleen op reis gaat, kan een busreis door Azië ook een back-up zijn. Mocht het je toch niet bevallen solo te reizen ontmoet je onderweg ontzettend veel mensen die ongetwijfeld dezelfde reisplannen hebben als jij.

Check hier alle buspassen die wij aanbieden in samenwerking met Stray Travel.

Leave a Reply

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!