Prijs €1065,-
Cebu → Siargao
10 dagen

Ga dit 10-daagse eilandhopper avontuur aan met de Filipijnen Explorer Groepsreis. We beginnen in Cebu, slechts een korte vlucht verwijderd van Manila, waar je wordt opgehaald van het vliegveld en je kennis maakt met je nieuwe reismaatjes. Samen met de groep van internationale reizigers ga je deze geweldige uitdaging aan en kun je de Filipijnen van je bucket-list afstrepen!

Je verblijft tijdens de Filipijnen Explorer Groepsreis in met zorg uitgekozen accommodatie en je wordt vanaf dag 1 door de leukste reisgids begeleidt. Natuurlijk wordt er ook gezocht voor het juiste vervoer, dus alles om jouw reis door de Filipijnen mogelijk te maken is voor je geregeld. Het enigste wat jij hoeft te doen is te genieten van de prachtige watervallen, je te verbazen over de geweldige onderwaterwereld en zorg dat je getuige bent van ongelooflijke zonsondergangen.

Inclusief
 • Vliegveld ophaalservice

 • 9 overnachtingen

 • 5x ontbijt

 • 1x lunch

 • 1x diner

 • 1 binnenlandse vluchten

 • Transport

 • Reisadvies

 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten

Exclusief
 • Vliegticket

 • Reisverzekering

 • Visum

 • Vaccinaties

 • Overige maaltijden

 • Persoonlijke uitgaven

Hoogtepunten
 • Sardine Run in Moalboal

 • Eilandhoppen bij Moalboal

 • Snorkelen met schildpadden

 • Kawasan watervallen

 • Siquijor Island

 • Canyoning

 • Bezoek de geloofsgenezers

 • Zwemmen bij lagunes en watervallen

 • Surfles in Siargao

 • Eilandhoppen bij Siargao

 • Relaxen op hagelwitte stranden

Uitstekende reviews op Trustpilot!
Gegarandeerd de laagste prijs!
Boek nu met een 25% aanbetaling
24/7 ondersteuning onderweg

Dag 1 - Aankomst in Cebu

Ze halen je vandaag op van het vliegveld en brengen je naar het hotel op het eiland Cebu. Hier ontmoet je de rest van de groep en de gids. ’s Avonds ga je met de groep uiteten om elkaar beter te leren kennen. 

Dag 2 - Moalboal en Simala kerk

Vandaag vertrekken we naar onze volgende bestemming de badplaats Moalboal. Onderweg brengen we een bezoek aan de Simala kerk in Sibonga Town. De kerk wordt druk bezocht door toeristen en pelgrims om de maagd Maria te aanbidden. We maken een wandeling rondom en in de kerk, met een gids die ons meer vertelt over de Simala. Daarna rijden we weer terug naar Moalboal, zodat je daar kunt relaxen.

Dag 3 - Sardine Run, snorkelen en schildpadden

Moalboal is de thuisbasis van de zogenaamde Sardine Run. Je kunt hier snorkelen tussen echt duizenden sardientjes. Moalboal is een van de weinige plaatsen op de wereld waar je de sardientjes in deze hoeveelheden kunt zien. Het is een gigantisch schouwspel. We gaan aan boord om de eilanden te ontdekken en we bezoeken een aantal geweldige koraalriffen, de thuisbasis van prachtige tropische vissen. Er is een grote kans dat we ook nog schildpadden tegen komen. ‘ s Avonds gaan genieten van het lokale nachtleven.

Dag 4 - Kawasan watervallen

Vandaag bezoeken we één van de meest adembenemende watervallen in de Filipijnen, de Kawasan watervallen. we gaan al zwemmend stroomopwaarts door het landschap richting de waterval, om daar te genieten van een spectaculair natuurwonder. ’s Avonds gaan we heerlijk relaxen, zodat we ons kunnen opladen voor Siquijor Island. 

Dag 5 & 6 - Siquijor Island

We reizen vandaag naar onze bestemming Siquijor Island waar we twee dagen verblijven. Na het inchecken in het hotel heb je de rest van de dag vrij om heerlijk te relaxen bij het zwembad of op het strand. Siquijor Island staat bij de Filipino’s bekend om zijn hekserij en genezers (mangkukulam). De genezers zijn woonachtig in de bergen en worden bezocht voor de traditionele zalfjes die de moderne kwalen kunnen genezen. 

Op dag 6 gaan we de hoogtepunten en verborgen juweeltjes van dit prachtige eiland ontdekken. We gaan op bezoek bij de Mangkukulam (de genezers) om kennis te maken met de rituelen en tradities. ’s Middags gaan we de bergen in, bezoeken we grotten en prachtige watervallen. We eindigen de dag op het strand om te genieten van een prachtige zonsondergang.

Dag 7 - Siquijor Island en Siargao

We gaan vandaag terug naar het vasteland waar we een vlucht nemen naar Siargao, ook wel de surf hoofdstad van de Filipijnen genoemd. We komen laat in de middag aan en gaan direct naar onze accommodatie. Na het diner ben je vrij, dus je kunt relaxen of het nachtleven ontdekken.

Dag 8 - Surfen Siargao Island

Siargao Island is het surf paradijs dus is het haast een verplichting om te gaan surfen. Een professionele surf instructeur gaat je de basis principes van het surfen leren, en natuurlijk maak je kennis met de prachtige golven om het allemaal uit te proberen. De rest van de dag breng je door op het strand, aan het water of op een surfboard.

Dag 9 - Eilandhoppen Siargao Island

Op de laatste dag van deze reis stappen we aan boord van een boot om drie prachtige eilanden te bezoeken voor de kust van het eiland Siargao. We gaan de hele dag van eiland naar eiland hoppen om te snorkelen, kennis te maken met de eilanden, en te genieten van de hagelwitte zandstranden. Omdat het de laatste dag is hebben we ’s avonds een geweldig afscheidsdiner. 

Dag 10 - Uitchecken

Vandaag eindigt ons gezamenlijke avontuur. Vandaag ga je richting het vliegveld om weer terug naar huis te vliegen. Als je toch nog verder wilt reizen dan kan dat natuurlijk ook. Wij staan klaar om je verder te helpen met accommodaties en activiteiten. 

Ondersteuning

Totdat je het vliegtuig in stapt naar Cebu, zorgen wij dat alles voor vertrek van A tot Z is geregeld. Tijdens de Filipijnen Explorer groepsreis kun je natuurlijk 24/7 terecht bij de begeleiders. Wij van Oak Travel staan natuurlijk wel altijd voor klaar, dus je kunt ons bij eventuele vragen of problemen telefonisch of per e-mail bereiken.

Reisverzekering & Visum

Zorg dat je voor vertrek goed bent voorbereid, want je wilt onderweg niet voor verrassingen komen te staan. Naast een goede reisverzekering zijn de reisvaccinaties en een eventueel visum ook erg belangrijk. Bekijk op Reisvoorbereiding Filipijnen de uitgebreide informatie en het direct aanvragen van een reisverzekering en een visum.

Maaltijden

Er zijn tijdens de Filipijnen Explorer groepsreis verschillende maaltijden en drankjes inbegrepen, zoals 5x ontbijt, 1x lunch en 1x diner. De andere maaltijden zijn voor eigen rekening. In de Filipijnen ben je voor een gerecht rond de €6,- kwijt.

Startdatums

In het formulier onder het tabblad ‘Vraag meer info aan’ vindt je onder andere de startdatums voor deze jongerenreis. Heb je nog vragen? Vul dan het formulier in en stel je vraag aan ons!

Vliegveld ophaalservice

Bij aankomst op het vliegveld van Cebu wordt je door de begeleider opgewacht. De chauffeur brengt je naar de accommodatie in het centrum van Cebu. Wil je eventueel eerder aankomen, geen probleem! Ook dan wordt je namelijk gewoon opgehaald van het vliegveld.

Binnenlandse vlucht

De binnenlandse vlucht naar Siargao is inbegrepen in de prijs. Deze vlucht wordt voor vertrek al geregeld, dus zorg er alleen voor dat je een geldig paspoort hebt.

Accommodatie

Je verblijft in een kamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. De kamers zullen een mix zijn van twin, triple en multi-share. Alle accommodaties zijn zorgvuldig uitgekozen en zijn allemaal voorzien met de belangrijkste basis faciliteiten.

Mede-reisgenoten

Tijdens de Filipijnen Explorer groepsreis gaan er reisgenoten mee uit verschillende landen. Voornamelijk komen ze uit Europa en Noord-Amerika. In totaal gaan er maximaal 20 reizigers mee, dus je maakt snel vrienden om deze prachtige ervaringen mee te delen.

Minimum leeftijd

Je kunt deelnemen aan de Filipijnen Explorer Groepsreis als je 18 jaar of ouder bent. En natuurlijk is een portie avontuur en gezelligheid ook heel belangrijk!

 • € 0,00
 • Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.