Vrijwilligerswerk

Bekijk HIER onze projecten

Vrijwilligerswerk in Zuidoost-Azië:
werken met exotische dieren

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Zuidoost-Azië? Dan vind je bij ons geweldige vrijwilligersprojecten waar je kunt zorgen voor dieren in hun natuurlijke leefomgeving. Houd je van olifanten, wil je graag meer weten over hun habitat of zorg je graag voor hen op hun oude dag? Dan zijn onze vrijwilligersprojecten in Sri Lanka en Thailand een perfecte gelegenheid om deze grote dieren beter te leren kennen. Ook als je van apen en andere exotische dieren houdt kun je je steentje bijdragen aan een goed doel en genieten van een prachtige omgeving. In Thailand biedt het Wildlife Rescue Centre je de gelegenheid voor vele verschillende dieren te zorgen en wilde dieren een tijdelijk onderdak te geven. Vrijwilligerswerk in Zuidoost-Azië is dankbaar werk waar je veel plezier aan zult beleven. Onze vrijwilligersprojecten zijn inclusief accommodatie, begeleiding, training en maaltijden.

Bekijk snel onze projecten voor vrijwilligerswerk in Zuidoost-Azië

THAILAND
OLIFANTEN

1 tot 12 weken
Vanaf €495,-

SRI LANKA
OLIFANTEN

1 tot 12 weken
Vanaf €765,-

THAILAND
WILDLIFE

1 tot 12 weken
Vanaf €495,-

ONTVANG
€100,- KORTING

Combineer het vrijwilligerswerk met een jongerenreis door Zuidoost-Azië!

Vrijwilligerswerk in Zuidoost-Azië:
werken met olifanten

Als je vrijwilligerswerk in Zuidoost-Azië wilt uitvoeren kun je kiezen uit projecten in Thailand en Sri Lanka. In beide landen kun je werken met olifanten, maar beide op een geheel andere manier. Zo kun je in Thailand olifanten een beter leven geven na een hard bestaan in de houtindustrie.

In Sri Lanka echter maak je deel uit van een beschermingsproject waarbij je olifanten volgt in hun natuurlijke habitat. Als vrijwilliger ben je bij ieder vrijwilligersproject van harte welkom, want de opvangcentra kunnen wel wat extra hulp gebruiken. Natuurlijk krijg jij er heel veel voor terug, want zowel Sri Lanka en Thailand zijn fantastische bestemmingen om vrijwilligerswerk te doen. Behalve van veel voldoening van je werk kun je tevens genieten van een vriendelijke bevolking, een prachtige omgeving en de vele bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je verblijf.

Vrijwilligerswerk in Zuidoost-Azië is niet alleen interessant voor jou, maar ook belangrijk voor de dieren. De wilde olifanten in Thailand en Sri Lanka vechten op dit moment om te overleven, er leven nog maar zo’n tweeduizend wilde olifanten in de regenwouden. De olifanten die worden opgevangen in Thailand zijn voornamelijk werkolifanten. Helaas zijn er in Thailand geen wetten om misbruik en mishandeling te voorkomen. Daarom is het een noodzaak deze prachtige dieren te helpen. In Sri Lanka volg en observeer je olifanten in hun natuurlijke habitat. Je verzamelt essentiële gegevens om dit gebied in stand te kunnen houden, geeft educatie aan schoolkinderen en beschermt de omliggende landbouwgewassen tegen wilde olifanten.

Vrijwilligerswerk in Zuidoost-Azië:
het Wildlife vrijwilligersproject

Vind je niet alleen olifanten leuk maar geniet je tevens van andere dieren? Dan kun je ook kiezen voor vrijwilligerswerk in Thailand waarbij je zorgt draagt voor wilde dieren zoals makaken, luipaarden, krokodillen, beren, tijgers, gibbons en diverse exotische vogels. Het Wildlife Rescue Centre in Thailand is opgericht om wilde dieren te redden en rehabiliteren. Vaak worden hier dieren opgevangen die werden gebruikt als huisdier of erger nog, toeristische attractie. In de meeste gevallen gaat het dan om apen.

Het opvangcentrum heeft veel verschillende wilde dieren onderdak gegeven, waarvan een aantal voor een korte periode en andere permanent. De behuizingen van de dieren staan vaak vlak bij de natuur, zodat de dieren uiteindelijk weer eenvoudig teruggeplaatst kunnen worden in het wild. Tijdens jouw verblijf help je mee met het bereiden van voedsel, het schoonmaken van de hokken, het rondleiden van bezoekers en het ondersteunen van de ontwikkeling van het opvangcentrum.

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in Zuidoost-Azië en wil je met dieren werken, dan ben je altijd van harte welkom. Als je de kans hebt, neem dan deel aan een bijzonder vrijwilligersproject, je zult gegarandeerd een fantastische tijd beleven. Daarnaast steun je direct het vrijwilligersproject, dat mede dankzij jouw deelname kan blijven bestaan. Wil je naast je vrijwilligerswerk nog rondreizen, bekijk dan de mogelijkheden om te backpacken met jongerenreizen, rond te reizen met buspassen of om te surfen in Indonesië.