Skip to main content

Wildlife & Natuurbehoud
Fotografie Cursus

Ontdek en Bescherm: Wildlife Fotografie & Natuurbehoud Cursus in Greater Kruger, Zuid-Afrika

Ben je een fotograaf die zich graag wilt ontwikkelen in het adembenemende Zuid-Afrika? Neem dan deel aan onze Wildlife Fotografie & Natuurbehoud cursus in de Greater Kruger regio. In deze cursus doe je praktische ervaring op in natuurfotografie en tegelijkertijd draag je bij aan het behoud van de natuur in Zuid-Afrika. Bovendien, met de nieuw verworven vaardigheden ondersteun je NGO’s. En help je het bewustzijn van milieu- en instandhoudingskwesties in het Greater Kruger gebied te vergroten.

Verder, het fotografie programma is een cursus van minimaal 4 weken (met optionele verlenging) die begint met een intensieve introductie van een professionele fotograaf ter plaatse. Onder begeleiding van professionele gidsen ga je op pad door de indrukwekkende omgeving van de Greater Kruger regio in Zuid-Afrika. Samen met een groep fotografen krijgen jullie in deze cursus niet alleen de mogelijkheid om fotografische vaardigheden te verbeteren. Maar ook om enkele van de meest iconische wilde dieren van Afrika te ontmoeten en tevens bij te dragen aan doorlopend onderzoek, gemeenschaps- en milieu-initiatieven.

Wil je niet intensief fotograferen, maar wel deel uitmaken van het behoud van de natuur en de wilde dieren in het Greater Kruger? Bekijk dan het Wildlife Rescue Project, waarbij je in een praktische cursus leert hoe je geredde wilde dieren verzorgt en uiteindelijk weer vrijlaat in hun natuurlijke leefomgeving.

vanaf 3495,-

4 tot 12 weken

Kruger, Zuid-Afrika

Play Video

Check hier de video!

 • Vliegveld transfers
 • Alle overnachtingen in een gedeelde lodge, omgeven door wildernis
 • 3 maaltijden per dag
 • Intensieve Wildlife Fotografie cursus
 • 24/7 ondersteuning door ervaren internationale en lokale medewerkers
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Projectkosten
 • Ontwikkel je bestaande vaardigheden voor de volgende stap in je carrière met begeleiding van een professionele natuurfotograaf
 • Verbeter en verfijn je cameravaardigheden en kennis van fotografie met een focus op natuur- en nachtfotografie
 • Leer verantwoord omgaan met de natuur en krijg een dieper begrip van ethische natuurfotografie en haar rol bij natuurbehoud
 • Draag bij aan onderzoek door foto’s te maken die kunnen worden gebruikt voor I.D. kits en monitoring van de gezondheid van de dieren
 • Beleef avonturen door verschillende wildreservaten als onderdeel van je fotografische ervaring
 • Ontdek hoe je nieuwe vaardigheden en foto’s kunnen worden gebruikt om een ​​verschil te maken door middel van natuurbehoud, marketing en fondsenwerving
 • Dompel jezelf onder in de Afrikaanse bush en beroemde ervaringen, zoals nachtritten en overnachten in een Afrikaans Big 5 reservaat

Werkgebieden

Fotografie Workshop

In de eerste week van dit programma begin je met een uitgebreide workshop. Waarbij je samen met een professionele fotograaf deelneemt. Eerst leer je de basisprincipes, geheimen en hoogtepunten van fotografie. Zoals hoe je de camera instellingen gebruikt en waarop je moet concentreren bij het maken van foto’s. Vervolgens krijg je opdrachten om verschillende elementen vast te leggen. Waaronder kaders, kleuren, beweging, en portretten. Door deze opdrachten leer je nieuwe technieken en ontwikkel je je verder als fotograaf. Ook wordt je geleerd hoe je eigen foto’s in Adobe Lightroom kunt bewerken. Zodat ze zich onderscheiden van de rest.

Praktijk Vrijwilligerswerk

Tijdens het Wildlife Fotografie & Natuurbehoud project zul je bijdragen aan verschillende en belangrijke doelen in het Greater Kruger. Waarbij je natuurlijk je fotografische vaardigheden de hele tijd blijft ontwikkelen. Daarnaast streven de begeleiders ernaar je een realistisch beeld van een natuurfotograaf te geven, inclusief bewerken van foto’s en hoe je je foto’s het beste kunt gebruiken. Bovendien leer je door middel van verschillende activiteiten echte National Geographic-niveau foto’s maken en hoe je mogelijkheden van natuurlijke belichting kunt benutten. Na verschillende opdrachten en aan het einde van de vier weken zul je versteld staan van het eindresultaat.

Fotografen in actie

In samenwerking met de onderzoeksafdeling zullen fotografen het onderzoeksteam assisteren. Ten eerste, door duidelijke en beknopte foto’s te maken van de dieren die je tegenkomt tijdens safari’s, kan het onderzoeksteam de individuen identificeren. Ten tweede, deze foto’s stellen het team in staat verslag uit te brengen over hun gezondheid, bewegingen en gedrag. Bovendien zijn deze foto’s essentieel; ze worden namelijk gebruikt in identificatiedatabases die geraadpleegd worden bij het nemen van instandhouding gerichte beslissingen.

Ethiek en schoonheid in Wildlife Fotografie

Als vrijwilliger voor wildlife fotografie ontwikkel je je begrip en waardering voor de kleinere aspecten van de natuur. Bovendien leer je hoe je hun immense schoonheid het beste kunt portretteren. Vervolgens zul je versteld staan van de verbazingwekkende wezens die we zo vaak over het hoofd zien, zoals de mestkever, de libellen en nog veel meer.

Het is echter erg belangrijk als natuurfotograaf om ethisch te werk te gaan bij het fotograferen van dieren in hun natuurlijke omgeving. Daarom leren de begeleiders je meer over het gedrag van dieren en helpen ze je om meer gericht te zijn op natuurbehoud in je benadering van fotografie. Als je begrijpt hoe je in deze context een fotograaf kunt zijn, dan heb je een positieve impact op het behoud van dieren in het wild en krijg je verbluffende beelden. Ten slotte, ’s nachts kampeer je ook in de bush om je fotografie bij weinig licht te oefenen.

Extra informatie

Prijzen Cursus

 • 4 weken €3495,-
 • 5 weken €3845,-
 • 6 weken €4195,-
 • 7 weken €4545,-
 • 8 weken €4895,-
 • 9 weken €5195,-
 • 10 weken €5495,-
 • 11 weken €5795,-
 • 12 weken €5995,-

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Wildlife Fotografie & Natuurbehoud cursus in Zuid-Afrika.

Vliegveld Transfers

Je wordt op zondag opgehaald vanaf het vliegveld Hoedspruit in Zuid-Afrika. Mocht je eerder aankomen, zorg er dan voor dat je op zondag terug bent op het vliegveld van Hoedspruit, aangezien daar de ophaalservice plaatsvindt.

Locatie

Het Greater Kruger gebied, bestaande uit 20 privé-wildreservaten ten westen van het Kruger National Park in Zuid-Afrika, is een uitgestrekt natuurgebied. In de afgelopen jaren zijn de hekken tussen de reservaten in de Greater Kruger Area en het Kruger National Park verwijderd. Waardoor de dieren in het wild meer vrijheid hebben gekregen om rond te zwerven. Het gehele gebied beslaat nu meer dan 5,5 miljoen hectare ongerepte Afrikaanse wildernis.

Ver weg van de stadslichten, aan de rand van het wereldberoemde Kruger National Park, bevind je je in de ideale positie om majestueuze Afrikaanse olifanten, sluwe roofdieren, prachtige vogels, exotische insecten en de indrukwekkende sterrenhemel vast te leggen. Het Greater Kruger gebied is een paradijs voor natuurfotografen. Een plek waar het immense wonder en de schoonheid van de natuurlijke wereld op hun best te ervaren zijn.

Accommodatie

Tijdens het Wildlife Fotografie & Natuurbehoud cursus verblijf je in een gedeelde privé lodge. Een volledig uitgerust vrijwilligershuis op slechts 90 minuten rijden van het Kruger National Park. Je zult een lodge in safaristijl ervaren, die voorzien is van alle gemakken voor een comfortabel verblijf. Dit omvat een zwembad, een uitkijkplatform, wifi, warme douches en een buitenruimte waar je kunt relaxen en naar de sterren kunt kijken.

Niet inbegrepen

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • VOG
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Elektronica (zoals camera en laptop)
 • $25,- USD donatie aan het Sustainability Fund

WiFi

Bij de lodge is er gratis wifi beschikbaar, waardoor je gemakkelijk contact kunt onderhouden met familie en vrienden. Daarnaast is het eenvoudig om in de omgeving een lokale simkaart aan te schaffen. Zodat je met je eigen telefoon in verbinding kunt blijven met het thuisfront.

Maaltijden

Iedere dag zijn er 3 maaltijden inbegrepen. Lunch en diner worden geserveerd en het ontbijt kun je zelf klaarmaken in de gemeenschappelijke keuken. Alle benodigdheden voor het ontbijt zijn aanwezig. Er wordt ook rekening gehouden met de dieetwensen van vrijwilligers.

Cursussen combineren

Ja, het is zeker mogelijk om het Wildlife Fotografie & Natuurbehoud met andere cursus te combineren. Kijk bij onze andere cursussen en projecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Vrije tijd

Terug in de lodge kun je na een dag vol spanning en hard werken ontspannen bij het zwembad, een film kijken, of genieten van een spelletjesavond met andere vrijwilligers. Vaak worden er ook presentaties door gidsen en andere medewerkers gegeven, die je extra inzicht bieden in de Afrikaanse omgeving en haar bewoners. Het diner wordt geserveerd op het uitkijkplatform, compleet met een sfeervol groot vuur. En wordt vaak gevolgd door het roosteren van marshmallows! Daarnaast kun je plezier beleven door deel te nemen aan diverse fondsenwervende evenementen, zoals spel- en quizavonden.

In de weekenden zijn er mogelijkheden voor spannende excursies naar prachtige locaties. Je verblijft vlakbij de Blyde River Canyon en kunt het Kruger National Park bezoeken. Overweeg bijvoorbeeld een vlucht boven het nationale park, raften, het springen in waterpoelen tijdens extreme wandeltochten, of breng een bezoek aan Swaziland.

Klimaat

Het project bevindt zich in een gebied met een halfwoestijnklimaat, dat het hele jaar door gezegend is met goed weer. Het zomerseizoen, dat loopt van oktober tot maart, kan zowel nat als heet zijn, met de warmste maanden in december, januari en februari. Het winterseizoen, van april tot september, kenmerkt zich door droog en zonnig weer. De koelste maanden zijn juni en juli, waarbij het ’s nachts en in de vroege ochtenduren merkbaar kouder wordt.

Toelatingseisen

Je moet 17 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan dit Wildlife Fotografie & Natuurbehoud cursus in Zuid-Afrika. Daarnaast is een passie voor wilde dieren, natuur en fotografie een vereiste. Ook is het verplicht om je eigen camera en laptop mee te nemen. Verder hebben we een recente VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) nodig. Deze kun je aanvragen bij Justis met een formulier dat je van ons ontvangt na de boeking.

Reisvoorbereiding

Voordat je naar Afrika vertrekt, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede reisvoorbereiding. Denk hierbij aan het afsluiten van een goede reisverzekering, reisvaccinaties en zorg natuurlijk dat je op tijd een visum aanvraagt. Meer informatie hierover kun je nalezen op Nederland wereldwijd, thuisvaccinatie en visumbuitenland.nl.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.