Skip to main content

Vrijwilligerswerk & Spaans

Een betekenisvolle reis in Costa Rica, Ecuador en Cuba

Maak je reis door Latijns-Amerika nog unieker door je aan te sluiten bij het betekenisvolle vrijwilligerswerk in Costa Rica, Ecuador of Cuba. Want of je nu op een school in Ecuador Engelse lesgeeft. Of helpt bij het behoudt van de zeeschildpadden in Costa Rica. Jij zult hier als vrijwilliger ongetwijfeld veel voldoening uit halen. Nog leuker is dat het vrijwilligerswerk in Latijns-Amerika gecombineerd kan worden met het leren van de Spaanse taal. Veel mensen in Midden- en Zuid-Amerika spreken niet goed Engels. Dus je kunt direct de Spaanse taal in praktijk brengen. Natuurlijk zullen de lokale mensen je altijd helpen en zijn ze hartstikke trots dat jij de moeite doet om hun taal te spreken.

Aarzel dus niet om de onderstaande vrijwilligerswerk projecten in Cuba, Costa Rica en Ecuador te bekijken. Wil je als vrijwilliger helpen aan het natuurbehoud? Dan is Costa Rica jouw bestemming! Kun je geen keuze maken en heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

COSTA RICA SPAANS
& VRIJWILLIGERSWERK
2 weken

 

Santa Teresa
1345,-

COSTA RICA SPAANS,
WILDLIFE & SURFEN
4 weken

 

Natuwa » Santa Teresa
2595,-

CUBA SPAANS
& VRIJWILLIGERSWERK
2 weken

 

Havana
925,-

ECUADOR SPAANS,
LESGEVEN & SURFEN
3 tot 8 weken

 

Montañita
vanaf 1045,-

De mooiste landen in Latijns-Amerika

om bijzonder vrijwilligerswerk te doen

Het vrijwilligerswerk in Costa Rica, Cuba en Ecuador bieden je unieke kansen om in Latijns-Amerika te wonen en te werken. Dit terwijl je iets teruggeeft aan de lokale gemeenschap en jezelf onderdompelt in hun cultuur. Heb je gedroomd om naar een ontwikkelingsland te reizen? En je tijd op een zinvolle manier door te brengen in een nieuwe cultuur? Vrijwilligerswerk in Cuba, Ecuador en Costa Rica is een levenservaring waarbij je je horizon verbreedt en je reizigers uit verschillende landen ontmoet.

Waarom Costa Rica zo’n geweldig land is om vrijwilligerswerk te doen

Costa Rica is een klein Midden-Amerikaans land dat tussen de Stille Oceaan in het westen en de Caribische Zee in het oosten ligt. Het is iets groter dan Nederland, maar telt slechts 5 miljoen inwoners. Hier vind je weelderige groene bergen, koffieplantages, koele nevelwouden, vochtige regenwouden en niet alleen witte, maar ook zwarte zandstranden. Alleen al vanwege de pure schoonheid stelt Costa Rica nooit teleur! Dit kleine landje is namelijk een absolute topper als het gaat om natuur, activiteiten, dieren in het wild en spannende avonturen.

Sluit je aan bij vrijwilligerswerk in Costa Rica en ontdek een van de meest duurzame landen ter wereld. Costa Rica staat bekend om zijn vooruitstrevende milieu- en sociale beleid, en is een veilig land om als toerist doorheen te reizen. Tegelijkertijd is Costa Rica nog steeds een ontwikkelingsland met een laag nationaal inkomen en kent een aantal sociaal-economische problemen. Dit betekent dat je in Costa Rica je kunt aansluiten bij verschillende vrijwilligersprojecten. Denk aan het helpen van de kwetsbare bevolkingsgroepen, maar ook beschermen van de baby zeeschildpadden is een belangrijke taak. Er is veel te doen in een land als Costa Rica en internationale vrijwilligers zijn nodig en welkom!

Dompel je tijdens het vrijwilligerswerk onder in de cultuur van Cuba

Het lijkt misschien alsof Cuba de afgelopen zes decennia niet is veranderd, maar als vrijwilliger in Cuba zul je snel beseffen hoe de tijd elk aspect van Cuba heeft beïnvloed. Als je in Cuba voor het eerst uit het vliegtuig stapt, is het alsof je een stap terug in de tijd neemt; de auto’s, de muziek, de architectuur. Cuba is echt een feest voor de zintuigen. De beste manier om dit raadselachtige land te verkennen, is door je aan te melden als vrijwilliger in Cuba.

Vrijwilligerswerk in Cuba is net zo uniek als de Cubaanse cultuur en vanwege de ligging van Cuba is het een ideale locatie om een ​​verschil te maken, een rijke cultuur te verkennen en je er in te verdiepen. Ook kun je in Cuba de Spaanse taal leren om je nog meer te kunnen onderdompelen in het leven van Cuba. Bekijk het vrijwilligerswerk programma in Cuba, waarbij je in 2 weken een geweldige combinatie zult beleven van Spaans leren en de lokale community helpen.

Waarom voor Ecuador als vrijwilligersbestemming kiezen

Er zijn veel redenen om Ecuador als bestemming te kiezen voor vrijwilligerswerk. Ecuador is een van de weinige landen in Latijns-Amerika waar de oorspronkelijke inheemse cultuur nog springlevend is. Zowel in het Andesgebergte als in het Amazonegebied wordt het dagelijks leven sterk beïnvloed door de tradities, gebruiken en levenswijze van de voorouders. Dit maakt Ecuador een zeer interessante bestemming voor vrijwilligersreizen. Daarnaast biedt Ecuador een adembenemende diversiteit. Van het ruige groene regenwoud, fotogenieke besneeuwde vulkanen tot verbazingwekkende Andes-toppen. Maar ook ontspannen en surfen op droomstranden en prachtige koloniale steden verkennen behoort tot de hoogtepunten van Ecuador.

Wat velen niet weten: Ecuador bezit de wereldberoemde Galapagos-eilanden. Op deze geïsoleerde eilanden van vulkanische oorsprong zijn veel zeldzame diersoorten te vinden die alleen op de Galapagos voorkomen. Je hoeft geen bioloog te zijn om volop te genieten van het adembenemende landschap en de fauna van de eilanden.

Maar toch naast al dit mooist is Ecuador een ontwikkelingsland dat de hulp van vrijwilligers nodig heeft om zijn burgers een betere levenskwaliteit te bieden. Zonder de vele vrijwilligers die ervoor kiezen om vrijwilligerswerk te doen in Ecuador, zouden veel vrijwilligersprojecten niet bestaan. Op welk gebied je ook vrijwilligerswerk gaat doet, het is zeker een zinvolle werkervaring met veel impact!