Skip to main content

Costa Rica Ultimate
Groepsreis

Beleef het Ultieme Avontuur in Costa Rica:
4 Weken Vol Cultuur, Natuur & Actie!

Ontdek de ultieme groepsreiservaring met de 4-weekse Costa Rica Ultimate Groepsreis, die plaatsvindt in het gezellige kustplaatsje Santa Teresa. Dit avontuur biedt je de kans om Spaans te leren, deel te nemen aan diverse vrijwilligersprojecten en te leren surfen met een lokale instructeur. Santa Teresa, een charmant surfdorpje omringd door het tropische regenwoud van Costa Rica en het ruisen van de Stille Oceaan, vormt de perfecte achtergrond voor jouw reis.

Ervaar het ‘Pura Vida’ leven

Je reis begint op zondag, zodat je alle tijd hebt om te acclimatiseren voordat het drukke programma op maandag start. Gedurende vier weken duik je in intensieve Spaanse lessen, professionele surf- of yogalessen en neem je deel aan vrijwilligerswerk. Je draagt bij aan lokale projecten in Santa Teresa en helpt bij de bescherming van zeeschildpadden bij Cirenas. Daarnaast ontdek je ook het adembenemende achterland van Costa Rica, waaronder Monteverde, Cloud Forest en het schiereiland Nicoya.

Heb je geen vier weken de tijd, maar wil je wel een onvergetelijke ervaring in Costa Rica opdoen? Bekijk dan de Costa Rica Adventure Groepsreis. Deze reis neemt je mee van San José naar Santa Teresa en laat je de hoogtepunten van het land ervaren in een kortere periode.

2595,-

4 weken

Santa Teresa » Cirenas »
Monteverde » Santa Teresa

 • Hulp voor vertrek
 • Transfer van San Jose naar het jungle kamp
 • 19 overnachtingen in het jungle kamp
 • 4 overnachtingen op het schildpadden project
 • 4 overnachtingen in Monteverde
 • Beddengoed & handdoeken
 • Ontbijt en lunch doordeweeks
 • Brunch in de weekenden
 • Diner op het schildpadden project
 • 20 Spaanse lessen in groepsverband
 • 4 surflessen of 8 yogalessen
 • Twee stevige wandelingen in de Nicoya omgeving
 • 24/7 begeleiding
 • WiFi
 • Verschillende vrijwilligersprojecten
 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Overige maaltijden
 • Vaccinaties
 • Extra surfles $50,00
 • Extra yogales $14,00

Weekschema

Week 1 & 2

Spaans leren & Surfen

Spaanse taallessen

Van maandag tot en met vrijdag krijg je de kans om twee keer per dag twee lessen Spaans van 45 minuten bij te wonen (meestal om 09:00 en 11:00 uur, afhankelijk van de surfomstandigheden). De lessen worden gegeven door erkende en geaccrediteerde docenten, en op je eerste dag zul je een korte test afleggen om je vaardigheidsniveau en leerdoelen te bepalen. Met Spaanse taallessen op maat voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden, krijg je de kans om te communiceren en je onder te dompelen in de lokale gemeenschap terwijl je geniet van je tijd in een Spaanssprekend land.

Surfen of yoga

In de eerste twee weken heb je de keuze om mee te doen aan surf- of yogalessen. De surflessen worden gegeven door een lokale professionele surf instructeur. Je leert niet alleen de basis maar je wordt ook naar een hoger niveau gebracht. Daarnaast leer je ook de basisprincipes over veiligheid, en de moeilijkheden die je kunt krijgen bij eb en vloed.

Extra surf- of yogales

Tegen extra kosten kun je aan meer surflessen of yogalessen deelnemen. Dit kun je gewoon ter plaatse regelen. Een extra surfles kost $50,00 en $14,00 voor een yogales.

Recycling

Er zijn twee recycle-stations in de straat gebouwd en dit heeft het normale afval met 40% verminderd. Als gevolg hiervan wordt er elke maand op straat een enorme hoeveelheid plastic voor Bionics verzameld. Je maakt minstens één keer per week de stranden schoon van plastic en je neemt deel maandelijkse schoonmaakacties in de gemeenschap.

Recyclen en weer upcyclen

Ook gaan je één keer per week naar de Bionics Depo, 30 minuten verderop in Cobano om te helpen met het schoonmaken, organiseren en verpakken van het plastic voor verzending naar Amerika. Hier maken ze er schoenen, t-shirts, bouwstenen en een hele reeks consumptiegoederen van. Op deze manier kun je ook direct de volledige cyclus zien, zoals hoe plastic het ecosysteem binnendringt, hoe moeilijk het is om het eruit te halen als het er eenmaal in zit, en tenslotte wat we ermee kunnen doen zodra we het verzamelen.

Behoud van het strand

De geweldige stranden van Santa Teresa, en het aangrenzende Playa Hermosa en Playa Carmen worden goed onderhouden. Plastic dat aanspoelt is niet alleen een doorn in het oog, maar brengt ook schade toe aan mensen en dieren.

Werk samen met de ‘Santa Teresa Lifeguards’ door de taken van de Lifeguards te promoten. Doe dit door het maken van bewegwijzering, presentaties geven, spreken met bezoekers en het organiseren van opruimacties met de nadruk op recycling.

Blauwe vlag initiatief

Dit door de overheid gesteunde initiatief is gevormd als reactie op water- en strandvervuiling. En heeft als doel gemeenschappen te belonen die zich houden aan hun richtlijnen voor natuurbehoud. Door de blauwe vlag toe te kennen, krijgen de gemeenschappen internationale erkenning voor hun strand en kunnen ze meer toeristen en investeringen aantrekken.

Tropical Forest

De belangrijkste focus is het water in de oerwouden. Je helpt bij het onderhoud en de bevoorrading van een boomkwekerij; het planten van zorgvuldig geselecteerde jonge boompjes, het verzamelen van zaden en voortdurende ondersteuning van recent geplante bomen om hun succes te verzekeren. Je ondersteunt de lokale ‘Waterkeepers’ die patrouilleren in de riviersystemen van Santa Teresa en naburige tropische wouden, door te helpen bij het rapporteren van eventuele besmettingen.

Ondersteun de biodiversiteit van Costa Rica

Daarnaast help je ook bij het opruimen van bosresten en zwerfafval uit de rivieren, voordat het wordt weggespoeld naar zee en verdere schade aan de natuur kan veroorzaken. Door wandelpaden te onderhouden geven we bezoekers toegang tot dit prachtige gebied. Het is ook een geweldige kans om meer te weten te komen over de biodiversiteit van flora en fauna in dit bijzondere deel van de wereld.

Hikes

Om te zorgen dat je al het moois van het schiereiland Nicoya ontdekt, neemt een gids je mee om de omgeving wandelend te verkennen. Met de groep maak je een 2 uur durende jungle trektocht, langs de rivier dwars door de weelderige jungle. Je merkt al snel dat je ‘verdwaald’ bent en je afvraagt in welke richting het nabijgelegen strand is. Geen paniek de gids kent dit gebied op zijn duimpje. Tijdens de wandeling leer je begrijpen hoe het hele ecosysteem werkt. Ook is het mogelijk een wandeling te maken langs het strand naar de rotspoelen. Bij laag water wordt al het zeeleven wat je hier kunt vinden blootgelegd. En ook kun je lekker dompelen in het warme water van deze natuurlijke zwembaden.

Week 3 & 4

Schildpadden Project

Je beschermt de eieren en jongen van de schildpadden soorten Olive Ridley, Black Turtle, Hawksbill en Leatherback. Deze verschillende soorten schildpadden bezoeken in de nacht de stranden om te nestelen. Het hoofddoel van het project is om volwassen vrouwtjesschildpadden en hun nesten, te beschermen tegen dieren in het wild, natuurlijke gebeurtenissen zoals stranderosie en overstromingen als gevolg van grote hoeveelheden regen in het broedseizoen.

Dit wordt bereikt door onderhoud aan de infrastructuur en omgeving, strandschoonmaak, nachtpatrouilles om te zoeken naar nestelende vrouwtjesschildpadden (in het seizoen), transport van voedsel en water, verzamelen van gegevens en het vrijlaten van babyschildpadden in de oceaan (in het seizoen) en de constructie van een
‘broederij’.

Broedseizoen voor de schildpadden

Hoewel de schildpadden vaak broeden in het hoogseizoen (juli tot november), zijn er ook momenten dat de activiteit van schildpadden erg laag is. Het grootste deel van het jaar hebben we nog steeds hulp nodig voor de bouw en het onderhoud van de broederij, dit is cruciaal voor het komende broedseizoen.

Monteverde National Park

In de vierde week van maandag tot en met donderdag ga je op avontuur om het Monteverde National Park te verkennen. Je verblijft met de groep in het pittoreske stadje Santa Elena, om heerlijk te wandelen in Cloud Forest en Tropical Forest.

Optionele activiteiten in Monteverde

Er zijn optionele activiteiten mogelijk zoals zipline, paardrijden, El Tigre waterfall tour deze zijn $50,00 per activiteit en $85,00 voor bungee jump.

Extra informatie

Startdatums Costa Rica Ultimate

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van deze 4-weekse jongeren groepsreis in Costa Rica.

Transfer van San Jose naar Santa Teresa

Op zondagochtend kun je worden opgehaald vanaf het vliegveld in San José. Dit is echter alleen mogelijk als je ’s ochtends in Costa Rica aankomt, aangezien de reis naar Santa Teresa ongeveer 4 uur in beslag neemt. Als je niet ’s ochtends kunt arriveren, kunnen we een extra overnachting voor je regelen, inclusief ophaalservice vanaf het vliegveld naar het hotel. De kosten voor een extra overnachting (inclusief ontbijt) en vervoer vanaf het vliegveld naar het hotel bedragen €69,-.

Weekendactiviteiten

Weekendactiviteiten zijn niet inbegrepen, maar als de planning het toelaat dan zal er een beach clean up georganiseerd worden. Onderneem in het weekend leuke activiteiten zoals een quadtour, paardrijden, Isla Tortugas en een watervaltour. Deze weekendactiviteiten kosten tussen de $50,00 en $80,00 per activiteit.

Handig om te weten

In het kamp van Santa Teresa kun je drie keer per week genieten van een diner voor ongeveer 12 euro. Bespaar extra door samen met anderen boodschappen te doen en te koken. Voor weekendactiviteiten reken je ongeveer 150 euro voor twee weken in Santa Teresa en 180 euro in Monteverde.

Vergeet niet stevige sportschoenen en een lichte, snel drogende strandhanddoek, zoals een hamamdoek, in te pakken. Handwas is mogelijk met wat meegebracht waspoeder, maar je kunt ook je kleding laten wassen bij een lokale wasserette. Zo ben je perfect voorbereid!

Veelgestelde vragen & inpaklijst

Duik in onze FAQ-pagina voor alle ins en outs over wat je mee moet nemen, de beste reisverzekeringen, hoe je een visum aanvraagt, en meer. Heb je al geboekt? Join dan onze Facebook-groep om te connecten met andere avonturiers zoals jij! Check ook onze info over de STO Garantieregeling voor extra peace of mind.

Maaltijden

Van maandag tot en met vrijdag is het ontbijt en de lunch inbegrepen. Al het eten is biologisch en afkomstig van lokale boeren en vissers in de omgeving. Het menu is overwegend vegetarisch, maar er wordt ook lokaal vlees en vis geserveerd. Daarnaast is er water, thee, koffie of frisdrank beschikbaar. In de weekenden staat er een brunch met de hele groep op de planning. Wanneer je bij het 5-daagse schildpadden project gaat werken, dan zijn alle maaltijden inbegrepen. Dit geldt ook voor de 4-daagse tour naar Monteverde National Park.

Accommodatie

De accommodatie in het jungle kamp bestaat uit kamers met comfortabele stapelbedden, een apart toilet en warme douche (upgrade privé kamer tegen extra kosten mogelijk). Het jungle kamp is het middelpunt van alle activiteiten. Een paradijs met een zwembad midden in het tropisch regenwoud, omringd door de wilde dieren zoals eekhoorns, brulapen en de kleine magische kolibries. Ook is het maar 10 minuten lopen van gezellige cafés, bars en winkels. Deze liggen allemaal langs het zes kilometer lange strand. Het is een druk maar zeer gevarieerd programma, met ook genoeg vrije tijd om te relaxen.

Reisgenoten & deelnamevoorwaarden

Je kunt deelnemen aan deze groepsreis als je 17 jaar of ouder bent. Sluit je aan bij een internationale groep, bestaande uit avontuurlijke reizigers variërend van 17 tot 24 jaar. Daarnaast is de begeleiding ook afkomstig uit verschillende landen, wat het avontuur helemaal leuk maakt. De groepsgrote zal in het jungle kamp rond de 40 jongeren zijn. Deze groep wordt verdeeld onder surfen, Spaanse lessen, Monteverde en schildpadden project. Op deze manier zijn groepen kleiner en komt iedereen weer samen in het jungle kamp. Wie weet maak je tijdens deze 4 drukke weken vrienden voor het leven! Voor de specifieke samenstellingen van een bepaalde startdatum, neem dan contact op met het team van Oak Travel.

WiFi

Je hebt WiFi in de accommodatie in Santa Teresa en Monteverde! Het enige plekje zonder WiFi is bij de schildpadconservatie. Geen zorgen, als je écht overal verbonden wilt zijn, kun je een SIM-kaart scoren bij Claro Company op het vliegveld of in een supermarkt. Zo ben je altijd online, waar je ook bent!

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.