Skip to main content

Costa Rica Surf & Spaans

vanaf 1595,-
Santa Teresa
2 of 4 weken

Surfen en Spaans
leren in Costa Rica

Altijd al willen surfen in Costa Rica? Schrijf je dan in voor het Surf & Spaans programma, en ga voor 2 of 4 weken het surfen combineren met Spaanse lessen en eventueel yoga.

Je verblijft in een jungle surfkamp in Santa Teresa compleet met zwembad en een uitzicht op een rijk tropisch bos vol wilde dieren, waaronder rode eekhoorns, brulapen en kleine magische kolibries. Daarnaast ligt het surfkamp op 10 minuten lopen van de gezellige cafés, bars en winkels van Playa Santa Teresa en Playa El Carmen. Tijdens deze weken ben je behoorlijk druk bezig met Spaanse lessen en het leren surfen, maar er is ook genoeg vrije tijd om te genieten van de geweldige omgeving en activiteiten.

Als je toch in Santa Teresa bent, dan moet je het schiereiland Nicoya – een gebied met een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid – hebben gezien. Dit ga je tijdens de eerste week op woensdag ook met de groep ondernemen. Op de woensdag in week twee maak je met de groep een wandeling langs het strand naar de rotspoelen, waar je een ontspannen duik kunt nemen in de warme natuurlijke zwembaden. Daarnaast kun je in deze week ook op zaterdag optioneel vrijwilligerswerk doen of meehelpen met een Beach clean-up. Je onderneemt dan activiteiten samen met kinderen van de lokale gemeenschap, of je ruimt in een groep het strand op.

Wil je niet deelnemen aan intensieve Spaanse lessen? Kies dan voor het Santa Teresa Surfkamp. In het surfkamp krijg je surfles, maak je de mooiste trips en verblijf je in een fantastische accommodatie.

Inclusief

 • Transfer van San José naar het surfkamp
 • 13 of 27 overnachtingen in het surfkamp
 • Ontbijt en lunch doordeweeks
 • Brunch in de weekenden
 • Begeleiding
 • Alle surfbenodigdheden
 • Professionele surf instructeurs
 • 4 surflessen per week
 • 10 Spaanse lessen per week
 • Beach clean-up
 • Jungle trektocht Nicoya schiereiland
 • Wandeling naar de rotspoelen

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Vliegveld ophaalservice
 • Visum (indien nodig)
 • Overige maaltijden
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Weekschema

Week 1

Op zondag wordt je opgehaald en naar het surfkamp in Santa Teresa gebracht (als je hebt gekozen voor de ophaalservice van €65,- enkele reis). Tijdens de eerste week heb je van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur Spaanse les. Na de lunch is het tijd om van 14.00 tot 16.00 uur te leren surfen. Wanneer je eventueel niet wilt surfen, dan is het ook mogelijk om verschillende yogalessen te volgen.

Op woensdag is er geen surfen of yoga, want dan ga je met de groep een Jungle trektocht maken. Deze stevige must-do wandeling duurt ongeveer 2 uur. In het weekend ben je vrij, maar er is natuurlijk wel een stevige brunch inbegrepen. Ga met je nieuwe vrienden apen en vogels spotten, en geniet ’s avonds van een aantal drankjes in het surfkamp of in het plaatsje Santa Teresa.

Week 2, 3 & 4

Tijdens week twee, drie en vier heb je precies hetzelfde programma. Na het ontbijt krijg je van 09.00 tot 11.00 uur Spaanse les, en na de lunch is het tijd voor surfen of yoga van 14.00 tot 16.00 uur. Op de woensdag is er geen surfen of yoga, want dan ga je met de groep een leuke activiteit ondernemen.

Op zaterdag is er een optionele vrijwilligersproject mogelijk, maar dit is afhankelijk van de behoefte van de lokale gemeenschap. Denk hierbij aan sport, kunst en ambacht, Engelse les, surfles en milieu- en sociaal bewustzijn. Op zondag (week 2 of 4) is het helaas tijd om afscheid te nemen en kun je terugreizen naar het vliegveld van San José.

Extra informatie

Transfer van San Jose naar het surfkamp

Op zondagochtend kun je worden opgehaald vanaf het vliegveld in San José. Dit is echter alleen mogelijk als je ’s ochtends in Costa Rica aankomt, aangezien de reis naar Santa Teresa ongeveer 4 uur in beslag neemt. Als je niet ’s ochtends kunt arriveren, kunnen we een extra overnachting voor je regelen, inclusief ophaalservice vanaf het vliegveld naar het hotel. De kosten voor een extra overnachting (inclusief ontbijt) en vervoer vanaf het vliegveld naar het hotel bedragen €69,-.

ondersteuning

Tot aan vertrek is het team van Oak Travel je aanspreekpunt. Tijdens het programma Costa Rica Surf & Spaans is er genoeg deskundige begeleiding aanwezig, maar ook dan staan wij 24/7 voor je klaar. Je kunt Oak Travel altijd bellen, mailen of whatsappen met al je vragen of problemen.

maaltijden

Er is van maandag tot en met vrijdag ontbijt en lunch inbegrepen. Al het eten is biologisch en afkomstig van lokale boeren en vissers in de omgeving. Het menu is overwegend vegetarisch, maar er wordt ook lokaal vlees en vis geserveerd.

Daarnaast is er ook water, thee, koffie of frisdrank beschikbaar. In de weekenden kun je samen met de groep genieten van een stevige brunch. Verder zijn er op een kleine 10 minuten lopen van het surfkamp genoeg leuke cafés, restaurants en supermarkten om maaltijden te kopen.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van dit Surf & Spaans programma in Santa Teresa.

accommodatie

De accommodatie van het programma Costa Rica Surf & Spaans is compleet met zwembad en een tropisch bos vol wilde dieren, waaronder kapucijnapen, vogels en brulapen. De accommodatie bestaat uit kamers met stapelbedden, een apart toilet en warme douche. Een upgrade naar een privé een- of tweepersoonskamer is tegen extra kosten ook mogelijk.

mede-reisgenoten

Tijdens het Surf & Spaans programma in Costa Rica zijn er verschillende nationaliteiten aanwezig, maar het merendeel is afkomstig uit Nederland of België. Daarnaast is de begeleiding ook afkomstig uit verschillende landen, wat het avontuur helemaal leuk maakt.

toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan het Costa Rica Surf & Spaans programma als je 17 jaar of ouder bent.

Reisvoorbereiding

Check altijd goed of je een visum of reisverzekering nodig hebt voor Costa Rica. Een reisverzekering en je vaccinaties raden wij ten zeerste aan voor een reis naar Costa Rica. Op onze pagina Reisvoorbereiding in Latijns-Amerika vind je meer informatie.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.