Skip to main content

Vrijwilligerswerk Zuidoost-Azie

Ondersteun als vrijwilliger de projecten in Thailand & Bali

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Thailand of Bali? Dan vind je bij ons aan het goede adres. Je kunt als vrijwilliger in Thailand wilde dieren en olifanten verzorgen in hun natuurlijke leefomgeving, deelnemen aan een project in het noorden van Bali voor rifbehoud, en Engelse les geven aan lokale kinderen op een Balinese school. Als vrijwilliger kan je op ieder niveau Engels lesgeven!

Leer alles over de olifanten, hun habitat en zorg voor ze op hun oude dag. Dit kun je gaan doen tijdens een vrijwilligerswerk project in Thailand. Een perfecte gelegenheid dus om deze grote dieren beter te leren kennen. Ook als je van apen en andere exotische dieren houdt kun je hier een steentje bijdragen en ondertussen genieten van de prachtige omgeving.

Vrijwilligerswerk op Bali en in Thailand is dankbaar werk en een fantastische ervaring. Alle vrijwilligerswerk projecten zijn inclusief accommodatie, begeleiding, training en de meeste maaltijden. En maak je reis naar Thailand of Bali compleet, door het vrijwilligerswerk te combineren met een jongeren groepsreis.

THAILAND
OLIFANTEN
1 tot 8 weken

 

Phetchaburi
vanaf 595,-

THAILAND
WILDLIFE RESCUE
1 tot 8 weken

 

Phetchaburi
vanaf 575,-

BALI
RIFBEHOUD PROJECT
1 tot 8 weken

 

Tianyar, Bali
vanaf 595,-

BALI
ENGELS LESGEVEN
2 tot 8 weken

 

Tianyar, Bali
vanaf 645,-

Als vrijwilliger in Thailand & Bali

de gewonde dieren en kansarme kinderen helpen

Vrijwilligers op Bali en in Thailand zijn hard nodig. De projecten zijn namelijk volledig afhankelijk van de hulp die de internationale vrijwilligers bieden. In Thailand gaat het om de gewonde wilde dieren en de met uitsterven bedreigde Aziatische olifant. Op het Indonesische eiland Bali help je als vrijwilliger de lokale kinderen aan een betere toekomst en de lokale gemeenschap door het koraal te herstellen.

Help de olifanten en wilde dieren in Thailand

Als je vrijwilligerswerk in Thailand wilt gaan doen, dan kun je kiezen uit verschillende projecten. Je kunt in Thailand werken met olifanten, waar deze dieren op dit moment vechten om te overleven. Er leven namelijk nog maar zo’n tweeduizend wilde olifanten in de verschillende regenwouden. De olifanten die worden opgevangen in Thailand zijn voornamelijk werkolifanten. Helaas zijn er geen wetten in Thailand om misbruik en mishandeling te voorkomen. Daarom is het noodzakelijk om deze prachtige dieren te helpen!

Wil je graag andere wilde dieren verzorgen? Dan kun je ook kiezen voor vrijwilligerswerk in Thailand waarbij je zorgt draagt voor onder andere makaken, luipaarden, krokodillen, beren, tijgers, gibbons en diverse exotische vogels. Het Wildlife Project in Thailand is opgericht om lokale dieren te redden en te rehabiliteren. Vaak worden hier dieren opgevangen die werden gebruikt als huisdier of erger nog, als toeristische attractie. In de meeste gevallen gaat het dan om apen.

Engels lesgeven & koraal herstellen op Bali

Van over de hele wereld komen jongeren naar Indonesië om vrijwilligerswerk op Bali te doen. Je kunt de kansarme kinderen Engelse les geven, zodat ze in de toekomst een baan kunnen vinden in de horeca of toerisme. Maar je kan ook de lokale gemeenschap ondersteunen met het behoud van het rif en koraal.

Bali is namelijk een wereldwijde toeristische bestemming geworden waar de kennis van de Engelse taal een cruciale vaardigheid is geworden bij het vinden van werk. Met de kennis en het vertrouwen om deel te nemen aan een conversatie in het Engels met buitenlanders, zullen de kinderen de tools nodig hebben om hun toekomst en die van hun gezin te verbeteren.

Maar het toerisme en de introductie van het Westerse leven heeft ook een keerzijde. Mede hierdoor staat het mariene ecosysteem onder druk door plasticvervuiling die het leven in de zee verstikt. In 2017 werd er een dringende noodzaak vastgesteld om het rif te beschermen en te behouden, waardoor het Bali Rifbehoud Project is ontstaan. Naast het doel om het koraalrif van Tianyar te herstellen en te behouden, streven ze er ook naar om de lokale bevolking een alternatief en duurzaam levensonderhoud te bieden.

Wil je graag naar Thailand of Bali om vrijwilligerswerk te doen? Bekijk dan ook onze Reisvoorbereiding Azië pagina voor meer informatie over het aanvragen van een reisverzekering, vaccinatie en visum. Voor het eventueel aanvragen van een visum (bij een verblijf van 30+ dagen) raden wij het visumbureau Visa4Bali aan.