Als vrijwilliger in Zuidoost-Azie

projecten in Thailand of Bali ondersteunen

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Thailand of Bali? Dan vind je bij ons geweldige vrijwilligersprojecten! Je kunt als vrijwilliger wilde dieren verzorgen in hun natuurlijke leefomgeving, deelnemen aan een project in het noorden van Bali voor rifbehoud, en Engelse les geven aan lokale kinderen op een school in Chiang Mai, Bangkok en Bali. Als vrijwilliger kan je op ieder niveau en op verschillende locaties Engelse les geven. Onze partner ter plaatse zoekt altijd naar scholen die het hardst vrijwilligers nodig hebben.

Leer alles over de olifanten, hun habitat en zorg voor ze op hun oude dag. Dit kun je gaan doen tijdens een vrijwilligerswerk project in Thailand. Een perfecte gelegenheid dus om deze grote dieren beter te leren kennen. Ook als je van apen, honden en andere exotische dieren houdt kun je hier een steentje bijdragen en ondertussen genieten van de prachtige omgeving.

Vrijwilligerswerk in Thailand en Bali is dankbaar werk waar je veel plezier aan zult beleven. Alle vrijwilligersprojecten zijn inclusief accommodatie, begeleiding, training en maaltijden. En maak je reis naar Thailand of Indonesië compleet, door het vrijwilligerswerk te combineren met een reis. Kies uit één van de busreizen of ga gezellig backpacken met onze jongerenreizen.

BALI
ENGELS LESGEVEN
2 tot 10 weken

 

Tianyar, Bali
vanaf 595,-

BALI
RIFBEHOUD PROJECT
2 tot 8 weken

 

Tianyar, Bali
vanaf 675,-

THAILAND
OLIFANTEN
1 tot 12 weken

 

Phetchaburi
vanaf 495,-

THAILAND
WILDLIFE RESCUE
1 tot 12 weken

 

Phetchaburi
vanaf 475,-

In Thailand & Bali

dieren en kinderen helpen

Vrijwilligers in Thailand en Indonesië zijn hard nodig. De vrijwilligerswerk projecten zijn namelijk volledig afhankelijk van de hulp die de vrijwilligers bieden. In Thailand gaat het vooral om de gewonde wilde dieren en de met uitsterven bedreigde Aziatische olifant. Maar op het Indonesische eiland Bali helpen de vrijwilligers de lokale kinderen aan een betere toekomst en ook de lokale gemeenschap door het koraal te herstellen.

Help de olifanten en wilde dieren in Thailand

Als je vrijwilligerswerk in Thailand wilt gaan doen, dan kun je kiezen uit verschillende projecten. Je kunt in Thailand werken met olifanten, waar deze dieren op dit moment vechten om te overleven. Er leven nog maar zo’n tweeduizend wilde olifanten in de verschillende regenwouden. De olifanten die worden opgevangen in Thailand zijn voornamelijk werkolifanten. Helaas zijn hier geen wetten om misbruik en mishandeling te voorkomen. Daarom is het een noodzaak deze prachtige dieren te helpen.

Wil je graag andere wilde dieren verzorgen? Dan kun je ook kiezen voor vrijwilligerswerk in Thailand waarbij je zorgt draagt voor wilde dieren zoals makaken, luipaarden, krokodillen, beren, tijgers, gibbons en diverse exotische vogels. Het Wildlife Rescue Centre in Thailand is opgericht om wilde dieren te redden en rehabiliteren. Vaak worden hier dieren opgevangen die werden gebruikt als huisdier of erger nog, toeristische attractie. In de meeste gevallen gaat het dan om apen.

Engels lesgeven & koraal herstellen op Bali

Van over de hele wereld komen jongeren naar Bali om vrijwilligerswerk te doen. Je kunt hier de lokale gemeenschap helpen met het herstellen van het rif en het koraal. Maar ook Engels lesgeven is een belangrijk onderdeel, om zo de kansarme kinderen op Bali een betere toekomst te geven.

Bali is namelijk een wereldwijde toeristische bestemming geworden waar de kennis van de Engelse taal een cruciale vaardigheid is geworden bij het vinden van werk. Met de kennis en het vertrouwen om deel te nemen aan een conversatie in het Engels met buitenlanders, zullen de kinderen de tools nodig hebben om hun toekomst en die van hun gezin te verbeteren.

Maar het toerisme en de introductie van het Westerse leven heeft ook een keerzijde. Mede hierdoor staat het mariene ecosysteem onder druk door plasticvervuiling die het leven in de zee verstikt. In 2017 werd er een dringende noodzaak vastgesteld om het rif te beschermen en te behouden, waardoor het Bali Rifbehoud Project is ontstaan. Naast het doel om het koraalrif van Tianyar te herstellen en te behouden, streven ze er ook naar om de lokale bevolking een alternatief en duurzaam levensonderhoud te bieden.

Wil je graag naar Thailand of Bali om een handje te helpen? Bekijk dan ook onze pagina Reisvoorbereiding Azië voor mer informatie over het aanvragen van een reisverzekering, vaccinatie en visum. Voor het eventueel aanvragen van een visum raden wij onze partner e-visums.nl aan.