Skip to main content

Thailand Wildlife Project

vanaf 575,-
Phetchaburi
1 tot 8 weken

Wilde dieren in Thailand
helpen als vrijwilliger

In het wildlife opvangcentrum van Phetchaburi worden veel verschillende wilde dieren opgevangen. Zoals makaken, gibbons, civetkatten, luipaarden, tijgers, beren, krokodillen en exotische vogels. Het opvangcentrum probeert deze dieren te voorzien van behuizingen vlakbij de natuur (indien mogelijk). Het doel is namelijk om deze dieren uiteindelijk weer terug te plaatsen in het wild. En door de helpende handen van internationale vrijwilligers, kan het wildlife opvangcentrum in Thailand blijven bestaan en helpen.

In het wildlife opvangcentrum wordt er veel tijd besteed aan het bereiden van voedsel voor de dieren en het schoonmaken van de behuizingen. De overige tijd wordt besteed aan andere taken, zoals bezoekers rondleiden en ondersteuning geven aan de ontwikkeling van het educatiecentrum. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers en de lopende activiteiten op dat moment, kan het zijn dat je onderhoud werkzaamheden moet verrichten. De variatie in vrijwilligerswerk taken zal in grote mate afhangen van de duur van het verblijf, en de vaardigheden van iedere vrijwilliger. Ook is een klein deel van het werk seizoensgebonden en afhankelijk van de beschikbare middelen op het terrein.

Graag alleen met olifanten werken? En op een ethische manier met deze bijzondere dieren omgaan? Bekijk dan het unieke Olifanten Project. 

Inclusief

 • Projectkosten
 • Accommodatie op locatie
 • Beddengoed
 • Begeleiding & Training
 • Ontbijt
 • Lunch
 • Diner
 • Gratis internet, geen Wifi

Exclusief

 • Vliegveld ophaalservice
 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Werkzaamheden

 • Maaltijden bereiden
 • Verblijven schoonmaken
 • Voeden en wassen
 • Terrein schoon en netjes houden
 • Verblijven repareren
 • Accommodatie schoon en netjes houden

Extra informatie

Projectkosten

– 1 week €575,-
– 2 weken €795,-
– 3 weken €995,-
– 4 weken €1195,-
– 5 weken €1295,-
– 6 weken €1395,-
– 7 weken €1495,-
– 8 weken €1595,-

Accommodatie

Je verblijft in een bungalow op locatie. Elke bungalow heeft een eigen toilet, douche en het beschikt voornamelijk uit twee of drie bedden. Het vrijwilligershuis heeft verder een grote zithoek en een TV/DVD speler voor tijdens de avonden. Je moet een echte teamspeler zijn om aan dit project deel te nemen. Je verblijf in het opvangcentrum is basic en er wordt verwacht dat je mee helpt in het huishouden.

Maaltijden

Het opvangcentrum beschikt over een grote gezamenlijke keuken, waar je in de ochtend zelf een ontbijtje kunt klaarmaken. Lunch en diner wordt geserveerd, maar je mag natuurlijk altijd mee helpen met het bereiden en opruimen daarvan. Er worden voornamelijk vegetarische gerechten klaargemaakt.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Thailand Wildlife vrijwilligersproject in Phetchaburi.

Verblijf verlengen

Het is zeker mogelijk om langer dan 8 weken vrijwilligerswerk te doen op het wildlife project in Thailand. Neem contact op met ons team voor meer informatie.

Vaccinaties

Omdat je in aanraking komt met dieren, is het verplicht om voor vertrek een tetanus vaccinatie te halen. Je kunt via reisprik.nl gemakkelijk een afspraak maken bij jou in de buurt!

Locatie

Het wildlife vrijwilligerswerk project ligt ongeveer 160 kilometer ten westen van Bangkok op grond van de Khao-Look-Chang tempel, wat deel uitmaakt van een groot Wildlife Rescue Centre.

Het vrijwilligerswerk project is gelegen in Phetchaburi. Deze plaats staat vooral bekend om zijn kokosnoot pudding, maar ook om het Pranakorn Khiri Historical Park (Khao Wang) en het beroemde strand van Cha-Am. Je bent 1 dag in de week vrij.

Vliegveld ophaalservice

Tussen 05.30 uur en 14.00 uur kun je worden opgehaald bij de vliegvelden Suvarnabhumi BKK of Don Mueang DMK in Bangkok. Ook is het mogelijk om bij je hotel in Bangkok te worden opgehaald. De kosten hiervoor kun je ter plaatse aan de chauffeur betalen (ongeveer €60,- enkele reis). De trip van Bangkok naar het project is ongeveer drie uur.

Toelatingseisen

Je kan deelnemen aan het wildlife project als je 18 jaar of ouder bent. Ben je 17 jaar en wil je toch graag deelnemen, laat het ons dan weten. Wij kunnen in overleg met het project altijd kijken of je kunt worden toegelaten.

Projecten combineren

Bij Oak Travel is het altijd mogelijk om vrijwilligerswerk projecten in Thailand te combineren. Ook kunnen we een korting aanbieden, wanneer je verschillende projecten met elkaar combineert.

Visum & reisverzekering

Wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen in Thailand, is het erg belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Denk bijvoorbeeld aan je reisverzekering, vaccinaties en eventueel je visum. Meer info hierover kun je vinden op Reisvoorbereiding Azië.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.