Surfen

Costa rica, Nicaragua en ecuador

Surfen in Latijns-Amerika

Misschien ben jij al een echte surfer, maar het kan natuurlijk dat je er nog geen snars van kunt. Één ding is zeker, de onderstaande surftrips in Latijns-Amerika zijn er om nooit meer te vergeten. En niet alleen surfen staat er op het programma, maar ook kun je de Spaanse taal leren en eventueel meedoen aan een yogales. Niks moet en alles mag, dat is nou zo heerlijk aan het leven in Latijns-Amerika.

Voor het surfen in Costa Rica kun je hieronder kiezen uit Santa Teresa en Avellanas, wat vlakbij het uitgaansgebied van Tamarindo ligt. In Nicaragua staat er een surfboard in het zand van Playa Maderas voor je klaar en in Ecuador leer je surfen en een eigen balsa surfboard maken! Zie jij jezelf al surfen in Latijns-Amerika en genieten van het strand? Nog niet overtuigd? Neem dan gerust contact met ons op.

COSTA RICA
SURF & SPAANS
8 of 15 dagen

Santa Teresa
vanaf €625,-

COSTA RICA
SURFKAMP
8 tot 16 dagen

Avellanas
vanaf €645,-

ECUADOR
SURF & SPAANS
8 tot 29 dagen

Montañita
vanaf €575,-

NICARAGUA
SURFKAMP
8 tot 16 dagen

Maderas
vanaf €645,-

Leer surfen in Latijns-Amerika

dit zijn de beste surfspots

Tamarindo in Costa Rica

De meest bekende surfspot van Costa Rica is waarschijnlijk het vissersdorpje Tamarindo. Wat ooit een slaperig dorpje was, is nu een populaire surfbestemming voor surfers van ieder niveau. Tamarindo is een leuke mix van westerse invloeden en de lokale cultuur. En er zijn hier verschillende surfspots zoals Playa Grande, Avellanas en Playa Langosta. Als je opzoek bent naar een authentieke surfbestemming, dan biedt Tamarindo de perfecte balans tussen surfen, natuur en uitgaansgelegenheden.

Santa Teresa in Costa Rica

Het surfen in Santa Teresa moet bij iedereen bovenaan het lijstje staan. Here is why! Santa Teresa biedt golven voor iedere surfer. Dus of je nu een beginner bent of al heel goed kunt surfen, dat maakt voor deze surfbestemming niks uit. De beginners kunnen terecht bij Playa Carmen, waar de zandbank de golven laag houdt. Voor point breaks met stevige barrels, moeten de meer ervaren surfers in Santa Teresa zijn. Natuurlijk staat Santa Teresa niet alleen bekend om de beste golven, maar ook om de mooie stranden en de geweldige zonsondergang. En naast het leren van surfen, is het hier ook mogelijk Spaanse taallessen te volgen. Deze combinatie vind je in het surfresort Costa Rica Surf & Spaans. Het surfresort is omgeven door jungle en ligt op 10 minuten lopen van het strand, winkels en gezellige cafés en restaurantjes.

Montañita in Ecuador

Ecuador is gelegen in Zuid-Amerika en grenst aan Colombia en Peru. Met een mild klimaat en een kustlijn van wel 2000 kilometer lang, is Ecuador een geweldig land voor een surfvakantie. Met in het bijzonder is het bruisende kustplaatsje Montañita de perfecte plek om het surfen te leren. Hier kun je aan het eindeloze strand surfles nemen en genieten van alles wat Montañita te bieden heeft. Ontdek met de bus de 10 surfspots rondom Montañita, je mag hier namelijk met je surfboard op de bus stappen. Want alles in dit gezellige surfdorpje draait om het surfen. Of je nu een beginnende of intermediate surfer bent, de Montañita Wave is voor iedere surfer een uitdaging.

Maderas in Nicaragua

Het surfen aan Playa Maderas in Nicaragua is misschien nog niet zo populair is als in Costa Rica. Toch is het hier uitstekend genieten op de beste golven, voor zowel de beginnende als de gevorderde surfer. Door de beginnersvriendelijke golven, is Maderas de perfecte plek om het surfen te leren. Het ongelooflijk lekkere weer, de uitgestrekte stranden, vriendelijke bevolking en relaxte sfeer zorgen ervoor dat Maderas de perfecte surfspot van Nicaragua is.