Skip to main content

De perfecte surfvakantie

Surflessen aan de mooiste stranden van Costa Rica, Mexico & Ecuador

Of je nu een ervaren surfer bent, of het surfen nog moet leren…. één ding is zeker, de Oak Travel surfvakanties in Latijns-Amerika zijn er om nooit meer te vergeten! En niet alleen surfen staat op het programma, maar ook kun je de Spaanse taal leren, meedoen aan een yogales en verschillende activiteiten. Niks moet en alles mag, dat is nou zo heerlijk aan het leven in Latijns-Amerika.

Voor het surfen in Costa Rica kun je hieronder kiezen uit Santa Teresa en Playa Hermosa. En in Ecuador leer je surfen in het hippe plaatsje Montañita! Natuurlijk mogen we het surfen in Mexico ook niet vergeten. Geniet hier tussen het surfen door van een taco op het strand van Puerto Escondido. Zie jij jezelf al surfen in Latijns-Amerika en genieten van het strand? Nog niet overtuigd? Neem dan gerust contact met ons op.

COSTA RICA
SURF & SPAANS
2 of 4 weken

 

Santa Teresa, Costa Rica
vanaf 1595,-

MEXICO
SURF & SPAANS
1 tot 4 weken

 

Puerto Escondido, Mexico
vanaf 695,-

ECUADOR
SURF & SPAANS
8 of 15 dagen

 

Montañita, Ecuador
vanaf 575,-

MEXICO
SURFKAMP
1 tot 3 weken

 

Puerto Escondido, Mexico
vanaf 595,-

SANTA TERESA
SURFKAMP
1 tot 3 weken

 

Playa Hermosa, Costa Rica
vanaf 875,-

Volg een surfcursus in Latijns-Amerika

Dit zijn de beste surfspots voor alle surfers

Tamarindo in Costa Rica

De meest bekende surfspot van Costa Rica is waarschijnlijk het vissersdorpje Tamarindo. Wat ooit een slaperig dorpje was, is nu een populaire surfbestemming voor surfers van ieder niveau. Tamarindo is een leuke mix van westerse invloeden en de lokale cultuur. En er zijn hier verschillende surfspots zoals Playa Grande, Avellanas en Playa Langosta. Als je opzoek bent naar een authentieke surfbestemming, dan biedt Tamarindo de perfecte balans tussen surfen, natuur en uitgaansgelegenheden.

Santa Teresa in Costa Rica

Een surfvakantie in Santa Teresa moet bij iedereen bovenaan het lijstje staan. Here is why! Santa Teresa biedt golven voor iedere surfer. Dus of je nu een beginner bent of al heel goed kunt surfen, dat maakt voor deze surfbestemming niks uit. De beginners kunnen terecht bij Playa Carmen, waar de zandbank de golven laag houdt. Voor point breaks met stevige barrels, moeten de meer ervaren surfers in Santa Teresa zijn. Natuurlijk staat Santa Teresa niet alleen bekend om de beste golven, maar ook om de mooie stranden en de geweldige zonsondergang. En naast het leren van surfen, is het hier ook mogelijk Spaanse taallessen te volgen. Deze combinatie vind je in het jungle surfkamp Costa Rica Surf & Spaans. Het surfkamp is omgeven door jungle en ligt op 10 minuten lopen van het strand, winkels en gezellige cafés en restaurantjes.

Puerto Escondido in Mexico

Puerto Escondido is sinds de jaren vijftig een belangrijke hotspot in de Mexicaanse surfscene. Maar het waren de jaren ’80 en ’90 toen het echt ontdekt werd door de professionele surfers. Dit omdat het surfen gewaagder werd, door de snelle ontwikkeling van de surfboards. We hebben het dan over Playa Zicatela. Hier vind je onvoorspelbare en supersnelle golven, waar veel ervaren surfers van dromen.

Dit betekent niet dat je als beginnende surfer in Puerto Escondido je grenzen overschrijdt. Er zijn hier genoeg andere plekken om te peddelen en het surfen op jouw niveau onder de knie te krijgen. Denk hierbij aan het mooie Carrizalillo die net wat meer deining biedt voor verschillende surfniveaus. Bovendien is Puerto Escondido een heerlijke plek om te vertoeven, met levendige straatjes en kleine taco-barretjes direct aan de Stille Oceaan.

Voordat je een surfvakantie boekt naar Puerto Escondido om een weekje te surfen, bekijk dan eerst de Surf Forecast zodat je zeker bent van de beste golven.

Montañita in Ecuador

Ecuador is gelegen in Zuid-Amerika en grenst aan de landen Colombia en Peru. Met een mild klimaat en een kustlijn van wel 2000 kilometer lang, is Ecuador een geweldig land voor een surfvakantie. Met in het bijzonder is het bruisende kustplaatsje Montañita de perfecte plek om het surfen te leren. Hier kun je aan het eindeloze strand surfles nemen en genieten van alles wat Montañita te bieden heeft. Ontdek met de bus de 10 beste surfspots rondom Montañita, want je mag hier namelijk met je surfboard op de bus stappen. Alles in dit gezellige surfdorpje draait om surfen! Of je nu een beginnende of intermediate surfer bent, de Montañita Wave is voor iedere surfer een uitdaging.

TIP! – Combineer het surfen in Montañita met een taalcursus Spaans