Skip to main content

Camper huren in Australie

Perfect voor de solo reiziger of een groep vrienden

Een camper huren in Australië is misschien wel de leukste manier om het enorme land Down Under te leren kennen. Met een camper kun je namelijk altijd stoppen als je niet meer verder wilt rijden, slapen waar je wilt en genieten als je wakker wordt midden in de natuur. Ook met een klein budget kun je prima een camper huren. De Hippie Drift bijvoorbeeld, of de Chubby Camper van Travellers Autobarn. Deze leuke campers zijn ideaal voor twee reizigers die een comfortabele en goedkope camper willen huren. Ga je met vier personen op reis? Dan is een Motorhome perfect. Denk bijvoorbeeld aan de Britz Explorer Motorhome of de ruime Maui Cascade Motorhome. Deze zijn voorzien van een douche, toilet, koelkast, vriezer, gasfornuis en magnetron. Wat wil je nog meer?

Australië is groot en heeft erg veel te bieden. Weet je nog niet precies hoe en waar je je reis wilt beginnen of welke camper daar het best bij past? Geen probleem, wij denken graag met je mee. Op basis van onze ervaring kunnen wij een goede inschatting maken van welke camper je nodig hebt. Laat ons je wensen weten en wij zorgen voor een camper die daarbij past. Tevens adviseren we je graag welke camperverzekering het best aansluit en geven we je uitgebreide tips over het reizen met een camper door Australië. Heb je specifieke wensen bij je bezoek aan Australië? Dan verzorgen wij graag een Reis op Maat.

SPACESHIPS
BETA
2 personen

 

Laagste prijsgarantie!
Budget

JUCY
CRIB
2 personen

 

Laagste prijsgarantie!
Budget

TRAVELLERS AUTOBARN
CHUBBY
2 personen

 

vanaf €23,-
Budget

HIPPIE
HITOP
2 personen

 

vanaf €25,-
Budget

TRAVELLERS AUTOBARN
HITOP
2 personen

 

vanaf €27,-
Budget

APOLLO
HITOP
2 personen

 

vanaf €29,-
Standard

MIGHTY
DEUCE
2 personen

 

vanaf €47,-
Budget
Self-Contained

BRITZ
VENTURER
2 personen

 

vanaf €49,-
Standard
Self-Contained

MAUI
ULTIMA
2 personen

 

vanaf €54,-
Luxe
Self-Contained

HIPPIE
ENDEAVOUR
3 personen

 

vanaf €28,-
Budget

APOLLO
ENDEAVOUR
3 personen

 

vanaf €41,-
Standard

JUCY
CONDO
4 personen

 

vanaf €42,-
Budget
Self-Contained

BRITZ
VOYAGER
4 personen

 

vanaf €54,-
Standard

BRITZ
VENTURER PLUS
3 personen

 

vanaf €58,-
Standard
Self-Contained

APOLLO
EURO
4 personen

 

vanaf €62,-
Standard
Self-Contained

BRITZ
EXPLORER
4 personen

 

vanaf €65,-
Standard
Self-Contained

MAUI
CASCADE
4 personen

 

vanaf €69,-
Luxe
Self-Contained

APOLLO
EURO DELUXE
6 personen

 

vanaf €66,-
Standard
Self-Contained

MAUI
RIVER
6 personen

 

vanaf €73,-
Luxe
Self-Contained

De 7 beste

camper routes door Australie

Als je eenmaal de uitgestrektheid van Australië begint te waarderen, begin je ook te beseffen dat er maar één manier is om dit land echt te ontdekken. Een camper huren natuurlijk! Op eigen tempo het land verkennen en zelf bepalen waar je heen gaat, een betere vakantie is er niet. Hieronder de 7 populairste camper routes in Australië.

Camper route #1 – Great Ocean Road, VIC

De Great Ocean Road is niet alleen een van de mooiste camper routes van Australië, maar ook een van de beste ter wereld. De ongeveer 250 km lange weg die de oceaan omhelst, is gemakkelijk bereikbaar vanuit Melbourne, en omvat stranden, bossen en prachtige zandstenen rotsformaties – inclusief de Twelve Apostles. De route begint bij Torquay, dan naar Lorne en Apollo Bay, voordat je landinwaarts gaat door Otway National Park voor weelderige regenwouden en koala’s. Je kan er voor kiezen om de Great Ocean Road trip te eindigen in Adelaide, maar het is ook mogelijk om een loop te maken via Grampians National Park (aanrader!).

Om het beste uit je camperreis door Australië te halen, is de Camps Australia Wide een handige website of maak gebruik van de App. Je vindt hier alle campings van 4-sterren Caravan Park tot gratis campgrounds.

Camper route #2 – South Coast, NSW

Deze rit toont het echte kustleven van Australië – denk aan vissen, varen en zwemmen in rustige baaien, meren en natuurlijk de oceaan – allemaal omringd door ongerept bushland. Lucky you! Officieel begint de South Coast regio vanaf Royal National Park, net ten zuiden van Sydney, en strekt zich 400 km uit tot Eden. Het plaatsje Jervis Bay heeft het spectaculair heldere Hyams Beach, dat een Guinness World Record heeft voor ’s werelds witste zand. Zwem met zeehonden op Montague Island en kijk naar walvissen in Eden. En terwijl je vissersdorpjes en andere kustplaatsjes passeert, koop dan wel wat goedkope lokale oesters …..jammie!

Camper route #3 – Sydney naar Brisbane (of andersom), NSW & QLD

Bekend als de Pacific Coast Touring Route, biedt deze 940 km lange roadtrip van Sydney naar Brisbane, of andersom, toegang tot het spectaculaire noordelijke New South Wales en de hippie sfeer aan de kust. De magische waas verspreidt zich tussen Byron Bay, Mullumbimby en Nimbin, die allemaal trots zijn op hun alternatieve levensstijl. Met een camper kun je in deze omgeving wel een tijdje vertoeven. Deze camper route van ongeveer 1000 km biedt prachtige valleien, watervallen, regenwoud en bruisende steden. En ook nog eens ongerepte stranden en baaien, weelderige natuur en ontspannen hippe stadjes. In Coffs Harbour, Port Macquarie en Byron Bay kun je heel goed uitgaan, dus koop je voorraad in de Hunter Valley, de oudste wijnbouw regio van Australië.

TIP! – Een self-contained camper huren, zodat je onderweg ook op gratis campings kunt overnachten

Camper route #4 – Great Greenway, QLD

Deze roadtrip verkent het tropische noorden van Queensland. We hebben het over eindeloze stranden, palmbomen, de Great Barrier Reef, eilanden, regenwouden en watervallen. Ervaar het via de Great Green Way, een kuststrook van 457 km tussen Townsville en Cairns. Rond Mission Beach liggen lange met palmbomen versierde stranden, met uitzicht op de eilanden Dunk en Bedarra. Dompel jezelf onder in de tropische regenwouden in het werelderfgoed gebied en bekijk de indrukwekkende watervallen. Reusachtige varens, goudkleurig zand en het turquoise water wijzen je de weg. Stop met je camper bij al die prachtige plaatsen, want je mag dit niet missen.

Camper route #5 – South West (Margaret River), WA

Bekend als het zuidwesten van Australië, heeft Lonely Planet het gebied 280 km ten zuiden van Perth uitgeroepen tot een van ’s werelds Top 10 regio’s om te verkennen. Margaret River is het middelpunt van deze reis. Je krijgt niet alleen meer dan 40 surfstranden van wereldklasse te zien, maar ook glooiend landschap, grotten en torenhoge karribossen. Je kunt hier ook genieten van het beste eten en de beste wijn van Australië. Spot onderweg in je camper ook de vele wilde dieren, zoals kangoeroes, buidelratten, dolfijnen, zeehonden en walvissen. Ga voor kleurrijke vissen naar het onderwaterobservatorium bij Busselton Jetty. Natuurliefhebbers, hier staat je echt iets te wachten. Geniet ervan op jouw manier, met het comfort van je eigen camper.

Camper route #6 – Stuart Highway, SA & NT

Deze klassieke route weerspiegelt de reis die John McDouall Stuart maakte om van Adelaide naar Darwin te komen, de hoofdstad van het Northern Territory aan de kust. Volg de eenzame 3000 km lange weg door het hart van Australië en zie hoe het landschap verandert van de bergachtige Flinders Ranges via Uluru Rock tot aan de kloven en watervallen in het noorden. Om de echte Aussie-spirit te ervaren, is deze roadtrip door de Outback ideaal. Deze route door de wildernis naar de noordkust van Australië werd pas in 1859 in zijn geheel voltooid door John McDouall Stuart en zijn team. Deze reis van Adelaide naar Darwin wordt daarom nog steeds als een enorme prestatie gezien!

Camper route #7 – Perth naar Broome, WA

Als je echt van het toeristenpad wilt afwijken, ga dan naar het westen van Australië om over de geweldige weg tussen Perth en Broome te rijden. Deze route neemt je mee door de echte wildernis van Australië en langs de kust noordwaarts door de kloven van West-Australië. Ga op zoek naar wilde dolfijnen in Monkey Mia en duik in het Ningaloo Reef voordat je aankomt in Broome om te ontspannen op de rode stranden van Roebuck Bay. West-Australië wordt veel minder bezocht dan de oostkust waardoor de impact van toerisme aan deze kant van het land minder opvalt. Rijdend door de ongerepte outback, huppelen tussen nationale parken en lege stranden is dit een briljante manier om deze omgeving te leren kennen. Met zoveel te bieden, zal deze rit je herinneringen voor het leven geven.

TIP! – Op deze camper route een 4WD camper huren, om zo het maximale uit je camper reis te halen