Jongerenreizen

Spectaculair en authentiek zijn de

jongerenreizen in Latijns-Amerika

Wil jij reizen door Midden- en Zuid-Amerika en doe je dat het liefst samen met andere reizigers? Dan zijn onze jongerenreizen in Latijns-Amerika een geweldige manier om dit prachtige deel van de wereld te leren kennen. Reizen in Costa Rica, Mexico, Colombia en Peru is een fantastisch avontuur dat je nooit meer zult vergeten. Ook kun je een jongerenreis door deze landen combineren met Belize, Guatemala en Panama. Als je dit avontuur met andere jongeren deelt wordt de reis helemaal bijzonder: je kunt ervaringen uitwisselen en samen reizen is natuurlijk onwijs gezellig. Met de jongerenreizen van Oak Travel kun je backpacken op een comfortabele manier. Onze groepsreizen zijn inclusief vervoer, accommodatie, verschillende maaltijden, gezellige stafleden en de leukste activiteiten.

¿Hola! Cómo estás? ¿Vas a surfear? Waattttt… geen nood, Oak Travel biedt naast de jongerenreizen in Latijns-Amerika, ook de gaafste programma’s aan waarbij je op een leuke manier de Spaanse taal leert. Bekijk de taalreizen voor een combinatie van cultuur, natuur, gave hikes en het leren van de Spaanse taal. Maar als je het liever iets relaxter en laid-back wilt aanpakken, dan is het surfen in Costa Rica, Nicaragua, Mexico of Ecuador echt iets voor jou!

MEXICO YUCATAN
EXPERIENCE
11 dagen

 

Cancún » Playa Del Carmen
€1645,-

MEXICO
GRANDE
13 dagen

 

Mexico City » Playa Del Carmen
€1925,-

MEXICO
BUDGET
15 dagen

 

Mexico City » Playa Del Carmen
€1325,-

MEXICO TO GUATEMALA
WANDERER
15 dagen

 

Mexico » Belize » Guatemala
€1465,-

MEXICO TO GUATEMALA
ULTIMATE
29 dagen

 

Mexico » Belize » Guatemala
€2625,-

COSTA RICA
EXPLORER
8 dagen

 

San José » San José
€795,-

COSTA RICA
ADVENTURE
10 dagen

 

San José » Santa Teresa
€1255,-

COSTA RICA
BUDGET
14 dagen

 

San José » San José
€1095,-

COSTA RICA & PANAMA
EXPERIENCE
16 dagen

 

San José » Panama City
€1575,-

PERU
MACHU PICCHU
4 dagen

 

Cusco » Machu Picchu » Cusco
€745,-

PERU
INCA
9 dagen

 

Lima » Machu Picchu » Cusco
€1395,-

PERU
ADVENTURE
14 dagen

 

Lima » Machu Picchu » Cusco
vanaf €1545,-

PERU & BOLIVIA
GRANDE
14 dagen

 

Cusco, Peru » Machu Picchu »
La Paz, Bolivia
€1375,-

PERU & ECUADOR
EXPLORER
16 dagen

 

Quito, Ecuador » Amazone »
Lima, Peru
vanaf €1345,-

COLOMBIA
SOUNDS
12 dagen

 

Medellin » Cartagena
€1645,-

COLOMBIA
EXPLORER
12 dagen

 

Cartagena » Medellin
€1685,-

Beste plekken om te

bezoeken in Latijns-Amerika

Van mistige regenwouden tot oude archeologische vindplaatsen, Midden- en Zuid-Amerika bieden een verscheidenheid aan bestemmingen die alle soorten reizigers aanspreken. Wanneer je ervoor kiest om met één van de jongerenreizen in Latijns-Amerika te reizen, dan ben je verzekerd van een trip waarin veel hoogtepunten op de planning staan. Maar doordat er zoveel keuze is, kan het zijn dat je even niet weet waar je de reis wilt beginnen. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met de beste plekken van Latijns-Amerika.

#1 – Machu Picchu in Peru

Wat ons betreft is Machu Picchu 1 van de beste plekken om te bezoeken in Midden- en Zuid-Amerika. Wanneer je op zoek bent naar een once-in-a-lifetime avontuur, dan is Machu Picchu de perfecte plek. Genesteld in een tropisch Peruaans bos, op een hoogte van 2430 meter, kan dit UNESCO-werelderfgoed alleen worden bereikt door de 42 kilometer lange Inca Trail te bewandelen of de trein naar Aguas Calientes te nemen. Eenmaal aangekomen kom je meer te weten over de verschillende theorieën van het ontstaan van Machu Picchu, terwijl je de ongeveer 200 religieuze, ceremoniële, astronomische en agrarische structuren verkent.

Via de Inca Trail naar Machu Picchu

#2 – Costa Rica

Het tropische Costa Rica heeft alles! Denk aan vulkanen die je kunt bewandelen, geweldige stranden waar je lekker kunt surfen en weelderige regenwouden om te voet of per zipline te doorkruisen. Bovendien heeft het een relaxte cultuur en dat zie je terug in de vriendelijke locals. Dus als je zin hebt in een relaxte vakantie, laat je dan onderdompelen in de “pura vida” levensstijl van Costa Rica. Nestel je op het bekende strand van Playa Tamarindo, wat je kunt vinden langs de 121 km lange kustlijn van het schiereiland Nicoya. Natuurlijk is een reis naar Costa Rica niet compleet zonder een bezoek aan het historische San José. Loop hier rond en probeer de traditionele delicatessen, zoals Picadillo de Chicasquil, een heerlijk gerecht gemaakt met chaya oftewel boomspinazie.

#3 – Cartagena in Colombia

Kleurrijke koloniale architectuur en prachtige stranden komen samen in deze bruisende Colombiaanse stad aan de Caribische kust. De populaire oude binnenstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, heeft overblijfselen uit de 16e eeuw, waaronder een verdedigingsmuur met een lengte van 11 km. Tegenwoordig dient de muur als een uitstekend uitkijkpunt, om de stad en de zee te bekijken. De nabijgelegen Rosario-eilanden, met hoog aangeschreven stranden en koraalriffen, kun je vanuit de verte zien liggen.

TIP – Reis mee met de Colombia Budget Groepreis die in Cartagena eindigt.

#4 – Cusco in Peru

Vroeger was Cusco de hoofdstad van het Inca-rijk voordat het werd binnengevallen en bezet door Spaanse conquistadores in de 16e eeuw. Hierdoor heeft deze stad in Peru een unieke mix van Andes- en Spaanse culturen. Op het historische plein Plaza de Armas, dat ooit het centrum van het Inca-rijk was, bevinden zich Spaanse kerken – Iglesia de La Compañía de Jesús en La Catedral. Ook zijn er in Cusco meerdere musea te vinden, waaronder het Museo Inka en het Museo Chileno de Arte Precolombino.

Ontdek de bijzondere cultuur en geschiedenis van Belize

#5 – Quito in Ecuador

Met een hoogte van 2850 meter staat Quito de hoofdstad van Ecuador op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Neem even de tijd om aan de hoogte te wennen en bezoek ondertussen de historische gebouwen, die tot de best bewaarde van Latijns-Amerika behoren. Kom in het Museo del Banco Central meer te weten over Ecuador en bekijk de indrukwekkende verzameling pre-Colombiaanse archeologie en Inca-artefacten. Als je er klaar voor bent om hoger te klimmen, ga dan naar de TelefériQo-gondel voor een ongeëvenaard uitzicht op Quito.

#6 – Belize

Met schilderachtige kustlijnen kijkt Belize uit over de Caribische Zee en heeft enkele van de beste duikplekken van Midden-Amerika. Snorkelen en duiken in het Hol Chan Marine Reserve en de Great Blue Hole zijn grote trekpleisters, maar dat geldt ook voor de oude ruïnes en ontspannende stranden van het land. Naast dat Belize mooie stranden kent, zijn hier ook bekende Maya-ruïnes te vinden. Reis hiervoor naar Xunantunich en Caracol, ongeveer 120 kilometer ten zuidwesten van Belize City in het Cayo-district.