Skip to main content

Jongerenreizen in Costa Rica

Ontdek de 'Pura Vida' van dit biodiverse en unieke land

Een eco-toeristische droom, Costa Rica is synoniem geworden voor alles wat een ongerept tropisch paradijs kan zijn. En zelden komt de werkelijkheid overeen met de hype, maar Costa Rica komt zeker dichtbij! Ontdek daarom dit unieke land met een van onze jongeren groepsreizen. Want met Oak Travel kies je voor een gezellige reis met genoeg vrijheid voor je eigen invulling. Het is de perfecte bestemming voor liefhebbers van natuur en ontspanning, met zijn vele nationale parken, regenwouden, vulkanen en prachtige witte stranden. Of je nu kiest voor een jongerenreis, vrijwilligersproject, surfvakantie of taalreis, Costa Rica heeft iedere reiziger iets te bieden.

Naast al het mooie natuurschoon, brengen onze jongerenreizen in je naar de beste locaties. Zo ontdek je de gezellige hoofdstad San José en leer je surfen in de bruisende kustplaats Santa Teresa. Daarnaast zul je de mistige vulkanen, bulderende rivieren en weelderige jungles vol met exotische fauna ook ontdekken. Want Costa Rica heeft een verbazingwekkende verscheidenheid aan planten, dieren en microben. Zoals kleurrijke kikkers, wasberen, apen, miereneters, honderden vogelsoorten, jaguars, schildpadden en nog veel meer! Voeg daaraantoe de vriendelijke Ticos (zoals de Costa Ricanen bekend staan) en je begrijpt waarom ze het hier ‘Pura Vida’ noemen – ‘Puur Leven’.

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en het leren van de Spaanse taal? Tijdens de 4- en 8-weekse groepsreizen door Costa Rica neem je namelijk deel aan Spaanse lessen in combinatie met gave activiteiten, vrijwilligerswerk en surfen.

COSTA RICA
ADVENTURE
10 dagen

 

San José »
Santa Teresa
1645,-

COSTA RICA
ULTIMATE
4 weken

 

Santa Teresa »
Santa Teresa
2595,-

COSTA RICA
PREMIUM
8 weken

 

Santa Teresa »
Manuel Antonio
4895,-

Van weelderige nevelwouden tot prachtige stranden

Ontdek de hoogtepunten van Costa Rica

Costa Rica is een land vol natuurlijke schoonheid, wilde dieren, avontuurlijke activiteiten en duurzaam toerisme. Dit kleine land in Centraal-Amerika biedt reizigers talloze hoogtepunten, waaronder prachtige nationale parken, nevelwouden, vulkanen en stranden. Costa Rica is ook de thuisbasis van een ongelooflijke biodiversiteit, met veel zeldzame planten en dieren die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, ontspanning op het strand of een culturele ervaring, Costa Rica heeft voor elk wat wils. Hieronder staan enkele hoogtepunten van Costa Rica die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit prachtige land.

#1. Santa Teresa

Santa Teresa is een verborgen juweeltje in Costa Rica dat reizigers een unieke ervaring biedt. De stad is omgeven door prachtige stranden, weelderige regenwouden en wilde dieren, waardoor het een ideale bestemming is voor iedere backpacker. Of je nu wilt ontspannen op het strand of een spannend avontuur wilt beleven, Santa Teresa heeft het allemaal!

De stad staat ook bekend om haar levendige surfcultuur. Tijdens een surfvakantie in Costa Rica surf je in een van de Top 10 surfbestemmingen ter wereld en kun je surflessen volgen van ervaren instructeurs in de warme wateren van de Stille Oceaan. Niet zo’n fan van surfen? Geen probleem! Oak Travel biedt ook tal van mogelijkheden voor andere actieve jongerenreizen aan in Santa Teresa. We bieden de perfecte combinatie van vrijwilligerswerk, avontuur en het leren van Spaanse taal, waardoor je jezelf onderdompelt in zowel cultuur als natuur.

#2. Vrijwilligerswerk in Costa Rica

Costa Rica is rijk aan exotische dieren en prachtige flora. Tijdens onze vrijwilligersprojecten in Costa Rica kun je helpen bij het beschermen en rehabiliteren van dieren. Daarnaast draag je bij aan het behoud van kostbare ecosystemen en help je lokale gemeenschappen om hun kwaliteit van leven te verbeteren. De mooie, kleurrijke vogels en exotische dieren hebben de hulp van de mensheid nodig, niet alleen om ze te beschermen, maar ook om hun leefgebied te herstellen. Deze verschillende projecten worden mogelijk gemaakt dankzij de steun van vrijwilligers, onderwijs, eco-toerisme programma’s en lokale gemeenschappen.

#3. Schildpadden Projecten in Costa Rica

Met vrijwilligerswerk in Costa Rica krijg je de kans tijd door te brengen bij een van de schildpadden opvangcentrums. Dit kan tijdens een verblijf bij Cirenas of Montezuma. Hier bescherm je de eieren en jongen van verschillende soorten schildpadden, waaronder de Olive Ridley, Zwarte Schildpad, Karetschildpad en Lederschildpad. Deze komen ’s nachts naar de lokale ‘semi-intensieve’ broedstranden om te nestelen. Het belangrijkste doel van het project is om volwassen vrouwelijke schildpadden te beschermen die de stranden langs deze kustlijn bezoeken. Je beschermt hun nesten tegen menselijke roofdieren, wilde dieren en natuurlijke gebeurtenissen zoals stranderosie en overstromingen. Om dit te bereiken, help je bij het onderhouden van de infrastructuur en omgeving, maak je het strand schoon, doe je nachtpatrouilles om broedende vrouwelijke schildpadden te lokaliseren, vervoer je voedsel en water, verzamel je gegevens en laat je baby schildpadden vrij in de oceaan.

#4. Monteverde

Tijdens de jongerenreizen naar Costa Rica ontdek je onder andere het magische Nationaal Park Monteverde, gelegen in de centrale regio van Costa Rica. Het park herbergt een diverse verzameling flora en fauna, waaronder meer dan 2.500 plantensoorten, 400 vogelsoorten en meer dan 100 zoogdiersoorten. Een van de meest unieke kenmerken van het Nationaal Park Monteverde is het nevelwoud. Het park ligt op een hoogte van 1.400 tot 1.800 meter boven zeeniveau, waar de koele en vochtige omstandigheden zorgen voor een wolkendek dat de perfecte omgeving biedt voor een verscheidenheid aan planten en dieren. Het nevelwoud herbergt een verscheidenheid aan orchideeën, bromelia’s en varens, evenals dieren zoals de luiaard, jaguars en drieklankklokvogel.

Tijdens een bezoek aan het park, ga je samen met je mede-reisgenoten en de groepsleider verschillende paden belopen die door het nevelwoud slingeren om wilde dieren te spotten.

#5. Vulkanische warmwaterbronnen

Onze jongerenreizen naar Costa Rica nemen je onder andere mee naar de kegelvormige Arenal vulkaan en La Fortuna. Twee populaire bestemmingen die bekend staan om hun warmwaterbronnen. De Arenal vulkaan is gelegen in het noorden van het land en een van de meest actieve vulkanen ter wereld. La Fortuna is een klein stadje aan de voet van de vulkaan met verschillende warmwaterbronnen. Je kan hier met de groep genieten van het warme water, omringd door weelderig regenwoud en met een prachtig uitzicht op de vulkaan. Er zijn veel verschillende warmwaterbronnen om uit te kiezen. De warmwaterbronnen bieden een scala aan temperaturen, van koel tot zeer heet, en worden vanwege hun hoge mineraalgehalte verondersteld therapeutische eigenschappen te hebben.

Al met al zijn La Fortuna en de Arenal warmwaterbronnen een must-do bestemming tijdens de 10-daagse Costa Rica Adventure jongeren groepsreis. En speciaal voor de backpackers die opzoek zijn naar natuurlijke schoonheid, avontuur en ontspanning.

#6. San Jose

San Jose is de hoofdstad en ook de grootste stad van Costa Rica, gelegen in het centrale deel van het land. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1738. Vandaag de dag is San José een moderne stad met een bruisend centrum, dat bekend staat om zijn levendige straatmarkten, musea en culturele evenementen. Een van de meest populaire attracties in San Jose is de Centrale Markt, een grote overdekte markt die een breed scala aan goederen verkoopt, van verse producten en lokale ambachten tot kleding en souvenirs. Over het algemeen biedt deze levendige en diverse stad een unieke mix van geschiedenis, cultuur en moderne voorzieningen.