Skip to main content

Vrijwilligerswerk in Australie

Help als vrijwilliger mee aan de mooiste projecten

Vrijwilligerswerk in Australië is werken voor een goed doel. Of je er nu voor kiest wilde dieren te verzorgen of om de natuur een handje te helpen, je bent altijd hard nodig! Veel van deze projecten blijven namelijk alleen bestaan door hulp van internationale vrijwilligers en donaties.

Wil je graag werken met koala’s en kangoeroes in het regenwoud van Port Douglas of help je liever zeeschildpadden en gewonde wilde dieren in Cairns of Kuranda? Waar je ook voor kiest, je zal een geweldige ervaring beleven. Voor de avontuurlijke vrijwilligers, is het Great Barrier Reef project een fantastische keuze. Hierbij help je namelijk mee aan het behoud van het rif en behaal je ook nog eens je duikbrevet. Alle vrijwilligerswerk projecten duren tussen de één en acht weken en je deelt ervaringen met andere internationale vrijwilligers. Geniet intens van alle mooie dingen die je meemaakt en ga met een voldaan gevoel terug naar huis.

Ontdek ook onze te gekke vrijwilligerswerk projecten in Afrika! Hier werk je zij aan zij samen met lokale gemeenschappen en help je mee aan het behoud van de natuur en de met uitsterven bedreigde diersoorten. Bekijk de verschillende vrijwilligersprojecten in Afrika en ontdek waar jouw passie ligt!

SCHILDPADDEN
PROJECT
1 tot 6 weken

 

Cairns
vanaf 795,-

WILDLIFE HABITAT
PROJECT
2 tot 8 weken

 

Port Douglas
vanaf 1495,-

RAINFOREST
PROJECT
4 tot 8 weken

 

Cairns & Kuranda
vanaf 2295,-

GREAT BARRIER REEF
PROJECT
12 dagen

 

Cairns
2295,-

 

INCL. DUIKCURSUS
Waarom aan de slag gaan

bij een vrijwilligersproject in Australie

Oak Travel biedt een aantal fantastische vrijwilligerswerk mogelijkheden in Australië aan, voor al die enthousiaste jongeren die graag uit hun comfort zone willen stappen en een handje willen helpen.

Australië staat bekend om zijn adembenemende landschappen. Van uitgestrekte zandstranden die overlopen in het turquoise water of de weelderige groene valleien! Ook heeft Australië een enorm divers regenwoud en wat is er mooier dan het verkennen en tegelijkertijd bijdragen aan het behoud ervan? Als onderdeel van de vrijwilligersprojecten voor natuur- en oceaanbehoud in Australië, zul je meestal merken dat je dichter bij de flora en fauna van het land komt. Het maakt niet uit of je ervoor kiest om vrijwilligerswerk te doen voor de bedreigde diersoorten in Port Douglas of aan het programma voor het behoud van het Great Barrier Reef in Cairns. Je dagen zullen voorbij vliegen, terwijl je geniet van de schoonheid van de natuur en wilde dieren.

Een vrijwilligerswerk project die bij je past

Kies uit een van de geweldige en betaalbare wildlife projecten in Australië. Welk project je ook kiest, je gaat aan de slag met een stel enthousiaste internationale vrijwilligers, begeleid door professionals. Sluit je bijvoorbeeld aan bij het Port Douglas project om voor dieren te zorgen die wees of gewond zijn. Als je een dierenliefhebber bent, dan is dit een goede keuze! Je gaat niet alleen als vrijwilliger aan het werk voor een goed doel, maar dit is ook een geweldige kans om meer te weten te komen over de inheemse dieren en hoe ze worden verzorgd.

Ontmoet leuke mensen en maak vrienden voor het leven

Als je op reis gaat als vrijwilliger, is een van de beste dingen die je kunt doen: nieuwe vrienden maken! Door samen op een vrijwilligersproject te werken, wordt de band versterkt en de basis gelegd voor een vriendschap met dezelfde interesses. Van hulp bij het behoud en onderhoud van de verschillende projecten, tot het leren over de fijne kneepjes van de Australische flora en fauna in Port Douglas en Cairns. Wie weet kun je na het project wel met een nieuwe reismaatje gaan reizen!

Leer Australie kennen vanuit een ander perspectief

Vrijwilligerswerk in Australië is een geweldige manier om meer te leren over de natuur, lokale cultuur en ook om tot rust te komen. De vrijwilligerswerk projecten bieden een geweldige kans voor natuur- en dierenliefhebbers die waardevolle vaardigheden willen opdoen.

Als je op reis gaat als vrijwilliger gaat het niet alleen om werken, maar je krijgt ook de tijd om het land Down Under te verkennen. Van hoppen langs de stranden van Byron Bay en Noosa tot genieten van het stadsleven in Brisbane en Sydney. Je vindt hier zeker activiteiten die je van je bucketlist kunt afvinken!

Schildpadden project in Cairns

Als vrijwilliger van dit project zorg je voor de schildpadden die hierheen worden gebracht. Deze schildpadden lijden vaak aan een ziekte of verwondingen veroorzaakt door boten, afgedankt vistuig of ingeslikt plastic dat wordt aangezien voor voedsel. Veel van de schildpadden die vanuit het Great Barrier Reef worden aangevoerd, lijden aan de ‘floaters-disease’. Deze ziekte zorgt ervoor dat er lucht vast komt te zitten tussen het schild en het lichaam, waardoor het vermogen van het dier om te duiken en zichzelf te voeden, wordt beïnvloed. Als het dier geen hulp krijgt, zal het uiteindelijk verhongeren of een gemakkelijke prooi worden voor grotere roofdieren zoals haaien of krokodillen.

Zoals al eerder gezegd: het maakt niet uit welk vrijwilligerswerk project je kiest, want je bijdrage zal enorm waardevol zijn. Dus stop met uitstellen en begin met plannen!

Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!