Skip to main content

Vrijwilligerswerk in Australie

Werk als vrijwilliger met de Australische wildlife

Vrijwilligerswerk in Australië is een geweldige kans om te werken voor een goed doel en iets betekenisvols te doen. Of je nu kiest om wilde dieren te verzorgen of de natuur te beschermen, jouw hulp is hard nodig! Veel van deze projecten kunnen alleen voortbestaan dankzij de inzet van internationale vrijwilligers en donaties.

Heb je altijd al willen werken met koala’s en kangoeroes in het regenwoud van Port Douglas? Of misschien help je liever zeeschildpadden en gewonde wilde dieren in Cairns of Kuranda? Wat je ook kiest, je zult een onvergetelijke ervaring beleven met de Australische Wildlife en natuur. De vrijwilligerswerkprojecten variëren in duur, van één tot acht weken, en je zult de ervaring delen met andere internationale vrijwilligers. Geniet intens van alle mooie momenten en keer terug naar huis met een voldaan gevoel.

Maar dat is niet alles! Ontdek ook onze geweldige vrijwilligerswerkprojecten in Afrika. Hier werk je zij aan zij met lokale gemeenschappen om de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen. Bekijk de verschillende vrijwilligersprojecten in Afrika en ontdek waar jouw passie ligt!

SCHILDPADDEN
PROJECT
1 tot 6 weken

 

Cairns
vanaf 795,-

WILDLIFE HABITAT
PROJECT
4 tot 8 weken

 

Cairns & Port Douglas
vanaf 2295,-

RAINFOREST
PROJECT
4 tot 8 weken

 

Cairns & Kuranda
vanaf 2295,-

Waarom aan de slag gaan

bij een vrijwilligersproject in Australie

Oak Travel biedt een aantal fantastische mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Australië aan, speciaal voor enthousiaste jongeren die graag uit hun comfortzone willen stappen en een helpende hand willen bieden.

Australië staat bekend om zijn adembenemende landschappen, of het nu gaat om uitgestrekte zandstranden die naadloos overgaan in turquoise wateren of weelderig groene valleien. Bovendien heeft Australië een zeer divers regenwoud en wat is er nu mooier dan het verkennen ervan en tegelijkertijd bijdragen aan het behoud ervan? Als onderdeel van de vrijwilligersprojecten voor natuur- en oceaanbehoud in Australië, zul je merken dat je dichter bij de flora en fauna van het land komt. Of je nu kiest voor vrijwilligerswerk in Australië met bedreigde diersoorten in Port Douglas of voor het project ter bescherming van de schildpadden in Cairns, je dagen zullen voorbijvliegen terwijl je geniet van de schoonheid van de natuur en wilde dieren.

Een vrijwilligersproject dat bij je past

Kies uit een van de geweldige en betaalbare wildlife projecten in Australië. Welk project je ook kiest, je gaat aan de slag met een enthousiaste groep internationale vrijwilligers, begeleid door professionals. Sluit je bijvoorbeeld aan bij het project in Port Douglas om voor wees- of gewonde dieren te zorgen. Als je een dierenliefhebber bent, is dit een goede keuze! Je werkt niet alleen als vrijwilliger voor een goed doel, maar krijgt ook de kans om meer te leren over inheemse dieren en hoe ze verzorgd worden.

Ontmoet leuke mensen en maak vrienden voor het leven

Een van de beste dingen die je kunt doen als vrijwilliger op reis is nieuwe vrienden maken! Door samen te werken aan een vrijwilligersproject ontstaat er een sterke band en leg je de basis voor vriendschappen met gedeelde interesses. Van het helpen bij het behoud en onderhoud van verschillende projecten tot het leren over de prachtige flora en fauna van Australië in Port Douglas en Cairns. Wie weet kun je na het project zelfs met een nieuwe reisgenoot op pad gaan!

Leer Australie kennen vanuit een ander perspectief

Vrijwilligerswerk in Australië is een geweldige manier om meer te leren over de natuur, de lokale cultuur en om tot rust te komen. De vrijwilligersprojecten bieden een uitstekende kans voor natuurliefhebbers en dierenliefhebbers om waardevolle vaardigheden op te doen.

Als vrijwilliger op reis gaat het niet alleen om werken, maar krijg je ook de tijd om het land Down Under te verkennen. Van het verkennen van de prachtige stranden van Byron Bay en Noosa tot het genieten van het bruisende stadsleven in Brisbane en Sydney. Je zult zeker activiteiten vinden die je van je bucketlist kunt afstrepen!

Schildpadden project in Cairns

Als vrijwilliger van dit project ben je verantwoordelijk voor de zorg van de schildpadden die hier worden binnengebracht. Deze schildpadden hebben vaak te kampen met ziektes of verwondingen veroorzaakt door boten, achtergelaten visgerei of het per ongeluk inslikken van plastic dat ze voor voedsel aanzien. Veel van de schildpadden die vanuit het Great Barrier Reef worden gebracht, lijden aan de ‘floaters-ziekte’. Deze ziekte zorgt ervoor dat er lucht vast komt te zitten tussen het schild en het lichaam, waardoor het vermogen van het dier om te duiken en zichzelf te voeden wordt aangetast. Als het dier geen hulp krijgt, zal het uiteindelijk verhongeren of een gemakkelijke prooi worden voor grotere roofdieren zoals haaien of krokodillen.

Zoals eerder vermeld: het maakt niet uit welk vrijwilligersproject in Australië je kiest, jouw bijdrage zal van onschatbare waarde zijn. Dus stop met uitstellen en begin met plannen!