Skip to main content

Jongerenreizen in Afrika

Reis met een groep door verschillende Afrikaanse landen

Dompel jezelf onder in de Afrikaanse cultuur, natuur en landschappelijke wonderen tijdens een jongerenreis in de verschillende landen van Afrika. Bezoek echte bucketlist landen, zoals Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe, Tanzania, Oeganda, Kenia en Mozambique.

Lokaal begeleide en betaalbare safari’s en groepsreizen voor kleine groepen jongeren, variërend van 2 tot 4 weken, met het beste van Zuid-, West- en Oost-Afrika. Van de vlaktes van de Serengeti of de iconische rivier de Nijl tot de donderende Victoria Falls en het pittoreske Kaapstad, wij bij Oak Travel zijn ervan overtuigd dat niets zo bevredigend is als een jongerenreis door Afrika.

Is in een groep reizen niks voor jou? Kijk dan voor wildlife- en sport projecten op onze pagina vrijwilligerswerk in Afrika. Of leer het surfen in Jeffreys Bay of Taghazout met het boeken van een gaaf surfkamp.

KENIA & TANZANIA
SAFARI
10 dagen

 

Nairobi, Kenia »
Zanzibar, Tanzania
1875,-

ZUID-AFRIKA
ADVENTURE
12 dagen

 

Johannesburg »
Kaapstad
2275,-

ZUIDWEST-AFRIKA
EXPLORER
13 dagen

 

Kaapstad, Zuid-Afrika «»
Windhoek, Namibië
1785,-

ZUIDELIJK AFRIKA
EXPERIENCE
15 dagen

 

Johannesburg, Zuid-Afrika »
Johannesburg, Zuid-Afrika
2245,-

 

Zuid-Afrika,
Botswana & Zimbabwe

ZUIDWEST-AFRIKA
SAFARI
21 dagen

 

Kaapstad, Zuid-Afrika «»
Victoria Falls, Zimbabwe
2375,-

 

Zuid-Afrika, Namibië,
Botswana & Zimbabwe

ZUIDELIJK AFRIKA
ULTIMATE
28 dagen

 

Kaapstad, Zuid-Afrika »
Johannesburg, Zuid-Afrika
3395,-

 

Zuid-Afrika, Namibië,
Botswana & Zimbabwe

De beste Afrikaanse landen voor

een eerste safari reis door Afrika

Als je nog nooit in Afrika bent geweest, heb je zoveel om naar uit te kijken. Maar kiezen waar je heen gaat op je eerste safari kan een behoorlijke puzzel zijn. Door welke landen in Afrika zou ik willen reizen? Welke landen zijn goed om dieren te spotten in het wild? Dit zijn waarschijnlijk vragen die je jezelf stelt als je een safari naar Afrika plant. Lees hieronder alles wat je moet weten over jouw eerste reis naar Afrika.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kan een goede introductie zijn tot de Afrikaanse safari. Dit land heeft namelijk de perfecte combinatie tussen het observeren van dieren in het wild, gave steden zoals Kaapstad en een heerlijk keuken waarbij je het wijnproeven niet mag overslaan.

Het Kruger National Park is een geweldige plek om kennis te maken met de wilde dieren van Afrika. De ‘Big Five’ (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) is in grote aantallen aanwezig, evenals schitterende vogels en andere bijzondere dieren. De infrastructuur is ook uitstekend – de hoofdwegen zijn geasfalteerd, er is goed beheerde accommodatie voor verschillende budgetten en het is heel gemakkelijk om je te verplaatsen. En niet geheel onbelangrijk is dat de groepsreizen in Zuid-Afrika behoren tot de meest professionele op het continent.

De enige reden waarom veel reizigers die voor het eerst reizen, aarzelen voordat ze naar Johannesburg vliegen, is de reputatie van het land op het gebied van misdaad. De meeste bezoekers ondervinden nooit problemen, maar het valt niet te ontkennen dat veiligheid een probleem kan zijn in Zuid-Afrika, vooral in stedelijke gebieden. Als je je houdt aan de parken en overvloedige privé reservaten van Zuid-Afrika, verklein je het risico op problemen aanzienlijk.

Namibie

Namibië wordt ook wel het ‘Afrika voor beginners’ genoemd, daarom is het zeker een prima keuze voor je eerste Afrikaanse reis. Voor het spotten van dieren in het wild is Etosha National Park gewoonweg geweldig en het heeft een uitstekende infrastructuur. Terwijl de intimiteit van natuurrijke privé reservaten zoals Okonjima en Erindi ideaal zijn voor beginners. Elders is het vrij moeilijk om dieren in het wild op te sporen, maar je zou het wild kunnen combineren met andere attracties. Zoals de scheepswrakken en zeehondenkolonies langs de Skeleton Coast, breng tijd door met de Himba gemeenschap in het noorden van het land en ontdek de zandduinen van Sossusvlei. Als je de tijd hebt, maak dan een lange rit naar het zuiden naar Fish River Canyon. Hier vind je misschien niet veel dieren in het wild, maar het is wel een van de meest indrukwekkende wandelbestemmingen van het Afrikaanse continent.

Naast deze grote attracties, waarvan de meeste toegankelijk zijn via het goed onderhouden netwerk van verharde wegen van het land, bestaan ​​enkele van de andere grote attracties van Namibië, zoals Damaraland met zijn opwindende bergen en aan de woestijn aangepaste olifanten, uit een behoorlijk ruig land dat waarschijnlijk het beste kan worden overgelaten aan meer ervaren Afrikaanse handen. Als geld geen rol speelt, kun je gemakkelijk naar luxe kampen vliegen in enkele van de mooiste en meest afgelegen uithoeken van het land.

Kenia

Ze doen al safari’s in Kenia sinds het concept werd uitgevonden, en safari betekent eigenlijk ‘reis’ in het Swahili. Nergens in Afrika vindt je zo’n een professionelere safari industrie dan die van Kenia. Er zijn honderden uitstekende lodges en tentenkampen en de service van het lokale personeel zijn over het algemeen erg hoog.

Tienduizenden gnoes staan ​​in de lange groene grassen van de Serengeti, ze zijn zo dicht opeengepakt dat het gras moeilijk te zien is. De jaarlijkse migratie van gnoes zorgt er voor dat de Serengeti en Masai Mara enorm veel bezoekers trekt.

De belangrijkste nationale park tijdens een safari door Kenia zijn de Masai Mara, Amboseli en Lake Nakuru, met populaire add-ons als Tsavo West, Tsavo East en Samburu. Een combinatie van deze parken moet zorgen voor voldoende waarnemingen van katachtigen, veel olifanten, een paar neushoorns en al het wild in de open vlaktes, zoals buffels, giraffen, zebra’s en allerlei soorten gazellen en antilopen. Verleng je verblijf met een week en je zou zelfs Mount Kenya kunnen beklimmen, de op een na hoogste berg van Afrika.

Kenia heeft één keerzijde, Nairobi. De meeste reizigers passeren zonder problemen, maar de robuuste stad kent eindeloze verkeersopstoppingen en twijfelachtige beveiliging in sommige streken. Blijf lang genoeg om Nairobi National Park te bezoeken – een buitengewoon goed gevuld park aan de rand van een van de grootste steden van Afrika – en ga dan weer verder. En om door de lange afstanden toch de reistijd nuttig in te delen, is het handig om van het ene nationale park naar het andere te vliegen. Hierdoor wordt je tijd beter benut, maar het kost wel meer.

Help als vrijwilliger de Masai in Kenia

Tanzania

Tanzania is vergelijkbaar met Kenia, het kent fantastische wildparken in het hele land en heeft een uitstekende safari-industrie. Maar daarnaast is het verkeer over het algemeen minder stressvol, de prijzen zijn (voor het grootste deel) lager en Mount Kilimanjaro is zelfs nog hoger (de hoogste van Afrika). Het noordelijke gedeelte van Tanzania is een geweldige safari introductie tot het continent, inclusief de Serengeti, Ngorongoro Crater en Tarangire National Park, evenals de Kilimanjaro. Een tocht van tien dagen tot twee weken door het noorden is een prima manier om verliefd te worden op Afrika, vooral als je daar een paar dagen op het eiland Zanzibar aan toevoegt.

Hoewel er andere wildlife attracties van wereldklasse zijn – de chimpansees van Gombe en Mahale in het westen, of de zuidelijke wildernisparken van Selous en Ruaha – kunnen deze waarschijnlijk het beste worden overgelaten aan ervaren safari reizigers. De afstanden zijn namelijk enorm en de infrastructuur is een iets minder ontwikkeld.

Zambia & Zimbabwe

Victoria Falls, toegankelijk vanuit zowel Zambia als Zimbabwe, zou op de bucketlist van iedere reiziger moeten staan. De nationale parken zoals South Luangwa (Zambia) en Hwange (Zimbabwe) zijn van wereldklasse voor dieren in het wild, hoewel de kosten hiervoor behoorlijk kunnen oplopen vanwege de binnenlandse vluchten. Maar als je op een meer traditionele manier reist en jouw budget niet reikt tot luxe kampen en vliegtuigtransfers, maakt de grote afstand tussen attracties in beide landen dit een minder dan ideale keuze voor beginners. En de politieke instabiliteit en corruptie in Zimbabwe is een andere mogelijke afknapper. Daarnaast kunnen de safari’s in Zambia en Mana Pools National Park in Zimbabwe waarschijnlijk het beste worden overgelaten aan mensen die meer ervaring hebben met de Afrikaanse wildernis.

Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!