Skip to main content

Zuidwest-Afrika Explorer

vanaf 1375,-
Kaapstad,
Zuid-Afrika
Windhoek,
Namibie
12 dagen

Een jongeren groepsreis door
Zuid-Afrika en Namibie

Beginnend in de Zuid-Afrikaanse kosmopolitische stad Kaapstad, neemt deze avontuurlijke Zuidwest-Afrika Explorer jongerenreis je mee naar Namibië. Reis samen met de groep naar de oudste woestijn ter wereld om de gigantische duinen te beklimmen. Ontdek niet alleen de diepe kloven en torenhoge duinen, maar ook de bijzondere dieren in het wild en de fascinerende stamcultuur.

Deze safari groepsreis neemt je mee vanuit de Kaap naar Namibië naar de meest opvallende landschappen van Afrika. Waaronder game viewing in het belangrijkste wildpark Etosha, voordat je eindigt in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Daarnaast zijn er een groot aantal adrenaline-activiteiten tijdens de jongerenreis inbegrepen.

Wil je nog meer van dit deel van Afrika ontdekken? Bekijk dan de Zuidwest-Afrika Safari jongerenreis, die van start gaat in Kaapstad en eindigt in Livingstone, Zambia.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld ophaalservice
 • 11 overnachtingen (camping of lodge)
 • 11 keer ontbijt
 • 9 keer lunch
 • 8 keer diner
 • Luxe safari mini-bus
 • Kampeer- en kookgerei
 • Slaapmatras
 • Professionele begeleiders
 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Overige maaltijden
 • Vaccinaties
 • Slaapzak
 • Persoonlijke uitgaven

Hoogtepunten

 • Kaapstad Township Tour
 • Fish River Canyon
 • Sesriem Canyon
 • Namib Naukluft National Park zandduinen
 • Sossusvlei shuttle en begeleide wandeling
 • Duin 45
 • Dead Vlei
 • Spitzkoppe en rotstekeningen
 • Etosha National Park Safari

Reisschema

Zuidwest-Afrika Explorer routemap

Dag 1 - Aankomst Kaapstad

Vandaag kom je aan op het vliegveld van Kaapstad!

Bij aankomst wordt je door een chauffeur naar de accommodatie gebracht, waar je kunt uitrusten van de lange reis. Morgenochtend ontmoet je de groep en stafleden.

Dag 2 - Kaapstad & Cederberg omgeving

De 12-daagse Zuidwest-Afrika Explorer jongeren groepsreis start in het kosmopolitische Kaapstad, met uitzicht op de schitterende Tafelberg en de Atlantische Oceaan.

Het is een van ’s werelds meest pittoreske steden. Voordat we de stad verlaten, maken we een tour door de Cape Flats, in een van de intrigerende townships van Kaapstad, waarbij we enkele van de lokale mensen en gemeenschapsprojecten in het gebied bezoeken. De townships illustreren zowel de tumultueuze geschiedenis van Zuid-Afrika als de hoop voor de toekomst, wat zorgt voor een fascinerend bezoek.

Vanaf hier gaan we noordwaarts door de West-Kaap van Zuid-Afrika en door de fruitteelt gebieden van het Citrusdal. De camping ligt in de buurt van de Olifantsrivier met uitzicht op de prachtige Cederberg Mountains. Na het opzetten van het kamp is er een optie om enkele van de lokale wijnen uit de regio te proeven, en op deze manier is het ook een mooi moment om de rest van de groep te leren kennen. Het wordt de eerste nacht onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Dag 3 - West-Kaap naar Gariep (Oranje) Rivier

We trekken verder naar het noorden richting de Namibische grensovergang bij Vioolsdrift.

Hier wordt het landschap geleidelijk droger en rotsachtiger. We slaan vanavond ons kamp op aan de Namibische kant van de Gariep (Oranje) Rivier, een prachtig decor. Vanavond verblijf je op een camping met warme douches, toiletten, een zwembad en een bar. De rivier is veilig om in te zwemmen! Je krijg informatie over een optionele kano-safari op de Orange River voor de volgende ochtend. Geniet vanavond weer van een adembenemende sterrenhemel.

Dag 4 - Gariep (Oranje) Rivier naar Fish River Canyon (Namibië)

Vandaag heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele kano-safari op de rivier, of ga ontspannen aan de waterkant voordat we door reizen naar de majestueuze Fish River Canyon.

Een van de natuurlijke wonderen van Afrika, de kloof is zo’n 500 meter diep en meer dan 160 km lang en wordt vaak de op één na grootste kloof ter wereld genoemd. Er zijn deze middag volop mogelijkheden voor enthousiaste fotografen, vooral bij de beruchte scherpe rivierbocht van de canyons die bekend staat als ‘Hells Corner’. Een geweldige kans om op een ​​rustige plek de pure schoonheid van de Fish River Canyon te bewonderen.

Dag 5 - Fish River Canyon naar het Sesriem gebied

Na een nacht in de buurt van de Fish River Canyon gaan we verder noordwaarts naar het Sesriem-gebied.

Dit is de toegangspoort tot het Namib Naukluft National Park, met ’s werelds oudste woestijn en de hoge spectaculaire zandduinen. Het Namib-Naukluft National Park bevat een deel van de Namib Desert en het Naukluft-gebergte. Met een totale oppervlakte van 49.768 km2 is het groter dan Zwitserland en het is het op een na grootste wildpark in Afrika en het op drie na grootste ter wereld. Hier zetten we ons kamp op voor de avond onder de sterrenhemel van Namibië.

Dag 6 - Namib Naukluft National Park

We beginnen de dag vroeg en we trekken het Namib Naukluft Nationaal Park binnen en we gaan naar de top van de beroemde Dune 45.

Een spectaculair gezicht, maar wees gewaarschuwd, het is niet makkelijk om de top te bereiken, aangezien sommige duinen meer dan 300 meter hoog zijn! Na een welverdiend ontbijt gaan we dieper het park in voor een korte tour en wandelen we het laatste stuk naar ‘Dead Vlei’. Dead Vlei is een witte kleivlakte omringd door de hoogste duinenen ter wereld.

Breng je camera mee, want de veranderende kleuren van de woestijn terwijl de zon halverwege de late ochtend opkomt, bieden schitterende fotografische mogelijkheden. We vertrekken vanuit de duinen en stoppen bij de kleinere Sesriem Canyon, waar de meerdere lagen rotsen en kiezelstenen een interessant inzicht geven in wat er onder de zandbergen ligt. Daarna vervolgen we onze weg via het kleinste stadje van Namibië, Solitaire, naar ons kamp Sossus On Foot.

Dag 7 & 8 - Swakopmund

We verlaten het woestijnkamp en gaan de komende twee nachten naar de Atlantische kust.

Steek de Steenbokskeerkring over en stoppen onderweg om verschillende prachtige spots in de natuur te bezoeken en te bekijken. We rijden verder naar Swakopmund. Swakopmund is een kuststad in Namibië aan de monding van de rivier de Swakop aan de Atlantische Oceaan. De plaats ligt evenals het nabijgelegen Walvisbaai in de regio Erongo. Swakopmund heeft een uitgesproken Duits karakter, vanwege het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was. Na de hete woestijn is Swakopmund een verfrissende afwisseling met koelere Atlantische zeelucht. Het is een bruisende stad om spannende dingen te doen en plekken te verkennen. Probeer een aantal avontuurlijke activiteiten in de woestijn, zoals quad rijden, zandboarden of parachutespringen. De stad zelf heeft ook ontspanning te bieden, zoals winkels, restaurants, musea, aquarium, kunstgalerijen – of loop gewoon langs de promenade terwijl je de oceaan en de schilderachtige architectuur in Duitse stijl bewondert.

Op dag 8 staat er niks gepland, dus je kunt genieten van alles wat deze schilderachtige badplaats te bieden heeft. Stap ook even binnen in een van de de Duitse patisserieën, cafés of restaurants.

Dag 9 - Swakopmund naar Spitzkoppe

We verlaten de kust en gaan landinwaarts naar de prachtige regio Damaraland en verkennen Spitzkoppe.

De Spitzkoppe is een granieten berg in de Namib woestijn. Deze steekt zo’n 700 meter boven het omliggende landschap uit en de top ligt op 1784 meter boven zeeniveau. Hier kunnen we de oude rotstekeningen bewonderen die nog steeds zichtbaar zijn op deze eigenaardige rotsformatie. De meest indrukwekkende rotsschildering is de “Bushman Paradise”. De gigantische rotsformaties pieken op ongeveer 1800 meter boven zeeniveau en vormen een spectaculair uitzicht. Neem de tijd om de omgeving te verkennen. Houd de steeds veranderende kleur van de rots goed in de gaten, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang, wanneer ze intense rode tinten krijgen.

Het Spitzkoppe kamp ligt aan de voet van de berg en is eigendom van de lokale gemeenschap. Alle opbrengsten van je bezoek gaan rechtstreeks naar deze lokale gemeenschap.

Dag 10 - Spitzkoppe naar Etosha

Vandaag rijden we door naar het noorden, op weg naar Etosha National Park, een enorm reservaat van meer dan 20.000 vierkante kilometer rond een centrale zoutpan.

We brengen hier twee nachten door, meestal kamperen we in de buurt van een waterput. Een ideale plek om olifanten, giraffen, zebra’s, leeuwen en hyena’s te ontmoeten. Namibië is een echte Afrikaanse ervaring en Etosha National Park is een hoogtepunt van elke reis naar Namibië. We maken een kleine tour als we het park binnen rijden op weg naar het kamp.

Dag 11 - Etosha National Park Safari

Vandaag gaan we de hele dag op een safari tour. We blijven in de buurt van de zoutpan omdat we hier de meeste dieren zullen aantreffen.

We gaan op zoek naar olifanten, neushoorns, zebra’s, giraffen en de talrijke grazende dieren die vaak worden gespot bij de waterpoelen. Ondanks het droge gebied, herbergt het park een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, waaronder de grote Kori Trap, Secretary Bird en vele andere zaad- en insecteneters, evenals roofvogels. Na een hele dag op safari keren we terug naar het kamp, ​​en genieten we van de laatste avond rond de verlichte waterpoelen, waarbij we het natuurlijke gedrag van de dieren kunnen observeren.

Dag 12 - Etosha naar Windhoek

We vertrekken van uit Etosha in zuidelijke richting en rijden richting Windhoek.

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, en is gelegen in een stroomgebied tussen de Khomas Highland, en het Auas ​​en Eros gebergte. Windhoek is de thuisbasis van ongeveer tweehonderdduizend mensen, een extreem kleine hoofdstad volgens de wereldwijde normen. Het stadscentrum wordt gekenmerkt door een wildgroei aan gebouwen in Duitse stijl. Dit is een blijvende herinnering aan de vroege koloniale geschiedenis.

Hier komt de groepsreis teneinde en neem je afscheid van de tourguide en de groep. Laat het ons weten als je graag voor deze laatste nacht een overnachting wilt boeken.

Extra informatie

Prijzen

12 dagen camping – €1375,-
12 dagen lodge – €2495,-

Vliegveld ophaalservice

Bij aankomst in Kaapstad wordt je opgehaald door een shuttle bus en naar de accommodatie gebracht. Geef na de boeking je vluchtgegevens aan ons door, zodat de ophaalservice geregeld wordt.

Accommodatie

Camping:
8 nachten kamperen in tweepersoons koepeltenten, 2 nachten in een gedeelde hostel kamer en 1 nacht in een hotel privé kamer ensuite.

Lodge:
Je kunt deze jongeren groepsreis ook upgraden naar een gedeelde kamer in verschillende lodges. 10 nachten in tweepersoonskamer lodges en 1 nacht in een hotel privé kamer ensuite:

 • Ashanti Lodge, Kaapstad
 • Highlanders Camp, Cederberg
 • Felix Unite
 • Canon Roadhouse, Fish River Canyon
 • Sossus Oasis Overland Camp
 • Sossus On Foot Camp, Khomas Regio
 • Amanpuri Lodge, Swakopmund
 • Spitzkoppe Community Camp
 • Etosha National Park, Namibië
 • Urban Camp, Windhoek

Mede-reisgenoten

Tijdens de Zuidwest-Afrika Explorer jongerenreis gaan er maximaal 24 andere avontuurlijke internationale reizigers mee. Je maakt tijdens de trip ook snel nieuwe vrienden, dus wie weet kun je na de jongerenreis met een mede-reisgenoot verder reizen. De groep bestaat voornamelijk uit jonge reizigers tussen de 18 en 34 jaar.

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan deze groepsreis als je 18 jaar of ouder bent. Natuurlijk is een portie avontuur en gezelligheid ook heel belangrijk!

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van de 12-daagse Zuidwest-Afrika Explorer jongeren groepsreis. De reis kan je boeken van Kaapstad naar Windhoek en van Windhoek naar Kaapstad.

Bagage

We raden altijd aan om te reizen met een (backpack) rugzak. Maximaal 20 kg aan spullen zou normaal gesproken genoeg moeten zijn. Het is over het algemeen behoorlijk warm, dus het is niet fijn om een enorme koffer rond te slepen.

Transport

Je reist door Zuidwest-Afrika in een 24-zits custom-made safari-bus met tafels, stopcontacten, vriezer, watertank, veiligheidsvoorzieningen en individuele kluisjes van 70 liter.

Reisverzekering & Visum

Het is belangrijk om een reisverzekering met werelddekking aan te vragen voor vertrek. Check daarnaast goed of je een visum nodig hebt voor Zuid-Afrika en Namibië. Neem voor meer informatie contact op met visumbureau e-visums.nl of de betreffende ambassade.

Safari

Om alles uit de safari’s te halen, schieten de lokale gidsen te hulp bij de bezoekjes aan Nationaal Parken. Door de samenwerking met lokale gidsen en gebruik te maken van hun kleinere voertuigen, geeft dit de safari nog meer betekenis. Ook wordt er hierdoor bijgedragen aan de lokale economieën, waarvan de lokale gemeenschap profiteert.

Maaltijden

Tijdens de Zuidwest-Afrika Explorer groepsreis is er iedere ochtend een ontbijt ingegrepen. Daarnaast is er ook 9 keer een lunch en 8 diners inbegrepen. Heb je bepaalde dieetwensen? Laat dit dan na de boeking direct aan ons weten.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je een vraag? WhatsApp dan met ons via +31(0)6 4300 7911

Plan een belafspraak in met onze professionele reisexpert Joey

Stuur je vraag over deze reis naar info@oaktravel.nl

Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!