Taalreizen

Spaans leren en wereldwonderen ontdekken

met taalreizen in Latijns-Amerika

Een taalreis maken en dan in het bijzonder een Spaanse taalreis, staat bij veel jongeren op hun verlanglijstje. Niet zo gek natuurlijk, want hoe gaaf is het om het reizen te combineren met het leren van de Spaanse taal. Het idee van taalreizen is dat je niet alleen maar Spaanse taallessen volgt, maar ook de culturele ervaring hebt en natuurlijk de fantastische omgeving ontdekt. Bij de Ecuador Taalreis maak je een reis van 4 weken en verblijf je iedere week op een andere plek. Een fantastische trip door onder andere de Amazone en Quito, langs mooie stranden en met gave activiteiten op de planning.

Wil je liever op een vaste plek blijven? Dat kan natuurlijk ook. Boek dan bijvoorbeeld een taalcursus Spaans in Mexico, waar je op een geweldige plek vlakbij het strand van Puerto Escondido les krijgt. Of kruip in Costa Rica in je hangmat wanneer je pauze hebt tussen de Spaanse taallessen door. Kortom, er is geweldig veel keuze en er zit zeker een taalreis tussen die bij jou past.

En of je nu kiest voor een van de taalreizen of een taalcursus, er is overal aan gedacht. Zoals accommodatie, maaltijden, activiteiten, UNESCO hoogtepunten en nog veel meer! Bekijk hieronder onze taalreizen en neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

ECUADOR
TAALREIS ACTIEF & SPAANS
4 weken

 

Quito » Amazone » Manta » Montañita
€2075,-

COLOMBIA
OUTDOOR, ACTIEF & SPAANS
2 weken

 

San Gil
€895,-

COSTA RICA
TAALREIS ACTIEF & SPAANS
4 weken

 

Santa Teresa
€2095,-

CUBA
CULTUUR, DANS & SPAANS
2 of 4 weken

 

Havana
vanaf €795,-

COSTA RICA
TAALCURSUS SPAANS
2 tot 6 weken

 

Puerto Viejo
vanaf €575,-

COSTA RICA
TAALCURSUS SPAANS
2 tot 6 weken

 

Turrialba
vanaf €575,-

MEXICO
TAALCURSUS SPAANS
2 tot 6 weken

 

Puerto Escondido
vanaf €895,-

PERU
TAALCURSUS SPAANS
2 tot 6 weken

 

Cusco
vanaf €565,-

Top 5 redenen waarom jij een

Taalcursus Spaans moet volgen

De meeste Nederlanders spreken in de basis redelijk of goed Engels. Daarom is Spaans vaak de meest voor de hand liggende taal om te leren. Maar misschien twijfel je of dit wel de juiste taal is voor jou, of je denkt; wat heb ik er eigenlijk aan als ik Spaans kan spreken. Wij gaan jouw twijfels wegnemen, want er zijn genoeg redenen om deze geweldige taal te leren. Denk hierbij aan de kans vergroten om overal ter wereld te kunnen werken en gemakkelijker mensen te ontmoeten in landen waar geen of weinig Engels wordt gesproken. De voordelen van het leren van de Spaanse taal zijn er te veel om op te noemen. We hebben voor jou de meest belangrijke genoteerd.

#1 – Spaans is de beste taal om te leren tijdens het reizen

Er zijn ongeveer 466 miljoen Spaanstalige over de hele wereld. Het is daarmee niet alleen een van de meest gesproken talen ter wereld, maar het is ook de nationale taal van maar liefst 21 landen. Het feit is dus dat als je de Spaanse taal leert, je tijdens het reizen altijd wel iemand ontmoet die ook Spaans spreekt. Zo word je een beter uitgeruste reiziger, kun je nog meer mensen ontmoeten en je persoonlijke ervaringen verrijken. Bovendien komen er ook professionele mogelijkheden op je pad, waardoor je kunt wonen in de mooiste landen ter wereld.

Taalcursus Spaans volgen in Mexico

#2 – Meer kans op het maken van goede contacten

Een van de voordelen van de Spaanse taal leren is dat je met meer mensen contact kunt leggen. Dit is natuurlijk tijdens een reis een geweldige ervaring. We leven namelijk in een wereld waar het aantal Spaanssprekende mensen alleen maar groeit. Hoe geweldig zou het zijn om naar een ander land te reizen en contact te maken met anderen in hun eigen taal! Het leren van een nieuwe taal verrijkt je leven op een geweldige manier en geeft je de kans om mensen te ontmoeten met wie je nooit eerder zou kunnen communiceren. Eigenlijk zou iedereen deze kans moeten pakken.

#3 – Je wordt een beter mens

Oké, deze bewering is misschien iets gewaagd, maar het is waar. Tenminste als je de definitie van een beter mens ziet als iemand die empathisch is voor anderen en sociale signalen kan lezen. Het leren van een andere taal, zoals Spaans, zal niet alleen je concentratievermogen vergroten, maar het zal je ook helpen om culturen te begrijpen die anders zijn dan die van jou. Uit onderzoek blijkt dat tweetalige kinderen vanaf 3 jaar een voorsprong laten zien in hun sociale en emotionele vaardigheden.

Groep mede studenten Spaans leren in Mexico

#4 – Spaans is een gemakkelijke taal om te leren

Spaans wordt over het algemeen beschouwd als een van de gemakkelijkste talen om te leren, dus je kunt in een mum van tijd aan de slag met de basisvaardigheden voor lezen en spreken. Wanneer je als beginner gemiddeld 1 uur per dag aan je Spaans werkt, dan zou je binnen 8 – 12 maanden “vloeiend” een gesprek kunnen voeren. Dit houdt in dat je ongeveer 250 – 350 uur nodig hebt om de taal te leren.

Daarom zijn de taalreizen in Latijns-Amerika een fantastische manier om het Spaans te leren. De taallessen worden op een ongecompliceerde en gezellige manier gegeven in kleine groepjes. En omdat je in een Spaanstalig land bent, kun je direct de taalvaardigheden in praktijk brengen. Niet alleen de theorielessen zijn een onderdeel van de taalreizen, maar ook tijdens de excursies wordt er Spaans geoefend.

#5 – Het houdt je geest scherp

Volgens een onderzoek van Alzheimer’s Today lijkt het erop dat het spreken van 2 of meer talen de hersenen helpt om de effecten van Alzheimer te voorkomen. Dat is natuurlijk een geweldige bijkomstigheid als het leren van een tweede taal de kans verkleind op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer. Het leren van de Spaanse taal heeft dus niet alleen een positieve invloed op de korte termijn, maar waarschijnlijk ook op de lange termijn. Dit is natuurlijk misschien niet iets waar je nu al over nadenkt. Maar wat een fantastisch idee, dat je met een tweede taal leren je leven lang hier de positieve effecten van ondervindt.