Skip to main content

Spaans leren met taalreizen

in Costa Rica, Guatemala, Cuba & Ecuador

Een taalreis maken en dan in het bijzonder een Spaanse, staat bij veel jongeren op hun bucketlist. Niet zo gek natuurlijk, want hoe gaaf is het om het reizen te combineren met het leren van de Spaanse taal. Het idee van taalreizen is dat je niet alleen maar Spaanse taallessen volgt, maar ook de culturele ervaring hebt en natuurlijk de fantastische omgeving ontdekt. Bij de Guatemala taalreis maak je een reis van 2 of 4 weken en verblijf je iedere week op een andere plek. Je maakt een fantastische trip naar onder andere prachtige meren, jungles en plaatsen, zoals Antigua, Santa Cruz, Flores en Lanquín.

Wil je liever op een vaste plek blijven? Dat kan natuurlijk ook. Boek dan bijvoorbeeld de actieve taalreis in Cuba, waar je op een geweldige plek in het historisch centrum van Havana verblijft. Zoek je juist meer naar een combinatie van vrijwilligerswerk, Spaans, surfen en avontuur, bekijk dan onze taalreizen in Costa Rica en Ecuador. De ideale programma’s tijdens je tussenjaar!

Er is overal aan gedacht tijdens één van deze taalreizen in Latijns-Amerika. Zoals accommodatie, maaltijden, verschillende gave activiteiten, UNESCO hoogtepunten en nog veel meer! Bekijk hieronder onze taalreizen en neem gerust contact met ons op.

COSTA RICA TAALREIS
ACTIEF & SPAANS
4 weken

 

Santa Teresa » Nicoya »
Monteverde » Santa Teresa
2595,-

COSTA RICA TAALREIS
ACTIEF & SPAANS
8 weken

 

Santa Teresa » Monteverde » Manuel Antonio
4895,-

ECUADOR TAALREIS
ACTIEF & SPAANS
4 weken

 

Quito » Amazone » Manta » Montañita
2395,-

CUBA TAALREIS
ACTIEF & SPAANS
2 of 4 weken

 

Havana » Viñales »
Havana
vanaf 995,-

GUATEMALA TAALREIS
ACTIEF & SPAANS
2 of 4 weken

 

Antigua » Santa Cruz » Lanquín » Flores » Antigua
vanaf 1395,-

BEKIJK OOK DE
JONGERENREIZEN
IN LATIJNS-AMERIKA

 

Costa Rica » Mexico »
Guatemala » Peru » Colombia

Top 6 redenen waarom jij een

Taalreis Spaans in Latijns-Amerika moet doen

De meeste Nederlanders spreken in de basis al redelijk of goed Engels. Daarom is Spaans vaak de meest voor de hand liggende taal om te leren. Maar misschien twijfel je of dit wel de juiste taal is voor jou, of je denkt; wat heb ik er eigenlijk aan als ik Spaans kan spreken. Wij gaan jouw twijfels wegnemen, want er zijn genoeg redenen om deze geweldige taal te leren. Denk hierbij aan de kans vergroten om overal ter wereld te kunnen werken en gemakkelijker mensen te ontmoeten in landen waar geen of weinig Engels wordt gesproken. De voordelen van het leren van de Spaanse taal in Latijns-Amerika zijn er te veel om op te noemen. We hebben voor jou de meest belangrijke genoteerd.

#1 – Met taalreizen in Latijns-Amerika leer je snel de Spaanse taal

Er zijn ongeveer 466 miljoen Spaanstalige over de hele wereld. Het is daarmee niet alleen een van de meest gesproken talen ter wereld, maar het is ook de nationale taal van maar liefst 21 landen. Het feit is dus dat als je de Spaanse taal leert, je tijdens het reizen door Midden- en Zuid-Amerika altijd wel iemand ontmoet die ook Spaans spreekt. En hoewel elk land zijn eigen accent heeft, zal het leren van de Spaanse taal in Latijns-Amerika je voorbereiden op elk Spaanssprekend land. Zo word je een beter uitgeruste reiziger, kun je nog meer mensen ontmoeten en je persoonlijke ervaringen verrijken. Bovendien komen er ook professionele mogelijkheden op je pad, waardoor je kunt wonen in de mooiste landen ter wereld.

#2 – Duik diep in de lokale cultuur en beleef een heel persoonlijke ervaring

Via Oak Travel kun je de Spaanse taal leren met de taalreizen in Costa Rica, Cuba, Ecuador en Guatemala. Elk van deze landen is erg verschillend van elkaar, maar ze hebben allemaal een ziel vol passie. Je wordt snel opgepikt door de levendige sfeer en ontdekt hun lokale gewoonten. De cultuur die je ervaart, hangt af van waar je naartoe reist. Of het nu gaat om een ​​tropische kustplaats, een levendige hoofdstad of een historische stad in de bergen. Altijd wordt je vriendelijk en gastvrij ontvangen, helemaal als je de tijd neemt om Spaans te spreken. Dus ontspan en dompel jezelf onder in de lokale cultuur. Ga op verkenning, probeer nieuwe lekkernijen uit de kleurrijke keuken en onderneem gave activiteiten. Door Spaans te leren, leer je een deel van Latijns-Amerika kennen alsof je een local bent. En dat is een bijzondere ervaring!

TIP! – Met de Ecuador Taalreis leer je de Spaanse taal op 4 verschillende locaties. Je start in de hoofdstad Quito, dan door naar het Amazone gebied, vervolgens een week in Manta en als eindpunt het gezellige hippe Montañita.

#3 – Meer kans op het maken van goede contacten

Een van de voordelen van de Spaanse taal leren in Latijns-Amerika is dat je met meer mensen contact kunt leggen. Dit is natuurlijk tijdens de taalreis een geweldige ervaring. We leven namelijk in een wereld waar het aantal Spaanssprekende mensen alleen maar groeit. Hoe geweldig zou het zijn om naar Guatemala of Cuba te reizen en contact te maken met anderen in hun eigen taal! Het leren van een nieuwe taal verrijkt je leven op een geweldige manier en geeft je de kans om mensen te ontmoeten met wie je nooit eerder zou kunnen communiceren. Eigenlijk zou iedereen deze kans moeten pakken.

#4 – Je wordt een beter mens

Oké, deze bewering is misschien iets gewaagd, maar het is waar. Tenminste als je de definitie van een beter mens ziet als iemand die empathisch is voor anderen en sociale signalen kan lezen. Het leren van een andere taal, zoals Spaans, zal niet alleen je concentratievermogen vergroten, maar het zal je ook helpen om de cultuur in bijvoorbeeld Cuba of Costa Rica te begrijpen die anders is dan die van jou. Uit onderzoek blijkt dat tweetalige kinderen vanaf 3 jaar een voorsprong laten zien in hun sociale en emotionele vaardigheden.

#5 – Spaans is een gemakkelijke taal om te leren

Spaans wordt over het algemeen beschouwd als een van de gemakkelijkste talen om te leren, dus je kunt in een mum van tijd aan de slag met de basisvaardigheden voor lezen en spreken. Wanneer je als beginner gemiddeld 1 uur per dag aan je Spaans werkt, dan zou je binnen 8 – 12 maanden “vloeiend” een gesprek kunnen voeren. Dit houdt in dat je ongeveer 250 – 350 uur nodig hebt om de taal te leren.

Daarom zijn de taalreizen in Latijns-Amerika een fantastische manier om het Spaans te leren. De taallessen worden op een ongecompliceerde en gezellige manier gegeven in kleine groepjes. En omdat je in een Spaanstalig land, zoals Cuba en Ecuador bent, kun je direct de taalvaardigheden in praktijk brengen. Niet alleen de theorielessen zijn een onderdeel van de taalreis, maar ook tijdens de excursies wordt de Spaanse taal geoefend.

#6 – Het houdt je geest scherp

Volgens een onderzoek van Alzheimer’s Today lijkt het erop dat het spreken van 2 of meer talen de hersenen helpt om de effecten van Alzheimer te voorkomen. Dat is natuurlijk een geweldige bijkomstigheid als het leren van een tweede taal de kans verkleind op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer. Het leren van de Spaanse taal heeft dus niet alleen een positieve invloed op de korte termijn, maar waarschijnlijk ook op de lange termijn. Dit is natuurlijk misschien niet iets waar je nu al over nadenkt. Maar wat een fantastisch idee, dat je met een tweede taal leren je leven lang hier de positieve effecten van ondervindt.