Skip to main content

Costa Rica Actieve Taalreis

2595,-
Santa Teresa
4 weken

Actief en Spaans met
een taalreis in Costa Rica

De 4-weekse taalreis in Costa Rica heeft het gezellige kustplaatsje Santa Teresa als basis. Leer de komende weken de Spaanse taal, neem deel aan verschillende vrijwilligerswerk projecten, leer het surfen van een lokale surf instructeur en ontdek Monteverde en Cloud Forest. Santa Teresa is een hip kustplaatsje verborgen in het tropisch regenwoud van Costa Rica, maar toch met het geluid van de Stille Oceaan op de achtergrond. Wil je alleen gaan surfen? Kies dan voor het Santa Teresa Surfkamp in Playa Hermosa.

Dompel je onder in het ‘Pura Vida’ leven

De 4-weekse taalreis begint op zondag, zodat je eerst heerlijk kunt settelen voordat het programma op maandagochtend begint. Het programma bestaat uit intensieve Spaanse lessen, professionele surf- of yogalessen, vrijwilligerswerk op verschillende projecten in en om Santa Teresa en bij de schildpadden van Cirenas. Maar niet alleen dat: In deze 4 weken ga je ook het prachtige achterland van Costa Rica verkennen, zoals Nicoya en Monteverde.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Transfer van het vliegveld naar het jungle kamp
 • 19 overnachtingen in het jungle kamp
 • 4 overnachtingen op het schildpadden project
 • 4 overnachtingen in Monteverde
 • Ontbijt en lunch doordeweeks
 • Brunch in de weekenden
 • 4 keer diner op het schildpadden project
 • 20 Spaanse lessen in groepsverband
 • 4 surflessen of 8 yogalessen
 • Twee stevige wandelingen in de Nicoya omgeving
 • 24/7 begeleiding
 • WiFi
 • Verschillende vrijwilligersprojecten

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Overige maaltijden
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Extra surfles $50,00
 • Extra yogales $14,00

Weekschema

Week 1 & 2

Spaans leren & Surfen

Spaanse taallessen

Van maandag tot en met vrijdag krijg je de kans om twee keer per dag twee lessen Spaans van 45 minuten bij te wonen (meestal om 09:00 en 11:00 uur, afhankelijk van de surfomstandigheden). De lessen worden gegeven door erkende en geaccrediteerde docenten, en op je eerste dag zul je een korte test afleggen om je vaardigheidsniveau en leerdoelen te bepalen. Met Spaanse taallessen op maat voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden, krijg je de kans om te communiceren en je onder te dompelen in de lokale gemeenschap terwijl je geniet van je tijd in een Spaanssprekend land.

Surfen of yoga

In de eerste twee weken heb je de keuze om mee te doen aan surf- of yogalessen. De surflessen worden gegeven door een lokale professionele surf instructeur. Je leert niet alleen de basis maar je wordt ook naar een hoger niveau gebracht. Daarnaast leer je ook de basisprincipes over veiligheid, en de moeilijkheden die je kunt krijgen bij eb en vloed.

Extra surf- of yogales

Tegen extra kosten kun je aan meer surflessen of yogalessen deelnemen. Dit kun je gewoon ter plaatse regelen. Een extra surfles kost $50,00 en $14,00 voor een yogales.

Recycling

Er zijn twee recycle-stations in de straat gebouwd en dit heeft het normale afval met 40% verminderd. Als gevolg hiervan wordt er elke maand op straat een enorme hoeveelheid plastic voor Bionics verzameld. Je maakt minstens één keer per week de stranden schoon van plastic en je neemt deel maandelijkse schoonmaakacties in de gemeenschap.

Recyclen en weer upcyclen

Ook gaan je één keer per week naar de Bionics Depo, 30 minuten verderop in Cobano om te helpen met het schoonmaken, organiseren en verpakken van het plastic voor verzending naar Amerika. Hier maken ze er schoenen, t-shirts, bouwstenen en een hele reeks consumptiegoederen van.

Op deze manier kun je ook direct de volledige cyclus zien, zoals hoe plastic het ecosysteem binnendringt, hoe moeilijk het is om het eruit te halen als het er eenmaal in zit, en tenslotte wat we ermee kunnen doen zodra we het verzamelen.

Behoud van het strand

De geweldige stranden van Santa Teresa, en het aangrenzende Playa Hermosa en Playa Carmen worden goed onderhouden. Plastic dat aanspoelt is niet alleen een doorn in het oog, maar brengt ook schade toe aan mensen en dieren.

Werk samen met de ‘Santa Teresa Lifeguards’ door de taken van de Lifeguards te promoten. Doe dit door het maken van bewegwijzering, presentaties geven, spreken met bezoekers en het organiseren van opruimacties met de nadruk op recycling.

Blauwe vlag initiatief

Dit door de overheid gesteunde initiatief is gevormd als reactie op water- en strandvervuiling. En heeft als doel gemeenschappen te belonen die zich houden aan hun richtlijnen voor natuurbehoud. Door de Blauwe Vlag toe te kennen, krijgen de gemeenschappen internationale erkenning voor hun strand en kunnen ze meer toeristen en investeringen aantrekken.

Tropical Forest

De belangrijkste focus is het water in de oerwouden. Je helpt bij het onderhoud en de bevoorrading van een boomkwekerij; het planten van zorgvuldig geselecteerde jonge boompjes, het verzamelen van zaden en voortdurende ondersteuning van recent geplante bomen om hun succes te verzekeren. Je ondersteunt de lokale ‘Waterkeepers’ die patrouilleren in de riviersystemen van Santa Teresa en naburige tropische wouden, door te helpen bij het rapporteren van eventuele besmettingen.

Ondersteun de biodiversiteit van Costa Rica

Daarnaast help je ook bij het opruimen van bosresten en zwerfafval uit de rivieren, voordat het wordt weggespoeld naar zee en verdere schade aan de natuur kan veroorzaken. Door wandelpaden te onderhouden geven we bezoekers toegang tot dit prachtige gebied. Het is ook een geweldige kans om meer te weten te komen over de biodiversiteit van flora en fauna in dit bijzondere deel van de wereld.

Hikes

Om te zorgen dat je al het moois van het schiereiland Nicoya ontdekt, neemt een gids je mee om de omgeving wandelend te verkennen. Met de groep maak je een 2 uur durende jungle trektocht, langs de rivier dwars door de weelderige jungle. Je merkt al snel dat je ‘verdwaald’ bent en je afvraagt in welke richting het nabijgelegen strand is. Geen paniek de gids kent dit gebied op zijn duimpje. Tijdens de wandeling leer je begrijpen hoe het hele ecosysteem werkt. Ook is het mogelijk een wandeling te maken langs het strand naar de rotspoelen. Bij laag water wordt al het zeeleven wat je hier kunt vinden blootgelegd. En ook kun je lekker dompelen in het warme water van deze natuurlijke zwembaden.

Week 3 & 4

Schildpadden Project

Je beschermt de eieren en jongen van de schildpadden soorten Olive Ridley, Black Turtle, Hawksbill en Leatherback. Deze verschillende soorten schildpadden bezoeken in de nacht de stranden om te nestelen. Het hoofddoel van het project is om volwassen vrouwtjesschildpadden en hun nesten, te beschermen tegen dieren in het wild, natuurlijke gebeurtenissen zoals stranderosie en overstromingen als gevolg van grote hoeveelheden regen in het broedseizoen.

Dit wordt bereikt door onderhoud aan de infrastructuur en omgeving, strandschoonmaak, nachtpatrouilles om te zoeken naar nestelende vrouwtjesschildpadden (in het seizoen), transport van voedsel en water, verzamelen van gegevens en het vrijlaten van babyschildpadden in de oceaan (in het seizoen) en de constructie van een
‘broederij’.

Broedseizoen voor de schildpadden

Hoewel de schildpadden vaak broeden in het hoogseizoen (juli tot november), zijn er ook momenten dat de activiteit van schildpadden erg laag is. Het grootste deel van het jaar hebben we nog steeds hulp nodig voor de bouw en het onderhoud van de broederij, dit is cruciaal voor het komende broedseizoen.

Monteverde National Park

In de vierde week van maandag tot en met donderdag ga je op avontuur om het Monteverde National Park te verkennen. Je verblijft met de groep in het pittoreske stadje Santa Elena, om heerlijk te wandelen in Cloud Forest en Tropical Forest.

Optionele activiteiten in Monteverde

Er zijn optionele activiteiten mogelijk zoals zipline, paardrijden, El Tigre waterfall tour deze zijn $50,00 per activiteit en $85,00 voor bungee jump.

Extra informatie

Transfer naar Santa Teresa

De transfer van San José naar het jungle kamp in Santa Teresa is op zondagochtend inbegrepen. Omdat deze reis zo’n 4 uur duurt, vertrekt de shuttle al om 7.00 uur in de ochtend. Als je dit niet redt met je vlucht, dan raden wij aan om op zaterdag aan te komen. Wij kunnen dan bij Hotel La Rosa de America in Alajuela voor €60,- een overnachting boeken, dit is inclusief ophaalservice vanaf het vliegveld.

Ondersteuning

Het team van Oak Travel is je aanspreekpunt tot aan vertrek. In Costa Rica is er genoeg professionele begeleiding aanwezig, maar ook dan staat het team van Oak Travel 24/7 voor je klaar.

Weekendactiviteiten

Weekendactiviteiten zijn niet inbegrepen, maar als de planning het toelaat dan zal er een beach clean up georganiseerd worden. Onderneem in het weekend leuke activiteiten zoals een quadtour, paardrijden, Isla Tortugas en een watervaltour. Deze weekendactiviteiten kosten tussen de $50,00 en $80,00 per activiteit.

toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan deze Spaanse taal- & jongerenreis in Costa Rica als je 17 jaar of ouder bent.

Visum & Reisverzekering

Wanneer je een reis gaat maken naar Costa Rica en de Spaanse taal gaat leren, moet je natuurlijk zorgen dat je goed voorbereidt bent. Bekijk alle nodige informatie op onze pagina Reisvoorbereiding Latijns-Amerika en lees hier meer over een eventueel visum en een geschikte reisverzekering.

Vaccinaties

Voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties in Costa Rica, check dan de website van thuisvaccinatie.nl. Maak een afspraak en een deskundige arts komt bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk.

Startdatums Costa Rica Taalreis

Klik op deze link voor de startdatums van deze 4-weekse taalreis in Costa Rica.

Maaltijden

Van maandag tot en met vrijdag is het ontbijt en de lunch inbegrepen. Al het eten is biologisch en afkomstig van lokale boeren en vissers in de omgeving. Het menu is overwegend vegetarisch, maar er wordt ook lokaal vlees en vis geserveerd. Daarnaast is er water, thee, koffie of frisdrank beschikbaar. In de weekenden staat er een brunch met de hele groep op de planning. Wanneer je bij het 5-daagse schildpadden project gaat werken, dan zijn alle maaltijden inbegrepen. Dit geldt ook voor de 4-daagse tour naar Monteverde National Park.

Accommodatie

De accommodatie in het jungle kamp bestaat uit kamers met comfortabele stapelbedden, een apart toilet en warme douche (upgrade privé kamer tegen extra kosten mogelijk). Het jungle kamp is het middelpunt van alle activiteiten. Een paradijs met een zwembad midden in het tropisch regenwoud, omringd door de wilde dieren zoals eekhoorns, brulapen en de kleine magische kolibries. Ook is het maar 10 minuten lopen van gezellige cafés, bars en winkels. Deze liggen allemaal langs het zes kilometer lange strand. Het is een druk maar zeer gevarieerd programma, met ook genoeg vrije tijd om te relaxen.

mede-reisgenoten

Er zijn er verschillende nationaliteiten aanwezig tijdens deze groepsreis. Daarnaast is de begeleiding ook afkomstig uit verschillende landen, wat het avontuur helemaal leuk maakt. De groepsgrote zal in het jungle kamp rond de 40 jongeren zijn. Deze groep wordt verdeeld onder surfen, Spaanse lessen, Monteverde en schildpadden project. Op deze manier zijn groepen kleiner en komt iedereen weer samen in het jungle kamp. Wie weet maak je tijdens deze 4 drukke weken vrienden voor het leven!

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.