Skip to main content

Zuidwest-Afrika Safari

vanaf 2475,-
Kaapstad,
Zuid-Afrika
Livingstone,
Zambia
20 dagen

Een jongeren groepsreis door
4 Afrikaanse landen

Ontdek de geheimen van zuidelijk Afrika tijdens Zuidwest-Afrika Safari jongeren groepsreis. Waarbij deze safari-reis je meeneemt naar de diverse landschappen van Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zambia. Van Kaapstad en de dorre Namibische woestijn tot de koude Atlantische kust bij Swakopmund. Daarna door naar de bloeiende wildparken van Etosha, de Okavango Delta en Chobe, evenals de wilde savanne en de brullende Victoria Falls. Ga nu mee op een onvergetelijk Afrikaans avontuur met een groep jonge reizigers!

Het is de bedoeling dat we de route zoals beschreven gaan volgen, maar er is ook ruimte voor flexibiliteit tijdens de safari-reis. Want soms kan het nodig of wenselijk zijn om wijzigingen aan te brengen in de reisroute. Ook is het mogelijk deze jongeren groepsreis andersom te boeken, dus van Livingstone naar Kaapstad. Klik hier voor de startdatums!

Heb je geen 3 weken de tijd, maar wil je wel een deel van Zuid-Afrika en Namibië ontdekken? Bekijk dan de Zuidwest-Afrika Explorer Groepsreis, waarbij je van Kaapstad naar Windhoek reist.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld ophaalservice
 • 19 overnachtingen (camping of lodge)
 • 19 keer ontbijt
 • 15 keer lunch
 • 14 keer diner
 • Luxe safari mini-bus
 • Kampeer- en kookgerei
 • Slaapmatras
 • Professionele begeleiders
 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Overige maaltijden
 • Vaccinaties
 • Slaapzak
 • Persoonlijke uitgaven

Hoogtepunten

 • Kaapstad Township Tour
 • Fish River Canyon
 • Sesriem Canyon
 • Namib Naukluft National Park zandduinen
 • Sossusvlei shuttle en begeleide wandeling
 • Duin 45
 • Dead Vlei
 • Spitzkoppe en rotstekeningen
 • Etosha National Park Safari
 • Kalahari rotstekeningen en wandeling
 • Okavango Delta Wildernis Excursie
 • Mokoro dugout kano ervaring
 • Mokoro wandel Safari
 • Chobe National Park boottocht
 • Chobe National Park Safari (open vehicle)
 • Mosi Oa Tunya National Park
 • Victoria Falls

Reisschema

Zuidwest-Afrika Safari routemap

Dag 1 - Welkom in Kaapstad

Vandaag kom je aan op het vliegveld van Kaapstad!

Bij aankomst wordt je door een chauffeur naar de accommodatie gebracht, waar je kunt uitrusten van de lange reis. Morgenochtend ontmoet je de groep en stafleden.

Dag 2 - Kaapstad & Cederberg omgeving

De 20-daagse Zuidwest-Afrika jongeren groepsreis start in het kosmopolitische Kaapstad, met uitzicht op de schitterende Tafelberg en de Atlantische Oceaan.

Het is een van ’s werelds meest pittoreske steden. Voordat we de stad verlaten, maken we een tour door de Cape Flats, in een van de intrigerende townships van Kaapstad, waarbij we enkele van de lokale mensen en gemeenschapsprojecten in het gebied bezoeken. De townships illustreren zowel de tumultueuze geschiedenis van Zuid-Afrika als de hoop voor de toekomst, wat zorgt voor een fascinerend bezoek.

Vanaf hier gaan we noordwaarts door de West-Kaap van Zuid-Afrika en door de fruitteelt gebieden van het Citrusdal. De camping ligt in de buurt van de Olifantsrivier met uitzicht op de prachtige Cederberg Mountains. Na het opzetten van het kamp is er een optie om enkele van de lokale wijnen uit de regio te proeven, en op deze manier is het ook een mooi moment om de rest van de groep te leren kennen. Het wordt de eerste nacht onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Dag 3 - West-Kaap naar Gariep (Oranje) Rivier

We trekken verder naar het noorden richting de Namibische grensovergang bij Vioolsdrift.

Hier wordt het landschap geleidelijk droger en rotsachtiger. We slaan vanavond ons kamp op aan de Namibische kant van de Gariep (Oranje) Rivier, een prachtig decor. Vanavond verblijf je op een camping met warme douches, toiletten, een zwembad en een bar. De rivier is veilig om in te zwemmen! Je krijg informatie over een optionele kano-safari op de Orange River voor de volgende ochtend. Geniet vanavond weer van een adembenemende sterrenhemel.

Dag 4 - Gariep (Oranje) Rivier naar Fish River Canyon (Namibië)

Vandaag heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele kano-safari op de rivier.

Of ga ontspannen aan de waterkant voordat we door reizen naar de majestueuze Fish River Canyon. Een van de natuurlijke wonderen van Afrika, de kloof is zo’n 500 meter diep en meer dan 160 km lang en wordt vaak de op één na grootste kloof ter wereld genoemd. Er zijn deze middag volop mogelijkheden voor enthousiaste fotografen, vooral bij de beruchte scherpe rivierbocht van de canyons die bekend staat als ‘Hells Corner’. Een geweldige kans om op een ​​rustige plek de pure schoonheid van de Fish River Canyon te bewonderen.

Dag 5 - Fish River Canyon naar het Sesriem gebied

Na een nacht in de buurt van de Fish River Canyon gaan we verder noordwaarts naar het Sesriem-gebied.

Dit is de toegangspoort tot het Namib Naukluft National Park, met ’s werelds oudste woestijn en de hoge spectaculaire zandduinen. Het Namib-Naukluft National Park bevat een deel van de Namib Desert en het Naukluft-gebergte. Met een totale oppervlakte van 49.768 km2 is het groter dan Zwitserland en het is het op een na grootste wildpark in Afrika en het op drie na grootste ter wereld. Hier zetten we ons kamp op voor de avond onder de sterrenhemel van Namibië.

Dag 6 - Namib Naukluft National Park

We beginnen de dag vroeg met een trip naar Namib Naukluft Nationaal Park, waar we naar de top van de beroemde Dune 45 gaan.

Een spectaculair gezicht, maar wees gewaarschuwd, het is niet makkelijk om de top te bereiken, aangezien sommige duinen meer dan 300 meter hoog zijn! Na een welverdiend ontbijt gaan we dieper het park in voor een korte tour en wandelen we het laatste stuk naar ‘Dead Vlei’. Dead Vlei is een witte kleivlakte omringd door de hoogste duinenen ter wereld.

Breng je camera mee, want de veranderende kleuren van de woestijn terwijl de zon halverwege de late ochtend opkomt, bieden schitterende fotografische mogelijkheden. We vertrekken vanuit de duinen en stoppen bij de kleinere Sesriem Canyon, waar de meerdere lagen rotsen en kiezelstenen een interessant inzicht geven in wat er onder de zandbergen ligt. Daarna vervolgen we onze weg via het kleinste stadje van Namibië, Solitaire, naar ons kamp Sossus On Foot.

Dag 7 & 8 - Swakopmund

We verlaten het woestijnkamp en gaan de komende twee nachten naar de Atlantische kust.

Na het oversteken van de Steenbokskeerkring stoppen we onderweg om verschillende prachtige spots in de natuur te bezoeken en te bekijken. We rijden verder naar Swakopmund. Swakopmund is een kuststad in Namibië aan de monding van de rivier de Swakop aan de Atlantische Oceaan. De plaats ligt evenals het nabijgelegen Walvisbaai in de regio Erongo. Swakopmund heeft een uitgesproken Duits karakter, vanwege het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was.

Na de hete woestijn is Swakopmund een verfrissende afwisseling met koelere Atlantische zeelucht. Het is een bruisende stad om spannende dingen te doen en plekken te verkennen. Probeer een aantal avontuurlijke activiteiten in de woestijn, zoals quad rijden, zandboarden of parachutespringen. De stad zelf heeft ook ontspanning te bieden, zoals winkels, restaurants, musea, aquarium, kunstgalerijen. Of loop gewoon langs de promenade terwijl je de oceaan en de schilderachtige architectuur in Duitse stijl bewondert.

Dag 8 is een vrije dag.

Dus je kunt genieten van alles wat deze schilderachtige badplaats te bieden heeft. Stap ook even binnen in een van de de Duitse patisserieën, cafés of restaurants.

Dag 9 - Swakopmund naar Spitzkoppe

We verlaten de kust en gaan landinwaarts naar de prachtige regio Damaraland en verkennen Spitzkoppe.

De Spitzkoppe is een granieten berg in de Namibwoestijn. Deze steekt zo’n 700 meter boven het omliggende landschap uit en de top ligt op 1784 meter boven zeeniveau. Hier kunnen we de oude rotstekeningen bewonderen die nog steeds zichtbaar zijn op deze eigenaardige rotsformatie. De meest indrukwekkende rotsschildering is de “Bushman Paradise”. De gigantische rotsformaties pieken op ongeveer 1800 meter boven zeeniveau en vormen een spectaculair uitzicht.

Neem de tijd om de omgeving te verkennen. Houd de steeds veranderende kleur van de rots goed in de gaten, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang, wanneer ze intense rode tinten krijgen. Het Spitzkoppe kamp ligt aan de voet van de berg en is eigendom van de lokale gemeenschap. Alle opbrengsten van je bezoek gaan rechtstreeks naar deze lokale gemeenschap.

Dag 10 - Spitzkoppe naar Etosha

Vandaag rijden we door naar het noorden, op weg naar Etosha National Park. Een enorm reservaat van meer dan 20.000 vierkante kilometer rond een centrale zoutpan.

We brengen hier twee nachten door, meestal kamperen we in de buurt van een waterput. Een ideale plek om olifanten, giraffen, zebra’s, leeuwen en hyena’s te ontmoeten. Namibië is een echte Afrikaanse ervaring en Etosha National Park is een hoogtepunt van elke reis naar Namibië. We maken een kleine tour als we het park binnen rijden op weg naar het kamp.

Dag 11 - Etosha National Park Safari

Vandaag gaan we de hele dag op een safari tour. We blijven in de buurt van de zoutpan, omdat we hier de meeste dieren zullen aantreffen.

Ga op zoek naar olifanten, neushoorns, zebra’s, giraffen en de talrijke grazende dieren die vaak worden gespot bij de waterpoelen. Ondanks het droge gebied, herbergt het park een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, waaronder de grote Kori Trap, Secretary Bird en vele andere zaad- en insecteneters, evenals roofvogels. Na een hele dag op safari keren we terug naar het kamp, ​​en genieten we van de laatste avond rond de verlichte waterpoelen, waarbij we het natuurlijke gedrag van de dieren kunnen observeren.

Dag 12 - Etosha naar Windhoek

We vertrekken van uit Etosha in zuidelijke richting en rijden richting Windhoek.

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, en is gelegen in een stroomgebied tussen de Khomas Highland, en het Auas ​​en Eros gebergte. Windhoek is de thuisbasis van ongeveer tweehonderdduizend mensen, een extreem kleine hoofdstad volgens de wereldwijde normen. Het stadscentrum wordt gekenmerkt door een wildgroei aan gebouwen in Duitse stijl. Dit is een blijvende herinnering aan de vroege koloniale geschiedenis. Maak van de gelegenheid gebruik om te genieten van een avondje uit in een van de lokale restaurants.

Dag 13 - Windhoek naar Omaheke Regio

We verlaten Windhoek en reizen richting het oosten naar Gobabis. Een stad in het oosten van Namibië en de regionale hoofdstad van de regio Omaheke.

De camping ligt vlak bij een grenspost. Hier, midden in dit prachtige kamp, ​​ontmoeten we de San Bushman. De San Bushman is een verzamelnaam voor een aantal verschillende bevolkingsgroepen uit Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Angola. Ze behoren tot de Khoisan groep. We gaan een bushwandeling maken met een gids zodat we meer inzicht krijgen in de cultuur en het leven van deze mensen. We leren hoe ze met de natuur omgaan en de duurzame hulpbronnen in hun natuurlijke omgeving beheren zonder het fragiele evenwicht in dit ecosysteem te schaden. Iets waar we allemaal van kunnen leren. Door het bezoek ondersteunen we de San Bushman financieel en dat zorgt voor een duurzaam inkomen.

Dag 14 - Windhoek naar Maun (Botswana)

We verlaten de regio Omaheke en reizen naar de grens met Botswana, naar het plaatsje Maun.

Maun is de vijfde grootste stad van Botswana en is een mix van moderne gebouwen en inheemse woningen. Hoewel het officieel nog steeds een dorp is, heeft Maun zich snel ontwikkeld. Van een landelijke grensstad tot een grote gemeenschap die zich heeft verspreid langs de brede oevers van de Thamalakane River. Waar nog steeds rode lechwe antilopen te zien zijn naast de lokale ezels, geiten en runderen.

Sinds het ontstaan van Maun in 1915 heeft het een reputatie als een ‘Wild-West’ stad. Veeteelt en de jacht zijn hier heel populair. Maun is een bloeiende toeristisch stad dat bekend staat om zijn ezel populatie. Je ziet deze dieren overal in de stad omdat ze door lokale handelaren en boeren worden gebruikt om hun waren te vervoeren.

Dag 15 - Maun naar Okavango Delta

We verlaten het kamp in Maun en beginnen aan een excursie naar de Okavango Delta met een open 4WD safari auto.

Eerst staat het mokoro station op de planning. Hier maken we kennis met de lokale Tswana stam die je op deze expeditie zal begeleiden. We reizen per mokoro (dugout kano) tussen de gigantische waterlelies, hoge grassen en labyrintische kanalen op zoek naar de dieren in het wild.

De gids brengt je naar het tentenkamp van waaruit we het gebied kunnen verkennen tijdens een wandelsafari. De Okavango is een natuurlijk wetland dat zich uitstrekt over zo’n 1.600.000 ha in het noorden van Botswana en is een perfecte habitat voor de vele soorten dieren die hier vrij rondlopen. De Okavango River ontspringt in Angola en stroomt naar Botswana. De rivier eindigt niet in de oceaan maar in een brede vlakke binnendelta, de enige in zijn soort ter wereld. We maken midden in de wildernis een onvergetelijke ervaring mee. Dieren, planten, vogels en natuurlijk de geluiden van de Afrikaanse nacht.

Dag 16 - Okavango Delta naar Maun

Vanmorgen maken we een rustige kano tocht vanuit de Okavango Delta terug naar het Mokoro station vanwaar we terugrijden naar Maun.

We proberen rond lunchtijd terug te zijn in het het kamp, ​​zodat je eventueel een optionele rondvlucht over dit spectaculaire UNESCO werelderfgoed kunt boeken. Als alternatief kun je natuurlijk ook de middag vrij besteden aan het zwembad van het kamp.

Dag 17 - Maun naar Elephant Sands, Nata

Vandaag gaan we richting Nata. Nata is een dorp in het District Central in Botswana en heeft een kleine 7000 inwoners.

We rijden richting Nata via een natuurcorridor tussen de Nxai en de Makgadikgadi Pans. De Makgadikgadi Pan is een enorme zogenaamde ‘zoutpan’ in het noord-oosten van Botswana. Deze zoutpan is ontstaan doordat het grote Makgadikgadi Lake, met een oorspronkelijke oppervlakte zo groot als Zwitserland, duizenden jaren geleden volledig is opgedroogd.

We stoppen onderweg om een ​​van Afrika’s meest iconische bomen te zien, namelijk de Baobab. Laat in de middag komen we aan bij de Elephant Sands Lodge. Het kamp heeft geen hekken, dus alle dieren in het wild kunnen van de ene waterput naar de andere vrij rondlopen. En je kunt een verscheidenheid aan antilopen en andere dieren in het wild verwachten tijdens je verblijf in Elephant Sands. Het is een van de meest unieke en verbazingwekkende ervaringen om wilde olifanten en hun gedrag zo van dichtbij te zien.

Dag 18 - Elephant Sands naar Kasane

We gaan richting de noordelijke hoek van Botswana naar Kasane.

Kasane is de toegangspoort tot het Chobe National Park. Qua grootte is dit het op twee na grootste park van het land en het meest divers; de thuisbasis van olifanten, leeuwen, buffels, nijlpaarden en een overvloed aan vogels, waaronder de beroemde Afrikaanse zeearend.

We maken een ‘Fish Eagle’ cruise op de Chobe River – een geweldige kans om nijlpaarden en misschien olifanten of buffels naar de rivier te zien komen om te baden en te drinken. De Chobe River is een belangrijke drinkplaats voor grote kuddes olifanten, giraffen, sables en kaapbuffels. De uiterwaarden zijn de enige plek in Botswana waar de puku antilope te zien is. Bij overstroming trekken lepelaars, ibis, verschillende soorten ooievaars en andere watervogels naar het gebied.

Dag 19 - Kasane via Victoria Falls naar Livingstone (Zambia)

We gaan vandaag vroeg op pad om het Chobe National Park in een open jeep verkennen.

Hopelijk spotten we niet alleen olifanten, maar ook leeuwen en verschillende antilopen soorten. Vanuit Kasane nemen we de veerboot over de Chobe en Zambezi rivier richting Zambia. Zambia, voorheen bekend als Noord-Rhodesië, dankt zijn naam aan de Zambezi River. Deze rivier is de vierde langste in Afrika (na de Nijl, Congo en Niger) en de grootste die in de Indische Oceaan stroomt.

De Zambezi is de thuisbasis van een van ’s werelds grootste watervallen, de Victoria Falls. Op verschillende tijdstippen van het jaar is de spray van de watervallen tot op 20 of 30 kilometer afstand te zien, vandaar de lokale naam ‘Mosi oa Tunya’ – de ‘Rook die dondert’.

We slaan ons kamp op bij de Waterfront camping aan de oevers van de Zambezi, op slechts een paar kilometer van de Victoria watervallen, en het kleine stadje Livingstone. Bij aankomst krijg je informatie over de verschillende optionele activiteiten die beschikbaar zijn in het gebied. Zoals, raften, kanoën, abseilen, slingeren door de kloof, rondvluchten en rivier cruises.

Dag 20 - Afscheid nemen van de groep

Helaas eindigt de Zuidwest-Afrika Safari groepsreis na het ontbijt.

Maar we raden aan om nog een paar dagen te blijven om het Victoria Falls gebied goed te verkennen. Naast de reeds genoemde optionele activiteiten, kun je markten bezoeken, een dag vrijwilligerswerk doen bij een aantal waardevolle lokale projecten, of gewoon ontspannen aan de prachtige waterkant en kijken hoe de Zambezi River snel voorbij stroomt op weg naar Victoria Falls.

Extra informatie

Prijzen

20 dagen camping – €2475,-
20 dagen lodge – €3995,-

Vliegveld ophaalservice

Bij aankomst in Kaapstad of Livingstone word je opgehaald door een shuttle bus en naar de accommodatie gebracht.

Accommodatie

Camping:
15 nachten kamperen in tweepersoons koepeltenten, 2 nachten in een gedeelde hostel kamer, 1 nacht in een hotel privé kamer ensuite en 1 nacht in een tentenkamp met eigen badkamer.

Lodge:
Je kunt deze jongeren groepsreis ook upgraden naar een gedeelde kamer in verschillende lodges. 15 nachten in tweepersoonskamer lodges, 1 nacht in een hotel privé kamer ensuite, 1 nacht in een tentenkamp met eigen badkamer en 2 nachten bushcamping in de regio Khomas en Spitzkoppe.

 • Ashanti Lodge, Kaapstad
 • Highlanders Camp, Cederberg
 • Felix Unite
 • Canon Roadhouse, Fish River Canyon
 • Sossus Oasis Overland Camp
 • Sossus On Foot Camp, Khomas Regio
 • Amanpuri Lodge, Swakopmund
 • Spitzkoppe Community Camp
 • Etosha National Park, Namibië
 • Urban Camp, Windhoek
 • Zelda’s Guestfarm, Omaheke Regio
 • Delta Rain Sitatunga Camp, Maun
 • Elephant Bush Camp, Okavango Delta
 • Elephant Sands, Nata
 • Thebe River Lodge
 • The Zambezi Waterfront, Livingstone

Transport

Je reist door Zuidwest-Afrika in een 24-zits custom-made safari-bus met tafels, stopcontacten, vriezer, watertank, veiligheidsvoorzieningen en individuele kluisjes van 70 liter. Daarnaast maak je ook gebruik van de mokoro (dugout kano), 4WD safari auto en een rivier boot.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van de 20-daagse Zuidwest-Afrika Safari jongeren groepsreis. De reis kan je boeken van Kaapstad naar Livingstone en van Livingstone naar Kaapstad.

Reisverzekering & Visum

Het is belangrijk om een reisverzekering met werelddekking aan te vragen voor vertrek. Check daarnaast goed of je een visum nodig hebt voor Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zambia. Neem voor meer informatie contact op met visumbureau e-visums.nl of de betreffende ambassade.

Safari

Om alles uit de safari’s te halen, schieten de lokale gidsen te hulp bij de bezoekjes aan Nationaal Parken. Door de samenwerking met lokale gidsen en gebruik te maken van hun kleinere voertuigen, geeft dit de safari nog meer betekenis. Ook wordt er hierdoor bijgedragen aan de lokale economieën, waarvan de lokale gemeenschap profiteert.

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan deze groepsreis als je 18 jaar of ouder bent. Natuurlijk is een portie avontuur en gezelligheid ook heel belangrijk!

Maaltijden

Er staat iedere ochtend een ontbijt klaar tijdens de Zuidwest-Afrika Safari groepsreis. Daarnaast is er ook 15 keer een lunch en 14 diners inbegrepen. Heb je bepaalde dieetwensen? Laat dit dan na de boeking direct aan ons weten.

Mede-reisgenoten

Tijdens de Zuidwest-Afrika Safari jongerenreis gaan er maximaal 24 andere avontuurlijke internationale reizigers mee. Je maakt tijdens de trip ook snel nieuwe vrienden, dus wie weet kun je na de jongerenreis met een mede-reisgenoot verder reizen. De groep bestaat voornamelijk uit jonge reizigers tussen de 18 en 34 jaar.

Bagage

We raden altijd aan om te reizen met een (backpack) rugzak. Maximaal 20 kg aan spullen zou normaal gesproken genoeg moeten zijn. Het is over het algemeen behoorlijk warm, dus het is niet fijn om een enorme koffer rond te slepen.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je een vraag? WhatsApp dan met ons via +31(0)6 4300 7911

Plan een belafspraak in met onze professionele reisexpert Joey

Stuur je vraag over deze reis naar info@oaktravel.nl

Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!