Veelgestelde vragen

Is het handiger om te reizen met een backpack of een koffer?

Wij raden aan om te reizen met een backpack.
Met een backpack kun je makkelijker rondtrekken, denk bijvoorbeeld aan; een koffer in een bus tillen, een koffer de trappen in je hostel op sjouwen of hobbelend over grindpaadjes, dat gaat allemaal veel makkelijker met een goede backpack op je rug. Daarnaast past een backpack vaak beter in een kofferbak als er meerdere mensen in de auto zitten. Bij backpacks is het wel handig om packing cubes mee te nemen.

Als je geen backpack hebt, dan is een koffer (van maximaal 20 kilo) natuurlijk ook mogelijk. Koffers zijn vaak wel iets zwaarder, dus het beste is voor een lichte koffer te kiezen, zodat je iets meer mee kunt nemen op je vlucht.
Of je kunt voor een combinatie van een backpack met wieltjes gaan.

Waar kan ik het beste vliegtickets vergelijken/kopen?

Op skyscanner.nl kun je gemakkelijk verschillende aanbieders van vliegtickets vergelijken en ook direct boeken. Let wel goed op de reviews van de aanbieder waar je eventueel je vliegtickets boekt.

Mijn vliegtickets zijn geboekt, hebben jullie deze gegevens nodig?

Ja zeker! Je mag je vluchtnummer, aankomstdatum en aankomsttijd doorsturen naar booking@oaktravel.nl

Wij kunnen dan met het team ter plaatse de ophaalservice vanaf het vliegveld regelen, mits dit is inbegrepen in de reis die jij hebt geboekt bij ons.

Is er een handige inpaklijst?

Ja zeker! Bekijk de onderstaande inpaklijst of hier de uitgebreide versie en begin maar met afstrepen:

 • Wereld pinpas en eventueel creditcard
 • Goede reisverzekering
 • Reisvaccinaties afhankelijk van bestemming
 • Gele vaccinatieboekje
 • Wereldstekker
 • Powerbank
 • USB oplader
 • Noise cancelling koptelefoon
 • (Hoofd)Zaklamp
 • Goede wandelschoenen
 • Antimuggenspul
 • Zonnebrandcrème
 • Zonnebril
 • Zonnehoed/pet
 • Trui of vest voor koude avonden
 • Goederegenjas (tijdens regenseizoen)
 • Dagrugzak, voor wandelingen en uitstapjes
 • Hervulbare waterfles
 • Een waterdichte (rug)zak

Heb ik voor mijn reis een wereldstekker nodig?

Vaak heb je voor een reis buiten Europa een andere stekker nodig, omdat hier gebruik wordt gemaakt van andere stopcontacten. Je kunt hiervoor een reisstekker (wereldstekker) gebruiken, zodat je gewoon jouw apparaten kunt gebruiken en opladen. Ook heb je op een aantal bestemmingen een omvormer nodig.

Bekijk op de website van wereldstopcontacten.nl of je een reisstekker of omvormer nodig hebt voor jouw reis naar het buitenland.

Is een lokale simkaart handig?

Ja zeker! Koop op bestemming een lokale sim kaart. Het is alleen al handig voor Google Maps om je te kunnen oriënteren op je nieuwe locatie, maar ook om bijvoorbeeld contact te houden met het thuisfront of om je social media (als je die hebt) up te daten met al je reisfoto’s (en vergeet natuurlijk niet ons te taggen @oaktravel.nl).

Ook handig is een Holafly e-sim kaart, want dit kun je al voor vertrek regelen.

Moet ik contant geld meenemen en werkt mijn bankpas buiten de EU?

Wij raden aan om €200,00 om te wisselen, zodat je voor de eerste dagen voldoende geld op zak hebt. Je kunt voor vertrek geld omwisselen, maar je kunt ook op het vliegveld van bestemming geld opnemen. Ook de reisleiders en medewerkers ter plaatse kunnen je helpen bij het opnemen van geld bij de juiste bank en pinautomaat.

Zorg er ook voor dat je pinpas is ingesteld op wereldwijd, dus check dit even bij je bank. Dan kun je buiten Europa je pinpas gebruiken. Een creditcard kan ook erg handig zijn, maar is niet verplicht.

Welke reisvaccinaties heb ik nodig?

Afhankelijk van jouw bestemming worden soms reisvaccinaties aangeraden. Bekijk op thuisvaccinatie.nl welke reisvaccinaties jij nodig hebt.

Zijn pillen tegen malaria noodzakelijk?

Het meenemen van malariapillen hangt af je reisbestemming, van deskundig advies en wat jij persoonlijk wilt. Laat je dus goed adviseren en maak aan de hand hiervan een beslissing. Belangrijk is wel om tussen zonsondergang en zonsopgang je goed te beschermen tegen muggenbeten.

Bekijk de malariagebieden op thuisvaccinatie.nl en maak eventueel een afspraak met een deskundige.

Waar kan ik een visum aanvragen?

Bekijk op de website van Nederland Wereldwijd of jij een visum nodig hebt. Vaak kun je via de immigratiedienst van de betreffende bestemming een visum aanvragen. Als dit niet lukt schakel dan een visumbureau in, die het proces van de aanvraag uit handen neemt.

Wat is een goede reisverzekering?

Bij Allianz ben je voor alle reisverzekeringen aan het juiste adres. En Oak Travel biedt deze verschillende verzekeringen met korting aan! Je kunt naast een kortlopende- en annuleringsverzekering, ook een Globetrotter Reisverzekering aanvragen.

Wat is de beste reistijd voor de reis die ik wil maken?

Op de website van klimaatinfo kun je duidelijk voor iedere bestemming de beste reistijd vinden.

Waar vind ik de actuele weersverwachting voor mijn bestemming?

De actuele weersverwachting vind je op de website van weeronline, zodat je bij het inpakken van je koffer weet welke kleding je mee moet nemen.

Wat zijn de corona maatregelen (zoals PCR test) op mijn bestemming?

Bekijk per land de actuele informatie over de coronamaatregelen op de website van Nederland Wereldwijd.

Is een internationaal rijbewijs nodig als ik een camper huur in het buitenland?

In veel landen buiten de Europese Unie is naast je Nederlandse rijbewijs een Internationaal Rijbewijs vereist. Het is een vertaling van je rijbewijs voor het buitenland, waar meerdere talen op staan, zodat iedereen begrijpt welke voertuigen je mag besturen.

Een internationaal rijbewijs kost 18,95 of 24,95 en kan persoonlijk worden aangevraagd bij een ANWB winkel bij jou in de buurt.

Staat je vraag er niet tussen?

Mail ons via
info@oaktravel.nl

Stuur een WhatsApp naar
+31 (0)6 4556 9564