Skip to main content

Werken en reizen in Australie

Tussenjaar startpakketten met je Working Holiday visum

Wil je graag tijdens je tussenjaar werken en reizen in Australië? Met een startpakket van Oak Travel hoef jij je nergens zorgen om te maken en weet je zeker dat je werkvakantie goed van start gaat. Met onze startpakketten in Sydney en Melbourne worden er activiteiten accommodatie geregeld, maar ook ontvang je een simkaart, Australische bankrekening en  Tax File number! Op deze manier word je werkvakantie in Australië net even wat makkelijker gemaakt.

Na de eerste week van dit Working Holiday avontuur, kun je direct opzoek gaan naar een baan of je kunt ervoor kiezen om eerst met één van onze gave jongerenreizen door Australië te reizen. Wil je nog meer zekerheid en wil je direct opzoek naar een vaste baan in Australië? Dan bieden wij je een gegarandeerde baan aan op een boerderij of ranch waar je kunt gaan werken met paarden. Werken en reizen in Australië is echt een geweldige ervaring. Laat ons weten wat jouw wensen zijn en we helpen je bij het samenstellen van een werkvakantie!

SYDNEY
PLUS
8 dagen

 

Sydney » Jervis Bay »
Sydney
695,-
Groep

SYDNEY
GETAWAY
10 dagen

 

Sydney » Byron Bay »
Brisbane
895,-
Groep

MELBOURNE
PLUS
8 dagen

 

Melbourne » Phillip Island »
Melbourne
695,-
Groep

WERKEN OP
EEN BOERDERIJ
tot 12 maanden

 

Brisbane »
Locatie Boerderij
1875,-
Groep

WERKEN MET
PAARDEN
tot 12 maanden

 

Brisbane »
Locatie Ranch
1875,-
Groep

Met een beperkt budget een

tussenjaar in Australie

Dus jij wilt een tussenjaar in Australië nemen? Super tof! Australië is de perfecte plek voor een tussenjaar in het buitenland. Je vindt er knuffelige wallabies, de Aboriginal gemeenschap, Tim Tams in overvloed en meer dan 10.000 stranden in het hele land. Het is een land dat gebouwd is voor backpackers, en er is genoeg avontuur – van koraalriffen tot bruisende steden – om jouw tussenjaar mee te vullen.

Het is geen geheim dat Australië één keerzijde heeft: het is een duur land. Gelukkig is het als backpacker zeker mogelijk om met een beperkt budget een tussenjaar in Australië te nemen. Er zijn enorm veel manieren om geld te besparen, zowel voor als tijdens je reis door Australië. En nog beter, Australië is een van de weinige plekken waar je gemakkelijk als buitenlander kunt werken! Dat klopt, met een startpakket van Oak Travel kun je geld verdienen tijdens je werkvakantie.

7 budgettips voor je tussenjaar in Australie

Of je nu wilt werken in Australië of gewoon een groot avontuur wilt beginnen, houd je aan deze budgettips voor je tussenjaar in Australië en je zult binnen de kortste keren kleurrijke dollarbiljetten binnenhalen!

Tip #1 Zoek een baan!

Vraag tijdens je tussenjaar een Working Holiday Visa 417 aan voor een werkvakantie in Australië. Als je jonger bent dan 31 jaar, heb je de mogelijkheid om voor een jaar (of langer) te reizen met een Working Holiday visum. Met dit visum mag je werken, zodat je een eventuele reis door Australië kunt financieren. Je verdient dus niet alleen geld door te werken in het buitenland, maar je leert ook Australië kennen vanuit een ander perspectief, waardoor je reis nog zinvoller wordt.

Of je nu ervaring wilt opdoen in je eigen vakgebied of een baan zoekt die leuk en ontspannend is, er zijn eindeloze mogelijkheden voor een werkvakantie in Australië. Voordat je op zoek gaat naar een baan, is het goed om je tussenjaar te beginnen met een startpakket:

Sydney Getaway startpakket
Boerderijwerk
Melbourne Plus startpakket

Tip #2 Spaar voordat je reis begint

De beste manier om ervoor te zorgen dat je bankrekening het reizen naar Down Under aankan, is door te sparen voordat jouw tussenjaar in Australië begint. Neem een parttime baan, zet elke week geld opzij en stel een solide reisplan op. Bedenk hoe jij jouw tussenjaar in Australië wilt doorbrengen: werken, studeren of misschien wel vrijwilligerswerk doen? Duiken tussen rifhaaien of eindelijk leren surfen? Met elk detail moet rekening worden gehouden.

Als je moeite hebt om te sparen, gebruik dan de budgetplanner app van TravelSpend om je uitgaven bij te houden. Maximaliseer je spaargeld, zodat je dit tijdens je werkvakantie in Australië kunt besteden.

Tip #3 Vermijdt de grote steden

Je droomt ervan om champagne te drinken aan Circular Quay in Sydney, met uitzicht op het iconische Opera House en de Harbour Bridge. Of om rond te dwalen in de gezellige steegjes van Melbourne. Maar de waarheid is dat het leven in de grote steden niet altijd budgetvriendelijk is, tenzij je kunt werken in een van de grote steden in Australië. Zelfs als je goedkope accommodatie kunt vinden, zijn er zoveel verleidingen, van het bruisende nachtleven tot epische restaurants. Daarom is het beter om een kleinere plaats te kiezen voor jouw tussenjaar in Australië. Er zijn talloze kleine kustplaatsen waar je je kunt vestigen, of ga het binnenland in voor een echte Outback-ervaring.

Tip #4 Roadtrip met een camper of de Greyhound bus

Australië is gemaakt voor roadtrips, dus waarom zou je geen camper huren of een tweedehands exemplaar kopen? Een roadtrip maken is ideaal als je met een beperkt budget een tussenjaar in Australië wilt doorbrengen. De benzinekosten kun je delen met vrienden, zodat je binnen je budget blijft. Langs de kust vind je de goedkoopste brandstofprijzen, de beste uitzichten en campings om geld te besparen en tegelijkertijd het ultieme avontuur te beleven.

Reis je alleen of heb je geen rijbewijs, dan is de Greyhound bus een geweldige oplossing. Met dagelijkse vertrektijden en een netwerk van de oostkust tot het zuiden en door de Outback, kun je een groot deel van Australië zien. Ontmoet nieuwe vrienden tijdens je reis met een Greyhound-buspas en ga samen het backpackavontuur in Australië aan.

Tip #5 Bereid je eigen eten

Hoewel eten een uitstekende manier is om de cultuur van een nieuwe plek te ervaren, is uit eten gaan in Australië gewoon duur. Verwacht $10 AUD te betalen voor een lunch, $4 AUD voor een kopje koffie en $20 AUD voor een betaalbaar diner in een plaatselijk eetcafé. Gelukkig is er een manier om tijdens je werkvakantie in Australië betaalbaar te eten zonder je geld te verspillen aan dure restaurants. Met zoveel landbouwgrond in het hele land is het voor jou gemakkelijk om lokaal voedsel te kopen, te koken en te eten. Elke grote stad heeft meerdere boerenmarkten, dus je kunt altijd verse producten kopen, van vlees en kaas tot lokaal geteeld fruit en groenten. Je ondersteunt niet alleen de lokale boeren voor een betaalbare prijs, maar markten zijn ook een hotspot voor mensen kijken, livemuziek en lokale ambachten.

Tip #6 Doe vrijwilligerswerk in Australie

Het is waar dat je geld betaalt om vrijwilligerswerk te kunnen doen in Australië. Maar de meeste tussenjaarprogramma’s voor vrijwilligerswerk in Australië omvatten accommodatie en andere extra’s, zoals maaltijden, vervoer, training, activiteiten en donaties. Je hoeft je geen zorgen te maken over het organiseren van iets, want alles is al geregeld. Er zijn enorm veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, vooral voor dierenliefhebbers. En hoewel het misschien niet je eerste gedachte is bij het plannen van een werkvakantie in Australië, zal vrijwilligerswerk in het buitenland uitstekend staan op je CV. Dit maakt het weer makkelijker om een baan te vinden en wat geld terug te verdienen na je reis.

Tip #7 Profiteer van gratis bezienswaardigheden

Als je een natuurliefhebber bent, is een tussenjaar in Australië helemaal geweldig. Hier vind je eindeloze stranden, nationale parken en kun je genieten van wandelingen langs de kust, stadsparken en botanische tuinen, allemaal zonder geld uit te geven. Naast de prachtige natuur zijn er ook tal van gratis musea en galerieën te vinden. De meeste steden bieden ook dagelijks gratis rondleidingen door de stad aan. Dus als je een vrije dag hebt van je werk, sluit dan aan bij een rondleiding om meer te weten te komen over je nieuwe omgeving.