Skip to main content

Werken en reizen in Australie

Tussenjaar startpakketten met je Working Holiday visum

Wil je graag tijdens je tussenjaar werken en reizen in Australië? Met een startpakket van Oak Travel hoef jij je nergens zorgen om te maken en weet je zeker dat je werkvakantie goed van start gaat. Met onze startpakketten in Sydney en Melbourne wordt er accommodatie geregeld, maar ook ontvang je een SIM kaart, Australische bankrekening en een Tax File number! Op deze manier word je werkvakantie in Australië net even wat makkelijker gemaakt.

Na de eerste week van dit Working Holiday avontuur, kun je direct opzoek gaan naar een baan of je kunt ervoor kiezen om eerst met één van onze gave jongerenreizen door Australië te reizen. Wil je nog meer zekerheid en wil je direct opzoek naar een vaste baan in Australië? Dan bieden wij je een gegarandeerde baan aan op een boerderij of ranch waar je kunt gaan werken met paarden. Werken en reizen in Australië is echt een geweldige ervaring. Laat ons weten wat jouw wensen zijn en we helpen je bij het samenstellen van een werkvakantie!!

SYDNEY BASIS & SURF
STARTPAKKET
8 dagen

 

Sydney
535,-
Individueel & Groep

SYDNEY GETAWAY
STARTPAKKET
8 dagen

 

Sydney
695,-
Groep

SYDNEY PLUS
STARTPAKKET
8 dagen

 

Sydney
725,-
Groep

MELBOURNE PLUS
STARTPAKKET
8 dagen

 

Melbourne
695,-
Groep

WERKEN IN
DE HORECA
tot 12 maanden

 

Meerdere locaties
995,-

WERKEN OP
EEN BOERDERIJ
tot 12 maanden

 

Brisbane
1875,-

WERKEN MET
PAARDEN
tot 12 maanden

 

Brisbane
1875,-

Met een beperkt budget een

tussenjaar in Australie

Dus jij wilt een tussenjaar in Australië nemen? Super tof! Australië is de perfecte plek voor een tussenjaar in het buitenland. Je vindt er knuffelige wallabies, de Aboriginal gemeenschap, Tim Tams in overvloed en meer dan 10.000 stranden in het hele land. Het is een land dat gebouwd is voor backpackers, en er is genoeg avontuur – van koraalriffen tot bruisende steden – om jouw tussenjaar mee te vullen.

Het is geen geheim dat Australië één keerzijde heeft: het is een duur land. Gelukkig is het als backpacker zeker mogelijk om met een beperkt budget een tussenjaar in Australië te nemen. Er zijn enorm veel manieren om geld te besparen, zowel voor als tijdens je reis door Australië. En nog beter, Australië is een van de weinige plekken waar je gemakkelijk als buitenlander kunt werken! Dat klopt, met een startpakket van Oak Travel kun je geld verdienen tijdens je werkvakantie.

7 budgettips voor je tussenjaar in Australie

Of je nu wilt werken in Australië of gewoon een groot avontuur wilt beginnen, houd je aan deze budgettips voor je tussenjaar in Australië en je zult binnen de kortste keren kleurrijke dollarbiljetten binnenhalen!

Tip #1 – Zoek een baan!

Vraag tijdens je tussenjaar een Working Holiday Visa 417 aan voor een werkvakantie in Australië. Als je jonger bent dan 31, heb je de mogelijkheid om voor een jaar (of langer) te reizen met een Working Holiday visum. Met dit visum mag je werken zodat je een eventuele reis door Australië kunt financieren. Je verdient dus niet alleen geld door te werken in het buitenland, maar je leert ook Australië kennen vanuit een ander perspectief, waardoor je reis nog zinvoller wordt.

Of je nu ervaring wilt opdoen in je eigen vakgebied of een baan zoekt die leuk en ontspannen is, er zijn eindeloze mogelijkheden voor een werkvakantie in Australië. Voordat je opzoek gaat naar een baan, is het goed om je tussenjaar te beginnen met een startpakket:

Sydney Getaway startpakket
Boerderijwerk
Melbourne Plus startpakket

Tip #2 – Spaar voordat je reis begint

De beste manier om ervoor te zorgen dat je bankrekening het reizen naar Down Under aankan, is door te sparen voordat jouw tussenjaar in Australië begint. Neem een parttime baan, leg elke week geld opzij en bedenk een solide reisplan. Bedenk hoe jij jouw tussenjaar in Australië wilt doorbrengen: Werken? Studeren? Of misschien wel vrijwilligerswerk doen? Duiken tussen rifhaaien of eindelijk leren surfen? Met elk detail moet rekening worden gehouden.

Als je moeite hebt om te sparen, gebruik dan de budgetplanner app van TravelSpend om je uitgaven bij te houden. Maximaliseer je spaargeld, zodat je dit tijdens je werkvakantie in Australië kunt uitgeven.

Tip #3 – Vermijdt de grote steden

Je droomt ervan om champagne te drinken aan de Circular Quay in Sydney, met uitzicht op het iconische Opera House en de Harbour Bridge. Of struinen door de gezellige steegjes van Melbourne. Maar de waarheid is dat het stadsleven niet altijd budgetvriendelijk is, tenzij je kan werken in een van de grote steden van Australië. Zelfs als je goedkope accommodatie kunt vinden, zijn er zoveel verleidingen, van het bruisende nachtleven tot epische restaurants. Zoek daarom een kleinere plaats om jouw tussenjaar in Australië door te brengen. Er zijn talloze kleine kustplaatsen om je te settelen, of ga het binnenland in voor een echte Outback ervaring.

Tip #4 – Roadtrip met vrienden in een camper of de Greyhound bus

Australië is gemaakt voor roadtrips, dus waarom geen camper huren of een tweedehands kopen? Een roadtrip maken is ideaal als je met een beperkt budget een tussenjaar in Australië wilt doorbrengen. De benzinekosten kun je delen met vrienden, zodat je binnen het budget blijft. Langs de kust vind je de goedkoopste brandstofprijzen, de beste uitzichten en campings om geld te besparen en tegelijkertijd het ultieme avontuur te beleven.

Reis je alleen of heb je geen rijbewijs, dan is de Greyhound bus een geweldige oplossing. Met dagelijkse vertrektijden en een netwerk van de oostkust naar het zuiden en door de Outback, kun je een groot deel van Australië zien. Ontmoet nieuwe vrienden tijdens je reis met een Greyhound buspas en ga samen het backpack avontuur in Australië aan.

Tip #5 – Bereid je eigen eten

Hoewel eten een uitstekende manier is om de cultuur van een nieuwe plek te ervaren, is uit eten gaan in Australië gewoonweg duur. Verwacht $10,- AUD te betalen voor een lunch, $4,- AUD voor koffie en $20,- AUD voor een betaalbaar diner in een plaatselijk eetcafe. Gelukkig is er een manier om tijdens je werkvakantie in Australië betaalbaar te eten zonder dat je geld verspilt aan dure restaurants. Met zoveel landbouwgrond in het hele land, is het voor jou makkelijk om lokaal voedsel te kopen, te koken en eten. Elke grote stad heeft meerdere farmers markten, dus je kunt altijd verse producten kopen, van vlees en kaas tot lokaal geteeld fruit en groenten. Je ondersteunt niet alleen de lokale boeren voor een goedkope prijs, maar markten zijn ook een hotspot voor mensen kijken, livemuziek en lokale ambachten.

Tip #6 – Doe vrijwilligerswerk in Australie

Het is waar dat je geld betaalt om vrijwilligerswerk te kunnen doen in Australië. Maar de meeste tussenjaar programma’s voor vrijwilligers in Australië omvatten accommodatie en andere extra’s, zoals maaltijden, vervoer, training, activiteiten en donaties. Je hoeft geen zorgen te maken over het organiseren van iets, want alles is al geregeld. Er zijn enorm veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, vooral voor dierenliefhebbers. En hoewel het misschien niet je eerste gedachte is bij het plannen van een werkvakantie in Australië, zal vrijwilligerswerk in het buitenland er uitstekend uitzien op je CV. Waardoor het weer makkelijker wordt om een baan te vinden en wat geld terug te verdienen na je reis.

Tip #7 – Profiteer van gratis evenementen

Als je een natuurliefhebber bent, dan is een tussenjaar in Australië helemaal geweldig. Je vindt hier eindeloze stranden, nationale parken, en geniet van wandelingen langs de kust, stadsparken en botanische tuinen. Plan dus dagen vol zonder dat je geld hoeft uit te geven. Naast de geweldige natuur, zijn er ook genoeg gratis musea en galerieën te vinden. De meeste steden bieden ook dagelijks gratis rondleidingen door de stad aan, dus als je een vrije dag hebt van je werk, sluit dan aan bij een rondleiding om meer te weten te komen over je nieuwe omgeving.

Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!