Werken & Reizen

Tijdens je tussenjaar

Werken en reizen in Australië

Wil je graag tijdens je tussenjaar werken en reizen in Australië? Met een startpakket van Oak Travel hoef jij je nergens zorgen om te maken en weet je zeker dat je Working Holiday goed van start gaat. Via onze startpakketten in Sydney en Melbourne wordt er accommodatie geregeld, maar ook ontvang je onder andere een SIM kaart, Australische bankrekening en een Tax File number! Op deze manier wordt voor jou het werken en reizen in Australië net even wat makkelijker gemaakt. Nadat je het startpakket hebt afgerond kun je direct opzoek gaan naar een baan of je kunt ervoor kiezen om eerst met één van onze gave jongerenreizen door Australië te reizen. Wil je nog meer zekerheid en wil je direct opzoek naar een vaste baan in Australië? Dan bieden wij je een gegarandeerde baan op een boerderijwerk of ranch waar je kunt gaan werken met paarden.

Werken en reizen in Australië is echt geweldig. Laat ons weten wat jouw wensen zijn en we helpen je niet alleen bij het samenstellen een Working Holiday startpakket… Maar ook tijdens het werken en reizen in Australië staan we altijd voor je klaar!

SYDNEY
BASIS
6 dagen

 

Individueel
€295,-

SYDNEY
PLUS
8 dagen

 

Groep
€625,-

SYDNEY
WORK & SURF
8 of 15 dagen

 

Groep
Vanaf €685,-

MELBOURNE
BASIS
4 dagen

 

Individueel
€245,-

MELBOURNE
PLUS
8 dagen

 

Groep
€595,-

WERKEN OP
EEN BOERDERIJ
4 – 12 maanden

 

Vanaf €1495,-

WERKEN MET
PAARDEN
4 – 12 maanden

 

Vanaf €1495,-

COMBINEER
WERKEN & REIZEN

met een surfcursus aan de
oostkust van Australië

Met een beperkt budget een

tussenjaar in Australië

Dus jij wilt een tussenjaar in Australië nemen? Super tof! Australië is de perfecte plek voor een tussenjaar in het buitenland. Je vindt er knuffelige wallaby’s, een multiculturele gemeenschap, Tim Tams in overvloed en meer dan 10.000 stranden in het hele land. Het is een land dat is gebouwd voor backpackers en roadtrippers, en er is genoeg avontuur – van koraalriffen tot bruisende steden – om jouw tussenjaar mee te vullen.

Het is geen geheim dat Australië één keerzijde heeft: het is een duur land. Gelukkig is het als backpacker zeker mogelijk om met een beperkt budget een tussenjaar in Australië te nemen. Er zijn enorm veel manieren om geld te besparen, zowel voor als tijdens je reis door Australië. En nog beter, Australië is een van de weinige plekken waar je gemakkelijk in het buitenland kunt werken! Dat klopt, met de meeste tussenjaar programma’s in Australië kun je geld verdienen terwijl je reist.

7 budgettips voor je tussenjaar in Australië

Of je nu een baan in Australië wilt krijgen of gewoon een groot avontuur wilt beginnen, houd je aan deze budgettips voor je tussenjaar in Australië en je zult binnen de kortste keren kleurrijke dollarbiljetten binnenhalen!

Werken tijdens een tussenjaar in Australie met je Working Holiday visum

Tip #1 – Zoek een baan!

Het beste is om gebruik te maken van het visumprogramma voor werkvakanties tijdens een tussenjaar in Australië. Als je jonger bent dan 30, heb je de mogelijkheid om voor een jaar (of langer) te reizen met een Working Holiday visum. Met dit visum mag je werken zodat je de reis door Australië kunt financieren. Je verdient dus niet alleen geld door te werken in het buitenland, maar je leert ook Australië kennen vanuit een ander perspectief, waardoor je reis nog zinvoller wordt.

Of je nu ervaring wilt opdoen in je eigen vakgebied of een baan zoekt die leuk en ontspannen is, er zijn eindeloze mogelijkheden om te werken in Australië. Voordat je opzoek gaat naar een baan, is het goed om je tussenjaar te beginnen met een startpakket:
Sydney Basis startpakket
Sydney Work & Surf 
Werken met paarden

Tip #2 – Spaar voordat je reis begint

De beste manier om ervoor te zorgen dat je bankrekening het reizen naar Down Under aankan, is door te sparen voordat jouw tussenjaar in Australië begint. Neem een parttime baan, leg elke week geld opzij en bedenk een solide reisplan. Bedenk hoe jij jouw tussenjaar in Australië wilt doorbrengen: werken? Studeren of vrijwilligerswerk doen? Duiken tussen rifhaaien of eindelijk leren surfen? Met elk detail moet rekening worden gehouden.

Als je moeite hebt om je spaargeld weg te stoppen, gebruik dan de budgetplanner app van TravelSpend om je uitgaven bij te houden. Maximaliseer je spaargeld, zodat je dit tussen je tussenjaar in Australië kunt uitgeven.

Tijdens je tussenjaar in Australië werken met Paarden op een boerderij in Australie

Tip #3 – Vermijdt de grote steden

Je droomt ervan om champagne te drinken aan de Circular Quay in Sydney, met uitzicht op het iconische Opera House en de Harbour Bridge. Of struinen door de gezellige steegjes van Melbourne. Maar de waarheid is dat het stadsleven niet altijd budgetvriendelijk is, tenzij je kan werken in een van de grote steden van Australië. Zelfs als je goedkope accommodatie kunt vinden, zijn er zoveel verleidingen, van het bruisende nachtleven tot epische restaurants. Zoek in plaats daarvan een kleinere plaats om je tussenjaar in Australië door te brengen. Er zijn talloze kleine strandsteden om je te settelen, of ga het binnenland in voor de echte Outback ervaring.

Tip #4 – Roadtrip met vrienden in een camper of de Greyhound bus

Australië is gemaakt voor roadtrips, dus waarom geen camper huren of een tweedehands kopen? Roadtrippen is ideaal als je met een beperkt budget een tussenjaar in Australië wilt doorbrengen. De benzinekosten kun je delen met vrienden, zodat je binnen het budget blijft. Langs de kust vindt je de goedkoopste brandstofprijzen, de beste uitzichten en optimale campings om geld te besparen en tegelijkertijd het ultieme avontuur te beleven.

Reis je alleen of heb je geen rijbewijs, dan is de Greyhound bus een geweldige oplossing. Met dagelijkse vertrektijden en een netwerk van de oostkust naar het zuiden en door het hete midden, kun je een groot deel van Australië zien. Ontmoet nieuwe vrienden tijdens je reis met een Greyhound buspas en ga samen het backpack avontuur in Australië aan.

Tip #5 – Bereidt je eigen eten

Hoewel eten een uitstekende manier is om de cultuur van een nieuwe plek te ervaren, is uit eten gaan in Australië gewoonweg duur. Verwacht $14,- AUD te betalen voor een lunch, $4,- AUD voor koffie en $24,- AUD voor een betaalbaar diner in een plaatselijk eetcafe. Gelukkig is er een manier om tijdens je tussenjaar in Australië betaalbaar te eten zonder dat je geld verspilt aan dure restaurants. Met zoveel landbouwgrond in het hele land, is het voor jou makkelijk om lokaal voedsel te kopen, te koken en eten. Elke grote stad heeft meerdere farmers markten, dus je kunt altijd verse producten kopen, van vlees en kaas tot lokaal geteeld fruit en groenten. Je ondersteunt niet alleen de lokale boeren voor een goedkope prijs, maar markten zijn ook een hotspot voor mensen kijken, livemuziek en lokale ambachten.

Tijdens je tussenjaar in Australie vrijwilligerswerk doen met koala's

Tip #6 – Doe vrijwilligerswerk in Australië

Het is waar dat je geld betaalt om vrijwilligerswerk te kunnen doen in het buitenland. Maar de meeste tussenjaar programma’s voor vrijwilligers in Australië omvatten accommodatie en andere extra’s, zoals maaltijden, vervoer en activiteiten. Je hoeft geen zorgen te maken over het organiseren van iets, want alles is al geregeld. Er zijn enorm veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, vooral voor dierenliefhebbers. En hoewel het misschien niet je eerste gedachte is bij het plannen van een tussenjaar in Australië, zal vrijwilligerswerk in het buitenland er uitstekend uitzien op je CV. Waardoor het gemakkelijker wordt om een baan te vinden en wat geld terug te verdienen na je reis.

Tip #7 – Profiteer van gratis evenementen

Als je een natuurliefhebber bent, dan is een tussenjaar in Australië helemaal geweldig. Je vindt hier eindeloze stranden, nationale parken, en geniet van wandelingen langs de kust, stadsparken en botanische tuinen. Plan dus dagen vol zonder dat je geld hoeft uit te geven. Naast de geweldige natuur, zijn er ook genoeg gratis musea en galerieën te vinden. De meeste steden bieden ook dagelijks gratis rondleidingen door de stad aan, dus als je een vrije dag hebt, sluit dan aan bij een rondleiding om meer te weten te komen over je nieuwe omgeving.