Noord-Amerika

Amerika en Canada zijn twee geweldige landen om doorheen te reizen. En onze reisspecialisten staan klaar om te ondersteunen bij jouw ultieme droomreis! Maak je keuze uit: jongerenreizen, backpacken, werken met paarden en camperhuur. Bekijk hieronder het volledige aanbod...

Maak een bijzondere reis door

het uitgestrekte Amerika & Canada

Reizen door Noord-Amerika is een hele onderneming. Canada en Amerika zijn namelijk zo groot, dat je niet altijd weet waar je moet beginnen. Met de jongerenreizen van Oak Travel kun je verschillende staten en delen van Amerika en Canada ontdekken. Maak met een groep internationale reizigers tussen de 18 en 32 jaar een roadtrip door Noord-Amerika. Ontdek bijvoorbeeld de wereldberoemde oostkust en westkust van Amerika en Canada, maar sla zeker weten ook niet het swingende zuiden over, zoals Dallas, Houston en New Orleans.

Twijfel je nog? Neem dan contact op met het team van Oak Travel! Wij kunnen samen met jou, de perfecte reis door Amerika of Canada samenstellen. Natuurlijk is het ook mogelijk om reizen met elkaar te combineren. Wanneer je ervoor kiest om een reis naar het buitenland te maken, is het belangrijk om te zorgen voor een goede reisverzekering. Oak Travel werkt samen met Allianz en SafetyWing. De reisverzekering van SafetyWing biedt ook dekking voor een behandeling van het Corona virus.

Ga het avontuur aan met een backpackreis

Reis met de lokale bus en trein tussen de geweldige steden van Amerika en Canada..
Backpacken

Wanneer je wilt gaan backpacken, denk je meestal aan landen in Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika. Maar toch begint ook Noord-Amerika steeds populairder te worden onder de backpackers en budgetreizigers. Door de grote afstanden zijn Amerika en Canada wel landen die om meer tijd vragen. Er zijn veel nationale parken, een diverse geografie, cultuur, muziek en heerlijk regionaal eten. Om je tijd zo goed mogelijk in te delen, is een backpackreis een ideale oplossing. Je reist op een flexibele manier met de lokale bus en trein, zodat je overal op de route kunt uitstappen en zo lang als jij wilt daar blijven. En stap gewoon weer op de volgende bus of trein om je weg door Noord-Amerika te vervolgen.

Maar ook het reizen met een camper door Canada en Amerika is ontzettend populair en dat is natuurlijk niet zonder reden. Of je nu wilt surfen, skiën of wandelen alles is hier mogelijk! Door een camper te huren, kun jij je eigen roadtrip maken. De omgeving van California en Vancouver zijn onze favoriet. Beide gebieden beschikken over een goede mix van grote steden, mooie stranden, natuur en een laid-back levensstijl. Het is moeilijk te zeggen wat de beste reistijd is voor Canada en Amerika. Over het algemeen kiezen de meeste reizigers voor de maanden mei tot en met september. In deze periode is de temperatuur goed en staat alles in bloei.

Bekijk de jongerenreizen

Ontdek met een van onze jongerenreizen het beste van Amerika en Canada..

Camper huren in Amerika

Vraag hier een voordelige offerte aan voor het huren van een camper in Noord-Amerika..

reizen in Latijns-Amerika?

Tijdens de reizen in Latijns-Amerika leer je de Spaanse taal en onderneem je gave activiteiten..
Werken met Paarden

In de Amerikaanse staten Florida en Wyoming, heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een paarden programma! Je kunt namelijk kiezen uit twee verschillende Amerikaanse paarden ranches.

Het vrijwilligerswerk programma in Florida bestaat uit het opvangen en verzorgen van verwaarloosde wilde mustangs. Jij gaat er samen met andere vrijwilligers voor zorgen dat de opgevangen mustangs weer een mooie toekomst krijgen. Naast dat de wilde paarden worden verzorgd en gerehabiliteerd, is het ook belangrijk dat ze getemd worden. En jij kunt hierbij helpen, wat natuurlijk een bijzondere ervaring is! Het werk wat je hier als vrijwilliger verricht wordt ontzettend gewaardeerd en jij haalt hier dan ook veel voldoening uit.

Op de ranch in Wyoming zijn geen verwaarloosde paarden, maar je helpt wel mee met de dagelijkse taken. Bijvoorbeeld paarden in de ochtend uit de wei halen, jonge paarden trainen en de koeien bij elkaar drijven. Ook staan er prachtige trailritten op de planning en kampeer je voor een nacht in een tipi. Kortom tijdens jouw tijd op deze paarden ranch wordt je echt ondergedompeld in het leven van de cowboys en cowgirls.

Werken met paarden op een
Amerikaanse ranch

Bekijk hier de verschillende ranches in Amerika waar je met paarden kunt werken..