Australië

Bekijk hieronder onze pakketten voor Jongerenreizen, Campers, Surfen, Working Holiday & Vrijwilligerswerk

Backpacken

Backpacken in Australië is voor iedereen weggelegd. Je kunt reizen met een camper en op de beste campings staan, of stap op de Greyhound bus en verblijf in hostels. De meeste reizigers beginnen hun reis door Australië in Sydney of Melbourne. Ontdek langs de kust het prachtige Great Barrier Reef, surf op de beste plekken en verken met een zeilboot de adembenemende Whitsundays. Daarnaast moet je ook het avontuur op Fraser Island per 4WD aan gaan en uit een vliegtuig springen tijdens een 14.000FT tandem skydive. De Outback van Australië is magisch, zeker als je iedere avond de heldere sterrenhemel kunt bewonderen. De hoogtepunten zijn daar natuurlijk de Uluru Rock, Kings Canyon en Kata Tjuta.

Campers

Door de grote afstanden in Australië heb je vervoer nodig om te alles te kunnen ontdekken. Een camper huren in Australië is er voor elk budget, want je kunt kiezen uit een 2-persoons budget camper tot een 6-persoons luxe motorhome. De Hippie Drift en Chubby Camper zijn speciaal ontworpen voor jonge reizigers die met een beperkt budget Australië willen verkennen. De Hitop camper is wat comfortabeler, want het heeft iets meer lengte en stahoogte. Beschik je over meer budget dan is de 2-persoons Maui Ultima camper erg interessant. De 4- of 6-persoons motorhomes zijn ideaal voor gezinnen en groepen. Deze campers zijn namelijk breed opgezet en het beschikt o.a. over een douche, toilet, luifel, koelkast, vriezer, gasfornuis en magnetron.

Jongerenreizen

Je hebt de stap gemaakt om alleen door Australië te reizen. Maar je wilt toch het gemak van een reis waarbij aan alles is gedacht. Bekijk dan onze verschillende jongerenreizen! Deze groepsreizen zijn inclusief overnachtingen, gave activiteiten, professionele gids en vervoer. Daarnaast ontmoet je tijdens een van deze groepsreizen andere reizigers, die het net als jij te gek vinden om een trip door Australië te maken. Ook is het mogelijk verschillende jongerenreizen te combineren, zodat je nog meer van Australië kunt zien! Reis bijvoorbeeld langs de oostkust via Melbourne naar Perth, wat aan de westkust ligt. Of combineer je trip met de outback en ontdek de Uluru en de Kings Canyon.

Surfen

Surfen in Australië leer je alleen bij de beste surfscholen in Sydney en Byron Bay. Ervaar het laid-back surf leven in Australië, pak de beste golven, surf op de mooiste locaties en sluit nieuwe vriendschappen voor het leven! Ga mee op een 7- of 14-daagse surfkamp, of neem deel aan een 1 of 2 maanden surfcursus en leer het surfen als een professional. Tijdens de surfcursus leer je alles over de zee, golven, stroming en wat dat voor een effect heeft op je surfboard. Wil je het surfen graag overbrengen aan andere liefhebbers, dan kun je in Byron Bay binnen 3 maanden een erkend Level 1 Instructeur diploma behalen. Met dit diploma kun je overal ter wereld lesgeven aan beginners en gevorderden.

Reis op maat

Australië is het land bij uitstek om doorheen te reizen, maar reizigers weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Bij Oak Travel kun je nu met behulp van het professionele team zelf je eigen trip samenstellen. De meest populaire trip in Australië is van Sydney naar Cairns of andersom. Tijdens je reis langs de oostkust kun je verschillende activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld de Blue Mountains, Fraser Island, skydiven, zeilen bij de Whitsundays en surfen. Verleng eventueel je reis met een trip naar het zuiden van Australië en de Outback. De Great Ocean Road is geweldig om te verkennen, maar ook Kangaroo Island, Uluru en Kakadu National Park mag je zeker niet overslaan.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk in Australië betekent werken met wilde dieren in nood! Help de koala’s, kangoeroes, schildpadden en andere wilde dieren aan een betere toekomst. Oak Travel beschikt over verschillende vrijwilligersprojecten aan de oostkust. Als je graag met koala’s en kangoeroes wilt gaan werken, dan is het project in de omgeving van Albury en Port Douglas ideaal. In Gladstone kun je gaan werken met wombats, kangoeroes, wallaby’s en andere wilde dieren. In Cairns kun je mee helpen met het verzorgen van zieke en gewonde zeeschildpadden. De zeeschildpadden lijden aan een ziekte, honger of letsel veroorzaakt door boten, visgerei of ingeslikt plastic.

Werken & Reizen

Werken en reizen in Australië is onder de jongeren tussen de 18 en 30 jaar ontzettend populair. Veel studenten gaan bijvoorbeeld tijdens hun tussenjaar in Australië werken en reizen. Begin je avontuur met een startpakket van Oak Travel, en ga werken in het bruisende Sydney of Melbourne. Werk je liever op zee of het platteland, dan kun je ook deelnemen aan een zeilcursus of boerderijwerk in Australië. Legaal werken in Australië kan alleen met een Working Holiday visum. Deze visum kun je aanvragen bij de Australische immigratiedienst. Na goedkeuring kun je voor maximaal 12 maanden in Australië werken. Het plannen van je ultieme reis kan nu echt beginnen!