Skip to main content

Surfvakantie in Australie

Surflessen volgen aan de mooiste stranden of wordt surfleraar

Ga jij reizen door Australië? Dan mag je het surfen niet overslaan! Surfen in Australië is namelijk een levensstijl waar veel Aussies van genieten. Het zijn niet alleen de golven, maar ook de stranden, de sterren aan de nachtelijke hemel en kampvuren die deze manier van leven zo bijzonder maken. Je kunt ervoor kiezen om naar een surfkamp te gaan of jezelf te ontwikkelen met een surfcursus en je onder te dompelen in het leven van de surfdudes. Ga bijvoorbeeld vijf dagen surfen tijdens het Sydney surfkamp. Of ga een paar weken of maanden naar de prachtige surfstranden in Byron Bay of Arrawarra Beach. Misschien vind je het surfen zo gaaf dat je surfleraar wilt worden. Of je nu een beginnende surfer bent of als gevorderde je surfvaardigheden wilt verbeteren, iedereen is welkom!

Het is ook mogelijk om het surfen te combineren met yoga, zodat je goed tot rust kunt komen. Zet een surfvakantie in Australië op je bucketlist en kies voor de leukste surfkampen Down Under! Combineer eventueel ook een surftrip met een gave jongerenreis in Australië.

SPOT X
SURFCURSUS
1 of 2 maanden

 

Sydney of Brisbane »
Spot X (Arrawarra)
vanaf 2875,-

SPOT X LEVEL 1
SURF INSTRUCTEUR
3 maanden

 

Sydney of Brisbane »
Spot X (Arrawarra)
6195,-

SYDNEY
SURFKAMP
5 dagen

 

Gerroa
545,-

SURFKAMP
ADVENTURE
8 dagen

 

Byron Bay
765,-

De 8 beste stranden

om te surfen in Australie

Het strand en de surflevensstijl zijn niet alleen diepgeworteld in de Australische manier van leven, maar ook in het hart van Australiërs, en het is geen verrassing waarom. Met een overvloed aan stranden die niet alleen geschikt zijn om te zonnebaden, maar ook enkele van de beste surfgolven ter wereld produceren, zijn dit de stranden waar je naartoe moet als je op zoek bent naar die volgende nieuwe golf.

Crescent Head, NSW

De golven bij Crescent Head zijn 25 km lang en perfect voor zowel beginners als gevorderde surfers. Gelegen net ten noorden van Port Macquarie, zijn er vier ‘perfecte rechtse point breaks’ waar je tot wel 200 meter kunt surfen. Hierdoor heeft het nieuws over deze specifieke point break zich over de hele wereld verspreid, wat onder andere heeft geleid tot de productie van de surf film Hang Ten (2001) op deze locatie.

Gold Coast, QLD

Hoewel er tal van stranden langs de kust van Queensland liggen, zijn het de stranden langs de Gold Coast die van wereldklasse zijn. Van de lange zandstranden tot de vele golven die je roepen, is het geen verrassing dat enkele van ’s werelds beste surfers dit Australische paradijs hun thuis noemen. Van Rainbow Bay en Snapper Rocks tot Narrow Neck en Surfers Paradise, er zijn genoeg golven om te surfen en stranden om op te ontspannen.

Northern Beaches, NSW

Een van de vele favorieten onder surfers zijn de noordelijke stranden van Sydney, die zich 20 km langs de kustlijn uitstrekken, van Manly Beach tot Palm Beach. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, ga dan lekker surfen op het iconische strand van North Narrabeen. Hoewel het hier behoorlijk druk kan zijn, strekt dit strand zich uit over 3 km. Voor professionele surfers is een trip naar Long Reef Bommie echter een must.

The Pass, Byron Bay, NSW

Een van de beroemdste kustplaatsen van Australië, Byron Bay, nodigt je uit om de overvloed aan stranden en enkele van de beste golven voor surfers te verkennen. The Pass, gelegen aan het einde van Clarkes Beach, is een van de beste surfspots langs deze kustlijn – hoewel je zult merken dat dit gebied vaak druk is met surfers. Ga na een dag surfen naar het uitkijkpunt voor een spectaculair uitzicht over de baai.

TIP! Ben je een beginnende surfer, neem dan deel aan het Surfkamp Adventure waar je leert surfen op de beste golven van Byron Bay.

Noosa Heads, QLD

Naast fantastische surf breaks die je uitnodigen voor een surfsessie, is dit gebied van Noosa Heads ook nog eens ontzettend fotogeniek. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar de ideale deining of een professionele surfer die een echte rit van 200 meter wil maken, de stranden van Noosa Heads bieden enkele van de beste surfplekken van Australië en zijn geschikt voor surfers van alle niveaus dankzij het rustige water.

Wanneer je een surfsessie plant in Noosa, is het handig om de Surf Forecast te bekijken. De camera’s laten je direct de kwaliteit van de golven zien, zodat je zeker bent van een heerlijke ochtend of middag surfen.

Prevelly Bay, WA

Dompel jezelf onder in de echte strandsfeer van de internationaal bekende surfbestemming Prevelly Bay. Hier word je omringd door surfers, zwemmers en zonaanbidders. Langs de kust van Margaret River zijn veel breaks te vinden, maar Prevelly Bay vormt het hart van het surfen. Helaas is dit zonder twijfel geen plek voor beginners. De baai trekt grote namen van over de hele wereld aan om deel te nemen aan de Drug Aware Margaret River Pro. Dit is een van de weinige plaatsen in Australië waar surfers helmen zullen dragen.

Arrawarra Beach, NSW

Arrawarra Beach, aan de rand van New South Wales, is een te gekke surfbestemming in Australië die je zeker moet bezoeken. Hier kun je genieten van geweldige beschutting tegen krachtige golven en een brede zandbank met heerlijk rollende golven. Dit maakt het een perfecte plek voor beginnende surfers. Het strand is lekker vlak en de zandbank is zo breed dat je op elk moment van de dag kunt oefenen.

TIP! Boek een surfcursus van 1, 2 of 3 maanden in Arrawarra Beach en beleef de tijd van je leven!

Bells Beach, VIC

Historisch en spiritueel gezien is Bells Beach de thuisbasis van het Australische surfen. Sinds 1962 is het de locatie van het oudste en meest prestigieuze surf evenement van het land, tegenwoordig bekend als Rip Curl Pro. Bells Beach, gelegen in de buurt van Torquay, is niet alleen een iconisch strand in Victoria, maar de krachtige golven bieden ook uitstekende surfmogelijkheden, soms wel tot 5 meter hoog, tegen de rode kleikliffen. Of je nu gaat surfen of gewoon de omgeving wilt verkennen, een bezoek aan Bells Beach is absoluut een aanrader.

× Hoe kan ik je helpen?