Surfen in Australie leer je aan

de mooiste stranden van de oostkust

Ga jij reizen door Australië? Dan mag je het surfen niet overslaan! Surfen in Australië is namelijk een levensstijl waar veel Aussies van genieten. Het zijn niet alleen de golven, maar ook de stranden, de sterren aan de nachtelijke hemel en kampvuren die deze manier van leven zo bijzonder maken. Je kunt ervoor kiezen naar een surfkamp te gaan of ontwikkel jezelf met surfcursus en dompel je onder in het leven van de surfdudes. Ga bijvoorbeeld een paar dagen surfen tijdens het Paradise Surf Weekend. Of ga een paar weken naar de prachtige surfstranden bij Byron Bay of Arrawarra Beach. Misschien vindt je het surfen zo gaaf, dat je surf leraar wilt worden. Of je nu een beginnende surfer bent of als gevorderde je surf skills wilt verbeteren, je wordt altijd uitgedaagd, pakt de beste golven en sluit vriendschappen voor het leven!

Ook is het mogelijk het surfen in Australië te combineren met yoga, zodat je goed tot rust kunt komen. Zet surfen in Australië op je bucket list en kies voor de leukste surflessen Down Under! En combineer eventueel een surftrip met een jongerenreis in Australië.

BYRON BAY LEVEL 1
SURF INSTRUCTEUR
3 maanden

 

Sydney of Brisbane »
Byron Bay
5125,-

SYDNEY LEVEL 1
SURF INSTRUCTEUR
12 weken

 

Sydney »
Thirroul
5895,- 5095,-

800,- euro korting
BYRON BAY
SURFCURSUS
1 of 2 maanden

 

Sydney of Brisbane »
Byron Bay
vanaf 2245,-

SYDNEY
SURFCURSUS
4 of 8 weken

 

Sydney »
Thirroul
vanaf 2245,- 1995,-

250,- euro korting
SYDNEY
SURFKAMP
7 of 14 nachten

 

Sydney » Thirroul
Vanaf 625,-

SURFKAMP
ADVENTURE
7 nachten

 

Byron Bay
575,-

PARADISE
SURF WEEKEND
2 nachten

 

Sydney » Bengalong
275,-

De 8 beste stranden

om te surfen in Australie

Het strand en de surflevensstijl zijn niet alleen diepgeworteld in de Australische manier van leven, maar ook in het hart van Australiërs, en het is geen verrassing waarom. Met een overvloed aan stranden die niet alleen geschikt zijn om te zonnebaden, maar ook enkele van de beste surfgolven ter wereld produceren, zijn dit de stranden waar je naartoe moet als je op zoek bent naar die volgende nieuwe golf.

Crescent Head, NSW

De golven bij Crescent Head zijn 25 km lang en perfect voor zowel beginners als de gevorderde surfers. Gelegen net ten noorden van Port Macquarie, zijn er vier ‘perfect right-hand point breaks’ waarmee je tot wel 200 meter kunt surfen. Hierdoor heeft het nieuws over deze specifieke point break zich over de hele wereld verspreid, waardoor onder andere de surf film Hang Ten (2001) hier gemaakt is.

Gold Coast, QLD

Hoewel er tal van stranden langs de kust van Queensland liggen, zijn het de stranden langs de Gold Coast die van wereldklasse zijn. Van de lange zandstranden tot de vele golven die je naam roepen, het is geen verrassing dat enkele van de beste surfers ter wereld dit Australische paradijs hun thuis noemen. Van Rainbow Bay en Snapper Rocks tot Narrow Neck en Surfers Paradise, er zijn genoeg golven om te surfen en stranden om op te ontspannen.

Northern Beaches, NSW

Een van de vele favorieten onder surfers zijn de noordelijke stranden van Sydney, die zich 20 km langs de kustlijn uitstrekken, van Manly Beach tot Palm Beach. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, ga dan lekker surfen bij het iconische strand van North Narrabeen.Hoewel het hier behoorlijk druk kan zijn, strekt dit strand zich uit over 3 km. Voor de professionele surfers is een reis naar Long Reef Bommie echter een must.

The Pass Byron Bay, NSW

Een van de beroemdste kustplaatjes van Australië, Byron Bay, nodigt je uit om de overvloed aan stranden en enkele van de beste golven voor surfers te verkennen. The Pass, gelegen aan het einde van Clarkes Beach, is een van de beste surfspots langs deze strip – hoewel je zult merken dat dit gebied vaak vol zit met surfers. Ga na een dag surfen naar het uitkijkpunt voor een spectaculair uitzicht over de baai.

TIP! – Ben je een beginnende surfer, neem dan deel aan het Surfkamp Adventure waarmee je op de beste golven van Byron Bay leert surfen.

Noosa Heads, NSW

Naast fantastische surf breaks die je uitnodigen voor een surf sessie, is dit gebied van Noosa Heads ook nog eens ontzettend fotogeniek. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar de ideale deining of een professionele surfer die een echte rit van 200 meter wilt maken. De stranden van Noosa Heads kent enkele van de beste surf plekken van Australië en is door het rustige water geschikt voor alle soorten surfers.

Wanneer je een surf sessie plant in Noosa, is het handig om de Surf Forecast te bekijken. De camera’s laten je direct de kwaliteit van de golven zien, zodat jij zeker bent van een heerlijke ochtend of middag surfen.

Prevelly Bay, WA

Dompel jezelf onder in een echte strandsfeer van de internationaal bekende surf bestemming Prevelly Bay. Hier wordt je omringd door surfers, zwemmers en zonaanbidders. Er zijn veel breaks zijn langs Margaret River te vinden, maar Prevelly Bay vormt het hart van het surfen. Helaas is dit zonder twijfel geen plek voor beginners. De baai trekt daardoor grote namen van over de hele wereld om deel te nemen aan de Drug Aware Margaret River Pro. Dit is een van de weinige plaatsen waar surfers in Australië helmen zullen dragen.

Treachery Beach, NSW

Langs een deel van de kustlijn van New South Wales die op wonderbaarlijke wijze nog onaangetast is gebleven, kun je de golven van Treachery Beach bij Seal Rocks vinden. Treachery Beach heeft enkele van de beste golven in de zuidelijke deining. Of je nu een echte ‘soulsurfer’ bent of gewoon op zoek bent naar avontuur, dit is echt een unieke ervaring weg van de drukte van de bruisende steden.

Bells Beach, VIC

Historisch en spiritueel gezien de thuisbasis van het Australische surfen, heeft Bells Beach sinds 1962 het oudste en meest prestigieuze evenement van het land in de surf wereld gehouden, tegenwoordig bekend als Rip Curl Pro. Bells Beach, gelegen in de buurt van Torquay, is niet alleen een iconisch Victoriaans strand, maar de krachtige golven bieden ook een uitstekende branding die tot wel 5 meter hoog is tegen de rode kleikliffen. Of je nu gaat surfen of gewoon verkennen, een bezoek aan Bells Beach is een echte aanrader.