Skip to main content

Peru
Jongerenreizen

Ontdek met leeftijdsgenoten de opwindende landschappen van Peru, van de mystieke Machu Picchu tot de levendige straten van Cusco. Jongeren groepsreizen in Peru beloven avontuur, culturele verrijking en onvergetelijke momenten met nieuwe vrienden.

Peru Verkennen: Van de Mystieke Machu Picchu
tot de Culturele Rijkdom van Cusco

Een reis door Peru met Oak Travel biedt onvergetelijke ervaringen en een rijkdom aan culturele ontdekkingen. Bewonder de Inca-ruïnes van Machu Picchu, ontdek de Spaans-koloniale architectuur in steden als Arequipa, Puno en Cuzco, en laat je meeslepen door de rijke geschiedenis van het land. Peru’s natuurlijke pracht is ook adembenemend, van de majestueuze besneeuwde bergtoppen van de Andes tot het schitterende Titicacameer, het grootste meer van Zuid-Amerika.

Een hoogtepunt tijdens een jongeren groepsreis door Peru is ongetwijfeld de verborgen stad Machu Picchu, onaangeroerd door Spaanse veroveraars en rijk aan mysterie. De Nazcalijnen, eeuwenoude en mysterieuze figuren in het zand, zullen je ook verbazen met hun onduidelijke oorsprong. Maar Peru’s schoonheid gaat verder dan ruïnes en landschappen. Het land is een smeltkroes van culturen, met invloeden van inheemse volkeren en immigranten uit Europa, Afrika en Azië. De Peruaanse keuken, een mix van diverse invloeden, wordt beschouwd als een van de beste in Zuid-Amerika.

Ga mee met Oak Travel op een jongerenreis naar Peru en ervaar zelf deze onvergetelijke bestemming!

PERU
INCA
14 dagen

 

Lima » Cusco
2095,-

 

Machu Picchu & Inca Trail
PERU & ECUADOR
EXPLORER
15 dagen

 

Quito, Ecuador » Lima, Peru
1495,-

PERU & BOLIVIA
ADVENTURE
21 dagen

 

Lima, Peru » La Paz, Bolivia
2675,-

 

Machu Picchu & Inca Trail
ZUID-AMERIKA
EXPERIENCE
35 dagen

 

Quito, Ecuador » Peru »
La Paz, Bolivia
3895,-

 

Machu Picchu & Inca Trail
Van fascinerende geschiedenis tot unieke natuur

Ontdek de hoogtepunten van Peru

Het ene moment doorkruis je het tropische regenwoud, terwijl je het andere moment door de woestijn trekt. Maar Peru is niet alleen een land van indrukwekkende landschappen. Het is ook de thuisbasis van kleurrijke en boeiende bevolkingsgroepen, zoals de authentieke indianen die een rijke geschiedenis met zich meedragen. Reizen naar Peru betekent een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring die je horizon zal verbreden. Zie hieronder enkele hoogtepunten van onze jongerenreizen naar Peru.

#1. Machu Picchu

Tijdens onze jongerenreizen naar Peru zal je de verborgen stad van de Inca’s bezoeken. Een bezoek aan Machu Picchu biedt een onvergetelijke ervaring en geeft je een kans om meer te weten te komen over de oude Inca-beschaving. Dankzij de afgelegen ligging werd Machu Picchu nooit door de Spanjaarden ontdekt en is het tot op de dag van vandaag goed bewaard gebleven. Het is aangenomen dat de stad ooit een religieuze functie had, maar het exacte doel blijft onbekend.

Tijdens je bezoek aan Machu Picchu heb je ruim de tijd om het uitgestrekte complex te verkennen en de tempels, terrassen en heilige plaatsen te bewonderen. Voor een iconische foto van Machu Picchu beklim je de beroemde heuvel, Huayna Picchu. Bovendien biedt het ruïnecomplex een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Kortom, Machu Picchu is een must-see bestemming.

#2. Cusco

Ontdek Cusco samen met je medereizigers tijdens een stadstour met de reisleider. Het was de hoofdstad van het Inca-rijk en wordt beschouwd als een van de oudste bewoonde steden in Zuid-Amerika. De stad staat bekend om zijn mix van Spaanse en Inca-architectuur, evenals zijn rijke geschiedenis en cultuur. Cusco heeft talloze bezienswaardigheden, waaronder de Plaza de Armas, de kathedraal van Cusco, de ruïnes van Sacsayhuaman en de beroemde Inca-trail die leidt naar de oude stad Machu Picchu. Cusco heeft ook een bruisend nachtleven en een levendige kunst- en ambachtscène. Het is een culturele hotspot in Peru en Zuid-Amerika en klaar om ontdekt te worden met jongerenreizen naar Peru!

#3. Nazca & Chauchilla

Tijdens je rondreis naar Peru zal je Nazca ontdekken, een stad die beroemd is om de mysterieuze Nazcalijnen. Deze intrigerende lijnenpatronen, waarvan de herkomst en functie tot op heden nog steeds een groot mysterie zijn, zijn een van de meest fascinerende archeologische bezienswaardigheden in Peru. Bepaalde lijnen zijn zo gevormd dat ze dieren uitbeelden zoals een enorme aap en een hagedis. Andere zijn kaarsrechte lijnen die kilometers ver reiken tot reusachtige driehoeken. Er zijn verschillende theorieën over de Nazcalijnen, sommige deskundigen beweren dat de tekeningen onderdeel uitmaken van een astronomische kalender.

Een andere interessante plek die je zal bezoeken in Nazca is het kerkhof van Chauchilla, waar skeletten van het Nazca-volk hun eeuwenoude begraafplaats bewaken. Je zult de oude graven, de goed bewaarde mummies en de artefacten zien die het verhaal vertellen van een volk dat in het hart van de woestijn leefde en stierf.

#4. Het Titicacameer

Het Titicacameer, gelegen op de grens van Peru en Bolivia, is niet alleen het hoogst bevaarbare meer ter wereld, maar ook een plek van adembenemende schoonheid en rijke geschiedenis. Op 3.812 meter boven zeeniveau biedt het een unieke combinatie van natuurlijke pracht en culturele rijkdom. De drijvende Uros-eilanden, gemaakt van totora-riet, zijn een bijzonder hoogtepunt, waar de Uros-indianen een unieke levensstijl onderhouden, diep geworteld in eeuwenoude tradities. De biodiversiteit en het heldere, blauwe water van het meer creëren een idyllisch landschap, perfect voor natuurliefhebbers. Voor de Inca’s was het meer heilig, een bron van spirituele betekenis en mythes, waaronder het verhaal van Manco Capac’s oorsprong. Toeristen kunnen genieten van activiteiten zoals varen, wandelen en het verkennen van de lokale cultuur, waardoor het Titicacameer een onmisbare bestemming is voor elke Zuid-Amerika reiziger.

#5. Rainbow Mountain

Nabij Cusco, diep in de Andes gebergte, vind je alle kleuren van de regenboog. Rainbow Mountain, ook wel bekend als de Regenboogberg of de Berg van de Zeven Kleuren, is een berg in de regio Cusco in Peru. De berg staat bekend om zijn opvallende kleuren, die ontstaan zijn doorlagen van verschillende mineralen, waaronder koper, ijzer en zwavel. Breng de hele dag door met wandelen door de bergen en geniet van het majestueuze landschap. Het pad naar de top van de berg is vrij uitdagend maar zeker de moeite waard! Het duurt ongeveer 2,5 uur om de top te bereiken, waar een adembenemend uitzicht op je staat te wachten.

#6. Inca Trail

Tijdens onze Peru jongerenreizen combineren we de culturele hoogtepunten met de uitdaging van een van ’s werelds bekendste wandelingen. De vierdaagse Inca Trail trektocht gaat door een prachtige combinatie van ruïnes, berglandschappen en regenwoud. Zodra je je eerste glimp opvangt van Machu Picchu in het vroege ochtendlicht, weet je dat het allemaal de moeite waard was. De trekking is redelijk eenvoudig en dient als goede training voor de komende dagen. Passeer kronkelende rivieren en een klein dorp en geniet van schilderachtige uitzichten op de bergen.

Het beste van alles is dat we samenwerken met een lokale partner die de trektochten organiseert, waardoor we een eerlijke behandeling van onze dragers en de kwaliteit van voedsel en uitrusting kunnen garanderen. Zodat je kunt ontspannen en genieten van de schoonheid van de regio.

#7. Arequipa en de Colca Canyon

Ontdek Arequipa, de ‘Witte Stad’ van Zuid-Peru, een architectonisch meesterwerk omringd door imposante vulkanen en bekend om zijn betoverende gebouwen van glinsterende witte vulkanische steen. Deze stad, doordrenkt van Spaanse koloniale geschiedenis en inheemse tradities, biedt een unieke inkijk in het culturele erfgoed van Peru. Op slechts enkele uren rijden van Arequipa ontvouwt zich de Colca Canyon, een van de meest spectaculaire en diepste kloven ter wereld, een waar paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers. Hier kun je de majesteitelijke Andescondors bewonderen, zwevend op de thermiek boven de kloof, een absoluut hoogtepunt. Zowel Arequipa met zijn koloniale charme als de adembenemende schoonheid van de Colca Canyon belichamen de unieke pracht en diversiteit van het Peruaanse landschap. Een verkenning van deze buitengewone locaties is een must voor elke avontuurlijke reiziger in Peru.