Skip to main content

Jongerenreizen in Peru

Het land van de Inca’s, de Andes en zijn kleurrijke bevolking

Een reis door Peru zorgt voor onvergetelijke ervaringen en een schat aan culturele ontdekkingen. Of je nu de Inca-ruïnes van Machu Picchu bezoekt of de Spaans-koloniale architectuur bewondert in steden als Arequipa, Puno en Cuzco, de rijke geschiedenis van het land zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten. Daarnaast biedt Peru een overvloed aan natuurschoon, van de majestueuze besneeuwde bergtoppen van de Andes tot het prachtige Titicacameer, het grootste meer van Zuid-Amerika.

Een van de meest beroemde bezienswaardigheden tijdens een rondreis door Peru is de verborgen stad Machu Picchu. Het bijzondere aan deze stad is dat deze niet werd ontdekt door de Spaanse veroveraars en geheel intact is gebleven. De locatie van Machu Picchu is zelfs nog mysterieuzer dan de Inca-ruïnes zelf en is absoluut een hoogtepunt van je jongerenreis naar Peru. Ook de Nazcalijnen, honderden jaren oude en mysterieuze figuurtekeningen in het zand, zijn opmerkelijk en indrukwekkend om te zien tijdens je reis door Peru. Hun oorsprong is echter nog steeds onduidelijk.

Maar Peru is meer dan alleen oude ruïnes en mooie landschappen. Het is ook de thuisbasis van een rijke en diverse cultuur, met inheemse volkeren en immigranten uit Europa, Afrika en Azië. Het eten is bijvoorbeeld een mix van verschillende invloeden en wordt beschouwd als een van de beste in Zuid-Amerika.

Ga met Oak Travel mee op een van onze groepsreizen naar Peru voor een onvergetelijke ervaring!

PERU
INCA
10 dagen

 

Cusco » Cusco
1745,-

PERU & ECUADOR
EXPLORER
15 dagen

 

Quito, Ecuador » Lima, Peru
1495,-

Van fascinerende geschiedenis tot unieke natuur

Ontdek de hoogtepunten van Peru

Het ene moment doorkruis je het tropische regenwoud, terwijl je het andere moment door de woestijn trekt. Maar Peru is niet alleen een land van indrukwekkende landschappen. Het is ook de thuisbasis van kleurrijke en boeiende bevolkingsgroepen, zoals de authentieke indianen die een rijke geschiedenis met zich meedragen. Reizen naar Peru betekent een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring die je horizon zal verbreden. Zie hieronder enkele hoogtepunten van onze jongerenreizen naar Peru.

#1. Machu Picchu

Tijdens onze jongerenreizen naar Peru zal je de verborgen stad van de Inca’s bezoeken. Een bezoek aan Machu Picchu biedt een onvergetelijke ervaring en geeft je een kans om meer te weten te komen over de oude Inca-beschaving. Dankzij de afgelegen ligging werd Machu Picchu nooit door de Spanjaarden ontdekt en is het tot op de dag van vandaag goed bewaard gebleven. Het is aangenomen dat de stad ooit een religieuze functie had, maar het exacte doel blijft onbekend.

Tijdens je bezoek aan Machu Picchu heb je ruim de tijd om het uitgestrekte complex te verkennen en de tempels, terrassen en heilige plaatsen te bewonderen. Voor een iconische foto van Machu Picchu beklim je de beroemde heuvel, Huayna Picchu. Bovendien biedt het ruïnecomplex een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Kortom, Machu Picchu is een must-see bestemming.

#2. Cusco

Ontdek Cusco samen met je medereizigers tijdens een stadstour met de reisleider. Het was de hoofdstad van het Inca-rijk en wordt beschouwd als een van de oudste bewoonde steden in Zuid-Amerika. De stad staat bekend om zijn mix van Spaanse en Inca-architectuur, evenals zijn rijke geschiedenis en cultuur. Cusco heeft talloze bezienswaardigheden, waaronder de Plaza de Armas, de kathedraal van Cusco, de ruïnes van Sacsayhuaman en de beroemde Inca-trail die leidt naar de oude stad Machu Picchu. Cusco heeft ook een bruisend nachtleven en een levendige kunst- en ambachtscène. Het is een culturele hotspot in Peru en Zuid-Amerika en klaar om ontdekt te worden met jongerenreizen naar Peru!

#3. Nazca & Chauchilla

Tijdens je rondreis naar Peru zal je Nazca ontdekken, een stad die beroemd is om de mysterieuze Nazcalijnen. Deze intrigerende lijnenpatronen, waarvan de herkomst en functie tot op heden nog steeds een groot mysterie zijn, zijn een van de meest fascinerende archeologische bezienswaardigheden in Peru. Bepaalde lijnen zijn zo gevormd dat ze dieren uitbeelden zoals een enorme aap en een hagedis. Andere zijn kaarsrechte lijnen die kilometers ver reiken tot reusachtige driehoeken. Er zijn verschillende theorieën over de Nazcalijnen, sommige deskundigen beweren dat de tekeningen onderdeel uitmaken van een astronomische kalender.

Een andere interessante plek die je zal bezoeken in Nazca is het kerkhof van Chauchilla, waar skeletten van het Nazca-volk hun eeuwenoude begraafplaats bewaken. Je zult de oude graven, de goed bewaarde mummies en de artefacten zien die het verhaal vertellen van een volk dat in het hart van de woestijn leefde en stierf.

#4. Rainbow Mountain

Nabij Cusco, diep in de Andes gebergte, vind je alle kleuren van de regenboog. Rainbow Mountain, ook wel bekend als de Regenboogberg of de Berg van de Zeven Kleuren, is een berg in de regio Cusco in Peru. De berg staat bekend om zijn opvallende kleuren, die ontstaan zijn doorlagen van verschillende mineralen, waaronder koper, ijzer en zwavel. Breng de hele dag door met wandelen door de bergen en geniet van het majestueuze landschap. Het pad naar de top van de berg is vrij uitdagend maar zeker de moeite waard! Het duurt ongeveer 2,5 uur om de top te bereiken, waar een adembenemend uitzicht op je staat te wachten.

#5. Inca Trail

Tijdens onze Peru jongerenreizen combineren we de culturele hoogtepunten met de uitdaging van een van ’s werelds bekendste wandelingen. De vierdaagse Inca Trail trektocht gaat door een prachtige combinatie van ruïnes, berglandschappen en regenwoud. Zodra je je eerste glimp opvangt van Machu Picchu in het vroege ochtendlicht, weet je dat het allemaal de moeite waard was. De trekking is redelijk eenvoudig en dient als goede training voor de komende dagen. Passeer kronkelende rivieren en een klein dorp en geniet van schilderachtige uitzichten op de bergen.

Het beste van alles is dat we samenwerken met een lokale partner die de trektochten organiseert, waardoor we een eerlijke behandeling van onze dragers en de kwaliteit van voedsel en uitrusting kunnen garanderen. Zodat je kunt ontspannen en genieten van de schoonheid van de regio.