Skip to main content
Goed voorbereid op reis

naar Azie

Denk bij het voorbereiden van je reis naar Azië aan het aanvragen van een visum. Maar ook het regelen van de juiste reisverzekering en het maken van een afspraak voor eventuele vaccinaties. Hieronder lees je meer over een juiste reisvoorbereiding. Vanaf dit moment gaat je reis al van start!

Reis naar Azie met

een goede reisvoorbereiding

Begin hier met het plannen van je reis! Want door goed voorbereid naar Azië te gaan, kom je niet voor verrassingen te staan. Eerste stap van de reisplanning is natuurlijk bedenken naar welk land je wilt reizen. Misschien wil je wel verschillende landen in Azië combineren. Reizen door de landen van Azië is ontzettend populair, vooral het veelzijdige Indonesië, Thailand, Japan en Vietnam zijn erg intrek bij alle soorten reizigers. Maar ook Cambodja, Zuid-Korea, de Filipijnen en Sri Lanka worden steeds populairder. Het reizen naar deze landen staat bij veel reizigers op hun bucket-list. Ook voor jou hoeft het plannen van een reis helemaal niet zo lastig te zijn. Bekijk bij Oak Travel het te gekke aanbod aan surftrips of groepsreizen en het enigste wat jij tijdens zo’n reis hoeft te doen is ‘sit back and relax’!

Visum, Vaccinaties & Reisverzekering

Zodra je een reis naar Azië hebt gepland, is het ook belangrijk om na te denken over de reisvoorbereiding. Je vertrekdatum komt namelijk steeds dichterbij, en dan is het wel fijn om alles op tijd te hebben geregeld. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een visum hebt aangevraagd en haal je reisvaccinaties op tijd. Ook het uitzoeken van een goede reisverzekering is zeker de moeite waard om even de tijd voor te nemen. Naast deze praktische zaken is het ook leuk om meer over het land waar je naartoe gaat te lezen. Op deze manier ben je op de hoogte van bijvoorbeeld het klimaat, de cultuur en veiligheid.

Visum aanvragen

Voor Azie

Indonesie

Voor een vakantie in Indonesië korter dan 30 dagen, hoef je geen visum aan te vragen. Je krijgt in dit geval bij aankomst op het vliegveld kosteloos een visum. Wil je langer dan 30 dagen in Indonesië verblijven, dan kun je bij aankomst een ‘Visa On Arrival’ voor 30 dagen kopen, die je met nog eens 30 dagen kunt verlengen. Je moet hiervoor wel een immigratiekantoor bezoeken, om de extra verlenging aan te kunnen vragen. Het is dus handig om tijdens het voorbereiden van je reis, uit te zoeken hoelang je in Indonesië wilt blijven.

Verblijf je in Indonesië tussen de 30 en de 60 dagen, dan is het handig om voor vertrek een visum aan te vragen. Op deze manier verspeel je geen tijd, aan het wachten bij een immigratiekantoor en kun je lekker genieten van je reis. Bij de ambassade van Indonesië in Den Haag kun je gemakkelijk het 60 dagen visum aanvragen. Wil je nog langer blijven dan de 60 dagen, vraag dan een visum aan via Peak Solutions aan.

Thailand

Je hoeft geen visum voor Thailand aan te vragen bij een verblijf tot 30 dagen. Dus wil je langer dan 30 dagen in Thailand verblijven, dan is het noodzakelijk om een toeristenvisum voor vertrek aan te vragen. Je kunt een single entry of een multiple entry visum aanvragen, dus bekijk goed of je meerdere keren Thailand in- en uitreist. Als je bijvoorbeeld verschillende jongerenreizen in Azië combineert, maar wel heen en terug vliegt vanaf Bangkok. Dan reis je dus Thailand uit maar ook weer in. Let hier dus goed op bij het aanvragen van een toeristenvisum.

Je kunt zelf je visum voor Thailand regelen. Je moet dan persoonlijk naar het Koninklijke Thaise Consulaat in Amsterdam of Den Haag om alle documenten in te leveren. Of schakel hulp in van een visumbureau. Het duurt minimaal 4 werkdagen voor het visum is goedgekeurd, dus zorg dat je ruim voor vertrek de aanvraag doet. Lees op de website van de ANWB meer over de aanvraag van een visum voor Thailand.

Japan & Zuid-Korea

Een reis naar Japan of Zuid-Korea kan heel snel worden geregeld. Het aanvragen van een visum is namelijk niet nodig. Bij aankomst op het vliegveld ontvang je een stempel in je paspoort, mits je paspoort nog wel geldig is. In veel andere landen moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn bij vertrek, maar dat is voor deze landen niet nodig. Met de stempel in je paspoort mag je maximaal 90 dagen door Japen en Zuid-Korea reizen.

Filipijnen

Bij een verblijf tot 30 dagen kun je het visum voor de Filipijnen bij aankomst op het vliegveld regelen. Het zogenoemde Visum on Arrival. Deze kun je eventueel ter plaatse verlengen met maximaal 29 dagen, voor een bedrag van 4400 peso’s. Belangrijk is dat je ervoor zorgt in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst en dat je een retourticket (binnen 30 dagen) kunt aantonen.

Vietnam

Sinds 2018 is het niet meer mogelijk in Vietnam een ‘visa on arrival’ te krijgen. Je moet dus voor vertrek een e-visum voor Vietnam aanvragen. Om met je Nederlandse paspoort in aanmerking te komen voor een visum, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden.

Bij het online aanvragen van een e-visum voor Vietnam, is het alleen mogelijk een single entry visum voor 30 dagen te krijgen. Voor het direct online aanvragen van je visum Vietnam kun je terecht bij de overheid van Vietnam, vul op de website het aanvraagformulier in en zij zetten de aanvraagprocedure in gang. Wil je langer dan 30 dagen naar Vietnam, zorg er dan voor dat je op tijd je visum fysiek bij de Vietnamese Ambassade regelt. Bekijk dus goed in je reisschema hoeveel dagen je in Vietnam verblijft, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Sri Lanka

Als je wilt reizen naar Sri Lanka, ben je verplicht een e-visum aan te vragen. Deze reistoestemming, ook wel ETA genoemd wat staat voor Electronic Travel Authorisation en is geldig voor maximaal 30 dagen. Via deze link kun je gemakkelijk de ETA reistoestemming voor $35,00 aanvragen.

Ook is het mogelijk in Sri Lanka je visum te verlengen. Dit kun je regelen bij de immigratiedienst in Colombo.

Cambodja

Sinds 2018 zijn Nederlandse en Belgische paspoorthouders verplicht een e-visum aan te vragen voor Cambodja. Het gaat hierbij om een toeristenvisum, waarmee je maximaal 30 dagen in Cambodja mag verblijven. En om in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Het is alleen mogelijk een aanvraag te doen voor een single entry visum van 30 dagen, waarmee je één keer Cambodja in en uit mag reizen. En deze digitale aanvraag van je visum kun je gemakkelijk via de website van de Cambodjaanse overheid regelen.

Verzekeringen van

Allianz aanvragen

Als je naar Azië vertrekt dan is het van belang dat je goed voorbereid aan je reis begint. Bij een reis naar bijvoorbeeld Bali, Thailand of Vietnam hoort natuurlijk ook een reis- en annuleringsverzekering. Er kan namelijk van alles gebeuren tijdens je reis, dus het is erg belangrijk om je goed te verzekeren. Je wilt namelijk in Indonesië niet voor behoorlijke kosten komen te staan, wat je later niet meer terug kan krijgen.

Reisverzekering met korting

Bij Allianz ben je voor alle verzekeringen aan het juiste adres. En Oak Travel biedt deze verschillende verzekeringen met korting aan! Je kunt naast een kortlopende- en annuleringsverzekering, ook een Globetrotter Reisverzekering aanvragen. Deze reisverzekering dekt alles voor minimaal 1 maand tot maximaal 24 maanden tijdens je reis. Ook ben je goed verzekerd bij vrijwilligerswerk in Thailand en Sri Lanka. Klik hier voor de Allianz voorwaarden van de Globetrotter Reisverzekering.

Reisvaccinaties

Voor Azie

Om ervoor te zorgen dat je niet ziek wordt tijdens de reis, is het belangrijk dit voor vertrek goed te regelen. Laat je hiervoor goed informeren, zodat je de juiste vaccinaties krijgt en je dus goed beschermd op reis gaat. Hiermee voorkom je dat je geen infectieziekten oploopt. Vaccinaties zorgen er namelijk voor dat het afweersysteem wordt verstrekt en dus jouw lichaam zichzelf beter beschermt tegen infectieziekten. Neem altijd je vaccinatieboekje mee op reis, zodat je weet waar je tegen beschermd bent en voor hoe lang. Sommige inentingen moeten namelijk herhaald worden. Andere (reis)vaccinaties beschermen het lichaam levenslang tegen infectieziekten.

Regel je reisvaccinaties thuis

Thuisvaccinatie.nl adviseert reizigers op een deskundige manier en vertelt over de benodigde vaccinaties. Het kan dan gaan om aanbevolen vaccinaties, maar in sommige vervallen ook om verplichte inentingen. Maak direct een afspraak met een van de deskundige artsen van Thuisvaccinaties.nl en zij komen bij je langs wanneer het jouw uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En als dit mogelijk is, sturen zij de rekening direct door naar de zorgverzekeraar.

Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!