Goed voorbereid op reis

naar Azie

Denk bij het voorbereiden van je reis naar Azië aan het aanvragen van een visum. Maar ook het regelen van de juiste reisverzekering en het maken van een afspraak voor eventuele vaccinaties. Hieronder lees je meer over een juiste reisvoorbereiding. Vanaf dit moment gaat je reis al van start!

Reis naar Azie met

een goede reisvoorbereiding

Begin hier met het plannen van je reis! Want door goed voorbereid naar Azië te gaan, kom je niet voor verrassingen te staan. Eerste stap van de reisplanning is natuurlijk bedenken naar welk land je wilt reizen. Misschien wil je wel verschillende landen in Azië combineren. Reizen door de landen van Azië is ontzettend populair, vooral het veelzijdige Indonesië, Thailand, Japan en Vietnam zijn erg intrek bij alle soorten reizigers. Maar ook Cambodja, Zuid-Korea, de Filipijnen en Sri Lanka worden steeds populairder. Het reizen naar deze landen staat bij veel reizigers op hun bucket-list. Ook voor jou hoeft het plannen van een reis helemaal niet zo lastig te zijn. Bekijk bij Oak Travel het te gekke aanbod aan surftrips of groepsreizen en het enigste wat jij tijdens zo’n reis hoeft te doen is ‘sit back and relax’! Tenzij je wat meer vrijheid wilt, dan zijn de busreizen de perfecte oplossing. Op eigen tempo reis je met een buspas van Stray Travel langs de mooiste bezienswaardigheden van Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja.

Zodra je een reis naar Azië hebt gepland, is het ook belangrijk om na te denken over de reisvoorbereiding. Je vertrekdatum komt namelijk steeds dichterbij, en dan is het wel fijn om alles op tijd te hebben geregeld. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een visum hebt aangevraagd, haal je reisvaccinaties op tijd en het uitzoeken van een goede reisverzekering is zeker de moeite waard om even de tijd voor te nemen. Naast deze praktische zaken is het ook leuk om meer over het land waar je naartoe gaat te lezen. Op deze manier ben je op de hoogte van bijvoorbeeld het klimaat, de cultuur en veiligheid.

Visum aanvragen

Voor Azie

Indonesie

Voor een vakantie in Indonesië korter dan 30 dagen, hoef je geen visum aan te vragen. Je krijgt in dit geval bij aankomst op het vliegveld kosteloos een visum. Wil je langer dan 30 dagen in Indonesië verblijven, dan kun je bij aankomst een ‘Visa On Arrival’ voor 30 dagen kopen, die je met nog eens 30 dagen kunt verlengen. Je moet hiervoor wel een immigratiekantoor bezoeken, om de extra verlenging aan te kunnen vragen. Het is dus handig om tijdens het voorbereiden van je reis, uit te zoeken hoelang je in Indonesië wilt blijven.

Verblijf je in Indonesië tussen de 30 en de 60 dagen, dan is het handig om voor vertrek een visum aan te vragen. Op deze manier verspeel je geen tijd, aan het wachten bij een immigratiekantoor en kun je lekker genieten van je reis. Via E-visums.nl kun je gemakkelijk online het 60 dagen visum aanvragen. Lees voor de aanvraag goed de voorwaarden door, zodat je precies weet waar je aan moet voldoen. Geef daar het saaie papierwerk aan E-visums.nl, zodat jij je kunt focussen op het leuke gedeelte van de reisvoorbereiding.

Thailand

Je hoeft geen visum voor Thailand aan te vragen bij een verblijf tot 30 dagen. Dus wil je langer dan 30 dagen in Thailand verblijven, dan is het noodzakelijk om een toeristenvisum voor vertrek aan te vragen. Je kunt een single entry of een multiple entry visum aanvragen, dus bekijk goed of je meerdere keren Thailand in- en uitreist. Als je bijvoorbeeld met een Stray Travel buspas reist en je combineert een aantal landen, dan reis je Thailand uit maar ook weer in. Let hier dus goed op bij het aanvragen van een toeristenvisum.

Via E-visums.nl kun je gemakkelijk in het Nederlands digitaal een toeristenvisum aanvragen. Wel zo gemakkelijk, want een visum voor Thailand aanvragen kan best ingewikkeld zijn. Je vult via E-visums.nl online het aanvraagformulier in. Daarna stuur je aangetekend het paspoort en de benodigde stukken op, of lever ze persoonlijk af in Zutphen. Het duurt minimaal 4 werkdagen voor het visum is goedgekeurd, hier ontvang je direct een bevestiging van. Lees op de website van E-visums.nl de uitgebreide info en vraag direct een visum Thailand aan!

Japan & Zuid-Korea

Een reis naar Japan of Zuid-Korea kan heel snel worden geregeld. Het aanvragen van een visum is namelijk niet nodig. Bij aankomst op het vliegveld ontvang je een stempel in je paspoort, mits je paspoort nog wel geldig is. In veel andere landen moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn bij vertrek, maar dat is voor deze landen niet nodig. Met de stempel in je paspoort mag je maximaal 90 dagen door Japen en Zuid-Korea reizen.

Filipijnen

Bij een verblijf tot 30 dagen kun je het visum voor de Filipijnen bij aankomst op het vliegveld regelen. Het zogenoemde Visum on Arrival. Deze kun je eventueel ter plaatse verlengen met maximaal 29 dagen, voor een bedrag van 2100 peso’s. Belangrijk is dat je ervoor zorgt in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst en dat je een retourticket (binnen 30 dagen) kunt aantonen.

Misschien weet je voor vertrek al dat je langer dan 30 dagen in de Filipijnen wilt verblijven. Dan is het handig een visum al vooraf te regelen via bijvoorbeeld E-visums.nl. Je vraagt gemakkelijk en snel het visum digitaal aan en je ontvangt deze vaak al binnen 72 uur. Neem contact op met E-visums.nl, voor al je vragen over het toeristenvisum voor de Filipijnen.

Vietnam

Sinds 2018 is het niet meer mogelijk in Vietnam een ‘visa on arrival’ te krijgen. Je moet dus voor vertrek een e-visum voor Vietnam aanvragen. Om met je Nederlandse paspoort in aanmerking te komen voor een visum, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Bij E-visums.nl kun je goed en overzichtelijk nalezen wat deze voorwaarden inhouden. Indien je niet voldoet aan deze voorwaarden, is het noodzakelijk dat je fysiek een visum aanvraagt bij de Vietnamese Ambassade. Als je twijfelt of je wel of niet in aanmerking komt voor een visum, neem dan contact op met E-visums.nl, want zij kunnen je stap voor stap hierbij helpen.

Bij het online aanvragen van een e-visum voor Vietnam, is het alleen mogelijk een single entry visum voor 30 dagen te krijgen. Voor het direct online aanvragen van je visum Vietnam kun je bij E-visums.nl terecht, vul op de website het aanvraagformulier in en zij zetten de aanvraagprocedure in gang. Wil je langer dan 30 dagen naar Vietnam, zorg er dan voor dat je op tijd je visum fysiek bij de Vietnamese Ambassade regelt. Bekijk dus goed in je reisschema hoeveel dagen je in Vietnam verblijft, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Sri Lanka

Als je wilt reizen naar Sri Lanka, ben je verplicht een e-visum aan te vragen. Dit visum, ook wel ETA genoemd wat staat voor Electronic Travel Authorisation en is geldig voor maximaal 30 dagen. Om in aanmerking te komen voor het e-visum, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Op de site van E-visums.nl kun je de voorwaarden in een duidelijk overzicht terug vinden. Mocht je niet voldoen aan deze voorwaarden, dan is het noodzaak je visum fysiek te halen bij de ambassade in Den Haag of Brussel. Heb je vragen over het e-visum Sri Lanka, aarzel dan niet om contact op te nemenmet E-visums.nl.

Vraag nu direct, gemakkelijk en snel het e-visum Sri Lanka aan en ontvang een bevestiging binnen 72 uur. Vul het aanvraagformulier digitaal in en binnen 5 minuten is het geregeld. E-visums.nl neemt het papierwerk voor je uit handen, zodat jij je kunt focussen op de reisvoorbereiding.

Cambodja

Sinds 2018 zijn Nederlandse en Belgische paspoorthouders verplicht een e-visum aan te vragen voor Cambodja. Het gaat hierbij om een toeristenvisum, waarmee je maximaal 30 dagen in Cambodja mag verblijven. En om in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. E-visums.nl heeft deze voorwaarden op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk kunt nalezen of jij een e-visum voor Cambodja kunt aanvragen.

Het is alleen mogelijk een aanvraag te doen voor een single entry visum van 30 dagen, waarmee je één keer Cambodja in en uit mag reizen. En deze digitale aanvraag van je visum Cambodja kun je gemakkelijk bij E-visums.nl regelen, je vult namelijk op de website het aanvraagformulier in en zij zetten de aanvraagprocedure in gang. Duurt jouw reis langer dan 30 dagen, dan ben je genoodzaakt de aanvraag van het toeristenvisum fysiek bij de Ambassade van Cambodja in Brussel te regelen. Neem contact op met E-visums.nl, voor al je vragen over het e-visum Cambodja.

Verzekeringen van

Allianz aanvragen

Als je naar Azië vertrekt dan is het van belang dat je goed voorbereid aan je reis begint. Bij een reis naar bijvoorbeeld Bali, Thailand of Vietnam hoort natuurlijk ook een reis- en annuleringsverzekering. Er kan namelijk van alles gebeuren tijdens je reis, dus het is erg belangrijk om je goed te verzekeren. Je wilt namelijk in Indonesië niet voor behoorlijke kosten komen te staan, wat je later niet meer terug kan krijgen.

Bij Allianz ben je voor alle verzekeringen aan het juiste adres. En Oak Travel biedt deze verschillende verzekeringen met korting aan! Je kunt naast een kortlopende- en annuleringsverzekering, ook een Globetrotter Reisverzekering aanvragen. Deze reisverzekering dekt alles voor minimaal 1 maand tot maximaal 24 maanden tijdens je reis. Ook ben je goed verzekerd bij vrijwilligerswerk in Thailand en Sri Lanka. Klik hier voor de Allianz voorwaarden van de Globetrotter Reisverzekering.

Reisvaccinaties

Voor Azie

Om ervoor te zorgen dat je niet ziek wordt tijdens de reis, is het belangrijk dit voor vertrek goed te regelen. Laat je hiervoor goed informeren, zodat je de juiste vaccinaties krijgt en je dus goed beschermd op reis gaat. Hiermee voorkom je dat je geen infectieziekten oploopt. Vaccinaties zorgen er namelijk voor dat het afweersysteem wordt verstrekt en dus jouw lichaam zichzelf beter beschermt tegen infectieziekten. Neem altijd je vaccinatieboekje mee op reis, zodat je weet waar je tegen beschermd bent en voor hoe lang. Sommige inentingen moeten namelijk herhaald worden. Andere (reis)vaccinaties beschermen het lichaam levenslang tegen infectieziekten.

Thuisvaccinatie.nl adviseert reizigers op een deskundige manier en vertelt over de benodigde vaccinaties. Het kan dan gaan om aanbevolen vaccinaties, maar in sommige vervallen ook om verplichte inentingen. Maak direct een afspraak met een van de deskundige artsen van Thuisvaccinaties.nl en zij komen bij je langs wanneer het jouw uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En als dit mogelijk is, sturen zij de rekening direct door naar de zorgverzekeraar.