Skip to main content
Goed voorbereid op reis

naar Azie

Denk bij het voorbereiden van je reis naar Azië aan het aanvragen van een visum. Maar ook het regelen van de juiste reisverzekering en het maken van een afspraak voor eventuele vaccinaties. Hieronder lees je meer over een juiste reisvoorbereiding. Vanaf dit moment gaat je reis al van start!

Voor vertrek naar Azie regelen

Reisverzekering, visums & vaccinaties

Begin hier met het plannen van je reis! Want door goed voorbereid naar Azië te gaan, kom je niet voor verrassingen te staan. Eerste stap van de reisplanning is natuurlijk bedenken naar welk land je wilt reizen. Misschien wil je wel verschillende landen in Azië combineren. Reizen door de landen van Azië is ontzettend populair, vooral het veelzijdige Indonesië, Thailand, Japan en Vietnam zijn erg intrek bij alle soorten reizigers. Maar ook Cambodja, Zuid-Korea, de Filipijnen en Sri Lanka worden steeds populairder. Het reizen naar deze landen staat bij veel reizigers op hun bucket-list. Ook voor jou hoeft het plannen van een reis helemaal niet zo lastig te zijn. Bekijk bij Oak Travel het te gekke aanbod aan surfvakanties of groepsreizen en het enigste wat jij tijdens zo’n reis hoeft te doen is ‘sit back and relax’!

Visum, Vaccinaties & Reisverzekering

Zodra je een reis naar Azië hebt gepland, is het ook belangrijk om na te denken over de reisvoorbereiding. Je vertrekdatum komt namelijk steeds dichterbij, en dan is het wel fijn om alles op tijd te hebben geregeld. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een visum hebt aangevraagd en haal je reisvaccinaties op tijd. Ook het uitzoeken van een goede reisverzekering is zeker de moeite waard om even de tijd voor te nemen. Naast deze praktische zaken is het ook leuk om meer over het land waar je naartoe gaat te lezen. Op deze manier ben je op de hoogte van bijvoorbeeld het klimaat, de cultuur en veiligheid.

Visum aanvragen

Voor landen in Azie

Let op: visums zijn de verantwoordelijkheid van de reiziger. De visumvereisten voor jouw reis variëren afhankelijk van waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat. We proberen de onderstaande informatie zo veel mogelijk up-to-date te houden, maar regels kunnen veranderen. Daarom is het belangrijk dat je de visumvereisten van jouw bestemming controleert via de website van Nederland Wereldwijd of bij de betreffende ambassade. Houd er rekening mee dat veel landen vereisen dat paspoorten minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf het moment van vertrek uit het land.

Cambodja

Voor je reis door Cambodja heb je een toeristenvisum nodig, waarmee je maximaal 30 dagen in Cambodja mag verblijven. Het is alleen mogelijk een aanvraag te doen voor een single entry visum van 30 dagen, waarmee je één keer Cambodja in en uit mag reizen.

De digitale aanvraag van je visum kun je gemakkelijk via de website van de Cambodjaanse overheid regelen. Je kunt ook je visum verkrijgen bij de Cambodjaanse grens of op de luchthaven van Siem Reap voor ongeveer $30 USD. Zorg er dan voor dat je minstens 2 pasfoto’s bij je hebt.

Filipijnen

Bij een verblijf tot 30 dagen kun je het visum voor de Filipijnen bij aankomst op het vliegveld regelen. Het zogenoemde Visum on Arrival. Belangrijk is dat je paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek en dat je een retourticket (binnen 30 dagen) kunt aantonen.

Indonesie

Voor een vakantie in Indonesië korter dan 30 dagen, kun online voor vertrek een E-Visa on Arrival (E-VOA) aanvragen. Of je regelt het ‘Visa on Arrival’ bij aankomst op het vliegveld. Wil je langer dan 30 dagen in Indonesië verblijven? Dan kun je alleen het gewone ‘Visa On Arrival’ met nog eens 30 dagen verlengen. Je moet hiervoor wel een immigratiekantoor bezoeken, om de extra verlenging aan te kunnen vragen. Het is dus handig om tijdens het voorbereiden van je reis, uit te zoeken hoelang je in Indonesië wilt blijven. Wil je nog langer blijven dan de 60 dagen, vraag dan een visum aan via Peak Solutions aan.

Japan & Zuid-Korea

Een reis naar Japan of Zuid-Korea kan heel snel worden geregeld. Het aanvragen van een visum is namelijk niet nodig. Bij aankomst op het vliegveld ontvang je een stempel in je paspoort, mits je paspoort nog wel geldig is. In veel andere landen moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn bij vertrek, maar dat is voor deze landen niet nodig. Met de stempel in je paspoort mag je maximaal 90 dagen door Japen en Zuid-Korea reizen.

Laos

Om een reis naar Laos te kunnen maken, heb je een visum nodig. Hiermee mag je 30 dagen in Laos verblijven. Je kunt jouw visum aanvragen bij de ambassade van Laos in Brussel (België) of online via het E-visa systeem. Houd er rekening mee dat jouw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat je Laos verlaat.

Malediven

Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit de Malediven. Dit is een vereiste om het visa on arrival te krijgen. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig. Op de website van de Maldives Immigration kun je meer lezen over de eisen van het visum.

Sri Lanka

Als je wilt reizen naar Sri Lanka, ben je verplicht een e-visum aan te vragen. Deze reistoestemming, ook wel ETA genoemd wat staat voor Electronic Travel Authorisation en is geldig voor maximaal 30 dagen. Via deze link kun je gemakkelijk de ETA reistoestemming voor $35,00 aanvragen.

Ook is het mogelijk in Sri Lanka je visum te verlengen. Dit kun je regelen bij de immigratiedienst in Colombo.

Thailand

Je hoeft geen visum voor Thailand aan te vragen bij een verblijf tot 30 dagen. Dus wil je langer dan 30 dagen in Thailand verblijven, dan is het noodzakelijk om een toeristenvisum voor vertrek aan te vragen. Je kunt een single entry of een multiple entry visum aanvragen, dus bekijk goed of je meerdere keren Thailand in- en uitreist. Als je bijvoorbeeld verschillende jongerenreizen in Azië combineert, maar wel heen en terug vliegt vanaf Bangkok. Dan reis je dus Thailand uit maar ook weer in. Let hier dus goed op bij het aanvragen van een toeristenvisum.

Je kunt zelf je visum voor Thailand regelen. Je moet dan persoonlijk naar het Koninklijke Thaise Consulaat in Amsterdam of Den Haag om alle documenten in te leveren. Of schakel hulp in van een visumbureau. Het duurt minimaal 4 werkdagen voor het visum is goedgekeurd, dus zorg dat je ruim voor vertrek de aanvraag doet. Lees op de website van de ANWB meer over de aanvraag van een visum voor Thailand.

Vietnam

Bij het online aanvragen van een e-visum voor Vietnam, is het alleen mogelijk een single entry visum voor 90 dagen te krijgen. Voor het direct online aanvragen van je visum Vietnam kun je terecht bij de overheid van Vietnam, vul op de website het aanvraagformulier in en zij zetten de aanvraagprocedure in gang. Wil je langer dan 30 dagen naar Vietnam, zorg er dan voor dat je op tijd je visum fysiek bij de Vietnamese Ambassade regelt. Bekijk dus goed in je reisschema hoeveel dagen je in Vietnam verblijft, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Als je van plan bent om over land naar Vietnam te reizen, wordt een visumaanvraag via de ambassade van Vietnam in Brussel of Den Haag sterk aanbevolen. In het geval dat je bijvoorbeeld met de bus vanuit Cambodja naar Vietnam reist, moet je al in het bezit zijn van een visum en kun je geen gebruik maken van een visum bij aankomst. Het is dus raadzaam om vooraf je visum te regelen bij de ambassade.

Verzekeringen van

FBTO aanvragen

Als je naar Azië vertrekt dan is het van belang dat je goed voorbereid aan je reis begint. Bij een reis naar bijvoorbeeld Bali, Thailand of Vietnam hoort natuurlijk ook een reis- en annuleringsverzekering. Er kan namelijk van alles gebeuren tijdens je reis, dus het is erg belangrijk om je goed te verzekeren. Je wilt namelijk in Indonesië niet voor behoorlijke kosten komen te staan, wat je later niet meer terug kan krijgen.

Bij FBTO ben je voor alle verzekeringen aan het juiste adres. Je kunt naast een kortlopende- en annuleringsverzekering, ook een lang-op-reis verzekering aanvragen. Klik hier voor de FBTO voorwaarden.

Reisvaccinaties

Voor Azie

Om ervoor te zorgen dat je niet ziek wordt tijdens de reis, is het belangrijk dit voor vertrek goed te regelen. Laat je hiervoor goed informeren, zodat je de juiste vaccinaties krijgt en je dus goed beschermd op reis gaat. Hiermee voorkom je dat je geen infectieziekten oploopt. Vaccinaties zorgen er namelijk voor dat het afweersysteem wordt versterkt en dus jouw lichaam zichzelf beter beschermt tegen infectieziekten. Neem altijd je vaccinatieboekje mee op reis, zodat je weet waar je tegen beschermd bent en voor hoe lang. Sommige inentingen moeten namelijk herhaald worden. Andere (reis)vaccinaties beschermen het lichaam levenslang tegen infectieziekten.

Regel je reisvaccinaties thuis

Thuisvaccinatie.nl adviseert reizigers op een deskundige manier en vertelt over de benodigde vaccinaties. Het kan dan gaan om aanbevolen vaccinaties, maar in sommige gevallen ook om verplichte inentingen. Maak direct een afspraak met een van de deskundige artsen van Thuisvaccinaties.nl en zij komen bij je langs wanneer het jouw uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En als dit mogelijk is, sturen zij de rekening direct door naar de zorgverzekeraar.