Skip to main content

Bali Rifbehoud Project

vanaf 595,-
Tianyar, Bali
1 tot 8 weken

Help als vrijwilliger bij het
behoud van het rif op Bali

Het Rifbehoud Project in het noorden van Bali is een onafhankelijke organisatie in het kleine vissersdorpje Tianyar. Het rif van Tianyar heeft de potentie om een ​​gezond en zeer divers koraalrif te zijn, maar verkeert momenteel in slechte staat vanwege misbruik en niet-duurzame acties in het verleden. Tot de jaren 1950 was het strand in Tianyar een haven voor handelaren die hun schepen op het rif verankerden. Vroeger was het ook in de mode om koraal te oogsten om het tot een fijn wit poeder te vermalen en te gebruiken om de rijkdom van een familie te tonen wanneer het aan de buitenkant van hun huis werd geschilderd.

Recentelijk staat het mariene ecosysteem onder druk door plasticvervuiling die het leven in de zee verstikt, evenals druk van enkele individuen die niet-duurzame visserijpraktijken gebruiken. Daarom werd in 2017 een dringende noodzaak vastgesteld om het rif te beschermen en te behouden, waardoor het Bali Rifbehoud Project is ontstaan. Naast het doel om het koraalrif van Tianyar te herstellen en te behouden, streven ze er ook naar om de lokale bevolking een alternatief en duurzaam levensonderhoud te bieden.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Luchthaven of hotel transfer
 • Accommodatie op locatie in een gedeelde kamer
 • 3 maaltijden per dag doordeweeks
 • Training en begeleiding
 • 24/7 noodhulp
 • WiFi

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (ongeveer €200,-)
 • PADI duikcursus (niet verplicht)
 • Vaccinaties
 • Maaltijden in de weekenden
 • Persoonlijke uitgaven

Werkschema vrijwilligers

De eerste werksessie begint om 09.00 uur en omvat meestal het bouwen van kunstmatige rif structuren of helpen bij het recycling centrum. Rond 11.30 uur ben je klaar, zodat je op tijd bent voor de lunch. Na de lunch is er een kleine siësta om het heetste deel van de dag te vermijden. Om 14.00 uur wordt het werk voortgezet waar je ’s ochtends mee bent begonnen. ’s Middags is het ook mogelijk om de nabije school te bezoeken en deel te nemen aan het lesgeven aan de studenten. De middagsessie eindigt rond 16.30 uur en het diner wordt geserveerd om 19.00 uur.

Sinds 2017 zijn er verschillende duurzaamheidsprojecten gestart. Waaronder:

 • Aanleggen en inzetten van kunstmatig rif structuur
 • Ontwikkeling van een gemeenschapscentrum voor plastic recycling
 • Opzetten van een beschermd gebied voor schildpadden
 • Organiseren van strandreinigingen en lokale milieu-educatieprogramma’s
 • Samenwerken met een lokale vissersgroep

Onze vrijwilligers werken van maandag tot en met donderdag en hebben dus lange weekenden om de prachtige locaties rond Bali te verkennen en te ontdekken. ’s Ochtends kiezen vrijwilligers er vaak voor om vroeg op te staan ​​om voor het ontbijt te gaan snorkelen en te profiteren van het vlakke en kalme water.

Werkgebieden

Kunstmatige rif structuren

Deze organisatie op Bali heeft steun van internationale vrijwilligers nodig om te helpen met haar huidige projecten. Vrijwilligers kunnen verwachten te helpen bij het bouwen van kunstmatige rifstructuren, educatie over het behoud van de zee en het helpen organiseren van strand- en rifreinigingen. Elke vrijwilliger zal in staat zijn om een ​​gepersonaliseerde structuur te bouwen, die rechtstreeks op het rif zal worden geplaatst.

Met het aanleggen van kunstmatige rif structuren bouwen ze een kunstmatig rif waar het natuurlijke rif is vernietigd. Ze werken samen met de leden van een lokaal vissersteam om ze te helpen bij het bouwen en inzetten van deze structuren. Dit heeft duurzame banen gecreëerd binnen de lokale gemeenschap en biedt vissers ook alternatieve inkomsten die anders zouden zijn gegenereerd door het winnen van hulpbronnen uit de zee.

Als organisatie voor rifbehoud ligt de huidige focus op het bouwen van kunstmatige riffen. Ze bouwen en implementeren veel verschillende ontwerpen van kunstmatige rif-eenheden om een ​​gevarieerd leefgebied te bieden voor een optimaal aantal soorten. Met de hulp van internationale vrijwilligers en lokale vissers zetten ze deze eenheden regelmatig in op een gebied van een eerder verwoest rif.

PADI cursus

Vrijwilligers met PADI-duikkwalificaties is een pré, maar dit is niet noodzakelijk. Je kan duiken om het rif op te ruimen van afval en natuurlijk bij koraaltransplantaties. Wil je graag je PADI cursus halen? Dan kun je dit tegen een meerprijs bij ons boeken.

Strand en Rif Schoonmaak

Naast de educatie over het behoud van de zee, organiseren ze ook wekelijkse Beach Clean-Ups langs het strand van Tianyar met studenten van de lokale openbare school. Dit is niet alleen een duidelijk voordeel voor het leven in zee, maar versterkt ook wat ze hebben geleerd over plasticvervuiling en zorgt ervoor dat ze nadenken over hun acties voordat ze plastic weggooien.

Onderwijs in het behoud van de zee

Aan het begin van het project lag de focus op educatie over het behoud van de zee en het aanpakken van het probleem van plastic vervuiling. Het was belangrijk voor deze organisatie om de lokale bevolking te betrekken bij het behoud van hun rif. Sindsdien hebben ze met meer dan 350 kinderen van twee lokale scholen, groepen vissers en andere dorpelingen gewerkt aan het belang van het behoud van de zee en de problemen die samenhangen met weggegooid plastic. Veel lokale bewoners waren geschokt toen ze ontdekten hoe lang het plastic in het milieu zou blijven bestaan. Ze denken dat er met een opleiding de niet-duurzame, weggooide houding van mensen op dit gebied kan veranderen.

Extra informatie

Rifbehoud Projectkosten

– 1 week €595,-
– 2 weken €875,-
– 3 weken €1095,-
– 4 weken €1395,-
– 5 weken €1620,-
– 6 weken €1845,-
– 7 weken €2070,-
– 8 weken €2270,-

Vliegveld ophaalservice

Op zondag is er een vliegveld ophaalservice inbegrepen naar het project in Tianyar. Het is echter belangrijk om te weten dat je vóór 19.00 uur op Bali moet arriveren. Als dit niet mogelijk is, raden we aan om op zaterdag aan te komen en een hotel te boeken in Kuta of Sanur. Op zondagochtend zal het lokale team je ophalen bij je hotel.

Visum & reisverzekering

Wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen op Bali, is het erg belangrijk om goede reisvoorbereiding te treffen. Denk bijvoorbeeld aan een reisverzekering, vaccinaties en het aanvragen van een visum. Om aan dit project te kunnen deelnemen, heb je een B211A Volunteer Visa nodig. Het lokale team zal je na de boeking het visumproces toesturen. De kosten voor het visum zijn omgerekend ongeveer €200,-.

Werkuren

Als vrijwilliger werk je meestal van 09.00 tot 12.00 uur met daarna een lunchpauze, voordat je om 14.00 uur weer begint en doorwerkt tot ongeveer 16.00 uur. Vanwege de aard van het werk en de verschillende beschikbare taken, zijn deze tijden flexibel en zullen ze waarschijnlijk verschillen afhankelijk van wat er voor die dag is gepland. Op dagen dat je bijvoorbeeld rif structuren gaat plaatsen, begin je vaak vroeg in de ochtend.

Maaltijden

Van maandag tot vrijdag is het ontbijt, de lunch en diner inbegrepen. Er worden lokale en westerse gerechten geserveerd. Heb je bepaalde dieetwensen? Laat dit dan tijdens de boeking aan ons weten.

Wasserette

Er is een wasservice op een korte loopafstand van de vrijwilligersaccommodatie aanwezig. Voor ongeveer €4,- wordt een volle waszak gewassen en gestreken.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Bali Rifbehoud vrijwilligerswerk project in Indonesië.

Accommodatie

De vrijwilligersaccommodatie van het Rifbehoud Project ligt op slechts een steenworp afstand van het strand met een prachtig uitzicht. Je verblijft in een accommodatie met 3 andere vrijwilligers van hetzelfde geslacht. Er is verder een gemeenschappelijke badkamer aanwezig die regelmatig wordt schoongemaakt. In totaal kunnen er maximaal 20 vrijwilligers per week deelnemen. Voor koppels is het eventueel ook mogelijk om een privé kamer te krijgen.

Benodigdheden

We raden aan om een eigen snorkel set mee te nemen. Dit is uit voorzorg voor persoonlijke hygiëne.

PADI cursus

Vrijwilligers met PADI-duikkwalificaties is een pré, maar dit is niet noodzakelijk. Je kan duiken om het rif op te ruimen van afval en natuurlijk bij koraaltransplantaties. Wil je graag je PADI cursus halen? Dan kun je dit tegen een meerprijs bij ons boeken.

Vaccinaties

Voor een reis naar Bali zijn een aantal vaccinaties raadzaam. Je kunt via reisprik.nl gemakkelijk een afspraak maken bij jou in de buurt!

Vrije dagen

Van vrijdag tot zondag ben je vrij en kun je het eiland verkennen. Wij moedigen ook zeker aan om dit te doen, omdat het eiland zoveel te bieden heeft.

Toelatingseisen

Je moet minimaal 17 jaar zijn om te kunnen deelnemen het Bali rifbehoud project in Indonesië. Daarnaast is het belangrijk dat je de Engelse taal redelijk beheerst en dat je goed in teamverband kunt werken.

Projecten combineren

Bij Oak Travel is het altijd mogelijk om vrijwilligerswerk projecten in Azië te combineren. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van dit project met Engels lesgeven op Bali.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.