Bali Engels Lesgeven School

vanaf €595,-
Tianyar, Bali
4 tot 10 weken
Engels lesgeven aan

kinderen op Bali

Jongeren van over de hele wereld hebben vrijwilligerswerk gedaan in het leercentrum van Tianyar sinds de oprichting in 2008. Deze onafhankelijke organisatie wordt 100% lokaal gerund en is ontwikkeld met de hulp van vrijwilligers uit het buitenland. Het Engels lesgeven is een belangrijk onderdeel van het project, om zo de kansarme kinderen op Bali een betere toekomst te geven.

Bali is namelijk een wereldwijde toeristische bestemming geworden waar de kennis van de Engelse taal een cruciale vaardigheid is geworden bij het vinden van werk. Met de kennis en het vertrouwen om deel te nemen aan een conversatie in het Engels met buitenlanders, zullen de kinderen de tools nodig hebben om hun toekomst en die van hun gezin te verbeteren. Door creatieve Engelse lessen te introduceren, gedijen de studenten in hun leerproces en willen ze hun kennis alleen maar met je delen door middel van gesprekken. Het is altijd de moeite waard om met nieuwe onderwijstechnieken het Engels als tweede taal te onderwijzen en dit toe te passen in de lessen om je studenten enthousiast te houden bij het leren.

Inclusief

 • Informatie voor vertrek
 • Vliegveld ophaalservice
 • 1 overnachting in Ubud
 • Accommodatie op locatie in een gedeelde kamer
 • 3 maaltijden per dag doordeweeks
 • Training en begeleiding
 • 24/7 noodhulp
 • WiFi

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Vaccinaties
 • Maaltijden in de weekenden
 • Persoonlijke uitgaven

Vrijwilligerswerk op Bali is een geweldige ervaring

Vrijwilligerswerk doen op Bali is een zeer uitdagende en vaak confronterende ervaring. Culturele verschillen vereisen ook dat je meer empathisch en begripvol bent voor anderen. De Balinezen zijn over het algemeen heel zachtaardige mensen en zijn zich bewust van je gevoelens en emoties, zowel goed als slecht.

Omdat je een nieuw lid van het dorp wordt, zal de aandacht voor de mensen om je heen meestal nodig zijn. Er zullen veel vragen worden gesteld en ze willen meer van je weten, dus houd er rekening mee dat veel van je tijd en energie zal worden gedeeld. Na verloop van tijd zul je echter begrijpen dat je niet alleen bent gekomen om wat van jezelf te geven, maar dat je zelf als een ander persoon naar huis gaat. Door de uitdagingen die je zult ervaren tijdens het programma, zal je gaan begrijpen hoe belangrijk je bent geweest voor het zelfvertrouwen, het lesgeven aan de kinderen en voor de groei en ontwikkeling van het programma.

Als je klaar bent voor zo’n uitdaging en graag vrijwilligerswerk wilt doen op Bali, dan raden we je aan om voor een periode van vier weken of langer vrijwilligerswerk te doen om jezelf echt te verdiepen in deze geweldige cultuur en haar mensen.

Rooster

Engels lesgeven in de ochtend

Er zijn 2 Engelse lessen tussen 10.00 – 11.30 uur.

Groep C – studenten in de leeftijd van 12 tot 15 jaar oud en hun Engelse niveau is om in basis Engels te communiceren, maar ze vereisen een basiskennis van woordenschat en grammatica.

Groep D – studenten in de leeftijd van 15+ jaar, hun Engelse niveau is in staat om in basis Engels te communiceren, maar ze vereisen een grotere kennis van woordenschat en grammatica.

Je volgt een leerplan, maar vrijwilligers worden aangemoedigd om hun eigen lesplannen te maken om nieuwe leertechnieken en ervaringen voor de studenten op te nemen.

Engels lesgeven in de middag

Er zijn 4 Engelse lessen tussen 14:00 en 16:00 uur. Er zijn vijf klaslokalen voorzien voor lesgeven aan ca. 130 studenten, in de leeftijd van 5 tot 18 jaar.

Groep A – leerlingen van 5-8 jaar oud. De lessen zijn op basisniveau en de kinderen zijn nog maar net begonnen met het leren van de Engelse taal.

Groep B – leerlingen van 9-11 jaar oud met een basisniveau Engels. Ze kunnen eenvoudige zinnen en getallen schrijven. Er zijn enkele studenten die in staat zijn om in het Engels te communiceren.

Groep C – studenten in de leeftijd van 12 tot 15 jaar oud en hun Engelse niveau is om in basis Engels te communiceren, maar ze vereisen een basiskennis van woordenschat en grammatica.

Groep D – studenten in de leeftijd van 15+ jaar, hun Engelse niveau is in staat om in basis Engels te communiceren, maar ze vereisen een grotere kennis van woordenschat en grammatica.

Om je lessen leuker en plezieriger te maken voor de studenten, mag je ook andere activiteiten combineren met Engels lesgeven, zoals kunst, handvaardigheid, muziek, zang en sport.

Extra informatie

Projectkosten Bali

– 4 weken €595,-
– 5 weken €695,-
– 6 weken €795,-
– 7 weken €845,-
– 8 weken €945,-
– 9 weken €1045,-
– 10 weken €1145,-

Vliegveld ophaalservice

Er is een vliegveld ophaalservice naar Ubud inbegrepen. Je verblijft van zaterdag op zondag in een Ubud Homestay, voordat je op zondagochtend met een privé transfer naar Kubu (Tianyar) reist.

Accommodatie

In het leercentrum van Tianyar zijn 3 guesthouses die plaats bieden voor ongeveer 10 vrijwilligers. Als vrijwilliger deel je een kamer met 1 of 2 andere vrijwilligers van hetzelfde geslacht tijdens de plaatsing. Er is een privé badkamer in westerse stijl, ventilator en natuurlijk beddengoed en kussens aanwezig.

Visum & reisverzekering

Wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen op Bali, is het erg belangrijk om goede reisvoorbereiding te treffen. Denk bijvoorbeeld aan een reisverzekering, vaccinaties en eventueel het aanvragen van een visum. Meer info hierover kun je vinden op Reisvoorbereiding Azië.

Maaltijden

Van maandag tot vrijdag is het ontbijt, de lunch en diner inbegrepen. Er worden lokale en westerse gerechten geserveerd. Heb je bepaalde dieetwensen? Laat dit dan tijdens de boeking aan ons weten.

Startdatums

Iedere zaterdag kun je starten met het vrijwilligersproject op Bali in Indonesië. Heb je nog vragen? Vul dan het formulier hieronder in en stel je vraag aan ons!

Vaccinaties

Voor een reis naar Bali zijn een aantal vaccinaties raadzaam. Je kunt via reisprik.nl gemakkelijk een afspraak maken bij jou in de buurt!

Vrije dagen

Van vrijdag tot zondag ben je vrij en kun je het eiland verkennen. Wij moedigen ook zeker aan om dit te doen, omdat het eiland zoveel te bieden heeft. Ga bijvoorbeeld naar Lovina om dolfijnen te spotten of snorkelen in Amed.

Wasserette

Er is een wasservice op een korte loopafstand van de vrijwilligersaccommodatie aanwezig. Voor ongeveer €4,- wordt een volle waszak gewassen en gestreken.

Toelatingseisen

Je moet minimaal 17 jaar zijn om te kunnen deelnemen aan het project op Bali. Daarnaast is het belangrijk dat je de Engelse taal redelijk beheerst en dat je goed in teamverband kunt werken.

Projecten combineren

Bij Oak Travel is het altijd mogelijk om vrijwilligerswerk projecten in Azië te combineren. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van dit project met het Bali Rifbehoud project in Tianyar.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

vraag maar raak

 • DD slash MM slash JJJJ